רסיבר עזרה בכוונון הסאונד

shshmul

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
שלום רב
ברשותי רסיבר אונקיו 5008 שעבר כיול "חובבני" ביותר [לא מבין בזה] ועקב זאת ביטלתי את הכיול.זאת עשיתי מהסיבה שהסאונד בסטריאו כל כך "אנמי" ועלוב עד שלפעמים יש בי הרצון לזרוק הכל לכל הרוחות( כן,התסכול הוא גדול) אני חייב לציין שברסיבר הקודם זה לא היה כך [אונקיו 939] ואני לתומי חשבתי שאם אשדרג את הרסיבר אזי הסאונד ישתפר בכמה רמות...ממש מאוכזב מהסאונד הדו ערוצי,אך בזמן שאני צופה ומאזין ברב ערוצי הסיפור שונה לחלוטין הסאונד הוא עוצמתי,תוסס ומלא חיים לאין ערוך לעומת סטריאו.לפני שנה לערך הלכתי לחנות מסויימת לשמוע רמקולים של MA-RX8 עם הרסיבר של אונקיו 609 או משהו כזה.[חשבתי לשדרג בזמנו אך אילוצים אחרים שינו את תוכניותיי...לצערי] ואני חייב לציין שלא "התרגשתי" כלל מהסאונד של הרב ערוצי וגם הדו ערוצי לא הפיל אותי מהכסא,ציפיתי לסאונד שירגש אותי לפחות בק"ב אך זה לא קרה, אצלי שמעתי טוב יותר ברב ערוצי .הרמקולים שברשותי שהם נחשבים "נחותים" בהרבה לעומת המוניטור אודיו ששמעתי בחנות, הפיקו אצלי סאונד בהרבה יותר טוב .[בחנות וגם בבית שמעתי HD MA DTS 5.1 ]ואצלי שמעתי טוב יותר במיוחד שאצלי הסלון הוא לא אקוסטי כלל. אני חייב לציין שמקורות השמיעה שלי הם HTPC בלבד! אין ברשותי שום נגן יעודי הכל דרך HTPC [עם כרטיס קול מובנה בלוח אם]שמחובר לרסיבר באמצעות כבל HDMI. הרמקולים הקדמיים שברשותי הם - PHASE TECHNOLOGY T9 91DB,8ohm,35-20khz,15-150W שמחוברים לרסיבר בכבלים פשוטים {25 ש"ח למטר} שוב אני מזכיר ואומר שבסרטים הרמקולים פשוט מפגינים ביצועים מעולים אך כשמדובר בסטריאו הם פשוט נשמעים נורא. מה הסיבה לדעתכם?
תודה מראש לעוזרים

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
אני רק מוסיף רווחים ומפרק לשורות, כדי שייהייה "אוויר" למי שמנסה לקרוא :)
שלום רב

ברשותי רסיבר אונקיו 5008 שעבר כיול "חובבני" ביותר [לא מבין בזה] ועקב זאת ביטלתי את הכיול.

זאת עשיתי מהסיבה שהסאונד בסטריאו כל כך "אנמי" ועלוב עד שלפעמים יש בי הרצון לזרוק הכל לכל הרוחות ( כן,התסכול הוא גדול)

אני חייב לציין שברסיבר הקודם זה לא היה כך [אונקיו 939] ואני לתומי חשבתי שאם אשדרג את הרסיבר אזי הסאונד ישתפר בכמה רמות...

ממש מאוכזב מהסאונד הדו ערוצי,אך בזמן שאני צופה ומאזין ברב ערוצי הסיפור שונה לחלוטין הסאונד הוא עוצמתי,תוסס ומלא חיים לאין ערוך לעומת סטריאו.

לפני שנה לערך הלכתי לחנות מסויימת לשמוע רמקולים של MA-RX8 עם הרסיבר של אונקיו 609 או משהו כזה.[חשבתי לשדרג בזמנו אך אילוצים אחרים שינו את תוכניותיי...לצערי] ואני חייב לציין שלא "התרגשתי" כלל מהסאונד של הרב ערוצי וגם הדו ערוצי לא הפיל אותי מהכסא, ציפיתי לסאונד שירגש אותי לפחות בק"ב אך זה לא קרה, אצלי שמעתי טוב יותר ברב ערוצי .

הרמקולים שברשותי שהם נחשבים "נחותים" בהרבה לעומת המוניטור אודיו ששמעתי בחנות, הפיקו אצלי סאונד בהרבה יותר טוב .[בחנות וגם בבית שמעתי HD MA DTS 5.1 ], ואצלי שמעתי טוב יותר, במיוחד שאצלי הסלון הוא לא אקוסטי כלל.

אני חייב לציין שמקורות השמיעה שלי הם HTPC בלבד! אין ברשותי שום נגן יעודי הכל דרך HTPC [עם כרטיס קול מובנה בלוח אם]שמחובר לרסיבר באמצעות כבל HDMI.

הרמקולים הקדמיים שברשותי הם - PHASE TECHNOLOGY T9 91DB,8ohm,35-20khz,15-150W
שמחוברים לרסיבר בכבלים פשוטים {25 ש"ח למטר}

שוב אני מזכיר ואומר שבסרטים הרמקולים פשוט מפגינים ביצועים מעולים אך כשמדובר בסטריאו הם פשוט נשמעים נורא. מה הסיבה לדעתכם?

תודה מראש לעוזרים

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אונקיו 5008 מכשיר מעולה,שקלתי לרכוש אותו במקום פיוניר 2020
חרף זאת גם רסיברים מרמות "על" לא משתווים למגבר יעודי. (חשוב להבהיר את זה)

לא יודע מה עובר על תעשיית הרסיברים-מצד אחד אתה מקבל מכשירים מרשימים
בקולנוע בתי עם כל המפענחים שקיימים,ממש חוויה לחובבי הקולנוע בבית. (אני אגב מעדיף את זה על פני יציאה לבית קולנוע,ולא משיקולים כלכליים)
מצד שני,ירידה באיכות הסטריאו -ואת זה אני חווה במכשירים מרמות היותר גבוהות בשנים האחרונות

בעבר היה לי אונקיו עבור קולנוע משורשר בפרה אואט למערכת סטריאו. התוצאה שלו הייתה דווקא לא רעה
בניסיון להפעיל רמקולים קדמיים בסטריאו. כנ"ל מרנץ שהיה ממש משובח בנקודה זו לעומת שאר המותגים.

באופן כללי כיול של רסיברים מהדור האחרון נהיה מסובך ומצריך הרבה סבלנות והבנה בשביל
להוציא תוצאות טובות/סבירות בסטריאו,ובכלל. נקודה נוספת,התאמת רסיבר לרמקולים זה לא פחות חשוב
אפילו קריטי בקבלת תוצאת סופית טובה. מעבר לזה אונקיו מעט בהיר ולא יתאים לכל רמקול.( יכול להיות שזה הבעיה אצלך?)

על אף כל זאת אין תחליף להגברה ייעודית -כל נסיון לעקוף את זה? נותן רק פתרון זמני.

נערך לאחרונה ב:

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
דבר נוסף. אני לא מצליח להבין איך רוכשים רסיברים ברמות כאלו ומחיר גבוה בהתאם
ללא בדיקה בבית (כן זה אפשרי אני עושה את זה שנים) או לפחות אפשרות החזרה
לחנות בתמורה לרסיבר/מגבר אחר.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
רק רעיון: אולי הבעייה לא ברסיבר/רמקולים אלא בהקלטות הסטריאופוניות שבדקת? או שחסר לך משהו בבאס?

תוכל אולי לקחת DVD שנשמע לטעמך מצויין בסראונד, אבל ב-Audio Settings בזמן השמעתו לבחור Stereo (לא DTS או Dolby Surround), ולשים לב האם, מעבר לאובדן אפקט הסראונד והסאב, זה עדיין נשמע לך "תוסס ומלא חיים".

אם זה נשמע דומה, סימן שאין בעייה עם הרסיבר/רמקולים, מעבר לזה שהם לא יכולים להפוך הקלטה בינונית לטובה.

אם עיקר ההבדל הוא מחסור בבאס, ייתכן שתרצה לקנפג את הרסיבר שלך לעבוד ב-2.1, או לחבר את הסאב גם לסטריאו (החבר'ה כאן יודעים יותר טוב ממני איך עושים דברים כאלה :))

בברכה!
עמיר

shshmul

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
ofert
אין לי את האפשרות להסתובב בחנויות אז רכשתי את הרסיבר הזה רק מפני שהיה לי אונקיו לפני כן והייתי מרוצה ממנו,אז "טבעי" שאשדרג את הרסיבר לאותה החברה ולכן קניתי "על עיוור"
AK1
ה Audio Settings תמיד במצב Stereo 2.1 [כי במצב pure המצב "חמור יותר" ]ובכל זאת הרמקולים לא מפיקים צלילים כמו בק"ב, דרך אגב גם בשמיעת קבצי mkv הרמקולים נשמעים טוב יותר מאשר קבצי flac, השבת הזו הגיע חבר וטוען שהמקור שלי הוא הבעיה מפני שאני שומע דרך HTPC ללא כרטיס קול איכותי, הנכון הדבר? לי נשמע תמוה העניין הזה מפני שגם הק"ב יוצא מHTPC דרך HDMI אז מה כאן ההבדל?

תודה מראש

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
ה Audio Settings תמיד במצב Stereo 2.1 [כי במצב pure המצב "חמור יותר" ]ובכל זאת הרמקולים לא מפיקים צלילים כמו בק"ב,
התכוונתי ל-Audio Settings שאפשר לבחור בעת נגינת DVD, לא ל-Audio Settings של הרסיבר.

אנא נסה וכל אולי לקחת DVD שנשמע לטעמך מצויין בסראונד, אבל:
  • להשאיר את הרסיבר במצב 2.1 (סטריאו)
  • כשאתה מכניס את ה-DVD לנגן, יש לך בדרך כלל אפשרות (שנמצאת תחת Audio או Audio Settings), לבחור בין Stereo לבין DTS או Dolby Surround
  • אנא בחר Stereo
  • שים לב האם, מעבר לאובדן אפקט הסראונד' זה עדיין נשמע לך "תוסס ומלא חיים".
עמיר

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
עכשיו אני מבין,בטח שהבעיה היא בכרטיס קול -אין בכלל ספק.
ממליץ לך לנסות לשמוע דרך נגן CD טוב רק בשביל לאושש את הדברים. (אני כמעט בטוח שתופתע)

מעבר לזה,לא רוכשים רסיבר/מגבר על סמך העבר -זה קרה לי עם מרנץ שהחזקתי מהם
בתור רסיבירים שנותנים תוצאה טובה/סבירה בסטריאו -לאחר שלקחתי דגם בכיר להם
מאוד התאכזבתי. כנ"ל עם פיוניר שיש לי היום.

תמיד תבדוק לפני הרכישה.

shshmul

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
עכשיו אני מבין,בטח שהבעיה היא בכרטיס קול -אין בכלל ספק. (אחליף את ה-HTPC בקרוב- אחפש לי נייד איכותי]
ממליץ לך לנסות לשמוע דרך נגן CD טוב רק בשביל לאושש את הדברים. (אני כמעט בטוח שתופתע)
אנסה להשיג נגן מחבר רק בכדי לאשש את העניין[הלואי] וזה גם מה שחושב AK1
מעבר לזה,לא רוכשים רסיבר/מגבר על סמך העבר -זה קרה לי עם מרנץ שהחזקתי מהם
בתור רסיבירים שנותנים תוצאה טובה/סבירה בסטריאו -לאחר שלקחתי דגם בכיר להם
מאוד התאכזבתי. כנ"ל עם פיוניר שיש לי היום.
את זה אני מבין טוב-אין חכם כבעל נסיון

תמיד תבדוק לפני הרכישה.וכמו שאמרתי אין לי אפשרות הפיזית להתנייד

תודה מראש
במידה ולא יעזור,אשקול לעשות טרייד-אין על הרמקולים שלי

נערך לאחרונה ב:

shshmul

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
עכשיו אני מבין,בטח שהבעיה היא בכרטיס קול -אין בכלל ספק.

היי
אומנם לקח זמן ,לאחר שחבר הגיע אליי עם נגן DVD עלוב [ששוויו 300ש"ח] לפתע הסאונד התעורר ב30% +- הבנתי שהבעיה היא כמו שציינת וכמו שAK1 ציין =כרטיס קול. אז הפתרון שלי כרטיס קול שיתחבר לרסיבר ,יש המלצות לכרטיסי קול טובים?
תודה מראש

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור