רמקולים עזרה בנושא בניית סטנדים לרמקולים

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
היי,

התחדשתי ברמקולים Harbeth SHL5 וכעת אני צריך לשדך להם סטנדים.
האופציות הן:
- לקנות סטנדים מקוריים של סקיילן, אך המשלוח לארץ יעלה יותר מ50% ממחיר הסטנד וייקר מאוד את העסק.
- לבנות סטנדים דומים/תואמים בארץ

הייתי שמח לקבל עצות לגבי בנייה של סטנדים כאלה:
1. האם כדאי ללכת למקומות שמתעסקים בתחום של אודיו, דוגמת אומגה אודיו או שנגר טוב עם מפרט נכון ישיג את אותה התוצאה במחיר זול יותר?
2. הסטנדים המקוריים משתמשים ברגליים שעשויות מחומר פולימרי כלשהו. האם מישהו יודע איפה ניתן להשיג משהו דומה בארץ?
3. לגבי חלופות לרגליים הוצעו לי שתי אופציות:
- רגליים מפרופיל אלומיניום (במידה שונה טיפה מהמידה של הרגל המקורית)
- רגליים מסנדוויץ' Birch שיהיה חלול (אבל עם דופן יותר עבה מהאלמיניום או הפולימר) ויהיה אפשר למלא אותו בחול באופן דומה לאלומיניום.
איזה אופציה עדיפה? ומה תהיה ההשפעה על הצליל?
4. איזה ספייקים מומלצים לסטנד כזה ושייתנו תוצאה ברמה דומה לסטנד המקורי?
האם הסוג הזה טוב?
http://www.oregondv.com/1375spike.htm
איך בוחרים?
5. האם האופציה של בניה עצמית תיתן לי תוצאה ברמה דומה או שעדיף להשקיע יותר וללכת על הסטנד המקורי?

תודה רבה

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
להרבט' c7 שלי הזמנתי רגליים מmdf מאסיבי ממולא חול לפי עיצוב שראיתי איפשהו ויצא מוצלח לטעמי.

דרך אגב הספייקים נראים אחלה. חבל שלא הזמנתי כאלה אז כי לא הכרתי.

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
88
נקודות
28
צפה בקובץ המצורף 29847

היי דוביק

ההיתרון העצום של ה- DIY, הוא ביכולת "לתפור" לעצמך ציוד שיתאים בדיוק לדרישות שלך, ובמחיר שמתאים לכיס שלך. אצלי, אחרי שלא מצאתי סטנדים שיספקו אותי ואת הפרואקים שלי (Response 2S) הלכתי בדרך הזאת.
בבניה, התבססתי על האתר הזה שמייצר סטנדים יפייפיים לרמקולים של הרבט: http://www.tontraeger-audio.com/lang/en/

במידה וחשקה נפשך במקור אז מדובר על 1000 אירו, בבניה עצמית ייצא לך קצת יותר זול.. :)

נ.ב: תתחדש על הרמקולים ובהצלחה!

נערך לאחרונה ב:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אחלה רמקולים, מברוק.
אני הייתי הולך על סנדביץ', בירץ'. גם יותר יפה (לטעמי), וגם נראה לי שעץ בולע רעידות טוב יותר. סלחן יותר.

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
תודה רבה לעונים.
מישהו יכול להסביר את ההשפעה הכללית שיש לרגליים על הצליל?
כלומר מה יהיה ההבדל בין רגליים מאלומיניום חלולות לבין מלאות בחול?
מה יהיה ההבדל בין אלומיניום מלא בחול לבין רגל שכולה מסנדוויץ'?
מה יהיה ההבדל בין רגל שכולה סנדוויץ' לבין רגל סנדוויץ' חלולה עם מילוי חול?
מה תהיה ההשפעה של רגליים עם פרופיל עבה יותר לעומת רגליים צרות יותר?

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
אחלה רמקולים, מברוק.
אני הייתי הולך על סנדביץ', בירץ'. גם יותר יפה (לטעמי), וגם נראה לי שעץ בולע רעידות טוב יותר. סלחן יותר.
תודה חומוס,
האם היית הולך גם על הפלטות (עליונה/תחתונה) כסנדוויץ'?
מה יהיה ההבדל לעומת MDF?

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
צפה בקובץ המצורף 29847

היי דוביק

ההיתרון העצום של ה- DIY, הוא ביכולת "לתפור" לעצמך ציוד שיתאים בדיוק לדרישות שלך, ובמחיר שמתאים לכיס שלך. אצלי, אחרי שלא מצאתי סטנדים שיספקו אותי ואת הפרואקים שלי (Response 2S) הלכתי בדרך הזאת.
בבניה, התבססתי על האתר הזה שמייצר סטנדים יפייפיים לרמקולים של הרבט: http://www.tontraeger-audio.com/lang/en/

במידה וחשקה נפשך במקור אז מדובר על 1000 אירו, בבניה עצמית ייצא לך קצת יותר זול.. :)

נ.ב: תתחדש על הרמקולים ובהצלחה!
תודה רבה אביב.
אסתכל באתר - נראה מעניין.
מי בנה לך את הסטנדים?

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
יש הרבה סטנדים מוכנים בשוק הישראלי, בטוח תמצא משהו מתאים

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
תודה רבה.
וסחתין על הבניה העצמית. נראה מאוד מקצועי!

יש לסטנדים שלך "רגליות" מעץ למטה וכתושבת לרמקול, כמו של הסטנד המקורי?
קשה לראות בזוית של התמונה ששלחת.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
בניתי מתנה לחבר
על מתכונת של Skyline
לכל סטנד אחד.
שני משטחי MDF.
ארבעה צינורות רבועים מאלומיניום.
ארבעה מוטות הברגה.
ארבעה עוקצים מאומגה אודיו.
וחול חתולים בשקיות קטנות.
עלות כ-1,250 ש"ח.
מאחל לך את הצליל שהבחור מקבל.
IMG-20160424-WA0000.jpg
IMG-20160424-WA0001.jpg

תמונות מצורפות

• IMG-20160424-WA0000.jpg
    IMG-20160424-WA0000.jpg
    KB 75 · צפיות: 646
  • IMG-20160424-WA0001.jpg
    IMG-20160424-WA0001.jpg
    KB 74.3 · צפיות: 682

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
דוביק - אני לא חושב שיש איזה הבדל בין MDF לסנדביץ'. אם יש אלה הבדלים סופר מינוריים שרק בעלי אוזן זהב עם מערכת סופר דופר היי אנד יוכלו לשמוע. אני אישית הייתי מעדף סנדביץ' גם למעלה וגם למטה מטעמי אחדות מראה / אסתטיקה, אבל אם אתה צובע את זה ממילא לא יראו ממה זה עשוי.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
בידוד או נתיב המגע בין רמקול לרצפה יכול להיות דרמטי מאוד!
התצורה שהציע לך כאן פיני (sol) טובה ופשוטה יחסית לביצוע.
אך אני הייתי הולך על מילוי עופרת או חול ים מסונן.
מגע עם הרצפה באמתעות ספייקים + תושבת זאת השיטה הנפוצה ביותר.
אם תרצה לקחת את זה צעד אחד קדימה אז לך על רזונטור פסיבי עם גולות קרמיות.
ברמקולים הקודמים שלי זה עשה דרמה ענקית. (עשיתי לבד).
תרצה עזרה עם זה אשמח לעזור.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום,

קנית רמקולים משובחים אני ירוק מקנאה :D.

הנה התשובה של Harbeth על סטנדים:

All Harbeth speakers need to be lifted off the floor and to an operational height by placing them on some sort of stand. None of our speakers will work correctly on shelves or close to nearby surfaces because the sound waves generated by the speakers will be acoustically coupled to (or trapped by) those surfaces, and re-radiated into the room. This will disturb our intended frequency balance of the speakers especially at low and middle frequencies where the speaker is omni directional.

It's important to know what we use when designing and measuring our speakers. To achieve a quasi-anechoic measurement of the speaker (i.e. one which is as little influenced by the local acoustic environment as possible) we elevate the speaker high above the ground on a single thin pole. This provides as much air around the speaker as possible.

There are many views about the materials from which the stands are fabricated - which could include steel, plastic or wood, as to whether tubular sections should be filled with sand or lead shot whether the stand should be an open-frame or a more enclosed structure. In our opinion, the primary matter is one of safety: whatever stand you select must be stable and must prevent the speaker toppling over, especially when there are children at home. Following that, we would put the height as the next most important factor: getting the speakers as high off the floor as possible and so that your ear is level with the tweeter optimises your listening experience. As for solid or lightweight construction, both approaches have merit depending on whether one wants to contrast the thin-wall cabinet system or to compliment it. We recommend Skylan stands from Canada. Good stands. Friendly people to deal with. You could of course try an make your own, in which case a little detective work as to the optimim height, construction etc. may well be advisable.

As for spikes - we go to a great deal of trouble to ensure that the cabinets are perfect, and it never feels quite right to see that spikes between the top of the stand and the underside of the cabinet have punctured the veneer. A small ball of Blue-Tak (or similar) seems a much more elegant solution, but you should experiment. What matters is what sounds best to you. Please read the User Guide on the important subject of stands. To repeat: your stands must be stable.
לדעתי, תקנה מ-Skylan סטנדים מקוריים שהם הכי טובים לרמקולים שלך, חבל "לקלקל" את הצליל שלהם. שים לב שהשער של הדולר הקנדי עומד על 2.9 ש"ח לדולר.

האתר החברה: http://www.skylanstands.com/stands.htm

בהצלחה, תומר

נערך לאחרונה ב:

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שמע,
הכוונה יותר טובה מזאת כבר לא תקבל.

dubik

חבר אתר
מעורבות
11
נקודות
8
תודה רבה לכולם על התשובות.
עזרתם לי מאוד!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור