פלטת שיכוך לאודיו על שולחן עבודה משרדי?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
בפינת השאלה ההזויה של השבוע:
רוצה לשים את הדאק / ספק החמודים שלי על פלטת שיכוך אחת שאינה גדולה מדי, ועושה עבודה על שולחן עבודה. כלומר, שיודעת לעמוד בפני עצמה ולא מצריכה ארונית ייעודית, ובאותה נשימה גם לא מאד גדולה. יש למישהו המלצות למוצרים?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,257
נקודות
113
רוצה לשים את הדאק / ספק החמודים שלי על פלטת שיכוך אחת שאינה גדולה מדי, ועושה עבודה על שולחן עבודה. כלומר, שיודעת לעמוד בפני עצמה ולא מצריכה ארונית ייעודית, ובאותה נשימה גם לא מאד גדולה. יש למישהו המלצות למוצרים?
לא הבנתי. תסביר שוב.
איפה וכיצד יושבים היום ולאן וכיצד רוצה להעביר אותם?
מה הגדלים? מה המשקלים?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
5 ק"ג בערך. שתי קופסאות שיושבות אחת על השניה על שולחן במשרד. דאק ומגבר אוזניות. פורם פקטור של חצי, בערך. כלומר, כחצי מרוחב מכשיר רגיל.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,093
נקודות
113

מתנוש, פלטות של HRS או SRA יעשו את העבודה מצויין.
אם אין לך רצון להוציא סכומים מטורפים, יכול לשים 4 רגליות של Iso Acoustics ודומיהם מתחת לפלטת גרניט או עץ ליבנה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,257
נקודות
113
5 ק"ג בערך. שתי קופסאות שיושבות אחת על השניה על שולחן במשרד. דאק ומגבר אוזניות. פורם פקטור של חצי, בערך. כלומר, כחצי מרוחב מכשיר רגיל.

בבקשה:

https://en.pifferia.com/products/mystj-cs-series-hi-end-mini-audio-rack

לציוד קטן זה מהטובים שאני מכיר (ואני מכיר את כולם, אתה מכיר את הפטיש שלי לנושא).
מביא אותם דן נגר סינמרט. דבר איתו.

לחליפין תמיד יכול לקחת פלטת במבוק עם 4 משככים או רזונטורים:
- stillpoints ultra 1 או ultra ss
- Finite elemnte - cera slim
- Carbide
- Nordost cone
- HRS nimbus
- ויש כמובן את hifistay אם ממש אבל ממש בא לך להתפרע באופן קיצוני

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,940
נקודות
113
אני רק שאלת תם, או מטומ-טם:

ככל הידוע לי, מטרת שיכוך היא למזער את השפעת הרעדת הרכיבים ע"י גורמים חיצוניים, בעיקר גלי הקול מהרמקולים, אבל גם רעידות מהרצפה, אם הן מועברות כשהולכים עליה, או כשמכונית כבדה עוברת בחניון של הבניין, וכיו"ב.

אם מדובר בהאזנה לאזניות, והרצפה אינה מוליכה רעשים כשמישהו הולך בסביבה כשאתה יושב ומאזין, ואין מקור רעידות אחר, האם בעצם נדרש שיכוך?

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
שאלת חולירע קמצן שכמוני, מה לגבי להניח אותם על פד-עכבר 4 מ"מ איכותי?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
שאלת חולירע קמצן שכמוני, מה לגבי להניח אותם על פד-עכבר 4 מ"מ איכותי?
רעיון מצויין. אני אנסה. כשידרוג לזה, אני אקח סמרטוט רצפה רך מהחדר של צוות הניקוי, ואבדוק. אם לא אוהב את הסאונד, אתקדם לתחתית קרטון של ירקות ואחליף אותו כל שבוע!
אני מקווה שאתה יודע שאני אוהב אותך. (במידה)

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
בבקשה:

https://en.pifferia.com/products/mystj-cs-series-hi-end-mini-audio-rack

לציוד קטן זה מהטובים שאני מכיר (ואני מכיר את כולם, אתה מכיר את הפטיש שלי לנושא).
מביא אותם דן נגר סינמרט. דבר איתו.

לחליפין תמיד יכול לקחת פלטת במבוק עם 4 משככים או רזונטורים:
- stillpoints ultra 1 או ultra ss
- Finite elemnte - cera slim
- Carbide
- Nordost cone
- HRS nimbus
- ויש כמובן את hifistay אם ממש אבל ממש בא לך להתפרע באופן קיצוני
אחי... ריגשת. ;)
ברצינות. הפיפריה הזה נראה חמוד טילים. עוד סיבה לבקר את דן.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
אני רק שאלת תם, או מטומ-טם:

ככל הידוע לי, מטרת שיכוך היא למזער את השפעת הרעדת הרכיבים ע"י גורמים חיצוניים, בעיקר גלי הקול מהרמקולים, אבל גם רעידות מהרצפה, אם הן מועברות כשהולכים עליה, או כשמכונית כבדה עוברת בחניון של הבניין, וכיו"ב.

אם מדובר בהאזנה לאזניות, והרצפה אינה מוליכה רעשים כשמישהו הולך בסביבה כשאתה יושב ומאזין, ואין מקור רעידות אחר, האם בעצם נדרש שיכוך?
לפיניט אלמנט היה בשעתו מכשיר שנקרא "רזונטור", שמים אותו על מכשירים והוא סופח רעידות בתדרים של 1000HZ עם Q נמוך (אם ככה קוראים לזה גם בתחום הויברציות), כלומר, בפיזור צר מאד של תדרים. בתקופת הגאדג'טים ההזויים שלי לפני כעשור, קניתי גם אותו. לא יכול להגיד לך שהוא עשה הבדל שאפשר לשים עליו את האצבע.
אבל, כששמתי אותו על הדאק החמוד הזה במשרד, זה עשה ועוד איך.

מאידך גיסא, רגליות של אותה חברה, שנקראות CERAPUC, לא עשו הבדל משמעותי. שמתי אותן ישירות בין שולחן העבודה למכשיר.

ההיפותזה הרווחת כרגע היא שהרזונטור מנמיך רעידות שמקורן במכשיר עצמו (למשל מהשנאי), ופלטות משככות רעידות שבאות מבחוץ.
אני רוצה לנסות קצת את הדברים האלה כי הרגשתי הבדל.

תמונות מצורפות

• finite-elemente-cerapuc-wht-01-explode-medium.jpg
    finite-elemente-cerapuc-wht-01-explode-medium.jpg
    KB 43.9 · צפיות: 12
  • Resonator-and-box2-1024x683.jpg
    Resonator-and-box2-1024x683.jpg
    KB 89.6 · צפיות: 13

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,257
נקודות
113
אחי... ריגשת. ;)
ברצינות. הפיפריה הזה נראה חמוד טילים. עוד סיבה לבקר את דן.
היצרן זה mystj. הפריפריה זה סתם משווק בחו"ל.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,940
נקודות
113
לפיניט אלמנט היה בשעתו מכשיר שנקרא "רזונטור", שמים אותו על מכשירים והוא סופח רעידות בתדרים של 1000HZ עם Q נמוך (אם ככה קוראים לזה גם בתחום הויברציות), כלומר, בפיזור צר מאד של תדרים. בתקופת הגאדג'טים ההזויים שלי לפני כעשור, קניתי גם אותו. לא יכול להגיד לך שהוא עשה הבדל שאפשר לשים עליו את האצבע.
אבל, כששמתי אותו על הדאק החמוד הזה במשרד, זה עשה ועוד איך.

מאידך גיסא, רגליות של אותה חברה, שנקראות CERAPUC, לא עשו הבדל משמעותי. שמתי אותן ישירות בין שולחן העבודה למכשיר.

ההיפותזה הרווחת כרגע היא שהרזונטור מנמיך רעידות שמקורן במכשיר עצמו (למשל מהשנאי), ופלטות משככות רעידות שבאות מבחוץ.
אני רוצה לנסות קצת את הדברים האלה כי הרגשתי הבדל.
להבנתי המוגבלת בתחום, רזונטור זו חיה מסוג אחר, שאני לא יודע מה ואיך (והאם) היא עושה, מעבר לזה שהיא לא יכולה לפתור בעיות אקוסטיות עם finesse, כפי שייחסו לה כאן. אז אני לא מתייחס לזה מטוב ועד רע.

זה שרגליות של חברה שמצטיינת בתחום השיכוך לא עושות הבדל זו אינדיקציה למה שאני מדבר עליו. אבל אם יש לך תקציב לניסויים ללא התחשבות בהסתברות להצלחתם -- go right ahead.

אם אתה כבר קונה, אולי כדאי בגודל מלא, אולי זה יביא תועלת במערכת הביתית.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
להבנתי המוגבלת בתחום, רזונטור זו חיה מסוג אחר, שאני לא יודע מה ואיך (והאם) היא עושה, מעבר לזה שהיא לא יכולה לפתור בעיות אקוסטיות עם finesse, כפי שייחסו לה כאן. אז אני לא מתייחס לזה מטוב ועד רע.
אני לא מדבר על הדברים המוזרים שאלדר אוהב לשים על הקיר, כל מני צלחות לוויין של המצרים הקדמונים.
זה מכשיר ששמים על האלקטרוניקה, הוא פותר בעיות ויברציה של הקייס, לא של גלי קול בחלל החדר.

זה שרגליות של חברה שמצטיינת בתחום השיכוך לא עושות הבדל זו אינדיקציה למה שאני מדבר עליו. אבל אם יש לך תקציב לניסויים ללא התחשבות בהסתברות להצלחתם -- go right ahead.
אתה צודק. זאת אכן אינדיקציה. מאידך גיסא, יכול להיות שרגליות לבדן לא מספיקות. תראה, על אותו שולחן יש לפטופ עם מאוורר, השולחן עומד על רצפת PVC שמעבירה היטב רעידות של הליכה בלתי פוסקת במשרד, וכו.
אין תקציב בלתי מוגבל, יש רצון לבדוק מה משפר.

אם אתה כבר קונה, אולי כדאי בגודל מלא, אולי זה יביא תועלת במערכת הביתית.
תודה על העצה. חשבתי על זה, אבל זה גדול מדי לשולחן מחשב. מה גם, שבא לי פורם פקטור קטן יותר, שאוכל להשתמש בו למכשירים קטנים יותר אחרים על שולחן.

ובהקשר הזה, איציק,
אצל ערן
זה נראה לי רק פלטות בגודל מלא. אבדוק עם ערן.

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
163
נקודות
43
מתן,
תנסה להשיג פלטת זכוכית מחוסמת בעובי 15 מ"מ שתשב על 4 מיסבים כדוריים ובמידה וניתן לגדר אותם בתושבת-עוד יותר טוב.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
אם אתה רוצה פלטה 40 ממ עובי.
ש 25 ממ hdf ו 15 ממ מייפל. תבוא תיקח.תן לנגר שיחתוך לך לפי מידה.שימשו (שימשו אותי בסטנד הישן).
20220212_210014.jpg

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,624
נקודות
113
שלמה מנסה לפתות אותי להדרים... אולי מוצש? נמשיך בפרטי ;)

capten

אוהב את התחום
מעורבות
91
נקודות
28
פלסטלינה בלו טאק. גולגול קטן מתחת לכל רגל.
ותגיד שלום לוויברציות

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור