עזרה בקניית מצלמה קומפקטית חצי מקצועית לצילום טבע, תקציב של עד 2000 ש"ח

yoavbd123

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן!
אבא שלי מחפש מצלמה קומפקטית, ללא החלפת עדושת
כזו שיכולה להיות כן יותר גדולה מהקטנות כלומר אין בעיה עם מצלמה מעט גדולה יותר ולא כזאת שנכנסת בכיס..

הקתציב הוא עד 2000 ש"ח בערך

עדיפות משמעותית לקנון כי אבא שלי לא ממש מבין במצלמות והוא רגיל לקנון מבחינת תפריטים וממשק וכו'
לא חובה, אבל עדיפות לקנון

חשבתי ללכת על ה XS60 , מה דעתכם?
יש לה ייתרון משמעותי על ה XS50 ?

אולי יש מצלמה שגם לה יש זום משמעותי, אבל מעט פחות מטורף מאלה
ונותנת איכות תמונה טובה יותר, התמודדות טובה יותר בתאורה נמוכה וכו'

תודה רבה :)
יואב

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איו קשר ישיר בין גודל פיזי של גוף לאיכות המצלמה - אני כן מוצא קשר ישיר בין טווח הזום לאיכות אופטית פחות טובה של העדשה.
אתה בוחר שני מצלמות עם גוף גדול, חיישן קטן וטווח זום ענק - מה שמביא איכות תמונה לא מדהימה, אם זה מה שאתה מחפש?

לדעתי קנון SX700 או פנסוניק TZ40 יספקו איכות תמונה לא פחות טובה (וגם יותר טובה) בגוף יותר קטן וגם בפחות כסף
הקנון S120 בגוף מאוד קטן עם חיישן קצת יותר גדול ועדשה נהדרת עם צמצמים יחסית פתוחים תספק תמונה טובה יותר
ואנחנו מדברים עם מחיר שיותר קרוב ל 1000 ש"ח

אם את מצליח למצוא את סוני RX100 בגרסה הראשונה (הגרסאות החדשות גם מעולות רק קצת מעל התקציב) תקבל מצלמה עם חיישן עוד יותר גדול (1'') ואיכות תמונה בהתאם.

אני יודע שמצלמה ללא מראה זה עם עדשות מתחלפות אבל יש קטנות ולא יותר גדולות מה SX50/SX60 אבל עם חיישן גדול, מהירות פוקוס נהדרת ואם יש עדשה אחת לא צריך להחליף עדשה

לדוגנה מחיישן הקטן ליותר גדול:
ניקון J2 או עדיך J3 עם עדשת קיט 10-30 וחיישן 1'' - מאוד קטנה
אליומפוס EPL3 עם עדשת קיט 14-42 וחיישן 4/3 - מאוד קטנה
ובכלל סוני A5000 או פוג'י X-M1 עם עדשת 16-50 וחיישן APS-C - קצת יותר גדולות, עדייין קטנות, אבל איכות תמונה פצצה

yoavbd123

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי כרמי המון תודה על ההצעה והעזרה :)
אני אפרט עוד קצת ואשמח להכוונה מחודשת

ראשית הסיבה לקנון זה שאבא שלי כבר בקנון הרבה זמן ורק לאחרונה התחיל להכיר טיפה את התפריטים, אני חושש שכל מצלמה אחרת מאוד תבלבל אותו וחבל, לכן ההעדפה היא לקנון אך לא אם יש הבדלי איכותי משמעותיים

המצלמה הנוכחית שיש לו היא ה SX260 ובה איכות התמונה ממש לא משהו וגם חסר מעט זום לא הרבה, אבל עוד קצת זום היה מאוד עוזר לו לצילום ציפורים.

מובן לו היטב שהתמונות ממש לא ישתוו למצלמות FF עם עדשת טלפוטו, ועדיין הוא רוצה להוציא תמונות לפחות סבירות.

השאלה אם יש משהו שנותן טווח זום מעט גדול יותר והבדל מורגש באיכות התמונה בטווח של עד 2000 ש"ח

יכול להיות באמת שה SX60 זה כבר יותר מדי זום ובא על חשבון איכות אופטית וחבל ומיותר לחלוטין

הסיבה ללכת על מצלמה בלי עשות מתחלפות היא לאו דווקא הגודל, אלא יותר הפחד של אבא שלי ממצלמה עם עדשות מתחלפות, פחד מחשבתי תפיסתי בעיקר, המושג מאיים עליו

תודה רבה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
SX260 היא מצלמה מאוד מוצלחת שיצאה מאוד אהבתי אותה - טווח הזום היחסית קטן שלה היה יתרון היות והיא הגיעה עם עדשה באיכות מפתיעה לטובה עבור מצלמה ברמה הזו.

שאתה מדבר על איכות לא משהו - בגלל מה?
טווח זום לא משפר את איכות התמונה הוא רק מגדיל את הזום, האם זה מה שחסר?

מצלמה אחרות כמו SX50 או SX60 באות עם חיישן בגדול ואיכות דומה לזו שיש ב SX260 רק עם עדשה עם זום גדול יותר, מה שמביא זום גדול יותר על חשבון עדשה פחות איכותית.

אם המטרה היא מצלמה לצילום ציפורים זה נושא לא פשוט - צריך מערכת פוקוס לא רעה, צריך יכולת לצלם עם זמן חשיפה מהיר לתפוס את הציפור - אלו נקודות שקשה למצוא במצלמה קומפקטית

יש כמה אפשרויות - אבל הן לא יהיו שיפור גדול באיכות התמונה מול ה SX260
הקנון SX50/SX60 הן בפרוש אופציות אפשריות, אבל לא יבאו שיפור באיכות התמונה
אני לא מביא אופציות של חברות אחרות - לפי בקשתך

אופציה הכי טובה היא ללכת על מצלמת DSLR כמו קנון 1200D עם עדשת טמרון 18-200 (שזה עם זום מקסימלי שווה ערך ל 340 = 200*1.6). אבל עדיין מדובר על זום 11.1 - לדעתי זה מספיק ובעתיד גם ניתן לרכוש גם עדשת 70-300, אבל למי שמחפש טווח זום כמטרה זו לא מספק

yoavbd123

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
יכול להיות שהבעייה היא חוסר הבנה וידע בשימוש במצלמה
אם אתה אומר שלא ייתקבל שיפור משמעותי מהחלפת מצלמה אז נשמע שחבל על הכסף
אולי עדיף להציע לאבא שלי כל מני מדריכים קלים ופשוטים שיעזרו לו להבין יותר טוב איך להוציא את המקסימום מהמצלמה
יש מדריך מוצלח ופשוט בעברית?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור