עצות למתחילים

sebulba

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום, אני חדש פה ובתחום האודיופיליה בכלל, ואשמח לקבל עצות של פז"מניקים בתחום :)

נתחיל בשאלה הפשוטה: מגבר. האם ה NAD C372 נחשב למגבר טוב? ראיתי שאנשים מאוד מרוצים ממנו (במיוחד בהתחשבות במחיר) אבל אני תוהה אם ההספק שלו גבוה מספיק. הנה לינק למפרט: http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1226&itemId=1503

שאלה שניה, חיבור למחשב. אני מתכוון לחבר את הסטאפ בסופו של דבר למחשב, כלומר אני צריך כרטיס קול עם יציאה מתאימה למגבר. יש דברים מיוחדים שצריך לחפש, או שפשוט ללכת לחנות מחשבים ולבקש כרטיס מתאים?

ועכשיו שאלה קצת יותר קשה. הסגנון המוזיקלי שלי כולל רוק ומטאל, אבל גם מוזיקה קלאסית וקולית שקטה. קראתי את הסיקור הגדול על הרמקולים הרצפתיים, והבנתי שאין רמקול שיכול לספק גם מטאל וגם קלאסית. מה עושים? שווה להתפשר על רמקול בינוני לשני הכיוונים, או ללכת על שני רמקולים נפרדים? (כמובן שהתקציב שלי הוא לא אינסופי :)

דרך אגב, האופרה גרנד מזה יכול להתמודד עם מטאל? פחות חשובה לי העוצמה ו"מיקום הכלים על הבמה", אלא יותר איכות הצליל (הפרדה גבוהה, שלא יהיו מריחות וחריקות).

תודה,
-תומר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
שלום, אני חדש פה ובתחום האודיופיליה בכלל, ואשמח לקבל עצות של פז"מניקים בתחום :)

ברוך הבא נסייע בשמחה.

נתחיל בשאלה הפשוטה: מגבר. האם ה NAD C372 נחשב למגבר טוב? ראיתי שאנשים מאוד מרוצים ממנו (במיוחד בהתחשבות במחיר) אבל אני תוהה אם ההספק שלו גבוה מספיק. הנה לינק למפרט: http://www.amnonsound.co.il/?categoryId=1226&itemId=1503

טוב הוא עיניין של יחוס, טוב ביחס למה. המגבר הזה הוא טוב לאחד שהרמקול שלו באותה רמה של המגבר, הרמה היא דרגת כניסה לעולם האודיו סטריאו האיכותי.

שאלה שניה, חיבור למחשב. אני מתכוון לחבר את הסטאפ בסופו של דבר למחשב, כלומר אני צריך כרטיס קול עם יציאה מתאימה למגבר. יש דברים מיוחדים שצריך לחפש, או שפשוט ללכת לחנות מחשבים ולבקש כרטיס מתאים?

חיבור למחשב וסטריאו "אודיופילי" מקבילים ברוב המקרים לקוראן בבית כנסת, לא מתאים לדת.
הטענה הרווחת {והנכונה מבחינתי} היא שהמקור המתאים להאזנה למוסיקה הוא CD או פטיפון.
מחשב ו-MP3 אינם שייכים לתחום האודיופילה.

ועכשיו שאלה קצת יותר קשה. הסגנון המוזיקלי שלי כולל רוק ומטאל, אבל גם מוזיקה קלאסית וקולית שקטה. קראתי את הסיקור הגדול על הרמקולים הרצפתיים, והבנתי שאין רמקול שיכול לספק גם מטאל וגם קלאסית. מה עושים? שווה להתפשר על רמקול בינוני לשני הכיוונים, או ללכת על שני רמקולים נפרדים? (כמובן שהתקציב שלי הוא לא אינסופי :)

תקציב לא אין סופי יכול להיות עדיין גבוה מאוד, לשאלתך. רמקול טוב שעושה הכל זה אומר הרבה מזומנים, רמקול טוב עד 10K נימצא במבחן הרצפתיים שהטוב מבניהם מבחינתי מפורסם שם כמנצח, אם לא תפגיז בווליום הוא גם יפריד את הצלילים ובתור מתנה ימקם לך את הלהקה במרחב הבמה.

דרך אגב, האופרה גרנד מזה יכול להתמודד עם מטאל? פחות חשובה לי העוצמה ו"מיקום הכלים על הבמה", אלא יותר איכות הצליל (הפרדה גבוהה, שלא יהיו מריחות וחריקות).

תשובתי בפסקה הקודמת שרשמתי.

תודה,
-תומר

תגובותי לשאלותיך מודגשות בגוף הציטוט.

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
בקשר לחיבור למחשב, נמר דיי צודק - השאלה לאילו שימושים עוד, חוץ ממוסיקה, תשתמש במחשב?

אבישי

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
חיבור למחשב - squeezebox

קיים פתרון לחיבור למחשב על ידי מוצר של לוג'יטק שנקרא squeezebox או בקיצור SB. נמכר לאחרונה על ידי בזק בזול. יצאה גם גרסה משודרגת שלו. האודיופילים לא מוכנים לספור אותו אבל לדעתי האיכות האודיופילית שלו מתאימה בהחלט למגבר המדובר. תריץ חיפוש ברשת ובפורומים ותמצא עליו הרבה מידע.

נסיוני האישי - מאד נוח למי שעובד עם מחשב. נגן CD שיצדיק את הפער באיכות האודיו תוכל להשיג רק במחיר גבוה מאד ובעליל בלתי פרופורציונלי למגבר ולרמקולים המדוברים.

להשקטת המצפון האודיופילי - בעתיד תוכל לדלג על הממיר שלו ולהשתמש בממיר חיצוני באיכות כבחירתך.

אבישי

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
בקשר לחיבור למחשב, נמר דיי צודק - השאלה לאילו שימושים עוד, חוץ ממוסיקה, תשתמש במחשב?

אם אני מבין מדבריו של פותח הפוסט ,,,,"לא מענין אותו עוצמה וסידור כלים על הבמה"
להבנתי הוא מחפש מגבר סטריאו טוב ברמת כניסה טובה לתחום הסטריאו
וכמו כן רמקולים שיתנו לו להנות בכמה תחומי מוזיקה שהוא אוהב.
אין לו את העינין להיכנס לניואנסים שלא יתנו לו מנוחה.
וכל צמד שכזה (מגבר+רמקול)יהיו הרבה יותר טובים מכל מה שמוכרים
בחנויות המחשבים וכד'.

sebulba

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה לכולם!

אני ארחיב קצת על הרעיון, כי אני מבין שפגעתי ברגשות יושבי הפורום :). אז ככה, רוב המוזיקה שלי היא אכן בפורמטים דחוסים (זה מה יש) אבל אני מתכוון להקים ספריית תקליטורים של דברים שחשובה לי האיכות שלהם. עם שאר המוזיקה אני אוכל לחיות גם ב MP3. היום יש לי רמקולים ב 200 שקל שהורסים לי את המוזיקה, והחלטתי שאם כבר לשדרג שווה לי לעלות ליגה. אני מחפש סטאפ medium-end, אין לי שאיפות לקפוץ לציוד במאות אלפי שקלים.

אז לגבי הרמקולים, אני מתלבט בין "הגרנד מזה" ל"סרווין ווגה" (אני עוד מנסה להחליט איזה סגנון מוזיקלי יותר חשוב לי). בכל אופן, המגבר המדובר NAD C372, יוכל להתמודד עם מי מהם? גם ככה לא אוכל להפעיל אותם בפול ווליום (אני גר בבניין). אני שואל כי אני רוצה לשמור על סימטריה... אין לי טעם לקנות רמקולים ב 9000 שקל ומגבר ב 200 שקל, כי זה לא יתקרב לפוטנציאל שלו.

לגבי מחשב, אני בכל מקרה הולך לקנות אחד חדש, אז אין לי בעיה לקנות גם כרטיס קול איכותי וכבלים מסוככים. הוא ישמש גם לסרטים וכו', אבל לא במובן של קולנוע ביתי.

אני עדין בשלב המחקר, אז אם מישהו רוצה להאיר את עיניי הוא יותר ממוזמן :)

תודה,
-תומר

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
אם אני מבין מדבריו של פותח הפוסט ,,,,"לא מענין אותו עוצמה וסידור כלים על הבמה"
להבנתי הוא מחפש מגבר סטריאו טוב ברמת כניסה טובה לתחום הסטריאו
וכמו כן רמקולים שיתנו לו להנות בכמה תחומי מוזיקה שהוא אוהב.
אין לו את העינין להיכנס לניואנסים שלא יתנו לו מנוחה.
וכל צמד שכזה (מגבר+רמקול)יהיו הרבה יותר טובים מכל מה שמוכרים
בחנויות המחשבים וכד'.

מה? :מה??????????:

התכוונתי לשימושים כמו סרטים, משחקים ועוד... :O

אני גם מחובר למחשב לכל מיני שימושים, למרות שאת עיקר המוסיקה שלי אני שומע דרך פטיפון :p

sebulba, לגבי הכרטיס קול - יש כרטיסים איכותיים, אבל לסטריאו - אתה גם רוצה סראונד?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
sebulba ברוך הבא.

עצתי לך היא כזו. קנה מגבר טוב. לא הNAD . למשל קיימברידג' אודיו 540 , או למשל אקספוג'ר 2010 , אוידיולאב,ימאהה 797 וכו...
לדוגמא. מגברים בסביבות ה5000 שח.

צרף זוג רמקולים מדפיים לא רעים , בסביבות ה 4000 ש"ח. כמו כן צרף סאב וופר מוזיקלי במחיר של בערך 3000 ש"ח.
לדעתי ביחד תוכל להגיע לנחלה שהינך מחפש.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
כמה עצות

1) אין מה לעשות, מקור (הקומפקט / פטיפון / מחשב) הוא בעל חשיבות קריטית לצליל. מה שחמור יותר, כמה שהמערכת תהיה מושקעת יותר, היא תשקף טוב יותר את הבעיות במקור.
במילים אחרות, חסכון במקור והעברת התקציב לחלקי המערכת האחרים, הוא רעיון רע מאוד.

2) הדעות של אנשים שונים, החל מחברים, המשך באנשים בפורום, וכלה בכתבים ומגזינים שוות קריאה, אבל לא אומרות שום דבר על ההתאמה לך ולצרכים שלך. לכל אחד ההעדפות שלו, ומוצר שאדם אחד "נשפך" ממנו, יכול להיות בינוני למדי עבור אדם אחר.
במילים אחרות, אל תתפס לרושם ראשוני על מוצר או שניים שקראת עליהם כתבה.

3) מגבר, בדומה לקומפקט, הוא בעל חשיבות קריטית לצליל, ושידוכו לרמקול טוב מדי יחשוף את חסרונותיו באופן מכאיב.
לכן אתה צריך להשקיע ברמקול ובמגבר בערך אותו סכום.

4) ההשפעה בין חלקי המערכת היא קריטית. מגבר שנשמע טוב במקום אחד, ורמקול שנשמע טוב עם מגבר אחר, לא בהכרח ישתלבו טוב ביחד.
לכן אתה חייב לשמוע את ההגברה והרמקולים שאתה מתכנן עליהם באותו מקום ובאותו זמן.

נערך לאחרונה ב:

extrabeat

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
סתירה

sebulba ברוך הבא.

עצתי לך היא כזו. קנה מגבר טוב. לא הNAD . למשל קיימברידג' אודיו 540 , או למשל אקספוג'ר 2010 , אוידיולאב,ימאהה 797 וכו...
לדוגמא. מגברים בסביבות ה5000 שח.

.

אורי, דומני שאתה סותר את עצמך.. 540 הוא מגבר של 3000 ש"ח. מעבר לזה, להציג אותו ספציפית כעדיף באופן ברור על NAD , נו....

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הכוונה הייתה ל 740 . נלחץ כנראה בטעות.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
מה? :מה??????????:

התכוונתי לשימושים כמו סרטים, משחקים ועוד... :O

אני גם מחובר למחשב לכל מיני שימושים, למרות שאת עיקר המוסיקה שלי אני שומע דרך פטיפון :p

sebulba, לגבי הכרטיס קול - יש כרטיסים איכותיים, אבל לסטריאו - אתה גם רוצה סראונד?

אתה לא פותח הפוסט ואליו היתה כוונתי,
ניראה לי שדי צדקתי בהערכתי את כיוונו של פותח הפוסט.
;)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור