פטיפון Pro-Ject Debut Carbon DC במבחן

• פותח הנושא dtown
  • פורסם בתאריך

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
754
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: פטיפון Pro-Ject Debut Carbon DC במבחן

hbs

חבר משקיען
מעורבות
9
נקודות
18
זו סדרה מעל ה- RPM1 ?

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
ממש לא.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
סקירה יפה ומאוד מעניינת.
כשאלו הם ההבדלים בין שני המכשירים, נראה לי שההפרש של 200 ש"ח במחיר ממש זניח ולא אמור להוות שיקול בכלל.
אני זוכר שבמפגש השוואת הפטיפונים שערך האתר אצל זיו בנס ציונה , אחד הדגמים של ה debut ניגן והיווה את פטיפון הפתיחה בהשוואה. כבר אז חשבתי - ונדמה לי שגם כתבתי כאן - שבמחיר שווה לכל נפש אפשר לשלב היום פטיפון מצוין במערכת, שייתן לרוכש חוויה כייפית.

DOCTOR ICE

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
תשמע - כל כתבה שלך פשוט נשמעת מעולה , כתובה בצורה רהוטה ויחד עם זאת בגובה העיניים.
גם אם תעשה כתבה על מלפפונים - היא תצא טוב .

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
האמת, אני קצת מאוכזב (ורד)

אני אסביר: הכתבה (באמת - יסודית, מעניינת, מקצועית וכתובה היטב...) לא מספרת לנו דבר מעבר לכך שתמורת לא הרבה כסף, ורק 200 ש"ח יותר מהדגם הקודם. ניתן לקנות כעת פטיפון שנשמע טוב ומהנה, ומשמעותית יותר טוב מהדגם המוחלף.

לצערי, הכתבה לא עונה על השאלות המעניינות באמת:

א) כמה הפטיפון החדש טוב ביחס למדרג הבא (נניח פטיפון ב- 3.5-5K ש"ח)?
ב) האם הוא מספיק טוב כדי לשמש לאורך זמן, או רק כשלב לפני שדרוג?
ג) איך הוא נבחן למול פטיפונים קלאסיים שונים (נניח TD160 סטנדרטי או מטופל מעט)?

בפועל, אני לא מכיר איש שיחליט בעקבות הכתבה הזו למכור את ה- Debut הישן שלו, ולרכוש את הדגם החדש.

דרך אגב, אני בטוח שיש לך תובנות בנושאים האלו, וכולנו נשמח לשמוע!

:)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
תשמע - כל כתבה שלך פשוט נשמעת מעולה , כתובה בצורה רהוטה ויחד עם זאת בגובה העיניים.
גם אם תעשה כתבה על מלפפונים - היא תצא טוב .

הורד.jpg

תמונות מצורפות

• הורד.jpg
    הורד.jpg
    KB 8.3 · צפיות: 527

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
סקירה מעניינת ומאוד יפה :כל-הכבוד:.

תומר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
האמת, אני קצת מאוכזב (ורד)

אני אסביר: הכתבה (באמת - יסודית, מעניינת, מקצועית וכתובה היטב...) לא מספרת לנו דבר מעבר לכך שתמורת לא הרבה כסף, ורק 200 ש"ח יותר מהדגם הקודם. ניתן לקנות כעת פטיפון שנשמע טוב ומהנה, ומשמעותית יותר טוב מהדגם המוחלף.

לצערי, הכתבה לא עונה על השאלות המעניינות באמת:

א) כמה הפטיפון החדש טוב ביחס למדרג הבא (נניח פטיפון ב- 3.5-5K ש"ח)?
ב) האם הוא מספיק טוב כדי לשמש לאורך זמן, או רק כשלב לפני שדרוג?
ג) איך הוא נבחן למול פטיפונים קלאסיים שונים (נניח TD160 סטנדרטי או מטופל מעט)?

בפועל, אני לא מכיר איש שיחליט בעקבות הכתבה הזו למכור את ה- Debut הישן שלו, ולרכוש את הדגם החדש.

דרך אגב, אני בטוח שיש לך תובנות בנושאים האלו, וכולנו נשמח לשמוע!

:)

כאחד שמכיר היטב גם את הדגמים הגבוהים שלהם אני סבור ובטוח כי הפערים הצטמצמו משמעותית. פרוג׳קט צריכה להעלות את הרף גם בדגמים הגבוהים יותר על מנת ליצור פערים שממש יצדיקו שידרוג.

אף מוצר אודיו לא מספיק טוב בשביל לשמש אותנו לאורך זמן. לכל מוצר מתרגלים ולכל אחד יש מתחרים טובים יותר או ברמה דומה אך עם גוון צליל שונה. יחד עם זאת, יש לזכור שמדובר במהדורות זולות יחסית של פרוג׳קט ולכן ההתקדמות, לאודיופיל המצוי, אינה נמנעת.

אם נתייחס ל-160 סטנדרטי אז לטעמי הפרוג׳קט יהיה מדויק יותר, מפורט יותר ושקל יותר. אם מדובר במשודרג אז אין לי מושג. תלוי מה עשו בו ובאיזו רמה.

תודה לכל המגיבים.

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
בתור אחד שלא מבין חצי דבר באנאלוג, ממש נהנתי לקרוא
נמר, שיחקת אותה :אצבע מורמת

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
(ורד)

דרך אגב, רוב משתמשי האודיו מחזיקים את הציוד לאורך הרבה מאוד זמן. "אנחנו" מהבחינה הזו, זן די נדיר.

ואם כבר - אני התחלתי להתעניין באודיו ברצינות לפני כחמש-עשרה שנה. עברו כחמש שנים עד שהמערכת שלי התייצבה לשביעות רצוני, ומאז לא עשיתי שום שינוי, ואני גם לא ממש מתכנן שום שינוי. מה שיותר מעניין הוא שרוב חברי דאז (חלקם עדיין חברי היום :)) עברו דרך דומה מאוד, מצאו צליל שהם אוהבים, ונדרש שינוי משמעותי מאוד בחיים שלהם (נולד ילד והם עוברים דירה - לדוגמא) כדי שהם יחזרו לבחון את האודיו שלהם, ולשקול שינויים.

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
למרות שאין לי ניסיון עם פטיפונים
הסקירה מענינת ביותר :אצבע מורמת

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
תודה על הסקירה :)

האם היית ממליץ על הפטיפון המדובר עבור אדם שאין לו כל ידע בפטיפון, שום כלוםםם, ומעט פוחד להתעסק עם עבודת הכיוונונים וכיו"ב ?

במילים אחרות, איש המקצוע מגיע ומתקין, מכייל, ומכוון באופן חד פעמי, וזהו זה, כך שעבורי כמאזין לא נותר אלא להניח תקליט ולהוריד את המחט, לשבת להאזין ו ל י ה נ ו ת וכעבור 25 דקות להחליף צד וחוזר חלילה, ללא משחקי כיוונון וכיול כלל.

נערך לאחרונה ב:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
האם היית ממליץ על הפטיפון המדובר עבור אדם שאין לו כל ידע בפטיפון, שום כלוםםם, ומעט פוחד להתעסק עם עבודת הכיוונונים וכיו"ב ?

אני יכול להבטיח לך מנסיון אישי ארוך:
גם אם התשובה לשאלה שלך היא 'כן' - עדיין, אם תכנס לעניין ותאהב את המדיה הזו, אתה עצמך לא תרצה להיות 'שבוי' בידיו של מישהו אחר.
אתה תתעניין, תקרא קצת, תראה הדרכות ב-youtube, ותסגל לעצמך את היכולות האלה - תאמין לי, זה לא בשמים!

אפילו נהנים מזה..

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
נמר
המאט על הפטיפונים מקורי שלהם או שלך ? יש הבדל משמעותי מהמקורי במידה והוא שלך ?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
תודה על הסקירה :)

במילים אחרות, איש המקצוע מגיע ומתקין, מכייל, ומכוון באופן חד פעמי, וזהו זה, כך שעבורי כמאזין לא נותר אלא להניח תקליט ולהוריד את המחט, לשבת להאזין ו ל י ה נ ו ת וכעבור 25 דקות להחליף צד וחוזר חלילה, ללא משחקי כיוונון וכיול כלל.

הפטיפון מגיע מורכב עם ראש ומכוון. אין צורך לגעת בו ולכוון אותו.

לפני שנתיים הייתי במפעל של החברה ואפשר לראות שם איך יושבות שם שורות של עובדות ומכוונות עם כל הכלים המתאימים בדיוק את המיקום הנכון של הזרוע ושל הראש על הזרוע.
בסיום התהליך הפטיפון עובר השמעה עם תקליט כוון מיוחד (ומגבר אוזניות, וכמובן אוזניות) בשתי נקודות (נדמה לי שליש ושני שליש) כדי לוודא שהכוון מדויק ושהראש עם TRACKING נכון.

כל מה שצריך לעשות בבית זה לשים את המשקולת, לשים גומייה, ולפתוח שני ברגים (שמצמידים את המנוע לגוף לצורכי ההובלה).
אפשר לעשות את זה לבד, בהוראות יש פירוט וציורים, או לבקש מהחנות שמוכרת את המכשיר לעשות זאת.

להחלפת מחט אין צורך בשום מיומנות, וזו עבודה של 10 שניות.

מה שכן, לשידרוג הראש, למי שמעוניין, כדאי להביא את הפטיפון לאיש מקצוע מיומן, או לשכנע את אותו איש להגיע אליך.

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
תודה אייל, כעת שאלה לגבי התאמת רמת הפטיפון לפונוסטייג'.
ובכן, האם לפטיפון בכזה מחיר, הפונוסטייג שיחובר אליו חייב להיות גם במחיר נמוך כי השקעה בפונו יקר מהווה בזבוז משום שהפטיפון מהווה צוואר בקבוק ?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
כמו תמיד, יש יחס הגיוני בין ההוצאה על פטיפון להוצאה על פונו סטייג' ושאר החלקים במערכת.

הייתי אומר שהוצאה של 1000 - 3000 ש"ח לפונו סטייג' היא הכי הגיונית.

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
איזה תצורה של סיומת כבל נמצאת בצד הזרוע המובנת בפטיפון הזה ?

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
RCA מהגוף עצמו.

אפי
זה לא מאט אם כי בד לבד פשוט. ה-rpm 5 מגיע עם מאט שעם.
לא בדקתי עם המאט שלי משום שהוא עבה מידי. היה פוגע בכיוון ה-vta.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור