עזרה ברכישת עדשה משומשת

misgavv

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
היי מצאתי ביד 2 טמרון 70-300 עם המייצב בת שנה וחצי ואחרי מיקוח הגעתי עם מוכר להסכמה על 900 שקלים...
( הכל בטלפון עוד לא רכשתי או ראיתי את העדשה)
עכשיו אני מתלבט לגבי בדיקה...
מצד אחד בדיקה זה בעייתי כי כל המעבדות לא עובדות ביום שישי ולקחת כמעט יום חופש בשביל ללכת לבדיקה כבר יהיה לי יותר כלכלי לקנות חדש
מצד שני אני לא יודע כמה זה בטוח לקנות ללא בדיקה?
האם אתם בדרך כלל לוקחים לבדיקה או פשוט מסתכלים ואם הכל נראה פחות או יותר בסדר אז זה מספיק?
( הבנתי שיש בעיות שנקראות פרונט פוקוס ובק פוקוס משהוא כזה שיהיה לי קשה לשים לב אם זה קיים)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה סוג של הימור ובאמת אין לי פתרון קסם עבורך. לבדוק אם האדם נראה אמין, העדשה נראה במצב טוב, מגיבה טוב על המצלמה שלך.
בעיות פוקוס אפשר לראות שמכוונים לנקודה חדה במקום קבוע ולראות בגדלה מקסימלית שמקום הפוקוס בפוקוס ולא מקום אחר ליד.

misgavv

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
לא ממש הבנתי איך לבדוק את הפוקוס... אפשר הסבר קצת יותר מפורט? אין לי יותר מידי ניסיון...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עושים פוקוס (עם נקודת פוקוס מרכזית של המצלמה שהיא הכי טובה של כל מצלמה) על נקודה מסוימת עם קצוות חדים או הבדל גוון ברור ומצלמים (עדיף במהירות תריס גבוהה - חצובה גם מומלצת)
ולאחר מכן מצגים את התמונה במצלמה (עדיף במחשב אם אפשר) בהגדלה מקסימלית ורואים אם יש פוקוס בנוקדה שבחרנו, או שהפוקס הוא בנקודה קדימה או אחורה, אם אין פוקוס כלל אז יכול להיות שלא צילנמו נכון ולאט מידי ויש רעידות)
כדי להתאמן קצת עם העדשה שיש לך כעת
דרך אגב, איזו מצלמה יש לך?

misgavv

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
קנון 760d
פינה של שולחן זה טוב ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
פינה של שלוחן זה טוב וממומלץ לעמוד באלכסון לשולחן טאז קל לראות איפה הפוקוס באמת יצא.
יש מספר מצלמות שמאפשרות תיקון של בעיה זו על ידי micro-adjustments המצלמה שלך לא
ראה וידאו על בדיקה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור