עצות לגבי תיקון טייפ ומציאת מעבדת תיקונים

matan2001

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
שלום לכולם,
לא מזמן קניתי מגבר חדש ורציתי לוודא שאוכל לשמוע את כל אוסף הקלטות שלי באיכות גבוהה. לשם כך רכשתי טייפ Sony TC-S1 משומש מגרמניה, שנאמר לי שעובד אבל לא עבר תיקון או טיפול בשנים האחרונות.

קיבלתי את המכשיר לפני מספר שבועות והתחלתי לשמוע איתו קלטות מהאוסף שלי וגם כאלו שקניתי לאחרונה.

חלק מהקלטות נשמעו בו נהדר, אך חלקן פעלו במהירות לא אחידה, ובשירים מסוימים באותן קלטות המהירות הייתה איטית בצורה שלא אפשרה לשמוע את השיר בכלל. הפעלתי את אותן קלטות בווקמן ישן שיש לי והן נשמעו בסדר גמור עם אותם שירים וקלטות, כך שאני לא מבין ממה הבעיה נובעת, והיא גם לא חוזרת על עצמה בצורה עקבית.

כמו כן, כאשר אני מחליף לצד השני של הקלטת (לטייפ יש ראש מתהפך), השמע נהפך למעומעם ובעוצמה חלשה, ונהיה באיכות ירודה יותר.

אשמח לקבל עצות בנושא והמלצות למעבדת תיקונים אליה אוכל ללכת ולהשקיע מחיר סביר בשיפור ותיקון דברים שלא פועלים 100% בטייפ.

אני גר באזור השרון ולא הצלחתי למצוא באינטרנט שמות של מעבדות תיקונים אמינות שעדיין קיימות.

תודה מראש

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
טכנאי דני דקל ‏‪054-682-8080‬‏.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
תומר, למיטב ידיעתי דני פרש לגמלאות.
יש טכנאי בעל נסיון של 30 שנה ובעיקר התמחות בטייפים . יהודה נטף 0505669117

sergeit

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
8
אפשר לבדוק עם אריה שולמן
03-5794450

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
שלום לכולם,
לא מזמן קניתי מגבר חדש ורציתי לוודא שאוכל לשמוע את כל אוסף הקלטות שלי באיכות גבוהה. לשם כך רכשתי טייפ Sony TC-S1 משומש מגרמניה, שנאמר לי שעובד אבל לא עבר תיקון או טיפול בשנים האחרונות.

קיבלתי את המכשיר לפני מספר שבועות והתחלתי לשמוע איתו קלטות מהאוסף שלי וגם כאלו שקניתי לאחרונה.

חלק מהקלטות נשמעו בו נהדר, אך חלקן פעלו במהירות לא אחידה, ובשירים מסוימים באותן קלטות המהירות הייתה איטית בצורה שלא אפשרה לשמוע את השיר בכלל. הפעלתי את אותן קלטות בווקמן ישן שיש לי והן נשמעו בסדר גמור עם אותם שירים וקלטות, כך שאני לא מבין ממה הבעיה נובעת, והיא גם לא חוזרת על עצמה בצורה עקבית.

כמו כן, כאשר אני מחליף לצד השני של הקלטת (לטייפ יש ראש מתהפך), השמע נהפך למעומעם ובעוצמה חלשה, ונהיה באיכות ירודה יותר.

אשמח לקבל עצות בנושא והמלצות למעבדת תיקונים אליה אוכל ללכת ולהשקיע מחיר סביר בשיפור ותיקון דברים שלא פועלים 100% בטייפ.

אני גר באזור השרון ולא הצלחתי למצוא באינטרנט שמות של מעבדות תיקונים אמינות שעדיין קיימות.

תודה מראש
אתה צריך להחליף את הגלגלים מובילים,אלה מגומי שמושכים את הסרט. הם יבשים כנראה. יש הפיצויות בין עובי סרט בקלטות שונות ,וקלטות עם סרט דק יותר נמשכים במעמץ לא אחיד.בזה צריך להתחיל.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
שלום לכולם,

תודה מראש
מכל החזרות לעבר- אצלי זה רדיו- את הקסטות קשה לי להבין... ספר קצת מה אתה מוצא בפורמט הקשוח הזה והאם יש לך תוכן מוסיקלי שלא נמצא בפורמטים אחרים? כי מקריאה ברשת, וחזרה לייצור של קסטות כרום, אכן יש איזו תחייה מסויימת של הפורמט הזה, ומעניין ומסקרן לשמוע. האם אתה שומע במקביל בפורמטים אחרים? בקיצור, מה קוסם לך בקסטה?

matan2001

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
יש לי תשובה מאוד פשוטה לזה - להורים שלי יש קלטות ישנות שהם קנו בעבר, ולאמא שלי יש הקלטות שלה מנגנת שרציתי לשמוע באיכות טובה יותר...

קרה מצב אצלינו בבית שלא יכולנו להשמיע את כל הקלטות שמע, קלטות וידאו, ותקליטים בגלל שהמכשירים הפסיקו לעבוד, אז לקחתי את זה בתור מטרה שלא תהיה מדיה שלא אוכל להפעיל בבית, במיוחד לאור העובדה שמדובר במאות תקליטים/קלטות/דיסקים בסופו של דבר. התחלתי בקניית מגבר חדש, וקניתי טייפ (ו-וידאו) משומשים.
הרגשתי שאם כבר אני משקיע במגבר שכולל כונן דיסקים ארצה לוודא שכל האלבומים בכל המדיות יוכלו לפעול דרך מערכת הסטריאו שלנו...

קניתי את הטייפ הזה באופן ספציפי בגלל התמיכה שלו ב-Dolby S, ואחרי שקניתי קלטות שמקודדות בטכנולוגיה הזו על גבי סרט כרום, אפילו ההורים שלי, שלפני כן חשבו שבזבזתי את הכסף שלי על הטייפ, הודו שזה נשמע טוב מאוד, קרוב לאיכות של דיסקים. אז יש מה להוציא מקלטות בסוף, פשוט רוב מה שיצא בארץ כנראה באיכות ירודה יותר אז זה מגביל אותך ללייבלים בינלאומיים שהשקיעו בקלטות שלהם.

אני כמובן בעיקר שומע דיסקים, או מפעיל דרך המחשב בעזרת ספוטיפיי/הורדת קבצים.
חייב להגיד שגם אני בזמן האחרון מתחבר יותר לרדיו, וקניתי לעצמי רדיו איכותי שתומך ב-RDS לשים ליד המיטה בחדר

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
סיפור כייפי !
יש לחברת braun C2 atalier Braun טייפים מהממים מהשיא של הקסטות. בחיי לפעמים בא לי לקנות קסטות רק בשביל להשתמש במכשירים הללו... חחחח .
בקשר לרדיו, כן יש למה לחזור.תנסה רדיואים קצת יותר מוקדמים ללא rds יש לי תחושה שתהנה יותר. וזה המקום גם להמליץ על הטיונר גרונדיג rt50 שבלוחות... @hornless פשוט משהו מיוחד. מהמם אפילו.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
אתה צריך להחליף את הגלגלים מובילים,אלה מגומי שמושכים את הסרט. הם יבשים כנראה. יש הפיצויות בין עובי סרט בקלטות שונות ,וקלטות עם סרט דק יותר נמשכים במעמץ לא אחיד.בזה צריך להתחיל.
אל תסבך אותו עם פינץ' רולרים. גם גומיות וניקיון וגירוז מחדש. את הניקיון לעשות עם בנזין לבן

845

אוהב את התחום
מעורבות
108
נקודות
43
אל תסבך אותו עם פינץ' רולרים. גם גומיות וניקיון וגירוז מחדש. את הניקיון לעשות עם בנזין לבן
אני אסבך אותו עם מה שבא לי...:) לרוב המקרים רולרים מעוותים ויבשים לגמרי.ואין מה לעשות חוץ מלהחליפם.

matan2001

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
תודה רבה על העצות אבל זה משאיר אותי קצת מבולבל - איך אני יכול להחליף/לנקות את הפינץ' רולרים? הם ספציפיים למודל טייפ עצמו? לא ראיתי שיש חלפים זמינים באינטרנט

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
אם זה דגם שהיה נפוץ - בטוח שיש רולרים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור