קניית עדשה חדשה

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
שלום, יש לי ניקון d3300 ועדשה של 18-140mm
אני מעוניינת לקנות עדשה חדשה (נוספת על שלי) אני אוהבת לצלם תמונות של עומק שדה רדוד, נוף ופורטרטים (לא בסטודיו).
בהתחלה חשבתי על עדשה של סיגמא 17-70 מאקרו f2.8 אך קיבלתי תגובות שזה "לא עדשת מאקרו אמיתית" וכאלה בסגנון, אשמח לשמוע עוד דעות על העדשה והאם היא מתאימה לי לדעתכם.
המליצו לי הרבה על nikon 50mm ורציתי לשאול האם יש הבדל משמעותי בין 50mm עם f1.4g או 50mm עם f1.8g? כי ההבדל במחיר הוא 1000 שקל ומה מהם עדיפה?
בנוסף אשמח לשמוע המלצות נוספות על עדשות אחרות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא ברור לי את רוצה מאקרו או עומק שדה רדוד, זה עדשות שונות הסיגמא 17-70 עדשה מאוד מוצלחת, אבל יש לה צמצם גדול רק בזוית הרחבה שלה באזור ה 70 זה כבר F4 שלא מספיק במצלמה שלך לספק עומק שדה רדוד ברוב המצבים.

צמצם פתוח זה דבר נהדר, הנקודה שצמצם עוד יותר פתוח זה יותר יקר וכן העדשות האלו מספקים גם אופטיקה טובה יותר וכן יכולת לקבל בוקה מוצלח יותר.

בוקה - החלק של התמונה שלא בפוקוס, ככול שהוא יותר רך ונעים לעיין כך הוא נחשב טוב יותר וגם מצריך עדשות יקרות יותר. הבעיה שפרט לביקורות או הכרות עם העדשה אי אפשר לדעת את איכות הבוקה מנתונים בצורה ישרה

בהקשר לעדשות פריים יש עדשות פריים גם נהדרות מסדרת art של סיגמא שכדי לבדוק, השאלה היא איזה זווית היא המתאימה יותר עבורך. עדשות 30 ממ ו 35 ממ יספקו זווית רחבה יותר, ואילו 50 ממ זווית יותר צרה וכך גם ה 85ממ אפילו זוית צרה יותר.

לדעתי רוב האנשים רוכשים את ה 50ממ בגלל שהיא הזולה יותר, ולא בגלל שהיא באמת מתאימה להם יותר :)

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
אני כרגע משתמשת בעדשת זום ותאמת שלקח לי מלא זמן להחליט לעשות מעבר מעדשת זום לעדשה קבועה.
אני משתמשת בכל הטווחים באותה המידה כך שאני לא יודעת להצביע איזה טווח אני צריכה.
אני מצלמת גם מאקרו וגם עומק שדה רדוד ולכן חשבתי שעדשה זו תתאים אך כנראה שלא. (כי אני זקוקה לצמצם פתוח).
לא ענית לי על השאלה האם יש צורך בצמצם f1.4 או שאפשר להסתפק בצמצמם f1.8 (לצלמת מתחילה כמוני)

תוכל לפרט יותר על האדשות של סיגמא מסדרת art? לא ממש הבנצי במה הם שונות מהרגילות
ותודה על התגובה המהירה :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשות סיגמא מסדרה זו איכותית מאוד מספקות תמונה נהדרת ובורה מקסים ומי שחושב על עדשות פריים טובות כדי לו לבדוק עדשות אלו.

דוגמא לעדשה
http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=882860

ההבדל בעדשות עם צמצם f1.4 כאמור זה לא רק ההבדל בצמצם ומדובר גם על נקודות נוספות שעליהן כתבתי. אלו עדשות אכותיות יותר וגם יקרות יותר.

אני לא בטוח שלך כדי בשלב זה להיכנס להשקעה כזאת של עדשות יקרות יותר ו f1.8 צריך להספיק לך

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
אתה ממליץ על 30 או 35 mm יותר מאשר ה50mm?
בנוסף ראיתי שלעדשות אלו אין מייצב האם המייצב דרוש בטווח של פחות מ50mm?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מייצב חשוב לצילום בזמן חשיפה איטי

זווית העדשה צריכה להתאים לסוג הצילום.
לדוגמא לצילום פורטרטים עדיף זווית צרה יותר היות וזה מספק מראה יותר רזה של הפניים (מה שכולם רוצים להיות רזים יותר).
כך ש50ממ ואפילו 85ממ עדיף לכך, לצילום עבור זווית ראיה יותר טבעית וכן לצילום נוף זווית של 3oממ ואפילו 20ממ יהיה מוצלח יותר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור