עזרה - עדשות לקנון 70D

nagar23

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,
אני מתכנן לקנות גוף מצלמה של קנון 70 D ואני מתלבט בין עדשה של קנון 17-55 לעדשה של סיגמא 17-50. כמובן שיש הבדל משמעותי במחיר בין השתיים השאלה האם ההבדל הוא חד גם באיכות.
מודה מאוד לכל העונים.
תודה ויום טוב.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוך הבא לפורום,
דבר ראשון בקשר למצלמה - היום קנון הכריזה על דגם מחליף ל 70Dה 80D
http://www.dpreview.com/articles/9270033078/hands-on-with-the-canon-eos-80d
השינוי הוא שיפור במערכת פוקוס הן ב LV (דרך המסך)והן ב VF (דרך העינית) וכן עוד שיפורים בעיקר לתחום הוידאו
שזה אומר שאולי אתה רוצה להמתין ל 80D ולא לרכוש את הדגם הקודם או אולי אתה רוצה להמתין שהדגם החדש יצא ואז הדגם הישן יהיה יותר זול :)

דבר שני, אתה בטוח שה 70D (או 80D) זה הדגם המתאים לך ? אני יוצא מתוך נקודה שאתה יודע בדיוק מה אתה רוצה ולא נכנס לזה.

בקשר לעדשות אם אתה מתכנן וידאו יש לקחת בחשבון שמערכות הפוקוס של שתי העדשות לא מתאימה לפוקוס אוטמטי בוידאו (אנילא יודע עד כמה זה חשוב עבורך, אשמח לפרט)
עדשת קנון בנויה הרבה יותר מסיבית חזקה יותר וגם יותר כבדה - היא נחשבת לאחת מעדשות המוצלחות ביותר שיש למצלמות APS-C של קנון גם מבחינה אופטטית של חדות התמונה במרכז ובצדדים והן מבחינת הבוקה.
העדשות המקבילות של טמרון והן של סיגמא 17-50 F2.8 זולות יותר ובהתאם בנויות פחות מסיבי ואיכות האופטיות שהינה טובה עדיין לא ברמה של עדשות קנון (אבל היא טובה מאוד).

כעת השאלה האם עדשת קנון שווה את ההפרש במחיר - אין לי תשובה חד משמעית אני בזמנו בחרתי בעדשת קנון והייתי מאוד מרוצה. מצד שני רוב חברים שלי בחרו לעבוד עם עדשת טמרון וחלקם גם עם זו של סיגמא וגם התגובות שפגשתי מהן היות חיוביות.

אני חושב שהיום אני הייתי הולך על עדשת סיגמא - מצד שני קנון בטוח טובה יותר. האם תרגיש את ההבדל האם זה באמת חשוב - צריך לדעת מה השימוש והדרישות והתקציב כדי לקבל את ההחלטה.

nagar23

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי, תודה על המענה' אני אסביר לך אני צלם חובבן שרוצה להתקדם ולהפוך את זה למקצוע. אני לומד בבית ספר לצילום גליץ בתל אביב ומתחיל קורס מתקדמים. היה לי עד עכשיו מצלמה של קנון שהייתי משאיל מחבר ומשתמש בה : T3i. קיבלתי המלצה על ה70d אני רוצה לעסוק בסטילס ולא וידאו. ומעניין אותי לצלם בעיקר אנשים, ילדים, ופורטרטים. בהמשך מקווה לעסוק בסטודיו/דוגמנות. אני ממש מתלבט איזה מצלמה לקנות וכמובן איזו עדשה. האם 17-55 או ה17-50 הן העדשות הטובות ביותר לצילום נושאים אלו? התקציב שלי עומד על 6000 שקל כרגע. אשמח אם תוכל לעזור לי או לכוון אותי עם ידע חדש.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני מציע לך מראש לוותר על ה 70D ולקפוץ ישר לפול פריים. אם אתה רוצה לעסוק בזה כמקצוע אז רק פול פריים.
יש מלאא ביד שניה.
לצילום יום יום סתם קח לך מירורלס.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברור שמצלמת FF טובה יותר ממצלמה עם חיישן APS-C כמו שיש ל 70D וברור שעדשות פריים טובות יותר מעדשת זום. אבל וזה אבל גדול מאוד לדעתי קפיצה למצלמת FF עם עדשות פריים זה תקציב יקר ולא הייתי מתחיל בכך.

אפשרות לרכוש מצלמת FF ועדשה טובה יד שנייה, זה רעיון טוב - קנון 5D MII/6D או ניקון 610/750/D800
האם זו אופציה אתה מוכן לבדוק?

אם אתה לא מוכן לכך הייתי באמת מסתפק במצלמה כמו 70D עם עדשת סיגמא או טמרון 17-50 F2.8 כעדשת כולבו מתוך הבנה שבעתיד בטח תרצה לרכוש עדשות פריים.

יש לקחת בחשבון שעדשת 17-55 של קנון וגם עדשת 17-50 של סיגמא או טמרון לא מתאימות למצלמות FF, כך שאם עוברים בעתיד ל FF אז היא לא תתאים, עוד סיבה למה לא לרכוש את העדשה היקרה יותר.

מעבר לכך - יש הרבה צלמים שמצלמים עם מצלמות APS-C ולא FF, לא כל אחד חייב FF

נערך לאחרונה ב:

nagar23

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה לעונים.
אין לי בעיה לבדוק ציוד שהוא יד שנייה , אך האם זה מומלץ לקנות בתור מצלמה ראשונה, מצלמה שהיא יד שנייה ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שאלה נהדרת, היות ואני לא בטוח מה רמת הידע שלך בנושא ומה היכולת שלך לזהות מצלמה טובה או לא ביד שנייה.

אפשר לבדוק במעבדה עבור תשלום את המצב המצלמה, או לראות מה מוכרים ביד שנייה בחנות המתמכות בתחום (זה יהיה יותר יקר אבל בדרך כלל אמין יותר כאשר רוכשים מחנות מוכרת ואמינה)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור