פריז ג'אז סביב לה...

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לאחר ה צלחה הפנומנלית של דיווח מלה סקאלה הרהור אודיופילי אני מנצל את הבימה לשיתוף מפריז, גדעון קוץ.

היינו בפריז מספר ימים רעייתי ואני. אני ודודי ודודי לי. רומנטיקה בצד, וגם אומנות, נכחנו בשני ערבי ג'אז בבר מקומי. אם אתה מקומי , ברובע המארה ( les Marais ). האמת כמו מרביתינו, חיפשתי לפני הטיסה איזה הופעה מחשמלת ומרוממת, וגיליתי שהכל או אחרי או לפני. אוף.

אז ככה בפריז על המיטה באיזה בין ערביים אתנחתוני , קצת אחרי הלפניי, ולפני האחרי, שוטטתי בנייד וגיליתי פתאום ערב מחווה לצט בייקר! בבר גאז ברובע המארה הסמוך למלון מגוריי . נרעש ונרגעש, עידכנתי את רעייתי כי מצאתי עיסוק לערב, ושהקור הפריזאי ( -1 ) לא ירתיע. אז שמנו את פעמונינו וטסנו לבר.

הופעה בשעה 19:00, איחרנו, הגענו בשעה 19:30, נדחקתי פנימה ועמדתי בתוך האולם הקטן כמו מסכן.שומע שלישייה מופלאה מנגנת צט בייקר בפריז. כמו מסכן. התבעסתי. כל איזה מאזין.ה שקם להתרוקן או למלות פינטזתי שהו.י. א קם מהכיסא ועושה לביתו.. חשבתי לעצמי מה הסיכוי שהבן זוג המקורי ( בכל זאת פריז הליברליונית) או הילד יתקשרו וידרשו את המפתח... שום דבר, כל בעיות הדרג היושב נשתתקו, כולם בסדר... כבר יצאתי לכיוון הבר החיצוני ואז תפנית. החצוצרן הצרפתי הגרום מודיע בצרפתית שיש הפסקה. שאלתי את המלצר המזדמן מה העניין? ענה לי" הא, זה הג'אם הראשון , עכשיו 20 דקות הפסקה ויש הופעה חוזרת של שעה 21:00.." . הייתי מפסוט הזמנו בירה וחיכינו , בשביל לגלות שהגאם המיועד מצריך קניית שתייה.. שטויות, הייתי מפסוט, אז עוד קמפרי ( כמעט הכי זול בתפריט...חחח) נהייתי לארג'. ( ובדיעבד ערב אחרי זה הייתה עקיצה יותר שרמנטית באותו מקום...למדנו על הזקן של עצמינו..). האקוסטיקה במועדון הייתה מצויינת לטעמי. וככה צללנו לשעה וקצת של צ'ט בייקר בפריז באווירה מקסימה ועם מתופף חצוצרן וקלידן שנתנו סט חובביקצוען מלוטש ומרגש. ביקשתי את ארבורוואי, הסביר לי החצוצרן שהוא לא מנגן את זה... לא נורא ניגן הרבה קטעים אחרים פשוט טוב . הייתה אווירה רצינית ומשוחררת כאחת. כיף לשבת ליד הכלים וממש לראות ולשמוע את המתופף מוציא מברשת ונותן מכה עם הצד השני ועוצר את המצילה , אגב, המצילות לא היו דרמטיות ועוקצניות. בכלל כל הסאונד היה מאוזן ואף פעם לא צרם. "המערכת" והכלים ממש נשמעים טיבעייים... :) ואני עוצם עיניים ומתמזג להוויה. פשוט כיף. לאחר הגיג עלו עוד נגנים וזמרת, שלפני רגע הגישה לי בירה, והחפלה נמשכה... פרשנו בשיא. אחרי צ'ט קשה לי להגיל...כלומר, להכיל. איזה טעות מקלדת מגניבה..

בהרהור אודיופילי, כמו שדיווחתי לכם את חוויתי בלה סקאלה המילנזי , כל העניין של בימה ואימג' וסטראו האהובים עליי ועל רבים מאיתנו פשוט נעלמו. המוסיקה פשט הייתה שם מכל עבר, וכמובן שתלוי היכן ישבת, אבל שהעיניים נעצמות והאוזן נפתחת עם הלב המושגים שלנו נהיים אמת לשעתה- שעת ההאזנה בבית. המועדון עצמו על נגניו לא מחוייב לנו האודיופילים... אגב, בבית שמעתי ונהניתי כמעט באותה מידה. פשוט כיף קצת אחר. ועוד משהו, הקונטרבאס נותן , חביביי כמה שהוא נותן... היה יותר עם ביצים מהבייס דראם- לפחות במועדון הזה ובהופעות שהייתי. בכל מקרה שום טווח תחתון או עליון היה מוקצן. פשוט סאונד רגוע ומלא באותה נשימה. תוקפני ומלטף ולא מציק..

לילה עוקב

בערב השני ההופעה הייתה בתשלום, כי זו הופעה ואתמול היה ..גיג.. אחלה תרגיג עשו לנו. ספגנו, גם את האלכוהול.
קווארטט של פסנתרן צרפתי צעיר. היה טוב , אבל מה שהיה מהמם זה המתופף הצעיר. תשמעו, הוא נתן הצגה הייתי מהופנט. שלט בקצב, התמזג עם הכלים, נהפך למברשת והשפריץ אנרגיה בכל תנועה קדחתנית שלו. והכל בקלילות . וואוו כבר כתבתי? החלפתי איתו כמה מילים- החמיא לישראל על הג'אזיסטים שלה. בחור צנוע ופשוט, ילד. מגיע לי למותן , ומגיע לו כבוד. והרבה. צילמתי אותו כי עוד נשמע עליו אני מקווה. עבורכם. אני כבר שמעתי. צילום שלו למטה וגם טריו וגם הקווארטט. טעימות מהכל עליי...

ממש ממליץ על המקום הזה, וגם לידו צמוד יש עוד בר ג'אז. רק תבררו לפני את העלות, זה לא יקר באמת ( 20 יורו לאדם ומחירי שתייה כמו בערך כמו תל אביב, טיפה יותר זול). ערב הג'אם של צט בייקר, כמו כל ערב שמוכרז ג'אם/גיג הוא בעיקרון בעלות ממש מופחתת. ואגב, המקום פתוח ומנגן עד 3 לפנות בוקר! כמו המועדון לידו, וכמו רבים אחרים. לונדון הישנונית יכולה רק לקנא.
כתובת המועדון סנסט סנסייד sunset-sunside jazz club המועדון סנסט סנסייד
מועדון ממש ליד Le Baiser Salé

אספרסו קצר
אספסו ארוך
הערב השני, לאטה מקיאטו...
גון סקופילד, מאחריך...

20221212_214029.jpg

20221213_213658.jpg
Screenshot_20221221_224456.jpg

Screenshot_20221221_233345.jpg

נערך לאחרונה ב:

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
918
נקודות
113
איזה פוסט מהנה מאוד תודה על השיתוף :כל-הכבוד:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
מקסים.
נהניתי לקרא.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שוקרון,

פריז יפה מאוד בחורף :כל-הכבוד:
ואתה הולך למועדונים לשמוע ג'אז :שתוי:.
עושה רושם שנהנתם מאוד...

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
איזה כיף ערן, כתבת יפהפה פוסט שעושה נעים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
נהניתי לקרוא, תודה על שיתוף החוויה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
שוקרון,

פריז יפה מאוד בחורף :כל-הכבוד:
ואתה הולך למועדונים לשמוע ג'אז :שתוי:.
עושה רושם שנהנתם מאוד...
כן מאוד. בייחוד נהניתי לשבת ולשמוע הופעה באולם, וכלום לא מעיק או צורם. אני לא מרבה ללכת להופעות אגב.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
יפה,כנראה המקום הכי "חם " באזור פריס
למרות הקור (-1) ששרר בחוץ,
אין , המוסיקה היא נוף חיינו.
אהבתי

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
יפה מאוד!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור