שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש מסך לסלון - זה המסך הדק הראשון שלי (כיום צופה בטלויזיה סוני 29"...).
מרחק הצפיה:
גודל הסלון הוא כ-4.1 מטר, אני מעריך שמרחק הצפיה נטו יהיה כ- 3.5-3.7 בהתחשב במרחק הטלויזיה מהקיר ומיקום הצופה היושב על הספה.
תכנים - כרגע לרוב SD אבל אני לא קונה טלויזיה לשנתיים...
- תוכן בסטרימינג מהמחשב (סרטים), שרובו כרגע SD, חלקו 720p ועם הזמן כנראה יהיה יותר full HD.
- ערוץ 1,2 (אין ולא יהיו כבלים)
- DVD, בעיקר סרטים לפעוטות
מה חשוב לי:
- איכות תמונה - צבעים עשירים, עמוקים, קונטרסט
- יכולת התמודדות טובה עם שידורי SD - שנראים מעולה בטלויזיית CRT שיש לי היום
- מנגנון טוב למתיחת תמונה 3:4 עד שהשידורים יישרו קו ל-16:9
- קונטרסט והשתקפויות: הסלון מאוד מואר, עם חלון גדול מול הטלויזיה וחלון גדול בצד הטלויזיה. עם זאת רוב הצפיה בסרטים - מתי שהאיכות חשובה - תהיה בשעות הערב כשחשוך.
- טיונר דיגיטלי לקליטת שידורי טלויזיה
- עיצוב - שיראה טוב על הקיר
- אמינות / אחריות
- איכות בניה טובה -עמיד לילדים
מה פחות חשוב:
- יכולות ניגון מדיה וגדג'טים אחרים - יש לי סטרימר
- איכות קול - יש לי מערכת
- מחיר - מוכן לשלם יותר אם יש הצדקה אמיתית, בעיקר לגודל גדול יותר.
השאלות
=====
איזה גודל?
חשבתי על איזור ה-50" - האם זה הגודל המתאים? מוכן למתוח מעט את התקציב אם צריך.
פלזמה או LCD?
הבנתי שאיכות התמונה בפלזמה עדיפה, בעיקר בחושך, ושגם אוכל לקבל תמורה טובה יותר עבור הכסף בגדלים אלה. אני מוטרד מצריכת האנרגיה (התחממות) ומבעיות אמינות שיכולות לנבוע מכך - למשל שימוש בחלקים מכניים (מאווררים) לקירור. מצד שני טלויזיות LED מדביקות את הפער - או שלא?
איזה דגם?
כאן הלכתי לאיבוד... אשמח לקבל גם לינקים לאתרים עם ביקורות (בנוסף על אלה הקיימות באתר)
תודה
רן
אני מעוניין לרכוש מסך לסלון - זה המסך הדק הראשון שלי (כיום צופה בטלויזיה סוני 29"...).
מרחק הצפיה:
גודל הסלון הוא כ-4.1 מטר, אני מעריך שמרחק הצפיה נטו יהיה כ- 3.5-3.7 בהתחשב במרחק הטלויזיה מהקיר ומיקום הצופה היושב על הספה.
תכנים - כרגע לרוב SD אבל אני לא קונה טלויזיה לשנתיים...
- תוכן בסטרימינג מהמחשב (סרטים), שרובו כרגע SD, חלקו 720p ועם הזמן כנראה יהיה יותר full HD.
- ערוץ 1,2 (אין ולא יהיו כבלים)
- DVD, בעיקר סרטים לפעוטות
מה חשוב לי:
- איכות תמונה - צבעים עשירים, עמוקים, קונטרסט
- יכולת התמודדות טובה עם שידורי SD - שנראים מעולה בטלויזיית CRT שיש לי היום
- מנגנון טוב למתיחת תמונה 3:4 עד שהשידורים יישרו קו ל-16:9
- קונטרסט והשתקפויות: הסלון מאוד מואר, עם חלון גדול מול הטלויזיה וחלון גדול בצד הטלויזיה. עם זאת רוב הצפיה בסרטים - מתי שהאיכות חשובה - תהיה בשעות הערב כשחשוך.
- טיונר דיגיטלי לקליטת שידורי טלויזיה
- עיצוב - שיראה טוב על הקיר
- אמינות / אחריות
- איכות בניה טובה -עמיד לילדים
מה פחות חשוב:
- יכולות ניגון מדיה וגדג'טים אחרים - יש לי סטרימר
- איכות קול - יש לי מערכת
- מחיר - מוכן לשלם יותר אם יש הצדקה אמיתית, בעיקר לגודל גדול יותר.
השאלות
=====
איזה גודל?
חשבתי על איזור ה-50" - האם זה הגודל המתאים? מוכן למתוח מעט את התקציב אם צריך.
פלזמה או LCD?
הבנתי שאיכות התמונה בפלזמה עדיפה, בעיקר בחושך, ושגם אוכל לקבל תמורה טובה יותר עבור הכסף בגדלים אלה. אני מוטרד מצריכת האנרגיה (התחממות) ומבעיות אמינות שיכולות לנבוע מכך - למשל שימוש בחלקים מכניים (מאווררים) לקירור. מצד שני טלויזיות LED מדביקות את הפער - או שלא?
איזה דגם?
כאן הלכתי לאיבוד... אשמח לקבל גם לינקים לאתרים עם ביקורות (בנוסף על אלה הקיימות באתר)
תודה
רן