צרור שאלות - מסך ומערכת קולנוע ביתי: ליאור וצוות המומחים, אנא עצותיכם

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
בבית החדש מתוכננת הפרדה בין מערכת האודיו שתשאר בסלון, לבין מערכת קולנוע ביתי שתמוקם בחדר משפחה.
גודל החדר: 3.5 מ' רוחב כפול 4 וקצת מ' אורך. (מרחק מסך מהספה כ - 4 מ').

התקציב: כ - 6000 לפלסמה או LCD, כ - 2500 למערכת רמקולים קטנים לקולונוע ביתי, ועוד סכום דומה לרסיבר. יש כבר DVD של פיוניר.

השימוש: טלוויזה לבית, סרטים במיוחד לילדים.
חשוב שתהייה אופציה לחיבור מחשב/סטרימר ומה שיש היום בשוק, כולל WII וסוני פליסטיישן.

אין לי מושג בטלויזיות של היום וגם לא במערכות קולנוע ביתי. ברור לי שהסאונד לא יהיה שוס ולא אשמע שם מוזיקה, אבל גם לא רוצה לשמוע סתום או בומי. שיהיה סאונד שאפשר לחיות איתו, לפחות בסרטים.

גודל הטלוויזה? מסך LCD או פלסמה? איזה חברות כדאי לבדוק, ואיזה דגמים?

אשמח לטיפים והצעות גם לרסיבר ורמקולים.
אשמח לטיפים לגבי מיקום הרמקולים - גובה הקדמיים (נאמר לי 1.60 ) וגובה האחוריים (נאמר לי 1.30 מ').

תודה

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
גודל הטלוויזה? מסך LCD או פלסמה? איזה חברות כדאי לבדוק, ואיזה דגמים?
מה המרחק צפייה שלך?
עם המרחק צפייה הוא 3.5 מטר אני ממלית על D550 גודל 51 מסך מציון עם איכות טובה ב2D
איכות מציוניות ב3D עם SMRT TV ומל אפלקציות
עם תמעונין באיכות תמונה נטו ולא כולמנהי אפלקציות אני ממליץ על LG LX6500 גודל 47 מסך מציון עם עיבוד ואדיו טוב מאוד
מסתדר מציון עם SD ותכנים גרועים כמו חדשות ערוצי ספרוט וכדומה המעבד ואדיו מתממודד מציון עם HD
גם לא בלורי כלומר בערוצי הסרטים של יס HD או הוט HD
המסל פורח בבלורי תענוג לענים החדות הבהירות העומק הדנמיות מרגשים בסרט פשוט תענוג
בתלת מימיד המסך לא כזה מוצלח אבל עם זה לא פרמטר אין מה לפסול את זה

יש לך גם את סמסונג C7000 טלוזיה מעולה משנה שעברה מבית סמסונג היא מציגה איכות מרשימה ב2D
ואיכות מציוניות ב3D הLED הוא LED צדדי ולא FULL LED אבל הפירוט ואיכות השחור מציוניום רק שיש בעיה של לעיתים זלךיגות אור עננות וחוסר אחדות כוויול נוכןם מוריד תבעיה הצבעים טובים ובהירים י ש עומק בתמונה יש נוקדיות גבוה יחיסית צבעים לא חוורים ומתים פשוט תענוג של מסך ועולה כ6700 אלף שקל

יש לך גם את סמסונג C750 זה מסך פמאונלי איכות הגובה ביותר שתיכול לבקש ממסך השחור הוא שחור יותר מC8000
התמונה היא אחד התמנות הטובות כיום במסכים הדקים אבל העיצוב שמן ומגושם לעומת C7000
אבל זה מסך מציון ב2D וןגם ב3D
וגם בSD בעל מעבד ואדיו מהטובים שיש זה המסך שאני הכי הרבה ממליץ עליו

בעניםן הרמקולים אתה יכול לקנות רמקול תיכול לנות רמקול + דוועדי ביחד זה עולה בין 2000-2500 שקל וזה מעולה עבור סרטים זה אבל לא בשביל מוזיקה בשביל מוזיקה צריך רמקולים יותר רצינים אני ממליץ שתראה את Z25 של מקקרלובעולה 00200 שקל והם רמקולים מעולים בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תודה רבה מתן,
לא בטוח שהבנתי הכל אז ברשותך כמה שאלות:
1. D500 - של איזו חברה?
2. האם 51 אינטש לא גדול מידי למרחק של 3.5 מטר?
3. מה זה smart tv?
4. האם כשאתה כותב 3D הכוונה לתלת מימד שצופים עם משקפיים?
5. האם יש עדיפות לפלסמה או ל KCD או שזה לא משנה במקרה שלי?
6. לא הבנתי מה זה Z25 ? סוג של רמקולים?

שוב תודה על העזרה (ורד)

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
1.D550 זה מסך פלזמה חדש מבית סמסונג מסךל נהדר לתקציב שלך ולמרחק זה מסך פלזמה עם איכות מציוניות
2.51 בכלל לא גדול מידי למרחק של 3.5 אלף דולר אלה מתאים בול לגול הזה במרחק כזה היתה שוקל גם 55 ואפילו 60
3.SNART TV זה זה שם חדש של דבר כמו דפדפן איטרנט אפלקציות ועוד זה נקרא טלוזיה חכמה
4.כן התכוונתי לתלת מימיד
5. זה כבר קשור לטעם שלך עם תאוהב תמונה רכה ונעימה לעין או תמנונה בהוקת וחדה אבל לא טבעית ונוטה לגרעניות ולגוונים לא טבעים כמו כחול סגול אדום וכדומה
5. כן זה סוג של רמקולים למחשב מבית מקראלוב זה רמקולים מאוד טובים לתקציבים של עד 2000 שקל יותר מרמקול כולל DVD ממש רמקול מציון

עם יש לך עוד שאלות תפנה עלי

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תודה שוב מתן!

לגבי הרמקולים חשבתי ללכת על המורל הקטנים (5.1), יחד עם איזה רסיבר קולנוע ביתי. מה מומלץ?
DVD כבר יש - פיוניר 420.
טלויזיה - אני חושב שאלך לראות את מה שהמלצת (הסמסונג).
המליצו לי גם על פנסוניק, האם נחשבת לטובה?
אני עדיין לא יודע אם נעדיף פלסמה או LCD. נראה לי שפלסמה. מה שכן, חשוב לדעת שלפחות כרגע אין ולא יהיו בבית כבלים או YES. כל מה שיש לנו זה שידורי עידן עם הממיר הפשוט ואנטנה פנימית, כי לא רוצים שהילדים יראו כל היום טלוויזה...... חוץ מזה הילדים רואים סרטי DVD. בהמשך ארצה לחבר את הטלוויזיה גם למחשב, או להתחבר ממנה ישירות לאינטרנט - האם זה אפשרי עם המסך של פלססמה שהמלצת עליו (D550)?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
קח בחשבון שהפלזמות בתקציב הזה רגישות לאור חזק והשתקפויות. אם אין חלונות גדולים פתוחים בעת צפיה בשעות היום אז זה פחות רלוונטי.

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
המליצו לי גם על פנסוניק, האם נחשבת לטובה?
איזה דגם של פנסונייק יש דגמים מוצלחים יותר ויש פחות...
אני יסביר לך קצת על האופןו השונה שמצגה כול טלוזיות נכתוב לך יתרונות מול חסרונות ותחליט:
פלזמה:
יתרונות:
1. זווית צפייה רחבה מאוד
2. זמן תגובה מהיר
3. איכות SD טובה יותר מLCD ׁ( זה טוב בשביל הדידורים של הילדים הקטנים בבית)
4. דיוק צבעים יותר גבוה
5. מרקם צבעים יותר טבעים יותר ורכים

חסרונות:
1. צריבות
2. לוקח הרבה מתח חשמל
3. השתקפיות
4. פחות טוב לחבר למחשב התמונה לתים פ]חות ברורה וחדה בעיקר במסכי HDR
LCD:
יתרונות:
1. חדות
2. בהירות
3. מסך מט טוב נגד השתקפיות
4. אין צריביות
5. צבעים בהוקים ובהירים( שוב זה גם חסרון למי שרגיל לצפות בפלזמה שמעדיף תצבעים הטבעים שלה אני מעדיףתצבעים של הLED והLCD
חסרונות:
1. זווית צפייה צרה
2. זמן תגובה איטי
3. חשש לעננות וזליגות אור
4. אי אחדות משתפר מאוד במסכי העלית של המסכים בגלל תאורה FULL LED שמכבה כול נורה בנפרד מאחורי המסך ובכך כאשר היא מקבלת אוביקט ככה היא מכתבא בעצמה יש כאלו שהאפקט טוב יותר ויש פחות
5. אין מרקם צבעים טבעי כמו פלזסמה כוויול נכון יכול להוריד וגרום לתמונה להפוך לחמה ונעימה כמו בפלזמה קשור מדגם לדגם יש דמים עם תמונה באופי קר יותר ויש דגמים עם אופי חם יותר

עכשיו לתשובה אתה יכול לחבר את D550 למחשב אבל תזהר שלא היה יותר מידי זמן על אותו לוגו שלא תהיה צריבה

עכשיו אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות כדי להבין יותר איזה מסך תרוצה אני ימספר את זה ותענה לי מה חשוב ך ומה לא

1. איזה אופי תמונה תאוהב תמונה קרה וחדה עם בהירות וצבעים שנטועים לגוון כחול סגלגל ואדמדם כלומר בהוקים ולא טבעים ורכים
2. או שתאוהב צבעים חמים רכים ונעימים לעין עם דיוק צבעים מושלם?
3. עד כמה חשוב לך דיוק הצבעים? על מה תמכון להתפשר נגיד על העיצוב והאיכות ב3D?
4. עד כמה חשוב לך הפקציר התלת מימיד ועם תמוכן לוותר עליו בשביל לקבל תמונה בדו מימד יותר טובה?
5. האם תמוכן לחיות עם זליגות אור ועננות בתנאי שהמעבד ואדיו יתפקד מציון בתכני SD וHD? אבךל עדין להתפשר על עננות וזליגות אור כמה זה מפריע לך?
6. כמה איכות הדו מימיד חשובה לך כי דע לך יש הרבה מסכים שבדו מימיד עדיפים על מסכים שטובים ב3D
וחלשים ב2D?
7. האם אתה מוכן לקחת LED רגיל ולא FULL LED ויכול לחסוך לך אלפי שקלים או שתמוכן להשקיע בשביל לקבל שחור טוב יותר? כמה חשוב לך השחור תמכון לוותר על השחור בשביל פקצרים SMART TV דפדפן איטרנט ועוג?
8. כמה חשוב לך העיצוב של המסך האסטטיקה שלו תמוכן לפסול מסך רק בהיותו לא "יפה"?
9. עד כמה חשובה לך הנקדיות? אתה מעדיף מסך עם נקדיות אדירה ולהתפשר על י חיבורים כמו סקרט וכדומה?
10 כמה חשןוב לך הSD ועם זה תוכן שתהולך לצפות בו הרבה כי עם כן גם הפלזמה D550 לא תצליח לעומד בדרישות שלך אלה X20 גדל 50 עולה כ4500 שקל ומציע איכות פנטסטית בSD
11. האם הHD הולך להיות חלק גדול מחיך ותמצפה שהשHD היה ברמה הגובה ביותר שיש ומוכן להשקיע לא מעט כסף כי ב6 אלף הדגם יכעול לעומד בדרישות זה LG LX6500 דגם שאני עומד לרכוש בגודל 47 והוא מתפקד מציון בHD
קיוצר חח סליחה שחפרתי אבל זה יעזור לי לכוון אותך לטלוזיה המיעודת בהצלחה בהמשך הדרך
בקשר לאודיו אני לא טוב ול כך בתחום הזה אני יותר מבין ברמקולים למחשב אז אני ממליץ על הרמקול Z25
של מקראלוב רמקול מציון צליל מאוזן ומדיוק בשרני ולא אטום ויבש ממש חוויה מציוניות ממכשיר שעולה כולה 1500 שקל
כמובן זה לא תוצאה של מכשיר שעולה כפול אבל זה בסדר..

לאור עם בתקציב שדלו דווקא אפשר להכניס לו מוצר יחיסית שמתמכור זול ויש לו פיליטר מציון נגד השתקפיות קוראים למסך C550 ויש לו פילטר נגד השתקפיחות וגם אחרי פגיעה ישרה דל השמש השתקפות לא נורא הצמבעים די מחוורים ונהים מתים אבל רק כאשר קרן אור גדולה פועת ישרות במסך עם יש בעיה כזאת צריך להוריד מהפרק את D550
שסובלת מהשתקפיות ותמונה ירודה בSD גם C550 לא מצטינית בSD יש מסך LED מאוד מענין שיש לו מסך מט
אבל הוא לא יצטטין מספיק בSD ולכן זה בעיה אני מציע שתראה את LG LX6500 בSD ותחליט
אני אהבתי לא בטוח שתאוהב הוא מציג צבעים עזעים ובהירים וחדות מציוניות על חשבון דיוק הצבעים ודיוק למקור..

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור