פלזמה/LCD

• פותח הנושא BLU
  • פורסם בתאריך

BLU

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
פלזמה חדשה של פנסוניק מדנימה ומציגה איכות מעולה 1 ל מליון מרשים.
לגבי LCD יש כמה מצוינים .
חבר שלי מהנדס אלקטרוניקה ברפא"ל אומר שהפלזמה יש חסרון האם מתקלקל לא ניתן לתקנה כמו בLCD .
ולא ממליץ לקנות פלזמה אלה לקנות LCD .
האם הוא צודק בדבריו ?
שאלה נוספת שלי האם יש הבדל באורך חיים של איכות התמונה בין פלזמה לLCD?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אורך חיים של מסכי פלזמה ו- LCD הוא זהה כיום, היצרניות מצהירות על אורך חיים של 60,000 עד 100,000 שעות (אחרי תקופה זו, בהירות המסך יורדת בחצי).
פנסוניק מצהירה על 100,000 שעות.
בשימוש של מספר שעות ביום, מדובר על יותר מ- 30 שנה...

BLU

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי

נכון .
אני גם שאלתי לגב' האמינות של פלזמה פנסוניק?
ידוע שLCD ברובו אמינים בגלל הטכנולוגיה שלו מתקדמת אבל נכנס פנסוניק חדש 42PV80 ועוד זכור לי שכתבת לי שהטכנולוגיה שלו מורכב אך איכותית מאוד השאלה מה מידת האמינות שלו של הפלזמה בהשוואה לLCD ובמקרה של תקלה במסך פלזמה פנסוניק מה יקרה ניתן לתקן? יש בעיה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא ידעתי שברפא"ל מיצרים מסכי פלזמה :)
דרך אגב גם אני עובד בפיתוח בהיטק וגם אנחנו לא מיצרים פלזמות.

כעת ברצינות:
א) מי אמר ש LCD זו טכנולגיה מתקדמת יותר?
ב) מי אמר שטכנולוגיה מתקדמת אמינה יותר (לדעתי טלפונים סלולארים חדשים אמינים פחות מישנים)
ג) כאשר חברה מיצרת מסך פלזמה או LCD, היא יכולה לעשות זאת באמינות גבוהה או באמינות נמוכה. כך שאני לא מבין את הגישה שסוג טכנולוגיה מסוים אמין יותר מסוג אחר עבור כל החברות שמיצרות אותה.
ד) כאשר רוכשים מוצר מומלץ לרכוש מחברה רצינית שידוע שהמוצרים שלה אמינים, כך גם פנסוניק ידועה באמינות המוצרים שלה כמו גם חברות אחרות בתחום ביצור LCD ופלזמות - מצד שני יש חברות שהמיצרות מוצרים פחות אמינים וזולים גם בפלזמות וגם ב LCD

אני מקווה שאני עוזר לחדד את הנקודה

BLU

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי

כן הבהרת היטב את הנקודה .
אבל בתקופה הזאת 2008 יש הסכמים עם הרבה חברות לגב' שיפור ושיתוף ביתרונות של כל החברה כמו שראפ תמכור לLG פאנלים וגם סוני תוכוש משראפ שראפ כמו מלך של פאנלים האיכותי ביותר וגם פנסוניק ופיונר בפרמטר קורו השחור של פיונר והסוד שלה לפנסוניק הרבה וגועש וכך יהיה לנו קשה לדעת מה יש בכל המסכים שונים.
הכתבה על הפלזמה באתר שלכם שמספר שהפלזמה נדחקה בשנים אחרונות ורק בשנה הזאת יש עליה בגלל שיפור טכנולוגיה של פנסוניק וגם ציינו שעלות היצור של פלזמה זולה מLCD ומה צפוי לנו בשנת 2009?
יוכנסו זיכרון פנימי להקלטה ושליחת קבצים וכן שיפור ברצולזיה והחלקת תמונה 100HEZ שזה מאוד חשוב האם כדאי לחכות לקראת 2009?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראשית כל החברות שצינת הם חברות עם ציוד אכותי - בהמשך להודעה הקודמת שלי :)

בכל מה שקשור למוצרים טכנולוגים תמיד מחר יהיה מוצר טוב יותר וסביר שאולי גם זול יותר - אבל כך לעולם לא יהיה כדי לרכוש מוצר :)

דעתי האישית (כאמור זו דעתי האישית ולא מחייב אף אחד) - לא צריך לחשוב על הטכנולוגיה, צריך לחשוב מה מתאים לך ואם זה שווה לך אישית לרכוש זאת.

BLU

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי

אתה צודק.
אומר לך שקל מאוד ליפול לבחירה הפחות מוצלחת כי יש המון חברות ודגמים ממש כמו ים ואני בטוח שרבים יתקשו למצוא מסך שהוא באמת נותן 100% בתמורה לכספו .אנשים שבאים לחנות חושבים שמצאו את המסך הכי טוב מסתבר שלא לא כולם.
הכוונה שלי כן לרכוש מסך בחודשים הקרובים או בתחילת שנת 2009 שאלתי אותך כי רציתי לדעת האם יגיעו דגמים חדשים ששוה לחגות להם כי מבחינת הרצוזחציה הגבוהה ועוד שיפורים שיהיו משמעותים שכך יהיה לי מסך לטווח ארוך.
בעבר היו חסרונות הבולטים של LCD ופלזמה וכעת התגברו על החסרונות ואפשר לראות שינוי גדול בתחומה .
אני רוצה לדעת איזה בחירה הית בוחר לעצמך האם יוצגו לעיניך 2 מסכים פלזמה וLCD ששניהם מאוד דומים באיכות שכך שניהם מצוינים איזה מסך הית קונה ?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אין לנו העדפה לטכנולוגיית פלזמה על LCD או להפך, מה שחשוב זו התוצאה הסופית, בדוגמא שהבאת, אם יש שני מסכים זהים באיכות, אז זה לא ממש משנה מי מהם הוא פלזמה ומי מסך LCD

BLU

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי

הבנתי את הכוונתך.
בפרסום YNET קבעה שמסכי פלזמה של פנסוניק נותנים תמונה איכותי ועומק נדיר בהשוואה למתחרים כמובן חוץ מהמלכה שחורה הפיונר :) .
שמתי לב ברוב מסכי LCD אפקט של אור מלאכותי ואין הפרדה בניגודיות של שחור ללבן כמו שיש לפנסוניק ופיונר וןעוד.
האם אתה מסכים שהבחירה במסך פלזמה פנסוניק היא הבחירה מצוינת שנותנת תמואה 100% לכסף .
אמרו לי שהמרחק הצפיה שלי בסלון 3.70 מ מתאימה במיוחד פלזמה ולא LCD כי בLCD תורגש לעין טישטוש במסך ומזכירים לי שיפה לראות ערוצים רגילים כאשר רואים בפעולה כמו מחשב פלינשטין או סרטים פעולה מרוצי מכוניות ודומה יורגש מריחות במרחק הזה האם זה נכון לדעתך?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כדי לעזור לך לבחור צריך לדעת מה אתה התכנן לעשות עם המסך:
מרחק צפיה, סוג שידורים, חיבור למחשב, האם המסך ממוקם במקום עם השתקפות, ועוד..

אם אתה מתכנן לרכוש מסך בעוד כמה חודשים - כדי להמתין בכל מקרה

BLU

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי

ארשום פרטים .
רוחב הסלון הוא 4 מטר גם רוחב החלון 4 מטר שבה יציאה למרפסת .
אני יושב מול המסך במרחק 3.70 מטר ובצידו הימיני חלון הזזה ברוחב 4 מטר אני לא יודע היא יתבטא השפעה של השתקפות אבל אני מתאר לך את הסלון.
הסלון ממוקמת הכי קרובה לחלון.
90% שימוש בצפיה סרטים כבלים 10 % שימוש במחשב דרך המסך לא נראה לי שאני אתלהב מהשימוש אינטרנט במסך .
פלינשטין משחקים כן יש מקום לשימוש כ 30% בערך.
סוג השידורים בבית הור רגיל באמצעות ממיר הוט רגיל ואין לי מושג האם חשוב להכין מסך שיתאים לעתיד שימוש בשידורים איכותים?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לפני מה שנראה לי מסך LCD יכול להתאים לך (גם אפשר לבדוק פלזמה ללא מסך זכוכית - למנוע השתקפיות).
במרחק צפיה זה בדרך כלל כבר מדברים על מסכים מעל 42'' כלומר 46'' או 50''.
מסך LCD אכותי בגדלים האלו זה כבר לא עסק זול - וקשה לי להמליץ על מסכים זולים לשימוש שלך.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
פלזמה של פיוניר או פנסוניק יוכלו להתאים בהחלט לשימושים שלך וגם יהיו מתאימות לשימוש HD עתידי.
השאלה היחידה היא לגבי השתקפויות מהיציאה למרפסת, כנראה שתצטרך לראות עם תריס סגור או וילון אטום לאור.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור