עזרה בנושא מחשב/טרנספורט

Galia

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
היי כולם,

קוראים לי גליה ואני חברה פאסיבית בפורום.
יש לי סטאפ שהיה בחלקו אצל נמר בשלב זה או אחר והוא מאוד עוזר לי בכל פעם שאני צריכה (תודה נמר, אתה מלך :לב:). אבל לא כשזה נוגע למחשב ודברים דיגיטליים, לכן אני פונה אליכם בתקווה.

כיום יש לי מחשב עם כרטיס סאונד ייעודי שמחובר ב SPDIF לקדם מגבר. דרך כרטיס סאונד אחר הוא מחובר לרסיבר (שמתחבר גם הוא לאותו קדם מגבר) ומשמש לצרכי קולנוע ביתי.
אני מתכננת להוסיף פטיפון כדי שאוכל באמת להנות מחווית השמיעה.

אז למה בעצם אני פונה אליכם?
המחשב עושה בעיות ואני חייבת להחליף אותו ורציתי לדעת מה האפשרויות העומדות בפני. אהיה חייבת מחשב אחר, לפחות לצרכי הקולנוע הביתי. אבל אין לי מושג מה האפשרויות לגבי אודיו איכותי.
בהנחה שיש לי קבצי אודיו דיגיטלים שצריכים להגיע באופן כלשהו לקדם מגבר ושכל הסטאפ בהמשך (מגברים, רמקולים) מסודר ובהנחה שבין הקבצים הדיגיטליים לפרה אין שום דבר (לא מחשב ולא DAC), מה הייתם מציעים לי לעשות? מה האפשרויות לתווך שבין ההארד דרייב שעליו יושבים הקבצים לפרה?

אני לא מגדירה תקציב כי עדיין לא קבעתי, זה גמיש ותלוי בעד כמה סטאפ דיגיטלי יכול להביא לתוצאות שמע טובות.

תודה,
גליה

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
יש סטרימרים יעודיים למוזיקה אבל הערך תמורת הכסף שתקבלי יהיה נמוך מdac + מחשב (אפילו מחשב נייד).

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
סטרימר/דאק ( נניח של פיוניר) יסגור לך את הפינה.
תוכלי לנגן דרך המחשב או דרך הסמרטפון, תוכלי להתחבר לאפליקציות הזרמת מוסיקה דרך הרשת ולהאזין לכל דבר שבא לך, מכל מקום שבא לך.
סיפור של 2500 שח אם רוצים סטרימר/דאק טוב.
ברוכה הבאה למאה עשרים ואחת.

Galia

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
מכיוון שאני שואפת לאיכות אודיופילית (אין לי שום כוונה להזרים מוסיקה ברשת..) ועומק במה מאוד חשוב לי, אני מבינה שמחשב + DAC זו האופציה המועדפת. מה שמרתיע אותי זו בעיית סנכרון שעונים וההתרשמות שיש לי מאנשים אחרים כאן לגבי הקושי בלהגיע לתוצאות מספיק טובות.
מישהו כאן יכול לעזור בנושא הזה? זה עניין של איכות החומרה או התאמות וקונפיגורציה?
יש למישהו המלצה על מפרט של מחשב ומארז ממש שקט?
ועוד דבר, איך הכי טוב לחבר מחשב ל DAC, ב SPDIF או USB? כמה חשיבות יש לכרטיס הרשת?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
מכיוון שאני שואפת לאיכות אודיופילית (אין לי שום כוונה להזרים מוסיקה ברשת..)
אף אחד לא מצליח להסביר לי מה לכל הרוחות עושה קובץ flac 16/44.1 מוזרם מהרשת, פחות "אודיופילי" מקובץ 16/44.1 שמגיע על גבי דיסק או על גבי יונת דואר.
16/44.1 זה אותו דבר מכל מקום. ביט זה ביט.

Galia

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
ה DAC והמחשב הם הדברים שאני רוצה לקנות כעת. בזה אני מבקשת את עזרתכם

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
את צריכה מחשב יעודי. רצוי פאנלס (בלי מאוורר). שלא יותקן עליו דבר נוסף. מומלץ ממישהו שמבין עניין (אני קניתי מיאיר פורמן). מחיר מ 4000 ש לצחשב פשוט עד 8000 למשהו מפונפן.
דאק יכול לעלות מ 800 עד 80,000 שקל. אין לזה סוף. את יכולה לקרוא עשרות ביקורות. ולנסות עשרות מכשירים. מישהו עם שאיפות אודיופיליות אבל בלי כיסים עמוקים יכול למצוא מכשירים מעניינים בתחום ה 2000-3000$. אני אוהב את לקסמן - זה מה שיש לי אישית - אבל יש היצע מעניין ל hegel, psaudio, moon וכמובן לכל יצרני המיינסטרים.
עזר במשהו ?
נ.ב : לרוב הנגנים שתקני היום יש כניסה דיגיטלית שתאפשר חיבור מחשב. ברוב המכשירים המודרנים כניסת usb נותנת תוצאה מצויינת.

Galia

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
תודה ברק, זה מאוד עזר (ורד)
ואם אפשר שאלה - התייאשת מהמחשב בגלל ההתעסקות איתו או בגלל שאתה לא מרוצה מהתוצאה?

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
התוצאה השמיעתית מהמחשב מעולה (מחובר לדאק שאני מאד אוהב - d06 של לקסמן).
אני התייאשתי מהפרויקט הסיזיפי של לעלות למעלה מ 1500 דיסקים למחשב.
ואני לא אוהב את המימשק - החיפוש - השליטה.
אני אוהב לדחוף דיסק בחריץ. פשוט מאד.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
57
נקודות
48
את באמת רוצה להשקיע בעניין, או שהפטיפון הוא 90% מהשמיעה בדו ערוצי?
אפשר להגיע לתוצאות מרשימות מאד ונוחות משופרת לאין שיעור מפטיפון או נגן cd.

alicenir

חבר משקיען
מעורבות
172
נקודות
43
את מוזמנת אלי להאזין למחשב FANLES + ספק מחשב ליניארי ודאק של PSAUDIO.
אגב אני שולט בספריית המוזיקה דרך ROON.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אני ממליץ לך לתאם פגישה עם גבי עמרם (סאונדקוואסט).
מציג פתרונות דיגיטלים נהדרים, בלי סיבוכים . פשוט וקל.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
מחשב יכול לתת תוצאה מעולה
בנוסף מדובר בפורמט גמיש שניתן לשיפור בלי סוף.
לי יש מחשב פאנלס שבנה מישל .עם כרטיס usb אודיופילי של ppa והכל מצופה כל מיני חומרים מסכחים שמישל שם.
למרות זאת שיפורים גדולים הורגשו בחיבור ספק ליניארי פיקו אדיופילי ובמיוחד רקלוקר ורג'נרטור לסיגנל. כל התוספות האיילו מייקרות את המחשב באלפים רבים מ 2000 לציוד מעליאקספרס עד אן סוף (ישנם ספקים שעולים 6000 שאני מכיר ורקלוקרים שעולי עשירייה).
בשלב הזה בהינתן שהמערכת מסוגלת לשקף חשיבותו של כבל הusb עולה מאוד.
כמו כל מקור ברמה גבוהה קשה לברוח ממחיר גבוהה. נכון שבמחשב ניתן להתקדם בשלבים .
אבל חשוב להבין שכל מחשב שתקני זה לא סוף פסוק יש המון עבודה מסביב.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אל תבהלי מהמילה מחשב אודיופילי
את יכולה להרכיב בקלות יופי של מחשב איכותי
מחשב :
http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=5910
תוסיפי 8G זכרון + 128SSD למערכת הפעלה סה"כ 2000 ש"ח.
כונן חיצוני לקבצי מוסיקה עם חיבור רשת:
http://www.ebay.com/itm/Seagate-Cen...183993?hash=item2a7470ec39:g:UpsAAOSwVyRXTlmQ

מארז איכותי ללא מאוורר:
http://www.ebay.com/itm/Akasa-Tesla...396868?hash=item43f2af80c4:g:IawAAOSw3xJXn0EE

את מסיימת בקצת מעל 3000 ש"ח.
אם בא לך להשתולל תקני ספק חיצוני לינארי:
https://www.aliexpress.com/item/New...id=37927ab5-de5e-4a85-8779-0ad3e348f30a&tpp=1

ממליץ להמתין עם הספק כדי שיהיה מה לחדש ......... :)

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
הסידי טרנספורט מת
אן שום צידוק לשימוש במכשיר שקורא מידע מדיסקת פלסטיק מסתובבת.
בניגוד לוניל המסתובב שמי שאוהב אן לו תחליף.
אבל עם בדיגיטאלי עסקינן המחשב מגלם כיום את הפיטרון הנוח ביותר ולפי רמות המחיר הטוב ביותר . כמובן שבמחשב חשוב סוג הקובץ מרמת הריפ עד רמת הקיבוץ .

alicenir

חבר משקיען
מעורבות
172
נקודות
43
מסכים.
בכל אופן יש תמיד לאן לשאוף בנושא הזה, אני הגעתי לתוצאה טובה מאד לדעתי בקצת פחות מ-6000 ש"ח. אבל אצלי זה כולל ספק ליניארי, תוכנות אופטימיזציה לאודיו, ROON וכו....
אגב, אצלי זה DUAL BOOT - אחד לאודיו ואחד לקודי ועובד נהדר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור