פאנלים סולריים על הגג - השפעת הממיר על המערכת

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
אני כרגע בשלב קבלת ההחלטה של התקנת מערכת סולרית על הגג (מעבר לבית חדש) של חברת SolarEdge.
למי שלא מכיר הפאנלים הסולריים מייצרים DC ויש ממיר חכם שעושה המרה ל AC
מישהו פה התנסה עם מערכת כזאת ומה השפעת על החשמל של המערכת?

בכל מקרה התכנון הוא קו חשמל עם מפסק נפרד למערכת, רק צריך להחליט מה המיקום הטוב ביותר בשבילה.

אני גם לא יודע אם ניתן להזין את כל הבית מהמערכת הסלולרית מלבד נקודה מסוימת.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לא התנסיתי אבל מן הסתם מה שאתה מחפש זה מתח יציב וקבוע למערכת (ובכלל) בלי פיקים או נפילות.
להשגת המטרה הזו צריך להשקיע בתכנון מקצועי של המערכת הסולארית כולה ובעיקר בממיר איכותי שהוא החלק החשוב ביותר במערכת. יש ממירים שיש להם תקן לציוד רפואי ואמורים להיות מדוייקים יותר.
סולאראדג׳ חברה מובילה והציוד שלה רציני.
דרך אגב, בסביבת הממיר ישנה קרינה אלקטרו מגנטית חזקה ולכן יש להרחיקו ככל הניתן מהמערכת (וכמובן גם מבני הבית…).
להרבה מהממירים יש גם יציאה למצבר ואולי הייתי שוקל ליישם את אחד מהמוצרים (המצויינים) של ps audio כבאפר בין מערכת החשמל למערכת הסטריאו, כך שהמערכת תפעל בסופו של דבר על סוללה.

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
ואיך מנגנים בחושך ? יש להם מצברים?
הקונספט בנוי שאתה מוכר את החשמל לח״ח ברווח ולא משתמש בו באופן פרטי - כי אז אתה מפסיד את הרווח.

Tamir Ivan

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
206
נקודות
43
ואיך מנגנים בחושך ? יש להם מצברים?
הקונספט בנוי שאתה מוכר את החשמל לח״ח ברווח ולא משתמש בו באופן פרטי - כי אז אתה מפסיד את הרווח.
לא מדויק.
ניתן לחבר מצברים על מנת לאגור את החשמל שאתה מיצר. זה מודל שמתאים במיוחד באזורים בהם יש חוסר רציפות של אספקת חשמל, כדוגמת ארה"ב, שם יש הפסקות חשמל יזומות על ידי המדינות.
זה כמובן יקר יותר, בשל עלות מצברי הליתיום. בישראל לא סובלים מהפסקות יזומות ולכן פחות רלוונטי.
בנוגע לרווח: תרויח בכל מקרה.

אני כרגע בשלב קבלת ההחלטה של התקנת מערכת סולרית על הגג (מעבר לבית חדש) של חברת SolarEdge.
למי שלא מכיר הפאנלים הסולריים מייצרים DC ויש ממיר חכם שעושה המרה ל AC
מישהו פה התנסה עם מערכת כזאת ומה השפעת על החשמל של המערכת?

בכל מקרה התכנון הוא קו חשמל עם מפסק נפרד למערכת, רק צריך להחליט מה המיקום הטוב ביותר בשבילה.

אני גם לא יודע אם ניתן להזין את כל הבית מהמערכת הסלולרית מלבד נקודה מסוימת.
תוכל לשתף בעלות ובחברה ממנה קיבלת ההצעה?
הסכום לכל קילו וואט? אני שואל כיוון שגם אני בשלבי גישוש וקיבלתי הצעת מחיר של כ- 3500 ש"ח לקילו וואט.
תודה על השיתוף

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני פעם ניסיתי, לפני כמעט עשור, מצברים של מערכת סולארית שחבר שלי היה מוכר לבדווים בפזורה, (ברצינות נו, לא צוחק).
חיברתי אל המצברים את המערכת וציפיתי לגדולות ונצורות. התבדיתי. היה צליל אנמי וחסר חיות. לדעתי לא היו מסוגלים לספק זרם מספיק מהר כשמגברי הכוח היו צריכים את זה.

cohen5538

חבר אתר
מעורבות
10
נקודות
8
שאלה מעניינת.
אין לי ניסיון מעשי בתחום אבל אעלה רעיונות ואם אחרים כאן התנסו בפועל, יוכלו לתרום מניסיונם. בשליפה מהמותן הייתי אומר: חבר את מערכת הקול דרך UPS, ואז היא מבודדת. אבל צריך להבין שיש 3 סוגי UPS. מה שאתה צריך זה On Line Double Conversion Pure Sine Output . ה Double Conversion אומר שמדובר בUPS שאתה מקבל את המתח כל הזמן דרך מערכת ההמרה שלו. (ישנם כאלו ש"נחים" בצד ונכנסים לפעולה רק בזמן הפסקת חשמל) ה Pure Sine Output אומה שהממיר ב UPS אמור להוציא גל סינוס טהור ולא איזה גל מרובע עם מאפיינים דמוי סינוס. הערות מניסיונם של אחרים יתקבלו בברכה.
עכשיו נחזור לפנלים. גם שם יש ממיר בדיוק כמו ב UPS. תבדוק מול הספק איזה סוגי ממירים הוא מוכן לספק והאם יש אפשרות ל Pure Sine Output. במקרה כזה יכול להיות שזה לבד יספק אותך.
קישורים של פורומים אחרים שהתחבטו באותה שאלה:
https://www.hifiwigwam.com/forum/to...ergy-and-effects-on-hifi-any-problems-likely/https://www.stereo.net.au/forums/topic/49216-solar-power-for-hifi/
וכאן הסבר על סוגי ה UPS (לא חשוב החברה, כל חברה):
https://advice.co.il/pages/ups-guide

*** ותמיד יש גם את ה The PerfectWave PowerPlant 20 שעולה רק 10K$ בחו"ל

*** לגבי השאלה שלך "אני לא יודע אם מסוגל להזין את כל הבית" - מדובר במערכת שנקראת Grid Connected (מחוברת לרשת החשמל) המשמעות היא שהבית יצרוך את מה שהוא צריך. אם הפנלים מספקים באותו הרגע יותר אנרגיה, אזי האנרגיה העודפת תזרום לכיוון רשת חברת החשמל (נכנס לחישוב ואתה מקבל זיכוי) ואם הפנלים לא מסוגלים לספק את האנרגיה של הבית אזי את היתרה תמשיך לקבל מרשת החשמל.

נערך לאחרונה ב:

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
חברה תודה, אני עוקב מהנייד כי אני באמצע המעבר לבית החדש.
אפרסם נתונים כשאוכל לנשום

972lior

אוהב את התחום
מעורבות
146
נקודות
43
בביתנו מותקנת מערכת סולארית של solar edge כמעט שנה,

1. אתה לא מקבל חשמל מהמערכת הסולארית שלך בשום מצב, החשמל מוזן חזרה לחברת החשמל ומתבצע קיזוז כספי מולך בלבד.
2.אין אישור כרגע להתקין מצברים בארץ לגגות סולאריים ביתיים כך שנושא זה לא רלוונטי.
3. החשמל למערכת הסאונד מטופל היטב אצלי, קו נפרד וכו'. לא הייתה שום השפעה על הסאונד לאחר ההתקנה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור