צדדים של תקליטים ב Box set

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אז ככה, עניין מוזר:
ירשתי (טוב, הצלתי מפח הזבל) ערימת תקליטים (ופטיפון, בדיון נפרד), ובהם Box set של "אות'לו" של וורדי (ביצוע נהדר של Carlo Cossutta, ג'ורג' סולטי, הפילהרמונית של וינה, באמת, טופ. ברשימת ההקלטות הטובות ביותר של "גרמופון" - https://www.gramophone.co.uk/feature/verdi-otello-best-recordings).
s-l225.jpg

המארז כולל 3 תקליטים שזה 6 צדדים. רק מה, זה עתה בעודי נותן לתקליטים מקלחת ראשונה אחרי 30 שנה, שמתי לב למשהו מוזר:
על התקליט הראשון, צד אחד מסומן כ Side 1 אבל הצד השני מסומן כ Side 6.
התקליט השני מסומן כצדדים 5-2, והשלישי מסומן כצדדים 3-4.
טרם האזנתי, אז לא יכול עדיין להעיד מאוזני שלי מה קורה פה. אבל... יש למישהו הסבר?

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
פעם הפטיפונים היו "אוטומטים" או "חצי אוטומטים" עם מוט גבוה באמצע והיית שם את שלשת התקליטים אחד על השני והיו "נופלים" לפלטה אחד אחד.
אז היו נופלים תקליט ראשון עם צד 1, אחר כך תקלית שני עם צד 2 ובסוף תקליט שלישי עם צד 3.
אחרי זה היית אוסף את שלושתם, הופך אותם והיו כבר מסודרים "ליפול" על הצד השני בסדר: 4, 5 , 6
ככה היינו שומעים תקליטים בילדות :D

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אוי - אני זוכר את המכשירים האלה. כבר אז זה נראה לי גרוטסקי.
אז בעצם - אם אני רוצה לשמוע את היצירה בשלמותה לפי הסדר שלה, עלי לא רק להחליף צדדים, אלא גם להחליף תקליטים...
ראבאק, אנחנו מתקרבים לפסח, וכבר אני מריח עבדות.

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
דקה 2:15

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור