צליל אמיתי מול צליל משוחזר?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113

Take6.jpg

לפני שבועיים הלכנו אשתי ואני להופעה של Take 6 במועדון ג'אז בלונדון. הלהקה היא גוספל/אקפלה, שישית זמרים מאוד מוצלחת. ישבנו בדיוק באמצע שורה ראשונה (אני, בירה ויינשטפן בבקבוק), אשתי מעולם לא נהנתה כך מהופעה חיה של להקה. הצליל היה כל כך משוחרר, טבעי, אמיתי והבס...של אחד הזמרים, למות בשבילו. חשבתי לעצמי, שאין מה להשוות בין צליל משוחזר ובין צליל אמיתי, שניהם משהו אחר לגמרי. רמקולים ביתיים (אפילו היקרים ביותר), לעולם לא ישמעו כמו כלים אמתיים/רמקולים מוגברים וקולות של זמרים. אני יודע שאני לא מגלה את אמריקה....מערכת ביתית עם כל הנוחות של הבית או הדבר האמיתי - הופעה חייה?

מה דעתך?

תומר

תמונות מצורפות

• Take6.jpg
    Take6.jpg
    KB 100 · צפיות: 429
נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
גם שם שמעת צליל משוחזר!
כל מעבר דרך מערכת הגברה, בין אם בהופעה ובין אם בבית, עונים להגדרה צליל משוחזר
אתה פשוט נהנה ומתרשם מהרבה אלמנטים נוספים שאין לך בבית

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
גם שם שמעת צליל משוחזר!
כל מעבר דרך מערכת הגברה, בין אם בהופעה ובין אם בבית, עונים להגדרה צליל משוחזר
אתה פשוט נהנה ומתרשם מהרבה אלמנטים נוספים שאין לך בבית

זה לא בדיוק כך.
בתהליך של ההקלטה והעריכה, הסיגנל עובר עוד מספר פעמים בקונסולות השונות, עובר לעיתים תהליכי דחיסה ואיזונים שונים ומשונים בהתאם לשיקול הדעת של מהנדס ההקלטה,וישנם הרבה אנשים כאלה, שחלקם יותר כשרוניים מהאחרים, והרי לך הסיבות מדוע בחיבור ישיר של מיקרופון להגברה הסיכויים ליתרון בצליל טובים במקצת.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אני לא יכול להתווכח איתך, יחד עם זאת בתיאוריה, לצליל משוחזר צריך להיות יתרון על הופעה, מכוון שהטכנאי בנה יותר נכון את הבמה ועוד אלמנטים שאנו מחפשים במוזיקה שאנחנו אוהבים

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
צריך להודות על האמת - בסופו של יום כולנו במירוץ אחרי משהו שאי אפשר (עדיין) להשיג אותו.
לא נעים, אבל זו המציאות.
עוד לא שמעתי מערכת שמסוגלת ממש לשחזר את הצליל של הופעה כלשהי.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
אני לא יכול להתווכח איתך, יחד עם זאת בתיאוריה, לצליל משוחזר צריך להיות יתרון על הופעה, מכוון שהטכנאי בנה יותר נכון את הבמה ועוד אלמנטים שאנו מחפשים במוזיקה שאנחנו אוהבים

????
הצליל שנוצר על במה, נוצר על במה. למה? כי ככה יושבים המוזיקאים, על במה. אחד פה, אחד שם וגם מישהו באמצע.
הטכנאי לא יוצר את "הבמה", אבל אם הוא טוב, הוא יכול לשחזר את המרכיבים שלה באופן ראוי.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה לא משנה, אני נהנה גם בבית וגם בהופעה חיה..
אבל אם כבר משווים, אז תומר, קח מערכת ק"ב ברמה גבוהה עם מקור HD.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
יואל, תעביר שיחה עם טכנאי רמיקס באולפן ואז תבין כמה הבמה לא טרוויאלית ומהונדסת
יחד עם זאת אין עוררין שיש במה התחלתית שאיתה מתחילים

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה לא משנה, אני נהנה גם בבית וגם בהופעה חיה..
אבל אם כבר משווים, אז תומר, קח מערכת ק"ב ברמה גבוהה עם מקור HD.

אם הבנתי נכון - אתה אומר שאם כבר משווים צליל של הופעה לצליל בבית אז צריך להשוות זאת למערכת ק"ב ולא לסטראו ?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אם הבנתי נכון - אתה אומר שאם כבר משווים צליל של הופעה לצליל בבית אז צריך להשוות זאת למערכת ק"ב ולא לסטראו ?
יש צדק במה שמיכאל כתב.
זה מתקרב למה ששומעים במופע.
קהל מסביב והמוזיקה בחזית.
לאהוב את זה....עניין של טעם.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

לא הבנת נכון :)

בהופעה חיה אתה שומע עם עיניים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

תחשוב שאתה לוקח את הסטריאו שלך והופך לרב-ערוצי - מוסיף מקור ווידאו איכותי HD, רמקולים באיכות של קדמיים, וכו'.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני יכול להבין שרב ערוצי יכול לספק סאונד מכל הכיוונים - אבל זה ממש לא מה שאני שומע בסטראו גם עם כל הרמקולים מאוד מוצלחים.
בכל אופן זו דעתי הלא מחייבת

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אני יכול להבין שרב ערוצי יכול לספק סאונד מכל הכיוונים - אבל זה ממש לא מה שאני שומע בסטראו גם עם כל הרמקולים מאוד מוצלחים.
בכל אופן זו דעתי הלא מחייבת
גם לי מביא עצבים לשמוע איזה רמקול דרעק ועוד מאחורה ,וכל זאת כדי לשמוע שיעול של איזה זקנה בשורה מאחור .

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
:)

ווידאו זה פרמטר חשוב.

אני מניח כי תומר לא יושב בהופעה עם עיניים עצומות. וכשהוא כותב על סאונד, בפועל הוא מדבר על חוויה

סאונד פרופר יש לי בבית טוב יותר - לרוב.. אם כי ב-blue note בניו יורק אקוסטיקה מעולה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מיכאל,

למה אתה חושב שיש לך סאונד יותר טוב?
היה סאונד יותר טוב מבית אצלי.

הייתי ב-Ronnie Scott's.

תומר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני חושב כך כי אני משווה גם כן. וביקרתי בהרבה מעודוני ג'אז בניו יורק ולא רק.
[ ולכל מיני עולמות ואצטדיונים אני ברור שלא מתייחס כלל, אלא רק מועדונים אינטימיים מטופילים אקוסטית. ]
וגם במועדון שכזה, עדיין מדובר על סביבה רועשת - יחסית למה שיש לי בבית, למשל. מדובר על הד, מדובר על חלק מן הכלים מוגברים

אבל זה לא משנה, אני בא להופעות בשביל החוויה, וגם כדי לראות את האומנים live.. כל עוד זה אפשרי.

מבחינה חוויתית, הרצה של בלו-ריי בביתי נותנת לי יותר מפסקול סטריאו בלבד.
גם אם סאונד פחות טוב (קצת) מסטריאו

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שורה ראשונה אין לך סביבה רועשת, אין הד, רק מוזיקה. הלסת נשמטה לי...

תומר

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
לטעמי הופעה חיה במקום "אינטימי" כגון שבלול,צוותא ,הכל יותר טוב מהבית.
גם הסאונד וגם הוידאו.
לא מבין בכלל היכן ההשואה בין הדבר האמיתי לפאקינג דחוסים האלה מכל המינים והסוגים.
רק לחשוב על דינמיקה.....?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור