פרמטרים לקביעת איכות התמונה

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
בקריאת הרבה מאמרים אני נתקל בזה שתמונות הן נושא למחלוקת לגבי איכותן בגלל פרמטרים רבים כגון איכות העדשה, החיישן ואיכות הצילום עצמו.
היה מעניין לכתוב פה כתבה כיצד מסתכלים על התמונה ובודקים את איכותה.
אני מעלה שתי תמונות שונות לחלוטין, האם אתם יכולים לנתח אותן ולהבחין בנתונים לא תקינים כגון בעיה בגוונים, טשטוש וכו'. כמובן לא להתייחס לקומפוזיציה.

תמונות מצורפות

• DSCF0194.jpg
    DSCF0194.jpg
    KB 142.8 · צפיות: 462
  • DSCF0273.jpg
    DSCF0273.jpg
    KB 170 · צפיות: 455

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר לתמונה, מה שהכי חשוב זה זה הרושם שהיא מצליחה להעביר וכך אין קשר ישיר לפרמורטים בהן היא צולמה זה יותר קשור לקומפזציה
ראה דוגמה
http://allonkira.com/apage/68207.php

לגבי צילום התמונות חושב לדעת מהן נתוני הצילום וניתן לראות זה בעזרת EXIF
http://www.dtown.co.il/articles/1824.html

לגבי התמונות הן נראות לי בסדר מבחינה טכנית - יש משהו שלא לנראה לך לא בסדר?
מה לא מסתדר לך

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אני אסביר למה התכוונתי. בביקורות על מצלמות ראיתי שלפי התמונה בודקים את איכות הצבע ושינויים בגוונים.
או למשל רואים את איכות העדשה לפי הקצוות של התמונה - טישטושים.

בקשר לתמונות שלי אני מרוצה בצורה בלתי רגילה מהמצלמה והכל בזכותך ......... :בעד:
הצבעים מדהימים, אני לא רגיל לאיכות כזו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
למצלמות יש יכולות להעביר צבעים ברמה דיוק כזו או אחרת וכמו שציינת גם לעדשות יש חסרונות
אין מצלמה מושלמת ובטוח שאין עדשה מושלמת - אבל בשלב הזה שרכשת מצלמה מעולה, אני ממליץ לך ללמוד קצת נושא של קומפוזציה וכן להעמיק בנושא הצילום יש הרבה הסברים ברשת - לאחר מכן תוכל להרגיש איפה מצלמה והעדשה מגבילות אותך.

ראה דוגמה למספר סירטוני וידאו שמסבירים את יסודות הצילום
http://www.youtube.com/channel/UCZfjdo_mERmAZD5PfGwbjhw

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
שלא תטעה כרמי אני לא מחפש לבדוק את המצלמה, רק מתוך סקרנות. מבחינתי היא מעל ומעבר.
אתה אולי תצחק אבל הבעיה היחידה שיש לי עם המצלמה היא הצורך להרכיב משקפי קריאה כדי לראות את המסך ..........:(
אבל מתרגלים אין מה לעשות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם כך מה מפריע לך בתמונות?

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אתה רואה שלא הבנת אותי ............ :)
לא מפריע כלום להיפך אני מרוצה מאוד. רק סקרנות לדעת כיצד בוחנים תמונה לעומק.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה בטח מצלם במצב אוטומטי - במצב הזה אין סיכוי שהפרמטריים יהיו לא נכונים המצלמה מסדרת זאת
מעבר לכך אין יכולת לדעת לפי הפרמטרים בלבד אם התמונה חשופה נכן לאור או לא היות ואין מושג מה מצב האור בזמן הצילום.

ariko

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
כרמי, הוא לא מדבר על דיוק חשיפה. אם אני מבין נכון אז הוא רוצה להבין איך בודקים 'איכות תמונה' שכבר צולמה בחשיפה נכונה- דברים כמו טווח דינמי, צבעים, חדות בפינות וכו'. כיוון שמדובר בנושא ארוך אני לא אפרט את כולו, אבל אני בטוח שניתן למצוא מדריכים מפורטים ברשת, אולי אפילו בעברית.

רק להמחשה: כדי לבדוק חדות עדשה בפינות (ובמרכז), יש לצלם את אותה התמונה בכל מצבי הצמצם ואז לנתח את כל התמונות בתקריב של 100%. וזאת רק בדיקה אחת מיני רבות.

efi, הייתי ממליץ לך לא לבזבז על זה יותר מדי זמן להתמקד יותר בנושא חשיפה וקומפוזיציה.

נערך לאחרונה ב:

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אני מצלם בכל המצבים כרגע אבל בעיקר ב M.
למרות שהמצלמה עושה עבודה מצוינת באוטומטי, אין שום הבדלים בכל הנסיונות שאני עושה באיכות התמונה.

ariko

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אני מצלם בכל המצבים כרגע אבל בעיקר ב M.
למרות שהמצלמה עושה עבודה מצוינת באוטומטי, אין שום הבדלים בכל הנסיונות שאני עושה באיכות התמונה.

שוב, בהמשך למה שרשמתי למעלה, יש להבדיל בין חשיפה מדויקת לאיכות תמונה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כרמי, הוא לא מדבר על דיוק חשיפה. אם אני מבין נכון אז הוא רוצה להבין איך בודקים 'איכות תמונה' שכבר צולמה בחשיפה נכונה- דברים כמו טווח דינמי, צבעים, חדות בפינות וכו'. כיוון שמדובר בנושא ארוך אני לא אפרט את כולו, אבל אני בטוח שניתן למצוא מדריכים מפורטים ברשת, אולי אפילו בעברית.

רק להמחשה: כדי לבדוק חדות עדשה בפינות (ובמרכז), יש לצלם את אותה התמונה בכל מצבי הצמצם ואז לנתח את כל התמונות בתקריב של 100%. וזאת רק בדיקה אחת מיני רבות.

efi, הייתי ממליץ לך לא לבזבז על זה יותר מדי זמן להתמקד יותר בנושא חשיפה וקומפוזיציה.

גם אני חושב שלא כדי להשקיע בנושא הזה
יותר מכך אין פרטרים שניתן להשתמש בהן לבדוק נושא זה צריך ניסון וכלי בדיקה שאין ברשותו כעת.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שוב, בהמשך למה שרשמתי למעלה, יש להבדיל בין חשיפה מדויקת לאיכות תמונה.

+1

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
fuji xm1

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אכן, מצלמה טובה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור