פלאש ל-LX5

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
אני שוקל לרכוש פלאש למצלמה LX5. הגוון של הפלאש המובנה ירקרק ומעכיר את הצבעים.
איך אני יודע איזה פלאש יכול להתאים? אני מחפש משהו בסיסי מאוד ולא יקר.
תודה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
המצלמה לא יודעת את הגוונים של הצבעים שאתה מצלם לכן אתה צריך לבחור ב WB (איזון לבן) במצלמה לספק לה מידע באיזה מצב אתה מצלם: בשמש בתאורת נאון, עם פלאש וכו...

יותר מכל אם מצלמים במצלמה בפורמט RAW ניתן לשנות הגדרות לו לאחר צילום,

אם הבעיה שלל היא בעית גוון, לדעתי זה יאפשר לך לצלם עם הפלאש של המצלמה ללא צרוך לרכוש פלאש נוסף שגם בו תמצא בעית גוון כזו או אחרת.

להסיר ספק אני בטוח שפלאש חיצוני יותר מוצלח מפנימי, אבל מסיבות אחרות מאשר בעית גוון

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
בעיקרון אין ספק שאתה צודק.
הבעיה קיימת רק בבית או במקום סגור (כלומר, מואר באור לבן מלאכותי) וניסיתי אינספור פעמים לשחק עם ההגדרות של הWB ולא הצלחתי. הבנתי שזה בעיה ידועה במצלמה הזו. (הבעיה היחידה, אגב)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אולי כדי לצלם ב RAW ולעשות תיקוני גוון עם Lightroom במחשב לאחר מכן
לדעתי זה צורת עבודה שמאוד עוזרת לשפר תמונות לא רק בנושא הזה ללא רק עבור המצלמה הזאת
אני עובד רק כך

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
זה עסק מסובך? אני ממש לא בקטע לערוך כל תמונה ותמונה...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה לא מסובך, אבל מצריך לימוד מסוים ואם אתה לא חושב לעבוד על התמונות, אז זה לא מתאים לךמצד שני אומנם לחברת פנסוניק יש מבחר של פלאשים שתוכל לרכוש, אבל זה לא עסק זול וזה לא מבטיח לך שהבעיה תיפתר בבקשה קישור לדגמי פלאש מתאימים ל LX5http://panasonic.net/avc/lumix/compact/lx5/optional_accessories.html

סביר שיש גם פלאשים של חברות אחרות שמתאים למצלמה זו ובטח גם יותר זולים, אבל לא אני מכיר את המצלמה מספיק טוב כדי להמליץ לך

נערך לאחרונה ב:

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
אני ינסה בכל זאת ללמוד קצת את התוכנה, לאור המלצתך:)
פעם שאלתי חנות שמוכרת LX5 איזה פלאשים מתאימים, ואמרו לי שהפלאשים של METZ... כמובן שזה לא עוזר לי.
יש בעיקרון איזשהו פרוטוקול חיבור לפלש או שזה משהו לא אחיד?
ו...תודה על העזרה!!

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש הרבה הסברים הרשת על תוכנת LR כולל גם בוידאו, אבל רובם באנגלית

לי יש פלאש של מץ (זו חברה מץ המקורית מגרמניה) יש להם מגוון פלאשים לא רעים בכלל למצלמות שונות ובמחיריםיחסית טובים. היבואן הוא פוטו מהיר אפשר לבדוק איתו
http://quickphoto.co.il/

יש תקן של פלאשים בשם TTL שכל החברות עובדות לפי התקן הזה , אבל יש שינויים קלים שעושה כל חברה ולכל חברה יש את המחבר הפיזי השונה שלה במצלמה ולכן צריך לבדוק שהפלאש יש את המחבר המתאים.

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
מצויין! האתר שם מפנה אותל לאתר הבית ששם אתה יכול לבחור דגם ויש רשימת פלאשים תואמים.
שאלה אחרונה לשירשור....
לאור המלצתך הנלהבת בדקתי את האןפציה של REW ואני מוכן להתחיל להשתמש בה, בתנאי ש... תמליץ לי על תוכנה שיכולה לדחוס את התמונות הגולמיות ל-JPEG בהגדרות קבועות בלי לבחור ידנית תמונה תמונה..

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מחזיר אותך לאותה תוכנת עיבוד תמונה LR
http://www.adobe.com/il_en/products/photoshop-lightroom.html

התוכנה מצד אחד חזקה מאוד עבור צלמים ומצד שני די קלה לעבודה ומאפשרת פעולות על מספר תמונות בו זמנית

כמו כן יש שם אפשרות להגדיר מראש המרות לסוגי JPEG שונים (לי הגבלה על גדול הקובץ, לפי מספר פיקסלים, ללא הגבלות ועוד ..)

וכמובן שניתן לסמן לעשות המרות אלו על כל התמונות על על תמונות נבחרות

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כו כן, אין כאן מגבלה על כמות השאלות בשירשור :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור