עזרה מצלמה לשביל ישראל/טיול למזרח

אביתר יפרח

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אהלן, מחפש לקנות מצלמה לשביל ישראל לאפריל ובהמשך תשמש גם לטיול ארוך במזרח.
מקריאה של מידע (כמה שהצלחתי להבין) מה שאני מחפש היא איכות טובה (לא מתכנן פוסטרים), בתור מצלמה ראשונה גם חשוב שתהיה פשוטה, וכמובן קלה וקטנה, מצלמת כיס בלי עדשות נוספות, חשוב לציין שאין לי כל ניסיון בצילום, יש את הזמן עד אפריל ללמוד.
טווח מחירים 1000-2000, אני בונה על מבצעי סוף השנה עכשיו כך שאם מישהו גם מכיר מקום מומלץ לקנות ממנו אני יותר מאשמח.
ראיתי בנתיים את ה canon SX230 שאולי תתאים, אבל פתוח לגמרי לכל עזרה והצעה.

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה SX230 כבר לא מיצרת יש דגם זול שמחליף SX600 ודגם קצת יותר יקר SX700, אבל מדובר על מצלמות ברמה בסיסית ולא מדובר על איכות תמונה מוצלחת בסיבבות 1000 ש"ח הייתי בוחר בקנון S120 בעלת חיישן קצת יותר גדול ועדשה מוצלחת מצלמה קטנה עם איכות תמונה יותר טובה.

בתקציב בסביבות 1800 ש"ח הייתי לוקח את הפנסוניק GM1 עם עדשת קיט איכות תמונה הרבה יותר טובה בגודל קטן
http://www.dtown.co.il/articles/3221.html

אביתר יפרח

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובות קודם כל.
מבין ה GM1 וה lx100 שהומלצה בשרשור שנרשם כאן מהי המועדפת? שניהם נראות טובות ובמחירים די דומים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה LX100 עדיפה מכמה סיבות
אותו חיישן, אותה מערכת פוקוס, יש עיניית, איכות וידאו 4K מדהים, עדשה יותר מוצלחת
אבל עולה כ 1000 ש"ח יותר

אביתר יפרח

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אוקי, היא שווה את ההפרש הזה בשביל המטרה שלי? לצלם בלי ניסיון (אלה אם מחשיבים את האייפון :)) לשביל ישראל ואחר כך לקרוב לשנה במזרח? נושא השימוש בטיול חשוב לי מאוד וזאת מטרת המצלמה תכלס בסוף.

בנוסף, איפה מומלץ לקנות אחרי בחירה בינהם? אני מאמין שיהיו מבצעים לקראת הסילבסטר והשנה החדשה ובכל מקרה אני בדיוטי פרי בעוד חודשיים אם זה משפיע.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ניסיתי לרכוש בדוטי פרי מספר פעמים השנה מצלמה ולא היה להם במלאי את הדגם שרציתי - אז קצת הימור ואני לא בטוח שהם הרבה יותר זולים.

אם רוכשים פנסוניק עם אחריות של יורוקום, אז כל מקום שמספק את הצלמה עושה את העבודה, אחרי הכל האחריות היא מול יורקום (יש להם בדרך כלל שרות מוצלח)

מבחינת שימוש הן יעשו את העבודה כל אחת מהן
אני לא יכול להחליט עבורך מה התקציב והיכולות שלך - זה אישי ואין נכון ולא
לדעתי ה LX100 טובה יותר וגם כתבתי למה, אבל כאמור יקרה יותר

אם אתה מוכן לרכוש בחו"ל יש לקחת בחשבון שאין לך אחריות בארץ ויש לשלם משלוח, מס ומע"מ וזה לא יוצא יותר זול או בהפרש ממש קטן. אם אתה מוצא דיל כדי לבדוק זאת נקודית
אשפר לבדוק רכישה מאחת מהחניות של אמזון באירפה (תרשם ותכניס כתובת בארץ) הם מספקים מחיר כולל עד הבית בארץ (כולל משלוח ומס).

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
תראה אביתר, מצלמה טובה יותר תתן תוצאות טובות יותר לא משנה מה הניסיון שלך.
אבל אל תצפה ממנה לפצות על "חוסר הניסיון" שלך. זה לא שתשקיע עוד 1,000 שקל ופתאום כל תמונה שלך - נשיונל ג'אוגרפיק.

אביתר יפרח

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
חח אל דאגה, אין גם כוונה להגיע עד לשם.
בסוף השאלה היא האם השקעה של 1000 שקל תיתן דברים שאני צריך.
כרגע אני נוטה לכיוון ה GM1 הפשוטה יותר ועם ההפרש מן הסתם הגדול יותר כמצלמה ראשונה בסופו של דבר, פשוט כי ספק אם קריטי לי ההבדלים שה LX100 נותנת, אלה אם תגידו אחרת.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי ללא ספק ה GM1 תספק אותך
ה LX100 מספקת וידאו ברמה הגבוהה ביותר שיש היום, אם זה חשוב?
ה LX100 מספקת עדשה טובה יותר עם יכולת טובה יותר לצלם בתאורה פחות טובה. האם זה חשוב?
ה LX100 בעלת עינית של GM1 אין, האם זה חשוב?

כמו שדודי כתב ה LX100 לא תהפוך אותך לצלם טוב יותר, היא תאפשר יותר יכולות.
לא כל אחד חייב להשקיע בדגם המוצלח יותר, כל אחד עם התקציב שלו

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם רוכשים מצלמה של פנסוניק עם אחריות של של יורוקום, אז פחות חשובה החנות כל עוד הם מספקים את המצלמה.
את האחריות מקבלים מול יורוקום.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור