עזרה בתכנון חשמל והכנות בבית חדש לסטראו

צפיד

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
אני צריך להפגש עם קבלן החשמל להציג דרישות לגבי מערכת החשמל בבית
ובכלל הכנות (צינורות השחלה,מיקום שקעים ,קו נפרד וכ' ).
בגדול הצרכנים אצלי :
פרה ומגברים שפורפרותיים(מונובלוקים) CLASS A
מחשב ,DAC ,סי די ופטיפון
מדובר בחלל של סלון כאשר יש גם מסך טלויזיה ורסיבר - שכנראה יהיו על קו נפרד.

אודה לעוזרים

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
ניתן לסלול 5 או 6 שקעים כמספר הצרכנים (לי הספיקו 3), חוט 4 קוואדרט מהחשמלאי שהוא עבה יותר מנקודה רגילה, ישירות ממיקום המערכת המתוכנן ללוח. כל שקע 200 שקל בערך, שווה ההשקעה לדעתי בטווח הארוך. לאחר שסללת, תוכל להחליט איך לחבר בצד של הלוח מבחינת פאזות וכו. ככה אתה מראש נפתר מהצורך במפצלים למיניהם שעולים יותר מתוספת הנקודה, ומקבל קו יעודי לכל מכשיר.

אם אתה רוצה להשקיע יותר, אתה יכול לקנות כבילת חשמל יעודית לאודיו מאחד היבואנים (לא זול, מתומחר לפי מטר) ולסלול נקודה אחת ישירות ללוח. אז אתה צריך להשתמש במפצלים (מפצלים אודיופילים עולים לא מעט) כדי לחבר את האלקטרוניקה.

יש אופציה שלישית עוד יותר יקרה, שהיא כמו הראשונה אבל עם "כבלי חשמל אודיופילים" מהיבואנים.

אני בחרתי באופציה הראשונה, אבל לא יודע מה עדיף כי לא השוותי... לגבי איזה סוג כבל חשמל עדיף (חוט אחד או שזור), ושקעים ישראלים או אמריקאים, לא מבין בזה כלום.

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
נערך

נערך לאחרונה ב:

צפיד

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
ניתן לסלול 5 או 6 שקעים כמספר הצרכנים (לי הספיקו 3), חוט 4 קוואדרט מהחשמלאי שהוא עבה יותר מנקודה רגילה, ישירות ממיקום המערכת המתוכנן ללוח. כל שקע 200 שקל בערך, שווה ההשקעה לדעתי בטווח הארוך. לאחר שסללת, תוכל להחליט איך לחבר בצד של הלוח מבחינת פאזות וכו. ככה אתה מראש נפתר מהצורך במפצלים למיניהם שעולים יותר מתוספת הנקודה, ומקבל קו יעודי לכל מכשיר.

אם אתה רוצה להשקיע יותר, אתה יכול לקנות כבילת חשמל יעודית לאודיו מאחד היבואנים (לא זול, מתומחר לפי מטר) ולסלול נקודה אחת ישירות ללוח. אז אתה צריך להשתמש במפצלים (מפצלים אודיופילים עולים לא מעט) כדי לחבר את האלקטרוניקה.

יש אופציה שלישית עוד יותר יקרה, שהיא כמו הראשונה אבל עם "כבלי חשמל אודיופילים" מהיבואנים.

אני בחרתי באופציה הראשונה, אבל לא יודע מה עדיף כי לא השוותי... לגבי איזה סוג כבל חשמל עדיף (חוט אחד או שזור), ושקעים ישראלים או אמריקאים, לא מבין בזה כלום.

תודה ,
לפי המלצתך,ז"א אני אסלול 4-5 קווים ממקום המערכת לארון חשמל ,כל אחד מהקוים מקבל מאמ"ת שלו?
למה אתה מתכוון שאתה אומר איך לחבר מבחינת פאזות?
מה ההמלצות מבחינת סוגי המוצרים (כבלים,מאמ"תים וכ')?
אין לי בעיה להזמין מחו"ל במידת הצורך,אני לא רואה סיבה להתפרע ולהזמין מוצרי היינד מהיבואנים,
קראתי בכמה פורומים שיש בארה"ב תקן מעבדות מחמיר או משהו כזה ויש מוצרי חשמל איכותים
מאוד במחיר שפוי לעומת מוצרי היינד .

אודה להסבר טכני כמה שניתן היות ואני לא מתמצא בחשמל.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
1. כן. כל קו מקבל מאמ"ת משלו.
2. אם יש חשמל תלת פאזי אתה יכול להקצות פאזה נפרדת למערכת (ואז כל השקעים מחוברים לאותה פאזה) או לפזר את השקעים בפאזות השונות. בדרך כלל רוב האודיופילים מקצים פאזה נפרדת המזינה רק את את המערכת. ואז שאר החשמל בבית לא מפריע להזנת החשמל למערכת. אני פיזרתי 3 שקעים לפאזות שונות, כי כשאני שומע רוב החשמל בבית כבוי ואז כל מכשיר יושב על פאזה בכיף. אבל לפי מה שאני מבין רוב האודיופילים עובדים עם פאזה אחת יעודית למערכת.
3. לגבי המלצות למוצרים ספציפים, באמת שאין לי מושג. אני השתמשתי בכבלי 4 קוודראט רגילים, מאמ"תים ושקעים רגילים. בטח החברה פה יודעים טוב יותר ויכולים להמליץ.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שלחתי לך לפרטי.
תרים לי טלפון נסדר אותך פיקס.

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
אני מקווה שאצלו לפחות תקיים.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
בהצלחה בבית החדש!!

נערך לאחרונה ב:

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
שמע, אתה חצוף!!!
קח רגיעון ותבדוק את עצמך.
הצעתי לך עזרה, כן.
אבל הפכת למטרד הזוי שמתקשר 5 פעמים ביום במשך שבוע.
כעסת על הזמינות / חוסר זמינות שלי כאילו אני חייב לך משהו.
אותו כנ"ל בנושא הסטנד שרצית. שם בכלל עוד הרשת לעצמך לשלוח לי סמס זועם.

אז אנא,
אל תקלקל לאחרים.
יש לי את הזכות לעזור מרצוני החופשי למי שבא לי ומתי שבא לי.

יש כאלה שפשוט כיף לעזור להם.
יש אפילו חבר שבמו ידי פירקתי לו חצי בית, עבדתי כמו חמור שבת שלמה לסדר לו הכל מליון דולר. אפילו שפכטל צבע עשינו. הכל רק כדי שהבחור יהיה מרוצה ושההנהלה לא תתחרפן ותזרוק לו את המערכת לפח.
אבל מה, בחור זהב!! אנחנו חברים עד היום.

יש גם חבר נוסף שאת החשמלאי שלו תיפסתי באוזן וקיבל ממני הנחיות שלב אחר שלב מה לעשות בבית.
לקח שעה בטלפון באמצע היום עבודה. אבל מה, זה היה בכיף.

יש גם חבר וותיק שעמלתי מזמני החופשי במשך 3 שבועות לעשות לו סטנדים פסיכיים למגברים העוד יותר פסיכיים שלו.
עבודה מרמת החומר גלם, תכנון, ביצוע, הזמנות מחו"ל, הרכבה, העמדה ואפילו ביקש תאורת לדים נסתרת בצבע אדום של מכון ליווי כי ככה בא לו ברגע האחרון.
לא לחץ ולא אכל את הראש. היה מוכן כשהיה מוכן.
שקל לא ביקשתי מעבר לעלות החומרים.
אבל מה, חבר על הכיפאק. פעם אחת לא אמר לי לא כשביקתי עזרתו במשהו.

ויש עוד כמה חברה פה באתר שיעידו עלי דברים דומים.

אז עשה לי טובה ואל תרעיל אחרים.
יש גם כאלה שפשוט הצטערת שהצעת עזרה.

** צפיד,
אני מתנצל על ההתערבות בפוסט שלך!!! סליחה.
מקווה שהסתדרת. ההצעה שלי עודנה עומדת באם תצטרך.

גיא.

לא זוכר שלא הייתי מנומס כלפי מישהו כולל אליך,פניתי אליך כשאתה אמרת לי ליצור קשר בהבטחה שתעזור,בכל פעם כשיצרתי קשר ביקשת להתקשר מאוחר יותר ולכן בכל פעם שבתי אליך לבקשתך.
לא פשוט להגיד תשמע, לא יכול/ לא רוצה/ אין לי זמן ? למען הסר ספק אתה לא חייב לאף אחד כלום וזה בסדר גמור- מסכים במאה אחוזים ! , למה המשחק ? למה לשקר ? לא מובן.
עכשיו אני אחרוג קצת ממנהגי כי יש בעיה גדולה לגבי הסגנון והפניה הגועלית והמתנשאת שלך אלי , אתה מרשה לעצמך יותר מדי למי אתה חושב שאתה קורא חצוף ומטרד הזוי ? צמצם מילים ואל תפנה אליי בצורה כזו הבנת ?! אלא אל החברים שלך. כל הסיפורים על מי עזרת לא מעניינים אותי וגם לא רלוונטיים לפניה אלי, אתה מצג שווא של אלטרואיסט.
תקדם

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לא לריב חברה , שניכם בחורים טובים , אחד בנה לי סטנד , השני חסך לי שעות בשדה התעופה , לא מתאים לכם , שיהיה שקט בבית הזה!!!!!!

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
:מאזין:
:מאזין:

נערך לאחרונה ב:

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
חביבי אתה פתחת ושלחת תגובה של ילד נעלב בן 6.
מה חשבת שתתן עקיצה ולא יקרה כלום...
וכן, אתה איש הזוי.
בקיצור קח פנדל ושיהיה לך בהצלחה!!
אתה צבוע וחנפן.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
סתמו!!!!!!!!!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מריבה בין יוסי לגיא?
הגענו לימים טובים.

גיא. יוסי הוא אחד האנשים המעולים! אדם ישר, הגון וחבר נדיר. אין מצב שתבקש ממנו עזרה והוא לא יהפוך עולמות בשביל לעזור.

יוסי. גיא הוא אחד האנשים המעולים! אדם ישר, הגון וחבר נדיר. אין מצב שתבקש ממנו עזרה והוא לא יהפוך עולמות בשביל לעזור.

מספיק!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
מריבה בין יוסי לגיא?
הגענו לימים טובים.

גיא. יוסי הוא אחד האנשים המעולים! אדם ישר, הגון וחבר נדיר. אין מצב שתבקש ממנו עזרה והוא לא יהפוך עולמות בשביל לעזור.

יוסי. גיא הוא אחד האנשים המעולים! אדם ישר, הגון וחבר נדיר. אין מצב שתבקש ממנו עזרה והוא לא יהפוך עולמות בשביל לעזור.

מספיק!
טוב ,מה אתה מעתיק?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור