עזרה בהכנה למיקום רמקולים מצ"ב תמונה

gadi_ma

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום רב,
ראשית אני נהנה לקרוא את ההמלצות המקצועיות שלכם ולומד המון.
רציתי בבקשה להצייעץ לגבי מיקום רמקולים בבית חדש שקנינו. אני מצרף כאן תכנית של הבית- אנחנו כעת בשיפוץ ורוצים למקם רמקולים. מקרא קצר: סגול- ספה (3 מטר אורך), צהוב- טלויזיה, ירוק- שולחן אוכל, אדום- מיקום של 3 רמקולים שחשבתי.
אציין שאני רוצה 4 רמקולים תלויים וסנטר אחד, ללא רצפתיים.
האם אתם חושבים שהמיקום של 3 הרמקולים שהצעתי הוא טוב? היכן למקם את הרביעי? האם מעל השולחן מטבח לכיוון הסלון (וככה יש סימטריה) או אולי מעל הטלויזיה על הקיר (וככה אין סימטריה אבל זה נראה פחות תלוש).
תודה מראש

תמונות מצורפות

• אודיו.jpg
    אודיו.jpg
    KB 153.3 · צפיות: 389
  • אודיו.jpg
    אודיו.jpg
    KB 155 · צפיות: 424

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
הייתי ממליץ לך לבנות סינר גבס בקיר של הספה ולמקם 2 רמקולים שקועים שישמשו כסראונד.
את הקדמיים מקם לצידיי המסך עם מרווח של כ-50 ס"מ מכל צד.
הסנטר יישב מתחת למסך...או מעליו (-:

gadi_ma

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה

68]הייתי ממליץ לך לבנות סינר גבס בקיר של הספה ולמקם 2 רמקולים שקועים שישמשו כסראונד.
את הקדמיים מקם לצידיי המסך עם מרווח של כ-50 ס"מ מכל צד.
הסנטר יישב מתחת למסך...או מעליו (-:[/QUOTE]

האם מרווח של 50 ס״מ מספיק כי בשאר ההמלצות רשום מטר וחצי... אם אני לא יכול להשקיע בקיר גבס עכשיו, ניתן לתלות רמקולים באופן רגיל?

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
50 ס"מ זה בהחלט לא מספיק.
בשביל הפרדת סטריאו טובה רצוי שהרמקולים השקועים יהיו במרחק של לפחות 2 מטר אחד מהשני (במיוחד כשיש גם סנטר שאמור לבוא בין שניהם ומצמצם את ההפרדה בסרטים).

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
50 ס"מ מכל צד של המסך.
אגב מה גודל המסך?
ירון על סמך השירטוט לא ניראה כי יש לבחור יותר מחצי מטר בצד ימין של המסך.
הרמקולים שלי ממוקמים חצי מטר מכל צד של מסך ה-52" שלי,זה נותן מרווח של כ-2.5 מטר מהאחד לשני
ויש אצלי הפרדה סטריאופונית יפה מאוד.

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
גיא ידידי,
יש הבדל בין מצוי לרצוי. אני לא יודע לפותח השרשור יש מקום או לאו. (אנחנו אפילו לא יודעים מה גודל הטלוויזיה שלו).
ולכן, כהנחת יסוד, במרחק של 3 מטרים ממרחק הישיבה, המרחק בין רמקול שמאל לימין צריך להיות לפחות 2 מטרים.
יש כאלו שיגידו שרצוי להרחיק אפילו עד 3 מטרים להפרדת הערוצים וקבלת תמונת סטריאו טובה יותר.

ברוב המקרים, קיר טלוויזיה בסלון ישראלי ממוצע הוא מינימום 3 מטרים ולכן אני מניח שהנתונים אפשריים בדרך זו או אחרת.
ושוב, לא משנה מה יש אצלך בדירה (שבדרך אגב עמדת בדיוק בקריטריונים שכתבתי מעלה) אלא משנה מה הדבר המומלץ ביותר.
ירון

gadi_ma

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
תודה.
העניין הוא מבחינה אסתטית איך ייראה רמקול שתלוי מהתקרה מעל פינת האוכל?
יש לכם אולי קישור לתמונה של קיר גבס עם רמקולים שקועים על חיבור של קיר תקרה?
הטלויזיה שלי 32 אינץ'.

guyb

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
ירון אתה רק מאשר את מה שכתבתי קודם לכן.
קח חצי מטר לכל כיוון ממסך 32 אינטש ותקבל מרווח של 2 מטר בין הרמקולים פחות או יותר (-:

yaronn

כתב האתר
מעורבות
43
נקודות
28
פחות מאשר יותר (טלויזיה בגודל 32 אינץ' אורכה כ-82 ס"מ) אבל אני מניח שכולנו הבנו מה הרצוי :)
מקווה שעזרנו לגדי.
ירון

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אגב לפי מה שאני רואה בשרטוט , תקנו אותי אם לא הבנתי נכון (אני לא מומחה בשרטוטי בתים , מפתיע, ששני ההורים שלך בתחום) אבל המרחק בין קיר הספה לקיר הטלויזה הוא 431 ס"מ...כלומר, 4.31 מטר?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לפותח השרשור.
אני מציע לך להפוך את היוצרות.
הטלויזיה איפה שהספה, ולהפך.
ככה גם אם תהיה במטבח/פינת אוכל, תוכל גם לראות את הטלויזיה.
כמו כן לדעתי זה אסטטי יותר שהספה תגיע כמעט לקצה של הקיר הקצר במקום להבלע בקיר גדול מאוד ואז היא תרגיש מאוד קטנה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור