קומפקטית

תהילה

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
8
שלום לכם :)
אחותי בת ה 13 צריכה מצלמה לטיולים שנתיים ,צילומי משפחה וחברות.
הכי חשוב שהתמונה תצא איכותית עד כמה שניתן לקבל.

התקציב עומד על מקסימום 500 שח.
אני מתלבטת בין קנון a2200
לבין
מצלמה קומפקטית Canon PowerShot ELPH 135 / IXUS 145 קנון
אם יש לכם הצעות אחרות אשמח :)
תודה על זמנכם :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוכה הבאה לפורום,

קנון A2200 זה דגם ישן שלדעתי כבר לא נמכר כחדש, בטח שמשופץ - בכל מקרה לא הייתי רוכש את הדגם הזה היום
IXUS 145 הוא דגם חביב משנה שעברה ואופציה אפשרית
אם התקציב מאפשר זאת הייתי בדוק את קנון SX600 (או את SX610 החדשה יותר)

תהילה

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
8
תודה רבה אבדוק.
מה דעתך לגבי-מצלמה דיגיטלית קומפקטית PowerShot מבית CANON דגם ELPH 160 / IXUS 160

וגם ניקון colpix s2800
שוב תודה

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא מצלמות רעות, אבל עדיף קנון SX600 (או את SX610 החדשה יותר)

תהילה

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
8
שאלה :
בsx600 קנון יש 3200 iso
ובניקון s2800 יש 1600
מה זה אומר ואיך זה יבוא לידי ביטוי בתמונה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ISO זה נתון ממראה מה הטווח הרגשיות של החיישן במצלמה ככול שהמספר כגדול יותר זה אומר שניתן לכוון את החיישן לקלוט יותר אור ואז ניתן בגדול לצלם בתאורה יותר חלשה.

אבל הנתון הזה לא אומר שהתמונה תיהיה יותר טוב בערכי ISO אלו טובים מאלו של מצלמה אחרת - כך שבעצם נתון זה חסר משמעות עבורך.

לאחר כל ההסבר הנ"ל לדעתי אם הקנון הזו נכנסת לך בתקציב - היא טובה יותר ושווה את ההפרש

תהילה

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
8
תודה על ההסבר...
רק לשם החידוד(ובאמת מתוך רצון להבין)
אם הבדלי האיזו לא אלה שעושים את המצלמה לטובה יותר אז מה היה השיקול שלך,כלומר למה מבחינתך sx600 עדיפה על הניקון 2800s?

ארכוש את הsx600 של קנון
יום טוב
ושוב תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש באמת בעיה להבין מהנתונים הטכניים איזו מצלמה טובה יותר - צריך הבנה בתחום להבין מה הנתונים אומרים, וגם כך לא תמיד זה ברור
בגדול ככול שהמצלמה חדשה יותר היא צריכה להיות מתקדמת יותר וטובה יותר מול דגם קודם ברמת מחיר זהה - אבל לא תמיד זה עבוד כך
מעבר לכך יש גם נושא של העדפה אישית ונוחות תפעול שלא מופעים בנתונים הטכניים כלל
יש ביקרות על מצלמות מאתרים נחשבים שאפשר לקחת כרפרנס (מצד שני לא להתיחס לכל ביקורת, לא כל אחד אוביקטיבי)

בקיצור אין לי כלל מהיר לתת לך

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
למה אני ממליץ על ה SX600 בגלל ממשק משתמש המוצלח שלה תגובות לא רעות, מערכת פוקוס סבירה, איכות תמונה לא רעה למחירה, טווח זום מוצלח עם זווית רחבה - כחבילה לצלם המתחיל היא מוצלחת - יש דגמים מוצלחים יותר כמו SX610 שהחליפה אותה ובטח SX700 או SX710 - אבל זה כבר בתקציב שונה

תהילה

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
8
מהקצת שקראתי זה באמת עולם ומלאו.
כרמי,תודה על העזרה המקצועית
והסבלנות..
יום נעים :)

תהילה

חבר אתר
מעורבות
4
נקודות
8
האם מצלמת LG 4 טובה יותר ממצלמה רגילה?
למשל-

מבחינה טכנית, ה-G4 בעל מצלמה אחורית של 16 מגה פיקסל, עם צמצם עדשה f/1.8 מלווה בחיישן אינפרא אדום המסייע להצגת צבעים מדוייקים יותר. כמו כן, מגיע גם עם מייצב תמונות 2.0, פוקוס לייזר אוטומטי, המצלמה מאפשרת גם צילום תמונות כקובץ RAW (ולאו דווקא JPEG), כך שניתן לעבד את התמונה מבלי לפגום באיכותה בתוכנות עריכה מתקדמות כדוגמת פוטושופ.

האם המצלמה של L4 טובה יותר ממצלמת הSx610 של קנון?
בוודאי שאני לא ארכוש את lg4 בכמה אלפי שקלים.. אבל מבחינת המצלמה עצמה ,האם היא מוציאה תמונות טובות יותר או באותה האיכות? החיישן של הlg ושל הsx610 באותו הגודל נדמה לי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הטכנולוגיה של מצלמות הטלפונים מאוד מתקדמת וכל מכשיר חדש מביא איתו שיפור בנושא
אני לא רוצה להיכנס לנושא הטכנולוגיה מה בדיוק התפקיד של כל מערכת, אבל חשוב להבין לא לקבל את כל המידע הפרסומי שכותבים לנו כאמת - הם לא משקרים בדיוק הם ...

כמו כן את יכולה גם לפגוש ברשת "גאונים" מציגים תמונות מטלפון כזה או אחר שהן טובות מאלו של מצלמה מקצועית - אז צריך להבין לקחת דברים בפרופורציות

כאמור אני לא רוצה להיכנס לתחום הטכני, אבל מצלמה וגם קומפקטית טובה יותר בהרבה נקודות מזו של טלפון גם המתקדם ביותר היום.

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
הנה השנקל שלי.
רכשתי לאחות הקטנה את המצלמה שציינת: איקסוס 135/145 ואני חייב לומר שהתמונות פשוט באיכות בינונית להחריד.
פעם פעם היה לי מצלמה פשוט של קנות- A480 נראה לי (דגם ממש ישן) התמונות היו טובות בהרבה מהדגם הנ"ל. מוזר, אבל זה מה יש.

בהחלט לא הייתי ממליץ על רכישת דגם זה. למרות שזה חמוד מאוד ומגיע גם בצבע אדום...
לגבי מצלמת סלולרי: אם את צלמת באזורים מוארים (נניח באור יום) סלולרי מתקדם כמו LG4 יתן לך תמונות מדהימות , כמה רמות מעל הקנון הנ"ל.
אבל- אין שם זום, או יכולת סביר לצלם באזורים חשוכים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור