עזרה בקניית מצלמה

מורדי דניאל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולםאני מחפש מצלמה עבור אחותי (אני מצלם ב DSLRׂ)
היא לא מבינה בצילום אבל היא כן מוכנה לשלם עבור מצלמה שתעבוד מהר(לא תפספס את הרגע) ותוציא תמונות טובות וחדות עם צבעים טובים גם בצילומי פנים, ללא מריחות.

אשמח לקבל את חוות דעתכם לדגם Nikon Coolpix P330
כ"כ אם יש לכם המלצה על דגם יותר טוב בתקציב של של 1500-2000 ש"ח
או שאולי עדיף בכלל ללכת על DSLR כמו Nikon 3100.

תודה מראש לכולם

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מצלמה מהירה זו מצלמה עם מערכת פוקוס מהירה או קצב צילום מהיר
להסיר ספק קשה למצוא מצלמה עם מערכת פוקוס של DSLR,
יש מספר אפשרויות:

DSLR מון D3200 עם עדשת קיט 18-55 או קנון 1100D עם עדשת קיט 18-55 בפרוש אופציה מוצלחת - האם זה מתאים לה?
בכיוון של מצלמות ללא מראה יש את הסוני A5000 או פוג'י X-M1 (או X-A1) עם עדשת קיט 16-50 - חיישן זהה בגדול לזה של ה DSLR ואיכות תמונה באותה רמה (גוף יותר קטן וקל לשימוש למי שמכיר כל מצלמה קומפקטית)

יש את המצלמות ללא מראה של אלימפוס ELP3 עם עדשת קיט 14-42 חיישן 4/3 מוצלח
יש גם את הניקון J2 עם עדשת קיט 10-30 עם חיישן 1'' מערכת פוקוס מהירה וחיישן קצת קטן לללא מראה, אבל ענק מול קומפקטית רגילה.

תמיד ניתן ללכת על סוני RX100 מהדור הראשון (האחרות יותר יקרות) מצלמה קומפקטית עם חיישן בגדול 1'' ויופי של תמונה בהתאם.

ותמיד יש את הקנון S120 חיישן גדול מרוב הקומפקטית גוף מתכתי, עדשה מעולה, תגובות לא רעות בכלל , קטנה ולא יקרה - אני מאוד אוהב אותה

הניקון P330 די דומה היכולות שלה לקנון S120 אבל לדעתי ל S120 יש אוסף תכוונות מוצלח יותר

כעת איזה כיוון נראה המתאים ?

מורדי דניאל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי כרמי
תודה.
אין על הידע שלך, עד כדי כך שאני קצת מתקשה להחליט מה עדיף.
אז אני אנסה למקד יותר ואלי תוכל לכוון אותי יותר.

אחותי רוצה מצלמה עם מיקוד מהיר כמו שכתבת וכמובן חדות וצבעים כמה שיותר אמיתיים.
ניסיתי לתת לאחותי להשתמש קצת במצלמה שלי D5300 של ניקון עם עדשה 35 מ"מ וזה היה קצת מסורבל וכבד בשבילה וגם לא נראה לי שהיא תשתמש במצבים הידניים.
מצד שני הקומפקטית שלי SX260 של קנון לא מספק אותה.

אז הייתי רוצה המלצה על מצלמה שתתן מענה מקסימלי מבחינת האיכות והמהירות גם במצב אוטומטי ומצד שני לא תהיה כבדה.

אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

שוב תודה

מורדי דניאל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אגב, מה הייחודיות של המצלמות ללא מראה?
ומה דעתך על דגם
PowerShot G16 של קנון?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הקנון G16 יחסית מצלמה לא רעה (חיישן בגדול 1/1.7'') זהה ביכולות שלה ה S110/S120 הזולה יותר והקטנה יותר, אבל לא ברמה של הסוני RX100 (חיישן בגודל 1'')

מצלמות ללא מראה זה בעצם מצלמת DSLR ללא העינית האופטית וללא המראה שמעלה את האור לעינית - מה שנותן מצלמה קטנה יותר וגם העדשות יותר קטנות בגלל מרחק קרוב יותר של העדשה לחיישן.

הסוני A5000 בעלת חיישן זהה לזה שיש בניקון D5200 (שהוא של סוני) ואיכות תמונה בהתאם - קטנה וקלה יותר מה DSLR ונוחה יותר לשימוש עבור מי שבא ממצלמות קומפקטיות

כדי לבדוק גם את המצלמה של פוג'י ה X-M1 עם חיישן מאוד מוצלח בגדול זהה לזה שיש ב DSLR ואיכות תמונה מאוד מוצלחת.

מורדי דניאל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי כרמי
תודה שאתה נותן לי מזמנך היקר.
RX100 איך הוא מבחינת מהירות?
2.5 פריימים, מה זה אומר?
ובכלל באופן כללי איך בודקים את המהירות של המצלמה,במפרט.
תודה מראש

מורדי דניאל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי שוב
בדקתי במצלמה G16 של קנון יש זום *5 לעומת הRX100 שיש בה *3.6, וכן בטווח פתיחת הצמצם הקנון מובילה עם 2.8 בזום מקסימלי לעומת 4.9 בסוני.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חשוב להבין שצמצם גדול זה חושב, אבל לדעתי גדול החיישן חשוב יותר

אבל מצלמות ללא מראה החיישן גדול עוד יותר :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מהירות צילום זו נקודה מאוד מעניינת היות ואם מביטים על מה שהחברות רושמות רואים שמצלמה קומפקטית מסוימות מסוגלות לצלם גם 11 ואפילו יותר תמונות בשנייה שזה נראה מרשים מול מצלמות DSLR שרובן עושות פחות מכך.

הנקודה שרוב החברות מספקות את המידע כמה תמונות המצלמה מסוגלת לצלם ברצף ללא קבלת פוקוס בין תמונה לתמונה - שבמצלמה קומפקטית רק קבלת פוקוס עצמה יכולה לקחת שנייה או יותר - מה יביא לנו במקרים רבים 11 תמונות לא בפוקוס כאשר האוביקט לא יציב

במצלמות קומפקטיות מתקדמות מהירות הפוקוס לא יותר טובה, אבל עדיין לא ברמה של מצלמות DSLR שבהן הפוקוס הינו מיידי (מאוד מהיר), מצלמות ללא מראה בדרך כלל במצב טוב יותר ממצלמות קומפקטיות והטובות שבהן מתקרבות למהירות של DSLR

עבור מצלמות רצינות ניתן לחפש ברשת וידאו שמציג את מהירות הפוקוס (ולא קצב צילום) של המצלמה לצורך התרשמות - עד כמה נתון זה חשוב עברוך?

מורדי דניאל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי כרמי
תודה על סבלונתך.
נשארתי עם 2 אופציות:
1.סוני RX100
2.סוני A5000 ללא מראה+ עדשת קיט 16-55
מה ממולץ יותר מבחינת איכות ונוחות, לצלם חובבן שאינו מתעסק עם שלל האופציות של המצלמה אלא בעיקר לצילום על מצב אוטומטי בארועי משפחה וטיולים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה RX100 קטנה מול הסוני A5000 עם עדשת קיט.
למי שמחפש מצלמה קטנה יותר ה RX100 היא פתרון מוצלח, צריך לבדוק איפה ניתן לרכוש אותה כבר יש דגמים שמחליפים אותה (דגם החדש יותר, יקר יותר)

למי שמחפש איכות תמונה ה A5000 עם חיישן גדול יותר ואיכות התמונה בהתאם גם היא דגם שיש לו מחליף ויכול להיות שכבר קשה להשיג אותה (גם הדגם החדש יותר יקר יותר)

להסיר ספק תפעול בסיסי יהיה קל היום עם כל מצלמה מודרנית כולל מצלמות אלו

מורדי דניאל

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה
על איזה עדשה הכי היית ממליץ לדגם A5000?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אפשר להשיג את המצלמה עם עדשת קיט 16-50 בכ 2000 ש"ח מעבר לכך עדשות נוספות אפשר יהי לרכוש בעתיד - חשוב להבין שעדשות זום נוספות זה לא דבר זול :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור