קניית מצלמה חדשה ועדשות

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
שלום. קוראים לי מעין.
אני מאוד אוהבת לצלם, אני מצלמת המון בעיקר נופים וגם תמונות זום כאלו, עד עכשיו השתמשתי במצלמה רגילה שיש להורים שלי בבית (מצלמה קומפקטית כזו רגיל שעולה עד 300 שקל). ההוריםש לי מוכנים לקנות לי מתנה ליום הולדת מצלמה איכותית יותר. חשבתי על NIKON D5000 או NIKON D3000. אני לא כולכך מבינה בעדשות.
תוכלו להמליץ לי על מצלמה טובה למתחילים, אני לא רוצה למשהו מקצועי אבל גם לא משהו פשוט כולכך, להתקדם ולהתמיד, בסיס ועדשה שמאוד טובים לצילומי נוף, שיהיו פונקציות כאלו שמסתדרות בתאורות ועדיף גם זום.
אין לי תקציב כולכך יקר אבל עד 3000 אולי לחרוג קצת זה בסדר.
תודה לעוזרים :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוכה הבאה לפורום,
הניקון D5000 וכן ה D3000 הן מצלמות מאוד ישנות - את חושבת על יד שנייה
עם את אוהבת זום גדול וגם לצלם בתאורה חלשה את צריכה שני עדשות שונות - היות ועדשות עם זום גדול בדרך כלל לא מגיעות עם צמצם גדול שיעיל לצילום בתאורה חלשה.

את יכולה להתחיל עם מצלמה כמו ניקון D3300 עם עדשת ניקון 18-140 שתספק לך טוח זום יפה ואיכות טובה.

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
קודם כול תודה. קראתי פה מלא המלצות שלך ולמדתי מהן המון.
בניקון D3300 עם העדשה של ניקון 18-140 אוכל לצלם גם בתנאי תאורה פחות טובים? נגיד בבית? או בערב שיש שקיעה וכזה?
אני חושבת על לקנות חדש לגמרי. יש מצלמות אחרות שיותר טובות? אני פשוט רוצה משהו שהוא יותר למתחילים אבל גם משהו שאוכל להתקדם איתו קצת יותר וללמוד קצת יותר ולקחת את התביב הזה הלאה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הניקון D3300 היא מצלמת DSLR הזולה ביותר של ניקון, אבל יש לך חיישן ומעבד תמונה מאוד מוצלחים
דגמים יותר יקרים של ניקון כמו D5300 או D7100 יספקו איכות תמונה זהה, רק ישפרו את יכולות התפעול של המצלמה - שזו נקודה חשובה, אבל באה עם תוספת מחיר (גם עם תוספת משקל :)

בבקשה קישור למצלמה
https://www.erlich.co.il/shop/reflex/nikon-d3300-body/

עדשת ניקון 18-140 תספק כאמור טווח זום יפה, אבל כאמור ללא צמצם גדול
https://www.erlich.co.il/shop/עדשות/nikon-af-s-dx-nikkor-18-140mm-f3-5-5-6g-ed-vr/

דוגמה לעדשה עם צמצם גדול סיגמא 17-50 עם צמצם F2.8 (ככול שהמספר קטן יותר הצמצם גדול יותר)
https://www.erlich.co.il/shop/עדשות/sigma-17-50mm-f2-8-ex-dc-os-hsm-לניקון-2/

היתרון של צמצם גדול שבוחר בצמצם גדול מקבלים יותר אור וניתו לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר מול צמצם סגור באותה תאורה. יותרון נוסף שצמצם גדול מאפשר זה קבלת עמק שדה רדוד שבו האוביקט בפוקוס בולט מול מהרקע שלא בפוקוס - פחות חשוב לצילומי נוף

חיסרון של עדשה זו הוא טווח זום קצר מ 17 ל 50 שזה בערך כפול 3 - אבל עדיין זו עדשה מאוד מוצלחת שאני אוהב
אם את רוצה קצת יוצר מידע - אפשר לקרוא את הסבר הבא
http://www.dtown.co.il/articles/3167.html

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
דרך אגב יש גם מצלמות שהן לא DSLR כמו מצלמות ללא מראה שמספקות איכות תמונה נהדרת, העניין שמבחר העדשות עבורן קטן יותר ויקר יותר מול DSLR - אבל הן קטנות יותר וקל לקחת אותן איתנו

אפשרות אחרת אלו מצלמות קומפקטיות מתקדמות כמו סוני RX100 III או פנסניק LX100 שמספקות שילוב של איכות תמונה טובה בגוף קטן - הנושא לא ניתן להתקדם עם המצלמות האלו ולהחליף עדשות

השאלה מה חשוב יותר ומה חושב פחות - יש פשרות

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
תודה רבה.
לחברה שלי יש מצלמה כזו של דמוי DSLR ולא כולכך אהבתי היא גם לא הייתה לי נוחה.
אני חושת שאלך על מצלמה של NIKON דגם D3300 ועל העדשה של NIKON 18-140. בעקבות ההמלצה שלך הסתכלתי וקראתי יותר וזה מה שהחלטתי. רציתי לדעת האם יש לך המלצה איפה לקנות?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני ממש לא אוהב מצלמות דמיות DSLR הן בעלות חיישן קטן בגוף גדול עם עדשה בנונית ובכל זה במחיר לא אטרקטיבי
מעניין למה לא אוהבת את דמוי DSLR - יש לקחת בחשבון ש DSLR אמיתי כמו D3300 גדולה יותר וכבדה יותר - האם זה יוצר בעיה? כדי ללבן מה לא אהבת בדמוי DSLR כדי למנוע רכישה של מצלמה לא מתאימה.

בכל מקרה המצלמות שרשמתי הן לא דמויות DSLR והן חיות אחרות לגמרי - אשמח להרחי אם זה מעניין אותך

אם את מאזור המרכז ניתן לרכוש מצלמה בארליך (הקישורים שסיפקתי זה משם) ויוגנד בתל אביב קמרה מיה או סטדיו לנד (חצי מטר מקמרה מיה אותם בעלים) ברמת השרון, רואים עולם הצומת סגולה פ"ת.

כדי לבדוק שיש במלאי בטלפון לפני שקופצים לחנות - זה שיש פרסום באתר לא מבטיח מלאי זמין בחנות.

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
בבית הספר שאני לומדת יש מגמת תקשורות וי שם מלא מצלמות. ביקשתי מהמורה שתתן לי לנסות. ניסיתי את הd7000 וגם של כאנון כמה דגמים. הגודל והכובד לא מפריע לי היות ואני לא יוצאת לטיולים מסובכים כולכך והצילום הוא קרוב לבית בעיקר. לא אהבתי את המצלמת דמוי DSLR היא הייתה קצת קטנה ובנוסף אני רוצה בעתיד להתקדם עוד כך שלא אוכל לעשות זאת עם המצלמה דמוי DSLR לא אוכל להחליף עדשות וכו...
אשמח אם תרחיב בנושא המצלמות. אני עדיין לא יודעת הרבה בעיניין.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מה אהבת יותר ניקון או קנון?
לקנון יש כמה מצלמות נחמדות.
הניקו d7000 היא סידרה בכירה יותר הדגם הנמכר היום הוא D7200, מעבר לתקציב.

מתחת לסדרה הזו יש סידרה ה d5000 שהדגמים הקימים היום זה d5300 ו d5500 וגם מצלמות אלו עם עדשה טובה יהיו מעבר לתקציב.

סדרת ה d3000 היא סדרה הנמוכה יותר של ניקון היא קטנה יותר פיזית מסדרת d5000 שקטנה מה d7000. כמו כן סדרה גבוהה יותר בעלת יכולת טובה יותר לשליטה ותפעול.

יכול להיות שכדי לבדוק אם נכנס בתקציב מצלמה כמו ניקון d5200 או d5300

או ללכת על כיוון של קנון עם 600d או 700d עם עדשת קנון 18-135

יש לקחת בחשבון שאם חושבים בעתיד להתקדם יש סיכוי שיהיה צורך להחליף גוף... רוב הצלמים והחובבים מחלפים גוף כל כמה שניים. מצד שני עדשות נשארות תקופה ארוכה יותר.

מצלמות ללא מראה טובות עם עדשה טובה מצריך תקציב קצת יותר יקר ואם הגודל לא מפריע לך אני לא מפרט זאת כעת

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
עדשה 18-135 היא לא האחת שנשארת

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשה 18-135 היא לא האחת שנשארת

איזה חלופות אתה מציע בתקציב ?
מצד שני, העדשה יכולה לספק יופי של תמונות גם על 7D MII, דגם הקרוב הבכיר של קנון, למרות שהיא לא הבחירה הראשנה שלי למצלמה הזו, עדיין אופציה אפשרית.

מעין

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
מה אהבת יותר ניקון או קנון?
לקנון יש כמה מצלמות נחמדות.
הניקו d7000 היא סידרה בכירה יותר הדגם הנמכר היום הוא D7200, מעבר לתקציב.

מתחת לסדרה הזו יש סידרה ה d5000 שהדגמים הקימים היום זה d5300 ו d5500 וגם מצלמות אלו עם עדשה טובה יהיו מעבר לתקציב.

סדרת ה d3000 היא סדרה הנמוכה יותר של ניקון היא קטנה יותר פיזית מסדרת d5000 שקטנה מה d7000. כמו כן סדרה גבוהה יותר בעלת יכולת טובה יותר לשליטה ותפעול.

יכול להיות שכדי לבדוק אם נכנס בתקציב מצלמה כמו ניקון d5200 או d5300

או ללכת על כיוון של קנון עם 600d או 700d עם עדשת קנון 18-135

יש לקחת בחשבון שאם חושבים בעתיד להתקדם יש סיכוי שיהיה צורך להחליף גוף... רוב הצלמים והחובבים מחלפים גוף כל כמה שניים. מצד שני עדשות נשארות תקופה ארוכה יותר.

מצלמות ללא מראה טובות עם עדשה טובה מצריך תקציב קצת יותר יקר ואם הגודל לא מפריע לך אני לא מפרט זאת כעת

אני מעדיפה יותר את NIKON אני כבר מכירה את הדגמים וגם התנסתי על חלקם כך שעדיף לי ללכת על החברה הזו.
בנוסף הסדרה של הD5000 קצת גדולה לי מידי וגם יקרה יותר.
אני מעדיפה בתקציב עדשה טובה יותר וגוף פחות אבל עדיין גוף שיחזיק מעמד (גם בטיולים).
כן חשוב לי האיכות אבל עדיין אני לא הולכת להיות צלמת אני רוצה לפתח את התחביב אבל שתהיה לי אפשרות להעמיק יותר בעתיד. אני רוצה שכן היא תהיה טובה בעיקר בצילומי נוף ואולי גם זום אבל לא חייב משהו ממש טוב לזום.
הגודל הוא כן גורם משפיע אבל לא ממש. אני לא צריכה מצלמות ממש ממש קטנות ומיוחדות לטיולים רציניים כמו טראקים אבל עדיין אני לא רוצה משהו גדול מאוד. כן אהבתי את הגודל של D3300.
כבר ממש התבלבלתי, המלצת לי על העדשה 18-140 היא לא טובה? היא לא מחזיקה מעמד? אם לא אז מה כן מה כדי?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
איזה חלופות אתה מציע בתקציב ?
מצד שני, העדשה יכולה לספק יופי של תמונות גם על 7D MII, דגם הקרוב הבכיר של קנון, למרות שהיא לא הבחירה הראשנה שלי למצלמה הזו, עדיין אופציה אפשרית.

אני לא חסיד של זומים כאלה, כדאי אולי לקחת עדשה ממוקדת יותר, ולאחר מכן להוסיף עוד

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא חסיד של זומים כאלה, כדאי אולי לקחת עדשה ממוקדת יותר, ולאחר מכן להוסיף עוד

מה זו עדשה ממוקדת יותר לצלם מתחיל 17-50 F2.8?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא מכיר את העדשה, אבל מבחינת הרעיון - כן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור