עזרה בקניית עדשה למצלמת canon 200d

שחר הלל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,
קניתי לא מזמן מצלמת canon 200d, יחד עם עדשת 50mm f1.8, ואני זקוק לעדשת זום, מלבד העדשה שאצלי, בתקציב של עד כ-1500 ש"ח.
אני מתלבט בין העדשות הבאות (אשמח לקבל המלצות נוספות):
tamron/sigma/canon 18-200
canon 18-135
tamron/sigma 17-50 f2.8
איזו מהעדשות מומלץ לקנות?
האם צלם מתחיל - חובב כמוני ירגיש באיכות הלא טובה של עדשות 18-200?
האם יש הבדלים מהותיים בין החברות?

תודה לכל העוזרים!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איך אתה מצלם עם המצלמה דרך המסך או דרך העיניית ?
בצילום דרך המסך לעדשת קנון עם מערכת פוקוס STM או NANO יהיה יתרון מול עדשות עם מערכות פוקוס אחרות, האם זה חשוב לך?

להסיר ספק יהיה ניתן לקבל פוקוס מוצלח גם עם עדשות אחרות רק שזה יעבוד קצת פחות טוב - היות והן מתוכננות למערכת פוקוס של העניית.

עדשת קנון 18-135 היא עדשה נהדרת במחיר שפוי גרסת USM טובה נ STM טובה יותר וה NANO טובה יותר.
עדשת 18-200 היא עדשה בנויות ולדעתי לא שווה את הכסף שלה לא זו של קנון, טמרון או סיגמא.
אני מאוד אוהב את עדשת טמרון והסיגמא 17-50 F2.8, בגלל איכות אופטית טובה צמצם גדול שמאפשר הרבה יותרונות,אומנם טווח זום קצר אבל הוא בטווח היותר שימושי. הבעיה עם העדשות האלו שהן אל קטנות ולא קלות ויהיו קצת מגושמות על הגוף המצלמה. הסיגמא נחשבת יותר איכותית וגם זולה קצת מהטמרון ולכן מומלצת יותר.

לדעתי לאיכות העדשה יש משמעות גדולה באיכות התמונה - תחשוב על ההבדל בין משקפים טובים ללא טובים על נראיה בצילום זה יותר חשוב

שחר הלל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה!
אם אקנה עדשת 17-50, כדאי לקנות מיוצבת או לא מיוצבת (שגם זולה יותר)? באורכי מוקד כאלו יש צורך במייצב?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשת 17-50 לא מיוצבת כבר לא מיוצרת
הסיגמא 17-50 המיצבת זה הדגם המומלץ כעת, החדה וטובה יותר מהטמרון, אבל מספקת גוונים קצת יותר קרים (אפשר לשנות זאת בקלות בהגדרות המצלמה תחת הפרומפלים - למי שרוצה).

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=768517

שחר הלל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הבעיה ב17-50 שהיא מאפשרת לי טווח מצומצם של זום, מרחב עד normal, והיא תגביל אותי בצילומי רחוב למשל, או בטיולים, כי אין בה זום מעבר לnormal.
אם אקנה אותה בכל זאת, האם כדאי לקנות בנוסף את ה55-250 הזולה? או שכדאי בערך באותו תקציב לקנות פשוט 18-135 בלי ה17-50?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שאלה נהדרת,
מצד אחד עדשת 18-135 מספקת איכות תמונה טובה עם טווח זום שמיש וטוב במחיר יחסית שפוי.

מצד שני עדשת 17-50 באה עם יכולת לצמצם גדול שלא ניתן לקבל את היכולות שלו ללא צמצם גדול:
עומק שדה רדוד שבו האובייקט בפוקוס בולט מהרקע שלא בפוקוס מוצלח לצילומי פורטרטים וכן לצילום אוביקטים אחרים.
יכולת לצלם עם מהירות חשיפה מהירה יותר, היות וצמצם גדול מכניס יותר אור אז ניתן לצלם באותו מצב נתון בזמן חשיפה מהיר יותר ולצלם בגופים בתנועה וכן בתאורה חלשה יותר.

למה חשוב ההסבר הזה היות ואם יכולות אלו חשובות לך אז ברור שכדי לרכוש את ה 17-50, אם לא אז הבחירה היא פשוטה.

במידע ואתה מחליט על 17-50 אני ממליץ להמתין עם רכישת עדשה נוספת ולראות מה חסר לך בדיוק היות ורכישת עדשה נוספת יכולים לעשות תמיד בעתיד.

אופציה אחרת אפשרית היא לרכוש את ה 18-135 ובנוסף יש לך את עדשת 50 f1.8 עם צמצם גדול אבל רק בטווח של ה 50ממ

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור