עזרה| קונה מצלמה חדשה.

Yonatanohana

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
אהלן כולם, אני כרגע עם מצלמה ממש מעפנה nikon d40 שיוצרה אי שם ב2006.

רציתי להתקדם למצלמת dslr חדשה.
אני מצלם אך ורק פורטרטים, שום דבר מעבר.

חשבתי על השילוב של nikon d5300 ועדשת 50 ממ, מה אתם אומרים? ושווה להוסיף את הכסף ל7100? ואם כן למה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עבור צילום פורטרטים קשה לי לראות יתרונות ב D7100 מול D5300 היות והשינויים יהיו בגוף יותר טוב, מערכת פוקוס טובה יותר לספורט ולמעקב אחרי תנועה. יכולת תפעול נוחה יותר - אלו נקודות שחשובות לצלם, אבל לא מביאות איכות תמונה טובה יותר לפורטרטים.

עדשת 50 ממ על גוף קרופ (DX לפי ניקון) הינה בעצם עדשת 75ממ (50*1.5) שזה בכלל לא רע לפורטרטים - אבל חשוב לדעת שככות שטווח הזום צר יותר מספר ממ קטן יותר כך האוביקט נראה רזה יותר ולפעמים עבור צילום פורטרטים נבחר עדשות עם טווח זום קצת יותר צר (ערך ממ גבוהה יותר)

נקודה נוספת בצילום פורטרטים הינה עומק שדה ואיכות הבוקה ועדשות 50ממ F1.8 היא תספק את עומק שדה הרדוד, אבל מצד שני הבוקה שלה יהיה סביר ולא יותר מכך יש מספר עדשות פריים F1.4 בין 50ממ ל 85ממ של ניקון וסיגמא (בעיקר מסדרת ART) שישפרו לך מאוד את איכות התמונה.

Yonatanohana

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
עבור צילום פורטרטים קשה לי לראות יתרונות ב D7100 מול D5300 היות והשינויים יהיו בגוף יותר טוב, מערכת פוקוס טובה יותר לספורט ולמעקב אחרי תנועה. יכולת תפעול נוחה יותר - אלו נקודות שחשובות לצלם, אבל לא מביאות איכות תמונה טובה יותר לפורטרטים.

עדשת 50 ממ על גוף קרופ (DX לפי ניקון) הינה בעצם עדשת 75ממ (50*1.5) שזה בכלל לא רע לפורטרטים - אבל חשוב לדעת שככות שטווח הזום צר יותר מספר ממ קטן יותר כך האוביקט נראה רזה יותר ולפעמים עבור צילום פורטרטים נבחר עדשות עם טווח זום קצת יותר צר (ערך ממ גבוהה יותר)

נקודה נוספת בצילום פורטרטים הינה עומק שדה ואיכות הבוקה ועדשות 50ממ F1.8 היא תספק את עומק שדה הרדוד, אבל מצד שני הבוקה שלה יהיה סביר ולא יותר מכך יש מספר עדשות פריים F1.4 בין 50ממ ל 85ממ של ניקון וסיגמא (בעיקר מסדרת ART) שישפרו לך מאוד את איכות התמונה.
מצלמת 5500 פלוס עדשה טובה יספיק אתה אומר?
וב5500 יש מנוע פיקוס?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני אומר שגם D5300 דגם ישן יותר מה D5500 יספק, אז בטח שגם ה D5500 יספק.
למה אתה צריך מנוע פוקוס במצלמה, יש לך או שאתה הולך לרכוש עדשות ישנות ללא פוקוס בעדשה?

Yonatanohana

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
אני אומר שגם D5300 דגם ישן יותר מה D5500 יספק, אז בטח שגם ה D5500 יספק.
למה אתה צריך מנוע פוקוס במצלמה, יש לך או שאתה הולך לרכוש עדשות ישנות ללא פוקוס בעדשה?
אני רוצה פוקוס אוטומטי ולא להתעכב על כל תמונה... בגלל זה שאלתי אם יש במצלמה, והבנתי שאטן אז העדשות יותר יקרות

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כל העדשות החדשות של ניקון וכל מגיעות עם מנוע בפוקוס בעדשה - אם אין לך עדשות ישנות אז אין בעיה כזאת. מערכת הפוקוס בעדשה היא טובה יותר מהירה ושקטה יותר אז אם אתה מחפש לחסוך ולרכוש עדשות זולות יותר בסופו של יום את הצריך להשקיע בגוף יקר יותר - אני לא בטוח שיש כאן רווח כלכלי :)

עד כמה שאני זוכר יש מספר עדשות זולות של ניקון שמצריכות מנוע פוקוס במצלמה אבל הן זולות רק בכמה מאוד שקלים מדגם מקביל החדש יותר עם מנוע הפוקוס ומצלמה עם מנוע פוקוס זה הבדל גדול יותר.

להסיר ספק בקנון כל העדשות שנמכרות היום הן עם פוקוס בעדשה - זה הכיוון שהעולם הולך עליו כמה רמה שנים טובות מאוד

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור