קניית מצלמה לקראת טיול.

• פותח הנושא Lir
  • פורסם בתאריך

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן!בקרוב אני טס לטיול של כחצי שנה במזרח הרחוק, ואני מעוניין בהכוונה למצלמה שתתעד את הטיול בצורה טובה. אציין שמעבר לצילומי אייפון אין לי שום ידע מקצועי/חובבני שקשור לצילום. התקציב שלי הוא 1000-2000 ש"ח, והוא לא מאוד גמיש מעבר.רוב הצילומים בטיול יהיו ככל הנראה של נופים, שקיעות/זריחות, בעלי חיים, פרצופים, רחובות וסיטואציות שארצה ללכוד. זאת אומרת שחשובות לי חדות התמונה, יכולת של המצלמה ללכוד סיטואציות ונופים כמה שיותר קרוב לאיך שהם נראים במציאות, ואפשרות לצילומי תקריב ומשחק עם עומק השדה(לצורך התמקדות בפרצופים/אובייקטים/בע"ח/מאקרו). מעוניין שלמצלמה יהיה גם טאץ' אומנותי קצת.מבחינת נוחות אעדיף מצלמה קומפקטית, בגלל העובדה שמדובר בטיול ארוך הכולל טרקים מחד ושהייה במקומות הומי אדם(וגנבים) מאידך. לכן אעדיף מצלמה שנשיאתה לא תהווה נטל או תסמן אותי כמטרה. חשוב לציין - שעל אף שחשובה לי מאוד איכות התמונות, וכן חשוב לי שהן יצאו מעבר לתמונות "פשוטות", אין לי כוונה לשלוח תצלומים לנשיונל ג'אורפיק.אשמח אם תוכלו לכוון אותי לדגמים ספציפים. תודה מראש!

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
קנון S110

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה! רק אפשר לשאול מה מייחד אותה מהשאר? במחירים טיפה יותר יקרים מצאתי מצלמות עם זום גדול יותר ואף חיישן גדול יותר, למה דווקא ה-canon s110?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היתרון של קנון S110 זה החישן הגדול יותר מזה שיש במצלמה קומפקטית רגילה וכן עדשה מוצלחת עם צמצם גדול בגוף קטן של מצלמה קומפקטית.

טווח זום גדול בדרך כלל מגיע עם עדשה באיכות אופטית בנונית או פחות מכך, אשמח לדעת איזה מצלמה קומפקטית אתה מכיר בטווח מחיר הזה עם חיישן גדול יותר.

יש מצלמות כמו מצלמות ללא מראה (כמו ניקון 1 J2)
או מצלמות DSLR (קנון EOS 1100D או ניקון D3100) עם חיישן גדול יותר, אבל השאלה האם זו מצלמה שמתאימה לך לטיול?

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קודם כל אחזור ואציין שאני לא בקי כלל וכלל בתחום הצילום, ולכן כל תיקון של חשיבה או סברה מוטעית שלי יתקבל באהבה.
משיטוט קצר בזאפ מצאתי למשל את ה-RX100 של סוני עם חיישן גדול יותר ולא מעט מצלמות אחרות עם זום אופטי של 18, 20 ואף יותר. אני לא נעול על מצלמה קומפקטית בהכרח, ואשמח לקבל הכוונה או המלצה מאנשים שטיילו - עד כמה מצלמת רפלקס מהווה בעיה. המצלמות ללא מראה לא כל כך מובנות לי, וגם לגביהן אשמח לקבל המלצות אם אתם חושבים שהן יכולות להתאים. אני מניח שכדי להגיע למטרות מהצילום שהצבתי בהודעה הראשונה אצטרך זום גדול(אחרת איך מצלמים תקריבי פנים/מאקרו/סתם שקיעות עם מיקוד על השמש?) והבנתי שחיישן גדול הכרחי לאיכות טובה(1\1.7 לא אומר לי הרבה למען האמת, אבל הוא נשמע די קטנטן). סליחה על החפירה, אשמח להבנה ולעזרה נוספת בעניין.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תמשיך לשאול חופשי, כל עוד יש לך שאלות - הפורום בא לעזור

אז לדעתי הסוני RX100 מצלמה מאוד מוצלחת, אבל למרות ירידת המחיר שלה לאחרונה היא מעל התקציב שלך
http://www.dtown.co.il/articles/2576.html

כמו שכבר אמרתי זום גדול הוא מתכון לעדשה עם איכות לא מוצלחת ויצרני המצלמות לכן לא מספקים מצלמות עם זום גדול במצלמות האיכותיות שלהן.

אם אתה רוצה מצלמה עם זום גדול לך על הקנון SX230 עם זום כופל 14 אם תצליח למצוא אותה עדיין או את המחליפה שלה ה SX260 עם זום כפול 20 ובתאם איכות תמונה פחות טובה :) בכ מקרה מדובר על מצלמות בעלות של כ 1000 ש"ח.

מצלמת DSLR זו מצלמה עם חיישן גדול גוף גדול (נוח לשימוש, פחות נוח לטיול) ואפשרת להחלפת עדשות - בבקשה לא להתבלבל עם מצלמות דמוית DSLR שהן סתם מצלמות עם זום גדול חיישן קטן ואיכות תמונה לא מוצלחת.

מצלמה ללא מראה זה רעיון דומה למצלמות ה DSLR, אבל ללא העינית האופטית ובדך כלל עם חיישן גדול אך קטן מזה של מצלמות DSLR (יש מצלמות ללא מראה של סוני, סדרת ה NEX עם חיישן בגדול של חיישן ב DSLR, אבל העדשות שלה לא קטנות), בכל מקרה ראה ביקרות על ניקון 1 V2 - יש את סדרת J2 שזהה לסדרה V2 רק ללא עינית ובמחיר הרבה יותר זול
http://www.dtown.co.il/articles/2936.html

בכל מקרה מדובר על חיישן בגדול 1'' כמו של ה RX100 והחיישן של ה S110 אומנם קטן יותר, אבל לדעתי בפרוש גדול יותר מחיישן של מצלמות קומפקטיות רגילות וכאמור עם עדשה איכותית מספק איכות תמונה לא רעה בכלל - יש את הדגם מאוד דומה ה G15 עם חיישן זהה וטווח זום קצת יותר גדול, אבל זו מצלמה גם קצת יותר גדולה פיזית (עדיין מצלמה מעולה - שאמורה להיות במחיר טוב כעת שהמחליפה שלה ה G16 בדרך לארץ)

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
טוב, אז בקצרה זה מה שהבנתי:
מצלמות קומפקטיות כוללות או חיישן גדול ואז הן יקרות מאוד יחסית, או זום גדול ואז הן מאבדות מאיכות התמונה(זום אופטי אבל לא אמור לשמר את האיכות?).
מצלמות DSLR הן מצלמות אידיאליות מבחינת צילום, בעייתיות מבחינת טיול, ועם מחיר משתלם יחסית(אפילו זול יותר מקומפקטיות מסוימות ;-)).
מצלמות ללא מראה הן איפהשהוא באמצע, מצלמות עם חיישן סביר וללא זום, די קטנות אבל לא באמת נכנסות לכיס, מחיר סביר.
עכשיו השאלה היא על מה ללכת. בגדול אם הייתם אומרים לי שהקומפקטית(סטייל S110) הייתה עונה לכל הדרישות הלא מאוד גבוהות שלי הייתי הולך עליה, אבל נראה שלא כך המצב. ה-D1100 מאוד קורצת מבחינת המחיר, אבל השאלה היא אם אני באמת צריך איכות כזאת גבוהה כשהמחיר הוא מסורבלות לא מעטה. מה אתם ממליצים?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה צודק, רק כמה נקודות

בעדשה זה מנגנון אופטי שצריך למקד את התמונה על החיישן ומנגנון זה יש הפסד בחדות ובמספר פרמטרים נוספים כאשר טווח הזום של העדשה גדול יותר מכך עדשות עם צמצם גדול (מספר כ F שלה קטן יותר), כך היא מסוגלת לצלם בצמצם גדול יותר ולספק תמונות בזמן חשיפה מהיר שטוב לצילום של אובייקט בתנועה.

רוב מצלמות ללא מראה הן יקרות יותר ובעלות ופחות משתלמות מה DSLR הניקון 1 J2 היא מקרה אחד יוצא דופן :)
איכות התמונה של מצלמות DSLR היא באמת הרבה יותר טובה ממצלמות קומפקטיות, אבל בפרוש זו מלמה גדולה שלא קל לקחת אותה לטיול.

יש באמת דילמה של גודל המצלמה לטיול והרבה צלמים מקצועיים מעדיפים לטיול קשה לקחת מצלמה קומפקטית איכותית ולא DSLR הבחירה המועדפת הזולה על צלמים רבים היא באמת הקנון S110 בגלל איכות תמונה לא רעה וכן יש פשרה במצלמה זו בטווח זום יחסית קטן.

יש מצלמות קומפקטיות טובות יותר מה S110, אבל הן יקרות יותר (כמו RX100 וכן דגמים אחרים), תראה אופציה נוספת פנסוניק LX7 שגם היא מצלמה מוצלחת, אבל קצת יותר גדולה מה S110 וטווח זום קטן יותר
http://www.dtown.co.il/articles/2533.html

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
וכדי להשיג את האיכויות שאני מחפש בתמונות, לדעתך עדיף לי להתמקד בחיישן או בזום? אם בחיישן, לא עדיף ללכת על מצלמה ללא מראה שהחיישן שלה אמנם לא גדול כמו DSLR אבל גדול משמעותית ממצלמה קומפקטית? ובכך למצוא מצלמה קטנה יחסית עם חיישן גדול?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כן, מצלמה ללא מראה תספק תמונות טובות יותר מה S110, אבל בתקציב שלך נכנסת רק הניקון 1 J2 עם עדשת קיט 10-30 (זה גדול אמיתי 27-78) שמספקת זום כפול 3 בלבד - האם זה מספיק לך?
http://www.j-sale.co.il/Product.aspx?ProductID=4404

בקשר לגדול אתה יכול לעשות השוואה של גודל מצלמה באתר הזה http://camerasize.com/compare/

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
זאת השאלה, האם זום גדול יענה לי על הדרישות, או שמא מדובר בחיישן שיעשה את ההבדל. מה דעתך בעניין? למה זום גדול בעצם ישמש אותי?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לחלוטין מבין את הדילמה שלך, היות טווח זום גדול (זום גדול בפי העם) נחשב לנקודה שרבים רוצים במצלמה שלהם וזה ברור, זה גמישות לצלם בטווחי זום שונים וכן יכולת להגדיל את באובייקט במצולם.

עבור צילום אוביקט מרוחק, כמו ציפור, זום גדול (לא טווח זום, יכולת הגדלה) מאוד עוזרת, אבל עם הדמות לא יציבה וזזה זום גדול לא מספק ויש צורך גם במצלמה מהירה. אם יוצא לך לראות צלמי ספורט או צלמי ציפוריים מקצועיים הם מסתובבים עם עדשות עם זום ענק (אבל בדרך כלל ללא טווח זום כלל לפעמים עם טווח זום כפול 3) ועדשות אלו גדולות מאוד ויקרות מאוד.

עבור צילומי אנשים ממרחק קרוב זום של35ממ, 50ממ ואולי גם 85ממ נחשבים טובים לכך. עבור צילמוי נוף רוצים זווית רחבה בדרך כלל ולכן כל מספר מתחת ל 30 נחשב טוב ויש שרוצים גם פחות מכך

עבור צילום שרוצים לצלם ארוע מרחוק באמת זום גדול עוזר, אבל אתה צריך לחשוב עד כמה בטיול שלך הנקודה הזו חשובה לך היות וטווח הזום של ה S110 בהחלט תעשה את רוב העבודה, פרט למצבים אלו.

תראה אני אישית מצלם רוב הזמן עם עדשה שיש לה טווח זום כפול 3 וזה מספיק לי לרוב הזמן - אבל זה אני :)

נערך לאחרונה ב:

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ואם אני לא מתכנן לצלם ציפורים/ספורט/אירועים מרחוק, זום קטן עד אפסי יספק אותי לדעתך?
בנוסף, אשמח אם תוכל להרחיב על טווחי הזום במ"מ. מה הם אומרים בעצם?
תודה! :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
טווח זום קטן (אפסי :) ) בהחלט מספיק ואיפילו ממולץ עבור כך.

טווח זום פחות מ 30 ממ נחשב זווית רחבה וזו נקודה חשובה 28ממ זה טוב ו 24ממ נחשב טוב יותר, ערכים בסביבות ה 35ממ ל 50 ממ נהוגים להחשב דומים לזוית נורמלית ערכיםן גבוההים מכך נחשבים כמגדילים את התמונה.

עבור כל מצלמה יש ערך שצריך לכפול בו את נתוני העדשה כדי לקבל את המספר הנהוג להכיר בשוק לניקון מסדרה 1 זה כפול 2.7 כך שעדשת הקיט 10-30 היא בעצם 27-81 . עבור מצלמות DSLR כניסה של קנון הערך הוא כפול 1.6 כך שעדשת קיט 18-55 זה 28.8-88

בדרך כלל למצלמות קומפקטיות המספר שרשום שם זה הערך הנהוג ואין צורך בשום הכפלה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מידע נוסף שמצאתי ברשת על הנושא
http://www.cameraforme.co.il/lens-guide.html

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
טוב, אז אחרי חשיבה עצמית ומעמיקה על הנושא, יצא עשן לבן. החלטתי שעל אף המשיכה למצלמת DSLR, מצלמה קטנה תתאים לי הרבה יותר למהלך הטיול, וששווה להגדיל במעט את התקציב בשביל אחת נורמלית.נכון לעכשיו ההתלבטות היא בעיקר בין ה-RX100 ל-GX1/NIKON1 J2 שגם המליצו לי עליה.אשמח לשמוע את דעת המומחים. יש לציין שכרגע יש יתרון קליל ל-RX100 מפני שהיא קומפקטית דה פקטו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בהחלט מדובר כאן על מצלמות מעולות - כל אחת מהן בדרכה שלה
ה RX100 היא מצלמה קומפקטית עם היתרונות וחסרונות שבכך עם איכות תמונה, קלות שימוש וגדול

ה RX 100 וה J2 חולקות חיישן בגדול זהה של 1'' מאוד מאוד דומה כאשר בדגם הקודם של הניקון J1 החיישן ממש זהה לזה שיש ב RX100. היתרון של ה J2 זה במערכת פוקוס יותר מהירה ויכולת להחליף עדשות, יש לקחת בחשבון שגם עם עדשת קיט של הניקון קצת יותר גדולה (בגלל גודל העדשה)

ה GX1 היא מצלמה עם חיישן יותר גדול מסוג 3/4 שמביא יתרונות כמו כמו טווח דינמי מוצלח ואיכות תמונה טובה מאוד, אבל יש לקחת בחשבון שככול שהחיישן גדול יותר כך גם העדשות עבור גדולות יותר :)

חשוב להבין שעם ה J2 ועם ה GX1 אפשר להתקדם עם עדשות וציוד נוסף בעתיד במידה ורוצים

בכל מקרה עבור כל מצלמה שלא תרכוש מומלץ לרכוש סוללה נוספת - זה יהיה חשוב ונוח לטיול

Lir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אז ממה שהבנתי:
ה-RX100 וה-J2 זהות מבחינת איכות התמונה, רק שה-J2 מתברכת במערכת פוקוס יותר מהירה(איך זה משפיע על הצילום? אני אצטרך את זה?) ואפשרות להחלפת עדשות(אופציה שבטווח הקרוב אני לא אממש).
ה-GX1 מצלמת תמונות יותר איכותית מה-RX100, אך גדולה יחסית(במידה ואני אקח עדשת קיט 14-42, עד כמה הגודל יפריע? ועד כמה המצלמה עם עדשה כזאת טובה מה-RX100?).

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אין לך מה לדאוג בקשר לאיכות התמונה אם אף אחת המצלמות האלו
מערכת הפוקוס של RX100 לא רעה בכלל, היא אפילו נהדרת מול מצלמות קומפקטיות, רק שזו של ה J2 טובה יותר וכן זו של ה GX1

לדעתי אם הגדול חשוב לך (ולדעתי הוא חשוב) וכן נוחות השימוש ואין לך מחשבות על רכישת עדשות נוספות ה RX100 היא מצלמה שמאוד תתאים לך

אני מאוד אהבתי אותה בתקופה שבדקתי אותה
http://www.dtown.co.il/articles/2576.html

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור