על קצה העדשה לעיונכם, תודה ושבת נעימה.

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
DSC_0203m555.jpg
DSC_0266m35.jpg
DSC_0409m55.jpg
DSC_0201m25.jpg
DSC_0727m5.jpg
DSC_0830צצ5.jpg
DSC_1195ציm55.jpg
DSC_0967צצm5.jpg

תמונות מצורפות

• DSC_0203m555.jpg
    DSC_0203m555.jpg
    KB 316.2 · צפיות: 676
  • DSC_0266m35.jpg
    DSC_0266m35.jpg
    KB 332.2 · צפיות: 546
  • DSC_0409m55.jpg
    DSC_0409m55.jpg
    KB 175.8 · צפיות: 576
  • DSC_0201m25.jpg
    DSC_0201m25.jpg
    KB 204.7 · צפיות: 515
  • DSC_0727m5.jpg
    DSC_0727m5.jpg
    KB 179.6 · צפיות: 660
  • DSC_0830צצ5.jpg
    DSC_0830צצ5.jpg
    KB 141.4 · צפיות: 747
  • DSC_1195ציm55.jpg
    DSC_1195ציm55.jpg
    KB 72.6 · צפיות: 677
  • DSC_0967צצm5.jpg
    DSC_0967צצm5.jpg
    KB 107.7 · צפיות: 706

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
כרגיל מהמם!

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
שבת שלום.
תמונות מרשימות. במיוחד זו המצולמת מאחור עם הספסל.

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
תודה רבה חברים!
שמחתי שאהבתם את התמונות.

haim sultan

חבר משקיען
מעורבות
292
נקודות
63
מפתיע כל פעם מחדש!
תמונות מרהיבות ומקצועיות.
תמשיך לשתף אותנו ביופי הזה.
תודה

Avner

אוהב את התחום
מעורבות
46
נקודות
28
כרגיל תמונות יפות

שאלות :) איך אפשר בלי
את הפורטרטים עם איזו עדשה צילמת ? מאיזה מרחק פחות או יותר
כלומר האנשים יודעים שהם מצולמים?

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
מפתיע כל פעם מחדש!
תמונות מרהיבות ומקצועיות.
תמשיך לשתף אותנו ביופי הזה.
תודה

שמחתי לקרוא את שכתבת,
מודה לך ומקרב לב,
על הפירגון והמילים החמות.

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
את הפורטרטים עם איזו עדשה צילמת ? מאיזה מרחק פחות או יותר
כלומר האנשים יודעים שהם מצולמים?

לא מעט אנחנו נשאלים עם איזו מצלמה התמונות צולמו ועם איזו עדשה \ עדשות. זה טבעי לשאול כך, אבל לא בטוח שציוד = תמונות יפות\טובות\מרגשות.
או יותר נכון, גם בציוד הצילום הכי יקר אפשר לצלם תמונות לא משהו וגם בציוד בסיסי, אפשר לצלם תמונות, משהו משהו...

לשאלתך, בפורטרטים מעבר למצולם הראשון, האנשים לא ידעו לפני, שהם מצולמים.
לגבי העדשות זה תלוי טווח ותנאי אור. מעדיף את הסיגמא 17-50, את הניקון 70-300 מיוצבת ואת עדשות הפריים, ניקון 1.8 35מ"מ ו- 50 מ"מ.

אני מצרף גם לעיון הקוראים בהקשר זה, קטע ישן שנכתב בזמנו ע"י פליקס לופה מגדולי צלמי הרחוב בארץ:

"מעבר לצורך הבסיסי שלנו כצלמים ללכוד במצלמתנו רגעים המציתים את דמיוננו, קיים דחף קבוע (וכנראה בלתי נשלט) להשגת תוצאות "איכותיות" שיושגו באמצעות ציוד כזה או אחר- טעות נפוצה הרווחת בקרב חובבי צילום רבים! "האיכות הגבוהה" אותה הם שואפים להשיג בדרך זו נראית להם קלה מאוד להשגה: "זה רק עניין של מחיר ויש לך אותה" הם חושבים. האיכות האמיתית נולדת רק בדמיוננו ואיכות זו לא ניתן לארוז בעטיפת מתנה. אמנות טובה מעולם לא הייתה עניין של קליק סתמי או תלויה בציוד מתוחכם. המכחול אשר שימש ציירים גדולים לפני חמש מאוד שנה הוא זה המשמש אותנו גם היום. גדולתו של אמן היא לא בכליו אלא בכושרו להשתמש בהם .
איך בכל זאת משחקת המצלמה תפקיד חשוב ביצירותיו של צלם?
אין דבר חשוב יותר לצלם רציני מאשר להיות בעליה של מצלמה אשר תלך עימו באש ובמים, תקיים את כל משאלותיו ותגשים את חלומותיו, אך , יחד עם זאת, לא יחוש בה כלל בכל פעם שירצה להתבודד מול סיטואציה ולצלול אל יצירתו האינטימית, לכן כל התעסקות מיותרת בתחכום הטכני של המצלמה תחשב כהתפרצות ברוטאלית אל תוך תהליך יצירתו.
בחירת המצלמה הנכונה אמורה ללוות את בעליה לאורך שנים רבות של יצירה, תוך קשר הדוק, טלפתי כמעט, עם מצלמתו, דבר זה כמעט אינו אפשרי בתקופתנו עקב מגפת "השדרגת" העולמית.
בעקרון לא קיימת מצלמה לא טובה. כל מצלמה ייוצרה בזמנה עבור קהל יעד מסוים, עם תכונות בעלות יתרונות או חסרונות ביחס למצלמות אחרות. בניית קשר טלאפתי עם מצלמתך נבנה במשך שנים ותוצאותיו חשובות לצלם יותר מכל פונקציה חדישה כזו או אחרת.
בזמן בחירת מצלמה חשוב מאוד שהיא תתאים לאופי עבודתו של הצלם בצורה מדויקת ככל האפשר. כדאי לזכור שהמצלמה היקרה ביותר אינה בהכרח המצלמה המתאימה ביותר עבורך.
הבחירה אינה פשוטה לאור מגוון האפשרויות הקיימות כיום בשוק. גם המעבר לצילום דיגיטאלי אינו מקל על הבחירה, בעבר הפער בין גופי המצלמה של חברות גדולות היה קטן בהרבה, רוב התכונות החשובות של המצלמה היו דומות וההבדלים ביניהן היו שוליים. ביום בו נכנס למשחק החיישן נולדו הפערים הגדולים בין המצלמות ועקב כך נוצרו פרמטרים נוספים המשפיעים על החלטתו של הצלם בבחירת המצלמה המתאימה. שיקולים כמו : גודל חיישן, מספר הפיקסלים, רעשים, קרופ פקטור וכו' בהחלט מקשים על הבחירה, במיוחד עקב הקצב המהיר של השינויים הטכנולוגיים.
לפני שאתה בודק את נתוניה של המצלמה, דע את נתוניך שלך.
מכיוון ש"המצלמה המושלמת" קיימת רק באגדות, ובקרוב גם בסרטי מדע בדיוני, רצוי מאוד לתפור לעצמנו מצלמה לפי מידותינו, שתתאים לנו ככפפה ליד. מפעם לפעם אני פוגש אנשים שקנו את מצלמתם הראשונה ובחרו בדגם החדש,המשוכלל והיקר ביותר, כשאני מביט בהתנהלותם ברחוב הם נראים לי כמו ילד בן 4 המנסה להטיס מטוס אפ – 16 . מה בכלל רצה המסכן? רק להעיף עפיפון הוא רצה, אלא שלרוע מזלו יעץ לו חבר לקרוא קודם כל ביקורת עפיפונים. אתרי הביקורות האינסופיים מצליחים לסחרר את ראשינו ולבלבל אותנו עוד ועוד בדרך להחלטה נבונה. בסופו של דבר אתה שוכח, שמאחורי אותה מצלמה משוכללת הנראית כמו חללית נאסא קטנה מלאת כפתורים, כמו אותו אורגן שלוש קומות, ומאחרי ספר הוראות הפעלה שלה שדומה שנועד באמת להפעיל מעבורת חלל, עומד בסך הכל בן אדם פשוט ( לא שום פסנתרן אסטרופיסיקאי) , שאינו מצליח לנצל אפילו 10 אחוזים מיכולתה של בחירת ליבו. לאחר שחרש ובדק במיקרוסקופ מדעי כל תמונה שצולמה ופורסמה ע"י אותה מצלמה, הוא מחליט לקנות אותה בביטחון שגם הוא יקבל את אותה ה"איכות" שראה בתמונות. אך באותה מהירות הוא מתאכזב ואינו מבין מדוע הוא לא מצליח במקום שצלמים עם ציוד פשוט בהרבה מצליחים בגדול. לאחר זמן שוב הוא נופל לאותו הפח אחרי שהמשווקים שוב שכנעו אותו שהמצלמה הבאה תעשה, ממש תעשה, עבורו את העבודה הטובה ביותר."

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אתמול שודר הפרק השני ב HOT8 על תולדות האופנה בישראל שעסק בצלמי האופנה, רואינו צלמים מיתולוגיים ועכשויים.
הייתה איזו נימה מחברת בין כולם שאמרה שלצילומי הפילם היה קסם שלא מצליח לעבור בדיגיטל של היום, שווה צפייה.

Avner

אוהב את התחום
מעורבות
46
נקודות
28
כיף לקרוא וללמוד,
השאלה שלי הגיעה בעצם ממקום קצת חורג מהצילום
פשוט תהיה איך מצלמים איש ברחוב הלא אנחנו לא נוחתים עליו וגם לא בהכרח מבקשים רשות

אם הצילום נעשה ב 35 או 50 אני מניח שהקירבה למצולם בעצם הייתה גורמת לו לנהוג אחרת בתמונה
ואם אתה מצלם מרחוק שוב תלוי במרחק
אז כפי שעניתה אני מניח שעם ה 70-300 ובעצם חותך את התמונה (או שאני טועה)
ולכן תהיתי באיזה עדשה ומאיזה מרחק בערך?

בכוונה לא שאלתי לגבי הדוגמנית כי היא בעצם מתורגלת בצילום

לא מזמן רכשתי בהמלצת האתר את הניקון 35 1.8 לאחר התלבטות בינה לבין ה 50 (פשוט לא הייתה במלאי)
אני מניח שארכוש את ה 50 כשארגיש צורך אם בכלל

ונהנה ממנה אבל אני מבין שאי אפשר לצלם פורטרייט כפי שצילמת בלי שישימו לב אליך
יש לי עוד שתי עדשות

18-135 עדשת קיט שהיא בסדר גמור ועונה לרוב הדרישות
ועדשה ישנה טמרון 28-200 שהייתה במצלמת פילם (לא סגור אם אוהב או לא אוהב כשמצלם איתה)

עוד שאלה למי שמצלם רחוב קרה שמישהו קלט שמצלמים אותו וסרב?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש הרבה גישות לצילומי רחוב. לדוגמא:
מצד אחד לצלם עם זום גדול שלא יראו שאנחנו מצלמים.
מצד שני ברוב קורסי הצילום אומרים שכדי לבקש רשות לצלם, ונכון שזה יוצר מצב פחות טבעי.

יש גישה שאומרת שאם אין עניין בתמונה אתה לא מספיק קרוב לארוע ובאמת לאחרונה יש גישה של שימוש בעדשות רחובות יותר עם צילום מקרוב יותר.

יש שיטות לצלם אנשים מקרוב שהם יחשבו שמצלמים משהוא מאחורים או פשוט לא להתיחס לתגובות שלהם - כדי לעשות זאת עם נעלי ריצה טובות ומצלמה קלה :)

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
הייתה איזו נימה מחברת בין כולם שאמרה שלצילומי הפילם היה קסם שלא מצליח לעבור בדיגיטל של היום,

בפעם הראשונה והאחרונה אני מקווה, שפרצו לנו לבית , לקחו גם תיק עם 2 מצלמות מינולטה [פילם] ועדשות. נראה לי שלכולנו יש נוסטלגיה לעבר ולפילם בהחלט היה קסם משלו.
עם זאת הצילום הדיגיטלי הנגיש את הצילום להרבה מאוד חובבים נוספים.
האם מבחינת הצופה זה טוב או רע, הרוב יגידו שזה עשה רק טוב ועדיין יש מתי מעט שמצלמים רק עם פילם על כל המשתמע מכך.

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
ראשית החוק מאפשר לצלם אנשים ברחוב.
יהיו כאלה שיתנגדו לצילום ואני מכבד זאת תמיד.
כמות המסרבים לצילום תלויה בגישת הצלם והמוד של האדם המצולם.
יוצא לי לא מעט לצלם צילומים טובים מאוד להערכתי, של דמויות וסיטואציות מעניינות שאנני מפרסם, בעיקר כי נראה לי שהאדם [ובטח במקרה של ילדים] עלול להיפגע מכך.
לגבי העדשות כשאתה מצלם מקרוב הרבה פעמים האדם חושב שהוא חלק קטן מפסיפס גדול והוא מתנהג בטבעיות.
לכן ניתן לצלם ב 35 מ"מ ועדשות יותר רחבות.
לגבי התאמה עבורך אבנר, קח את עדשת הטלה שלך ועדשה רחבה וצלם פעמים עם האחת ועם השנייה ומהתוצאות תוכל להסיק מסקנות אישיות מה מתאים עבורך יותר.

Avner

אוהב את התחום
מעורבות
46
נקודות
28
ראשית החוק מאפשר לצלם אנשים ברחוב.
יהיו כאלה שיתנגדו לצילום ואני מכבד זאת תמיד.
כמות המסרבים לצילום תלויה בגישת הצלם והמוד של האדם המצולם.
יוצא לי לא מעט לצלם צילומים טובים מאוד להערכתי, של דמויות וסיטואציות מעניינות שאנני מפרסם, בעיקר כי נראה לי שהאדם [ובטח במקרה של ילדים] עלול להיפגע מכך.
לגבי העדשות כשאתה מצלם מקרוב הרבה פעמים האדם חושב שהוא חלק קטן מפסיפס גדול והוא מתנהג בטבעיות.
לכן ניתן לצלם ב 35 מ"מ ועדשות יותר רחבות.
לגבי התאמה עבורך אבנר, קח את עדשת הטלה שלך ועדשה רחבה וצלם פעמים עם האחת ועם השנייה ומהתוצאות תוכל להסיק מסקנות אישיות מה מתאים עבורך יותר.
תודה
אהבתי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור