רמקולים עזרה דחוף רמקולים ורסיבר

tonymontana

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלוםת
בחודש הבא אני פותח מסעדה קטנה בבריסל ואני רוצה להשמיע מוסיקת רקע. הלכתי לכמה חנויות לקבל אינפורמציה ומחירים אבל כל אחד מספר לי סיפור אחר ואני די מבולבל.

החלל הוא 30 מטר רבוע, הרמקולים צריכים להיות תלויים צמוד לתיקרה (3 מטר) והייתי מעוניין לקנות חדש ולא יד שנייה. מאוד חשוב לי שמוסיקה תשמע צלולה ואיכותית גם אם המסעדה מלאה.

השאלה היא אם אני חייב 4 רמקולים או שניים מספיקים ? זה חייב להיות מקצועי או שמשהו פשוט גם הולך? איזה רסיבר אני צריך YAMAHA N500 זה מספיק או שזה יותר מדי?
הציעו לי גם רמקולים של Q ACOUSTICS 2010i ובחנות אחרת אמרו לי לא לגעת בחברה הזו אלא B&W אבל זה מאוד יקר.

אודה לכם מאוד על העזרה ומבטיח לפנק אם אתם בבריסל :)

תודה מראש
טוני

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
לפני חודשים חזרתי מבריסל -מקום קסום.

אתה צריך מינימום 4 רמקולים ראיתי כבר מספר רב יותר בכמה מסעדות. (גם בחו"ל)
אבל תלוי בגודל המסעדה ומה אתה מחפש בדיוק. מוזיקת רקע בניגוד למה שחושבים
חייבת להיות סופר איכותית (ברמה טובה לפחות) אחרת תגרום לחוסר נוחות אצל הסועדים. (ואין יותר גרוע לאכול בחוסר שלווה)

מה מקור המוזיקה אצלך? מחשב אני מניח?

בכל אופן חפש רמקולי מדף של מורל,קף,קנטון,דינאודיו,פוקל,וורדפול,מורדן שורט,טנוי ועוד כמה (זה בשליפה מהזיכרון)
רסיבר יכול להתאים גם יהמהה,פיוניר משובחים,קימברידג' אודיו טובים גם
כמובן שאתה חייב לשמוע את השילוב ביחד.

יש אפשרות שיביאו לך סטים להדגמה?

tonymontana

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
עופר תודה על התשובה המהירה.

הגודל של המקום היכן שהסועדים יושבים זה 30 מ"ר והגובה זה 3 מטר.
מקור המוסיקה זה מחשב איי פד וכדו'.
אין מצב שיביאו לי את המטריאל למקום מה שאני יכול לעשות זה להאזין למוסיקה בחנות.

השאלה שמבלבלת אותי זה מה איכות? זה חייב להיות ברמה גבוהה? אני לא הולך להקרין שם סרטים מקסימום מוסיקה שקטה ונעימה. הפחד שלי זה כשהמקום יהיה מלא לא ישמעו את המוסיקה ואז לא עשיתי כלום.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אקוסטיקה זה אומנות בפני עצמה. קשה לדעת איך זה ישמע אצלך
תלוי במיקום הרמקולים? ומבנה הקירות/חדר.
שוב,אתה חייב לחפש מקום שיאפשר לך לבדוק את זה פיזית בחנות.

איכותית זה צורך בשביל שתוכל להאזין למוזיקה בעוצמות נמוכות אבל באיכות טובה. (צלילים ברורים)
מערכת לא איכותית תצטרך להעלות ווליום גבוה שיגרום לעיוות בסאונד ובריחת האורחים מחוץ למסעדה...

yosiaz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מה עם רמקולים שקועים בתקרה ? יש מגוון פתרונות לנושא..

tonymontana

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה יוסי

רמקולים שקועים בתקרה זה כרגע לא אופציה. מחר בבוקר אני אלך לחנות עם כמה תקליטורים ופשוט אקשיב למוסיקה עד שאני אמצא משהו שמתאים.

בכל אופן תודה רבה על העזרה.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
רמקולים שקועים זה הדבר הכי אידאלי, אין ספק -רק שאת התשתית לזה
צריך לתכנן לפני שלב הבנייה של המסעדה/חנות. להפוך את המקום רק עבור רמקולים שקועים?
יותר בלגאן שלם. ראיתי כבר עבודות כאלו את הנזקים הנלווים.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מאחר ואתה לא מתכוון לקחת יועץ אקוסטי ולא הכנת מראש תשתיות, אני הייתי נצמד להצעה של עופר - 4 מדפיים (לפחות. מדובר ב"מוזיקת רקע" - יותר רמקולים יאפשרו לך להגיע יותר קרוב לקהל ולהוריד את העוצמה. עם פחות רמקולים העוצמה תהייה חזקה יותר, ומי שיישב קרוב אליהם יכול לסבול). תקפיד על חברה טובה ומוכרת כמו אלו שעופר הציע לך (לא מותגים סיניים ולא קופסאות מתכת, לא בוז ולא סטליטים עם סאבוופר. גם לא דגמים עם פורט אחרוי, כי הם בטח יוצמדו לקיר).
חבר אותם למגבר מתאים של פיוניר או קייברידג' או דנון (אישית אני מאוד לא אוהב את הימאהה שמצפצפים לי מידי) נשמע לי סביר לגמרי.
בהצלחה עם העסק החדש.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
הכי חשוב שלא יהיה לך "לול מהסועדים , לך תקנה סונקס ותצפה את כל התיקרה ,יש כאן כמה מסעדות שעשו את זה ,אפשר לדבר בשקט ,4 רמקולים מדפיים טובים מעץ ב4 פינות החדר על מדף קטן ישמעו יותר טוב משקועים וגם יראה יותר טוב בניגוד למספרה של "זוזו" ,תרכיב אותם על מדפים קטנים מעץ שמחוברים חזק לקיר ,עץ ישלב עם כל עיצוב ,
יש כמה חנויות דיסקים שמדגימות ככה ואני תמיד "מתעלף" מהצליל יחסית לציוד המעפאן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור