פרק ה' - האם אחרון ?

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
מצד אחד הייתי שמח למתוח אתכם לנצח ... מצד שני גם הסבלנות שלכם תפקע בסוף ופשוט לא תיכנסו לפוסטים שלי. וחוץ מזה יש פה הפגזה של שדרגת כך שבכל מקרה הסיפור הקטן שלי הולך פה לאיבוד.

ננסה לגמור עם זה היום ונראה אם נצליח.

בפרק האחרון הזכרתי ברנש חביב עם חיוך של חתול צ'שייר שהיה אצלי בסיבוב הקודם, עם רצפתי קטן של חברת AVI שכבר לא מיוצר היום (היום הם מייצרים רק מוגברים). הרמקול נשמע מעולה והאמת שאם הוא לא היה הראשון אצלי הייתי אולי רוכש אותו בסופו של דבר, כי הוא משהו בין רצפתי למדפי. נדמה לי שהוא עדיין אצל יגאל במחסן ואם מישהו צריך פתרון חביב קטן שווה לו לנסות. באותו סיבוב יגאל (סבו למי שלא הבין) שלח אותי לשמוע אצל שכן שלי יונתן את ההרבט' HL5. האמת ? ממש לא התלהבתי ... הרגשתי שהוא מפוזר מדי, עם במה אחורית מדי שגורמת לך להשען קדימה כדי "לחפש" אותו. מאד ייתכן שהאשמה היתה באלקטרוניקה, בחדר וכו'. קבעתי עם יגאל, שמביא היום רמקולים מעניינים נוספים כמו הוויוויד למשל, ואמרתי לעצמי שאין מה להפסיד. מקסימום קפה עם חתול חביב.

הגעתי ויגאל חיבר את ה HL5. הפעם התוצאה היתה יותר טובה מאשר שמעתי בעבר. כבר נאמר רבות שעבר שהמאפיין העיקרי של ההרבט'ים הוא הטבעיות בגוון של כלים אקוסטיים ושל הקול האנושי. אלה בהחלט לא רמקולים שנכנסים לקטגוריה הזאת שנקראת "אודיופילית" , למרות שזו כמובן סתם מילה. במה מצטיינים ה HL5 ? לטעמי בג'אז, ווקלי, ואפילו רוק רך. אבל בקלאסי, שזה התפריט העיקרי שלי, אני מרגיש שהם עדיין לא מספיק מדוייקים ומהירים, במיוחד בתחום הנמוך, וזה פוגם בחוויה הסובייקטיבית שלי. מה גם, שאצלי בחדר הם פשוט לא יכנסו מבחינת גדול... זה או להכניס אותם או להכניס את המיטה.
אז מה עושים ? בפינה יושבים להם האחים הקטנים של ה HL5, הקומפקט 7. לפי יגאל הרמקול הנמכר ביותר הוא ה 5, כאשר ה 7 פחות פופולרי או פחות מתאים לאנשים. אפשר להבין שבנושא התמורה לכסף , מאחר שהמחיר שלהם די קרוב, כאשר אתה קונה את ה 5 הכמעט כפול בגודלו אתה מרגיש שקיבלת תמורה הולמת. אבל אני כזכור מחפש רמקול שהוא פיזית קטן יותר וגם פרמטרים מסויימים שאני אוהב. עדיין, הקומפקט 7, עם הדרייבר של 8" ועם הקופסה שהיא בנפח כמעט פי שלוש מהמורל שלי, אמורים לתת חוויה אחרת לחלוטין ממה שיש לי היום. הפעם לא התעכבנו על כל מיני דיסקים של גיטרות אודיופיליות למיניהם, אלא שמנו ישר את הדיסקים שלי. הפנטסטית עם מונש. קונצ'רטו לפסנתר של גרשווין עם גרימו. רקוויאם של פורה עם יארבי וירוסקי. וכו'.
לא נפלה לי הלסת. לא התפרעה לי הגבה. לא נפל לי העגיל מהאוזן (אין לי ...). לא עמדו לי השערות על הפופיק. סתם ישבתי לי .. התרווחתי לאחור... והרגשתי בבית. במובן המטאפיזי של המילה.

חברים ... כמה מכם וודאי מאוכזבים. כמה מכם אולי אפילו תוהים. כמה מכם פשוט היו רוצים שאמשיך לעד כדי שהסידרה לא תיגמר ... או שאולי חיכיתם לקליימקס הסטרי עם רמקול בעבודת יד שנעשה על ידי שען חירש בזימבאבווה.
אבל אני, אני מצאתי את שלי. אם הייתם שואלים אותי בהתחלה, לא הייתי מאמין בעצמי שזו תהיה התוצאה. אני - עם רמקול אנגלי קלאסי בצורה של קופסת נעליים ענקית ? הכיצד ? התחרפנתי לגמריי ? אולי ... קבעתי עם יגאל שאבוא לאסוף אותו וניסע אלי , ונשמע אותם אצלי כדי לוודא שהם אכן מתאימים למערכת שלי ולחלל אצלי. הגעתי אליו שוב, האזנתי להם שוב, ואמרתי - WTF. אני אוהב אותם. אם האלקטרוניקה לא תתאים - נשדרג אלקטרוניקה (גם זה בדרך). אם החדר לא יתאים - אני לא מאמין שרמקול אחר יתאים יותר. לקחתי. העליתי אותם 4 קומות ברגל אלי. יגאל השתגע איך שלושה ימים אפילו לא פתחתי את הארגזים, היה מתקשר כל יום, אבל העדפתי לפתוח ולהאזין להם בנחת ולא ככה סתם על רגל אחת. היום הם אצלי כבר כמה שבועות. כל הקלישאות נכונות - אני מוציא דיסק אחר דיסק ומאזין לו שוב כאילו זו הפעם הראשונה. קניתי כמה "סטוקים" של דיסקים יד שנייה כי בא לי לפנק את הרמקולים במוסיקה חדשה. הרמקולים האלה עושים את מה שהם הכי אמורים לעשות - לגרום לי להאזין עוד ועוד.

מה הלאה ? אנחנו לקראת סיום של פרויקט סטנדים לרמקולים , ששווים פוסט נפרד. אני מתחיל להרהר על שידרוג האלקטרוניקה, מה שעומד להיות עוד יותר מסובך אפילו מהרמקולים. אקוסטיקה... כבלים .... לך תדע לאן אזניי תובלנה אותי.

מקווה שנהניתם. וסליחה אם משכתי אתכם באף קצת יותר מדי.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
נספח קטן : כבר הרגשתי עייפות מסויימת, גם אצלי וגם אצלכם, ולכן לא התעכבתי כל כך על חווית השמיעה ומאפייני הרמקול הזה. הרמקולים הבריטיים הקלאסיים ידועים באיכות המיד שלהם, לפעמים על חשבון הקצוות. מה שאהבתי בסי7 זה דווקא את היכולת הזו שלו בשני הקצוות : התחום התחתון טבעי, הדוק, בדיוק באמצע בין משוחרר לפאנצ'י. יש גבול לכמה הוא יורד נמוך, ולכן אין לי ספק שהוא דורש תיגבור בסאב באוקטאבה הנמוכה כדי לקבל מה שמתקבל מאורגאן, אוקטבה נמוכה של פסנתר קונטרבאס וכדומה. בחדר שלי, במרחק שבו אני יושב, עם סוג המוסיקה שאני שומע - התוצאה כמעט מושלמת. גם בתחום הגבוה התוצאה מעולה - אני אוהב לשמוע בדרך כלל בלי גרילים, אבל פה גם עם הגריל יש איזון מלא בגבוהים, לא עמום ולא מפורט מדי. אצל יגאל האזנו עם מגבר משולב של קרופט, והתוצאה היתה מצויינת למרות 50 הוואטים הפיצפונים שלו. לא האמנתי שהמגבר הזה ישלוט ככה ברמקול. אצלי , עם הפרה+פאואר של שינדק, שהוא הרבה יותר חזק (מגיע ל 120W, קלאס A בוואטים הראשונים), אני מרגיש שהמגבר מחזיק מצויין את הרמקול. האם ניתן וצריך לשדרג ? זה כבר תחילתו של מסע אחר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
נחמד מאוד המססע שלך ,וגם איך שהוא כתוב ,כל הכבוד:כל-הכבוד:

Tbashan

אוהב את התחום
מעורבות
24
נקודות
18
ברקצ , נהנתי, קנאתי, מחכה לאיזה תמונה כדי לצרף עוד חוש למאורע. תתחדש.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רמקול מעולה!!!

כל הכבוד.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
בשביל לקבל מילה טובה מהשניצל היה שווה לעבוד ולסבול ... תודה יקירי. יום אחד צריך להפגש אפילו במציאות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש שמעתי את הרמקולים האלו עם מגבר משולב של קרופט וזה באמת מספק חוויה מוצלחת מאוד
:בעד:

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
176
נקודות
43
תתחדש ותבלה, יש קסם מיוחד במשפחת אלן שאו.
במסגרת החדר וצורת האזנה שלך,הHLS5 לא היו מתאימים,למרות שהם רמקולים מעולים, אני חושב שבחרת נכון לגבי הקומפקט7 (רק שאין לו מיד בס בגודל של 8" כפי שכתבת) ואולי היית דוגם גם את המוניטור30 אם יש ליגאל,אצלך בחדר.שיכול ליהיות אלטרנטיבה לא רעה עבורך
לגבי הגברה המתאימה לרמקול- לא גודל ההספק קובע,אלא צורת ניהול הזרם ופרמטרים אחרים, במידה והפרוטה מצויה בכיסך,הייתי מוכר את השינדאק ומחפש אינטגרייטד של 50W של naim ואפי' ביד שניה מהיבואן ,שיכלול גם פיתרון לבעיית הכבילה-רמקול/מגבר/מקור/חשמל. במידה ונהנית מהקרופט,תגביר את העונג מהשידוך בין ניים להרבת'(גם הם וגם neat משתמשים בהגברה של ניים בתכנון הרמקולים שלהם)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
ברור ... אני נוהג בג'יפ מהודר של חברת NAIM, מדבר בסמרטפון של NAIM, לאשתי קוראים נעימה , ולילדים שלי קראתי נעים ונעימסקי. בקרוב תעבור בכנסת הצעה לקרוא למדינה שנקראה בעבר מדינת ישראל מדינת ניים. אנחנו שולחים בימים אלה טיל לחלל עם משלחת של אסטרונאוטים שיקימו על כל כוכב לכת במערכת השמש שלנו מושבת ניים עצמאית שתתחבר לאמפריית הניים הבינכוכבית. השלב הבא הוא השתלטות על הגלקסיה כולה, שתכונה כמובן גלקסיית ניים, ומשם הדרך קצרה להמשיך לגלקסיות אחרות להשליט גם בהן את השילטון המבורך של ניים.

דרך אגב - הדרייבר הוא לא 8" אבל 200 מילימטר רדיאלי. כמעט 8" - בערך 7.85"... בוא נגיד שאם היה מדובר בגודל האיבר והיו מציעים לי 200 מ"מ במקום 8" כנראה שהייתי מסכים. אני לא יכול לדבר במקרה זה בשמם של אחרים.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
בשביל לקבל מילה טובה מהשניצל היה שווה לעבוד ולסבול ... תודה יקירי. יום אחד צריך להפגש אפילו במציאות.
אתה תמיד מוזמן ,

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
... בהמשך ל"צחוקים" (במילעייל כמובן) - אני בכל זאת לא רוצה להיות מקובע. אם היה פה מגבר מהטובים של ניים ביד2 במחיר סביר - לא הייתי פוסל. נדמה לי אם הבנתי נכון שהמחירים של ניים מזנקים בתלילות ברגע שיוצאים מהאינטגרייטד הכי בסיסי שלהם ומגיעים לגבהים סטרטוספריים . אם יש למישהו מוצר מעניין לבדיקה אני לא נגד.

שניצל - תודה על ההזמנה ואשמח לבוא. רק שיצטרכו לבנות חדר מטופל אקוסטית ומבודד היטב כי עם הפה של שנינו עלולים להיות נזקים כבדים לשמיעה של השכנים בבניין.

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
176
נקודות
43
... בהמשך ל"צחוקים" (במילעייל כמובן) - אני בכל זאת לא רוצה להיות מקובע. אם היה פה מגבר מהטובים של ניים ביד2 במחיר סביר - לא הייתי פוסל. נדמה לי אם הבנתי נכון שהמחירים של ניים מזנקים בתלילות ברגע שיוצאים מהאינטגרייטד הכי בסיסי שלהם ומגיעים לגבהים סטרטוספריים . אם יש למישהו מוצר מעניין לבדיקה אני לא נגד.

.
לא מדוייק,מגבר בסיסי שלהם מתחיל בסביבות 900& לאחריו 1600& ושניהם יתאימו פיקס לרמקול ,כך שהמחירים ממש לא סטרטוספרים (וזה במחירי חדשים) אתה גם יכול למצוא שילוב של קדם/כח מיד שניה שיתנו לך תמורה טובה יותר לכסף. ברר אצל היבואן-אילן טמיר/המפיץ הגדול ביותר שלהם באנגליה tontom audio וצפה להפתעות.בהצלחה

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
דיטון - לא יודע מה זה &, אבל המחירים בארץ הם או גבוהים או גבוהים מאד. אלה שתי האופציות.

ותחשוב על זה - אני כבר נכנסתי למשפחת המשוגעים של הרבט', אלה עם המבט המזוגג וריר נוטף מצידי הפה - ואתה רוצה לצרף אותי גם למשפחה של ניים ? לא חראם ? משפחה ? ילדים ? לא עדיף שישאר להם אבא שפוי, ולו במיקצת ?

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
harbeth.jpg

תמונות מצורפות

• harbeth.jpg
    harbeth.jpg
    KB 72.5 · צפיות: 431

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
176
נקודות
43
דיטון - לא יודע מה זה &, אבל המחירים בארץ הם או גבוהים או גבוהים מאד. אלה שתי האופציות.

ותחשוב על זה - אני כבר נכנסתי למשפחת המשוגעים של הרבט', אלה עם המבט המזוגג וריר נוטף מצידי הפה - ואתה רוצה לצרף אותי גם למשפחה של ניים ? לא חראם ? משפחה ? ילדים ? לא עדיף שישאר להם אבא שפוי, ולו במיקצת ?
&=פאונד אנגלי/לירה שטרלינג
על מוצר טוב משלמים.חוצמזה יש לניים שוק מאוד ער של יד שניה,ששם הערך לכסף גבוה ביותר.
לגבי המשפחות-תמיד טוב לאחד קרובים (lol)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור