עזרה על התאמה בין רסיבר דנון ורמקולים (נערך)

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
שלום לכולם אשמח לתשובה מהירה ומיקצועית כי אני בור בכל הנושא הזה אז מתנצל מראש.לפני חצי שנה רכשתי רסיבר דנון דגם AVR-1611 ב-2500 ש"ח ו5 רמקולים סידרת ולדוס של וורפידל ב-2000 ש"ח אני לא מרוצה מהתוצאה של הרמקולים בעיקר למוסיקה ביצעתי כיוונים אולי לא הכי מדוייק אבל בכל זאת איך אני מוציא את המקסימום מהרסיבר הזה?אל תענו לי תשובה כמו:תחליף את הרמקולים כי כרגע זה מה יש
האם הרמקולים מתאימים לרסיבר?הרסיבר מוציא 110W לכל רמקול ב6 אוהם ו75W לכל רמקול ב8 אוהם
אין לי מושג מה זה אומר ועוד נתון- DB 98 הרמקולים הם ולדוס של וורפידל 3WAY קידמיים 150W שני רמקולי סראונד 100W ורמקול סנטר100W הרמקולים בעלי התנגדות של 8 אוהם ונצילות של 92 DB
אני פשוט אובד עצות האם יש התאמה בין הרסיבר והרמקולים?אני מקווה שלא עבדו עליי כשראו מישהו שלא מבין ופשוט דחפו לי
כבר אמרו לי אנשים שהרסיבר זבל והרמקולים עוד יותר זבל וזה אחרי שהוצאתי 6000 ש"ח וזה חודש עבודה שלי אני מקווה לשמוע תשובות מיקצועיות ואולי פיתרון לנתונים הנ"ל בלי להתחיל להחליף אלא אם כן תגידו לי שבשום אופן אין התאמה אם יש מישהו שיודע גם כיוונים אולי אשמח לשמוע אני עשיתי כיוון של הבס והטרבל וכבר יש שינוי מסויים יש גם אקולייזר מישהו יכול להגיד לי איך מכוונים אותו?והאם זה יכול לעזור?
ועוד דבר האם ניתן להחליף רק רמקולים קידמיים?או שצריך להחליף את כל הרמקולים מאותה סידרה?
מחכה לתשובתכם המהירה אני כבר מיואש

jexy

עוסק בתחום
מעורבות
1
נקודות
16
לא צריך להיות בפאניקה...
סביר להניח שכיול פשוט יפתור את העניין אבל רק איש מקצוע העוסק בתחום יכול להגיד לך האם זו בעיית אקוסטיקה, בעיית מקור, בעיית חיבור, בעיית רמקולים או אולי בעיה באוזניים...

קשה להגיד, צריך לשמוע את הסטאפ...

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
למה לא עונים לי? מה צריך להתחנן?

האם מישהו מכיר איש סאונד מיקצועי שעושה כיול אקוסטי?יש המלצות?
בכל מיקרה אשמח לתגובות מכם גם מליאור אשמח לקבל תגובה

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ראשית, הכותרת שלך נערכה לסגנון יותר ענייני, "בהול ודחוף" יש רק בחדר מיון.

לא הסברת בדיוק מה אתה לא אוהב בשילוב הזה ומה אתה רוצה לשפר.

gal75

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
אם אתה לא מתמצא כל כך בתחום, אולי תנסה לארח חבר שכן מכיר ויוכל להתעסק עם הציוד שלך.
בסך הכל נשמע שיש לך ציוד בסדר גמור שיכול וצריך לעבוד טוב.
אולי לא חיברת את הרמקולים בצורה נאותה?
אולי ההגדרות ברסיבר לא טובות?
מה חסר לך בסאונד?
אולי אתה צריך סאב להשלים באס?
יכולות להיות סיבות רבות..

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מה לא מוצא חן בעיניך בסאונד?
יכול להיות שאפשר לשפר את ההגדרות אבל לא בטוח שזה יספק אותך.
תוכל לפרט את ההגדרות שיש ברסיבר?

ארז

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
לגבי ההגדרות יש אקולייזר יש כיווני בס וטרבל ועוד כיוונים

ראשית ליאור תודה לך ולחברים על התשובות ואני אנסה להיות יותר ממוקד.הרסיבר של דנון AVR1611לרסיבר מחובר ממיר הוט HD וDVD HD פיוניר דגם 420 .הממיר והDVD מחוברים עם כבל HDMI 1.4 ומהרסיבר יוצא כבל HDMI ל-LCD .הרמקולים סידרת ולדוס 400 של וורפידל קידמיים 150W והסראונד והסטר 100W .עכבה 8 אוהם ונצילות 92 .
הסאונד של הקולנוע הביתי מוצא חן בעיניי הבעיה מתחילה אשר אני מאזין למוסיקה בסטיראו בשי הרמקולים הקידמיים .אני אפילו לא יודע איך להסביר זאת אבל האם יש כיוונים בסיסיים ברסיבר שעלי לבצע?אם מישהו יתן לי טיפ אני אודה מאוד כי כמו שציינתי הוצאתי כבר 6000 ש"ח על כל זה ולהזמין איש סאונד ביררתי זה בין 200 ש"ח ל400 ש"ח ואם הוא יבוא ויגיד לי שמע זה מה שיש זה מה שהרמקולים מסוגלים לתת או הרסיבר לא מתאים?אני מנסה לעשות את המקסימום עם מה שיש מבלי להיכנס להוצאות נוספות. האם ניתן להחליף את הרמקולים הקידמיים בילבד? אני רוצה רמקולים ריצפתיים בילבד בלי להוסיף סאב וופר.האם הסאונד משתנה כאשר לא כל הרמקולים מאותה סידרה ומאותה חברה?
ודבר אחרון אשמח אם מישהו יסביר לי באילו רמקולים עליי להתמקד שיהיו בהתאמה מלאה לרסיבר
הרסיבר מוציא: 5X75W ב8 אוהם ו 5X110W ב6אוהם נצילות של 98DB
הרמקולים 150W נצילות 88DB ו8 אוהם האם הם מתאימים בצורה אופטימלית?ואשמח לקבל כלל אצבע איך מתאימים בין רסיבר לרמקולים מבחינת נתונים אילו והגדרות בסיסיות של רסיבר שאולי ישפרו
תודה וסליחה שאני חופר

gal75

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
מוזר
ה VARDUS VR400 הם רצפתיים שאמורים לדחוף לא מעט אוויר.
אולי בהגדרות ברסיבר, הגדרת בטעות רמקולים קטנים במקום גדולים?
אני לא מכיר את הרסיבר כל כך טוב ברמה של הגדרות, אך כמו כל רסיבר אחר יש אפשרות להגדיר את גודל הרמקולים כך שהרסיבר יתאים את טווח התדרים (בין היתר) לאופי של הרמקולים שמחוברים אליו.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אין בעיה של התאמה בין הרסיבר לרמקולים שלך.
אתה כמובן יכול להחליף אותם אם השילוב לא מוצא חן בעיניך אבל אין פה בעיה של התאמה.
מהיכן אתה בארץ?
ארז

gal75

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
תסתכל בחוברת בעמוד 49 (של החוברת) או עמוד 52 (של מסמך ה PDF)
כאן עליך להגדיר את גודל הרמקול
http://usa.denon.com/documentmaster/us/avr-1611-om-e_005.pdf

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
בהגדרות של הרמקולים מוגדרים הקידמיים כגדולים

אבל עדיין לא קיבלתי תשובות על התאמת הרמקולים לרסיבר מישהו יכול להסביר לי כיצד עושים זאת?לאור נתוני הרמקולים והרסיבר
ולארז ששאל מהיכן אני?אז אני מגדרה ועובד באיזור ראשל"צ

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
לארז ששאל מהיכן אני אז אני מגדרה
לכל אילו שאמרו לי להגדיר רמקולים קידמיים כגדולים הם מוגדרים ככאילו אבל אף אחד עוד לא הסביר לי איך עושים התאמה בין רסיבר לרמקולים לאור נתוני הרמקולים והרסיבר שנתתי פה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אין בעיה בהתאמת הרמקולים לרסיבר לפי הנתונים הטכניים שכתבת.
זו לא הבעיה.

אני מציע לך להכנס לתפריט של הרסיבר, בליווי צמוד של חוברת הדרכה, ופשוט תרשום כאן את ההגדרות שיש לך כעת.
אולי נמצא שניתן לשפר משהו באמצעות שינוי של הגדרות מסוימות.
לצערי אני לא מזדמן לאזור גדרה...
ארז

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
ארז תודה אבל עדיין לא קיבלתי תשובות

איך בדיוק נעשית ההתאמה לאור הנתונים הקיימים זה שזה מתאים OK אבל אני גם רוצה לדעת איך עושים את זה.
מאיפה אתה ארז?אני עובד באיזור ראשל"צ
יש לך אפשרות להתקשר אליי? 054-2322763

gal75

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
ה"התאמה" היא מגוונת.
כלומר הרסיבר יכול להוציא הספק שונה לכל עכבה, כשכאמור לעכבה של 6 אוהם הוא מוציא יותר הספק מאשר ל 8 אוהם.
לכן, מאחר והרמקולים שלך הם בעלי עכבה של 8 אוהם, הוא מוציא הספק נמוך יותר, אבל לא כזה שאמור להשפיע על הסאונד באופן כללי, אלא כזה שלרוב משמעותי אם אתה מתכנן מסיבה על מרפסת פתוחה ולשחרר את כל הווליום.
אני מציע שתכוון את הרסיבר ותגדיר את כל מה שצריך היטב, רק בכדי שאחרי זה תוכל לומר שעשית הכל, ויש באמת הצדקה להחליף את הרמקולים.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
איך בדיוק נעשית ההתאמה לאור הנתונים הקיימים זה שזה מתאים OK אבל אני גם רוצה לדעת איך עושים את זה.

אם תעשה חיפוש בפורום בנושא הזה תמצא לא מעט ויכוחים בנושא.
השורה התחתונה היא שהיות ואין סטנדרטיזציה בנושא נתונים טכניים וחשוב יותר - הנתונים הטכניים שמתפרסמים ע"י היצרנים הם אינם הנתונים החשובים באמת והם אינם מספרים את הסיפור האמיתי של "איך יישמע המוצר" , אז ברוב המקרים , כאשר מדובר על ציוד ברמה בסיסית, לא תהיה בעיה של התאמה בין רכיבים כל עוד השימוש הוא סביר (כלומר, לא לדיסקוטקים...).

כמובן שרצוי שהמגבר יהיה חזק יותר, כלומר בעל הספק גבוה יותר בעכבה נמוכה , מאשר מגבר חלש ביחס לרמקול.
מגבר חלש במיוחד שיחובר לרמקול תובעני (עכבה נמוכה, נצילות נמוכה) פשוט לא יצליח להפיק מהרמקול את הפוטנציאל שלו ובדרך כלל יישמע לא טוב ועלול גם לגרום נזק ממשי לציוד.
אבל אלה לא המקרים הנפוצים, בוודאי לא בציוד שנחשב בסיסי.

התאמה מבחינת הספק ועכבה לא רלוונטית לאיך שזה נשמע, שבסופו של דבר, זה מה שחשוב, נכון?

ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
עוד דבר, הרמקולים שלך נחשבים כקלים להנעה.
הסיבה שהשילוב שלהם עם הרסיבר שלך לא נשמע מספיק טוב לטעמך יכולה לנבוע מהרבה סיבות, למשל:
- הטעם שלך מחייב ציוד באיכות טובה יותר.
- חוסר התאמה לגודל החדר
- מיקום בעייתי של הרמקולים
- גוון הסאונד של הרמקולים לא לטעמך...
- אקוסטיקה בעייתית של החדר
- מיקום נקודת האזנה לא טובה
- איכות נמוכה של המקור (נגן או כרטיס מחשב או סטרימר) ו/או של המדיה (קבצי מוזיקה באיכות נמוכה)

בטח שכחתי עוד כמה סיבות...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור