עזרה בהחלפת ספוג לרמקול DIY

silverball

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
חברים שלום,

הרמקולים הרצפתיים שלי כבר עשו את שלהם ואני צריך להחליף את זוג הספוגים של הרמקולים.
הזמנתי את כל חומרים מהרשת (ספוג + דבק) ואני רוצה להחליף את זה בעצמי.
האם יש פה משהו מבין יושבי הפורום שיכול לעזור לי להחליף את הספוג ?
רצוי משהו מאזור הצפון (לא, חובה...)

אגב, מכיר את כל האומנים למינהם שעושים זאת בתשלום, מעוניים לעשות את זה בעצמי עם עזרה של משהו מהחברים פה

תודה מראש .....

תמונות מצורפות

• Speakers.PNG
    Speakers.PNG
    KB 450.2 · צפיות: 700

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
חברים שלום,

הרמקולים הרצפתיים שלי כבר עשו את שלהם ואני צריך להחליף את זוג הספוגים של הרמקולים.
הזמנתי את כל חומרים מהרשת (ספוג + דבק) ואני רוצה להחליף את זה בעצמי.
האם יש פה משהו מבין יושבי הפורום שיכול לעזור לי להחליף את הספוג ?
רצוי משהו מאזור הצפון (לא, חובה...)

אגב, מכיר את כל האומנים למינהם שעושים זאת בתשלום, מעוניים לעשות את זה בעצמי עם עזרה של משהו מהחברים פה

תודה מראש .....

לך לרפי האוזמן הוא עשה את זה
40 שנה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שלום וברוך הבא!

החלפת טבעת היא מורכבת יותר ממה שזה נראה.
לדעתי הסיכוי שלך לבצע את התיקון בהצלחה ללא כלים יעודיים הוא נמוך.
הסרה של טבעת הגומי המקורית תוציא את הממברנה ממרכז היחידה. להשיב אותה חזרה ביד חופשית ללא מכשיר מיוחד אולי תצליח למראית עין אך מושלם ומדויק ברמת מפעל זה לא יהיה.
לך לרפי האוזמן, יעשה לך צ'יק צ'ק וזה עלות גרושים. חבל, במיוחד לאור זאת שיש סיכוי לא קטן שתפגע בממברנה עצמה במהלך הסרת הטבעת גומי המקורית, ואז כבר הלך כל הדרייבר.

נערך לאחרונה ב:

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
קיבלתה שני עצות זהב

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אתה לא צריך מכשירים יעודיים על-מנת לכוון את הממברנה.
סיגנאל גנרטור בעזרת אפליקציה על הטלפון הסלולרי תעשה את העבודה עבורך...

יש המון הדרכה באתרים באינטרנט בנוגע לזה, אני מציע לך לעשות זאת בעצמך, זה הרבה יותר קל ממה שאתה חושב.

האוזמן, כלל לא זול, ומאיכות עבודתו נשאר לי טעם רע עד היום.
מצטער אם זה נשמע כהשמצה, אך זוהי האמת שלי.
בהצלחה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אני חולק לחלוטין.
במיוחד בנוגע לדיוק מיקרוני של אפליקציית הסלולרי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני חולק לחלוטין.
במיוחד בנוגע לדיוק מיקרוני של אפליקציית הסלולרי.

שטויות,
אין צורך בדיוק אבסולוטי, ברגע שהסליל נע חופשי ללא חיכוך, הדריבר מכוון ותקין, ואת זה ניתן לשמוע מיידית באוזן.

תן למי שהוא לפרק לך את הממברנה החוצה, ואז יש סיכוי שנכנסים למרווח המגנטי חלקיקים... לכוון את הסליל עם ספיסרים דורש הסרה של כיפת הממברנה, לך תשיג את אותה הכיפה בדיוק אקוסטי זהה...

הסיכויים שלך להגיע לתוצאה משביעת רצון, גבוהים יותר בדרך שהצעתי לך, מאשר בדרך החמקמקה של הדיוק המיקרוני שמציע לך "גיא".

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
שטויות,
אין צורך בדיוק אבסולוטי, ברגע שהסליל נע חופשי ללא חיכוך, הדריבר מכוון ותקין, ואת זה ניתן לשמוע מיידית באוזן.

תן למי שהוא לפרק לך את הממברנה החוצה, ואז יש סיכוי שנכנסים למרווח המגנטי חלקיקים... לכוון את הסליל עם ספיסרים דורש הסרה של כיפת הממברנה, לך תשיג את אותה הכיפה בדיוק אקוסטי זהה...

הסיכויים שלך להגיע לתוצאה משביעת רצון, גבוהים יותר בדרך שהצעתי לך, מאשר בדרך החמקמקה של הדיוק המיקרוני שמציע לך "גיא".

אני רואה שאתה טועה מספיק לבד,
אתה לא צריך עוד עיצות מאחרים :)

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני רואה שאתה טועה מספיק לבד,
אתה לא צריך עוד עיצות מאחרים :)

את מה שאני כבר שכחתי הוא עדיין לא למד...;)
חוץ מזה, העצות פה הן לא לי, אלא ל"כדור הכסף" שמחפש לחסוך כסף...

נערך לאחרונה ב:

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
את מה שאני כבר שכחתי הוא עדיין לא למד...;)
חוץ מזה, העצות פה הן לא לי, אלא ל"כדור הכסף" שמחפש לחסוך כסף...

מה אתה אומר... חבל שאתה לא רואה אותי מצדיע!

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תפתח YouTube תראה איך עושים זאת ותחליט בעצמך אם אתה מסוגל לכך. דעתי האישית, אתה מסוגל לכך, יענו זה לא פיצוח האטום.....זה רק למרכז אותו כהלכה ;)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אם הסיפור הוא לחסוך בכסף אז זה לא משנה אם יהיה ממורכז או לא, אם ינגן היטב או לא. העיקר שחסכת כסף.

אם רוצים להביא אותו למצב עבודה באופן הקרוב ביותר שיצא מהמפעל? בעל מקצוע הוא הפתרון.

לדעתי הנסיון לעשות את זה לבד או הדרישה לכך, אינה קשורה לכסף או לחיסכון. הוא קשורה לעובדה שאיכות הצליל היא משנית בעיני פותח השירשור. הדבר היחיד שחשוב הוא אם הרמקול ידע להבחין בין מדונה לבועז שרעבי ואם יעשה מספיק רעש. הוא עושה צליל? לא משנה האיכות, זה מספיק טוב.

ביאסתי אותך. הא?

אז אל. תקרא שוב את מה שכתבתי ותבין שהמטרה של הפורום הזה היא לנסות להביא את הגולש לידיעה שהאזנה למוסיקה באיכות מסויימת (בהתחשב התקציב, הרמקול, הדרישה) היא מנת חלקינו. על מנת להשיג את אותה איכות שאנו חפצים שתהיה לגולש, יש להקריב כמה ג׳ובות וכמה ליטרים של דלק. יש סיכוי שאפילו תהנה ממנו יותר (מהרמקול, כן?) ואז בכלל שיחקנו אותה.

גש להאוזמן או לדואק בחולון. כסף קטן, חשוב לשחרר אותו (+דלק) בשביל שתוכל להינות מרמקול שמה לעשות, צריך לנגן מוסיקה ולא סתם להרעיש.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
מחזק את מה שאמר נמר פשוט כל מילה בסלע :בעד:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אם רוצים להביא אותו למצב עבודה באופן הקרוב ביותר שיצא מהמפעל? בעל מקצוע הוא הפתרון.

זה בדיוק מה שחשבתי כשהבאתי להאוזמן, לפני 20 שנה, זוג וופרים 9 אינטצ של סקאן-ספיק להחלפת טבעת ספוג, הוא הסיר את הכיפה במרכז הממברנה, שהיתה עשויה מבד רך ואוורירי, ולאחר המירכוז התקין כיפת קרטון נוקשה ואטומה במקום. זה שינה את המבנה של הרמקול, כשבאתי אליו בטענות שלא יידע אותי שלא יוכל לשפץ בחזרה לאורגינאל, אמר לי, "אם לא מתאים לך, אתה יכול להשאיר אותם כאן".

סלח לי נמר, אתה כנראה חושב שזה אותו הדבר כמו בדריברים של PA מקצועני.
לדריברים המקצועיים להופעות יש לו חלקים מקוריים, ועם אנשי המקצוע הוא לא יתחרקש...

אך לא חלקים לכל דריבר למערכות ביתיות.. והאוזמן נוהג לאלתר, למה??? כי לא כולם באמת מבינים.
לכן מנסיון, אני סבור שיש לתקן אך ורק את מה שחייבים ובשום פנים ואופן לא לגעת במה שלא ניתן להחליף בחלק מקורי.

אם הסיפור הוא לחסוך בכסף אז זה לא משנה אם יהיה ממורכז או לא, אם ינגן היטב או לא. העיקר שחסכת כסף.

איך למרכז ממברנה לאחר החלפה של הטבעת הספוגית, בצורה פשוטה וקלה.

נערך לאחרונה ב:

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
זה בדיוק מה שחשבתי כשהבאתי להאוזמן, לפני 20 שנה, זוג וופרים 9 אינטצ של סקאן-ספיק להחלפת טבעת ספוג, הוא הסיר את הכיפה במרכז הממברנה, שהיתה עשויה מבד רך ואוורירי, ולאחר המירכוז התקין כיפת קרטון נוקשה ואטומה במקום. זה שינה את המבנה של הרמקול, כשבאתי אליו בטענות שלא יידע אותי שלא יוכל לשפץ בחזרה לאורגינאל, אמר לי, "אם לא מתאים לך, אתה יכול להשאיר אותם כאן".

אפשר להבין את התסכול מהתיקון לאור הציפיות שהיו לך,
במבט לאחור האם הייתה לך אלטרנטיבה טובה יותר לתקן אותם שייצאו כפי שציפית? האם היית בוחר לתקן אותם לבד?
מה שכן אפשר ללמוד מהחוויה שלך, הוא להגיד למתקן שבחרנו הוא איך אנחנו מצפים לקבל את המוצר בחזרה.
במקרה שלך, בדיוק אותו דבר מלבד החלפת טבעות הספוג.
לפותח השירשור, אם חיסכון בכסף בראש סדר העדיפויות, תיקון על ידי בעל מקצוע יהפוך סיפור ארוך לסיפור קצר וזול יותר.
בהצלחה

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
במבט לאחור האם הייתה לך אלטרנטיבה טובה יותר לתקן אותם שייצאו כפי שציפית? האם היית בוחר לתקן אותם לבד?

לפני עשרים שנה לא היה קל להשיג מידע וחלקים כמו שזה קל כיום...

לפני שנה לערך קיבלתי משכן סט רמקולים לקולנוע ביתי מתוצרת JBL, לא משהוא יקר במיוחד, אך במצב טוב למעט הספוג של הממברנה. הבחור לא רצה לתקן, אמר לי קח או שאני זורק. לקחתי ותיקנתי בעצמי...ולמדתי מזה המון על התהליך. כיום הסט הזה מחובר לי למחשב שולחני, בחדר העבודה. ואין שום בעיות עם איכות הצליל.

אז תשובתי לך, כן, לתקן לבד... לא בעייה בכלל.

1.jpg

תמונות מצורפות

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 112.1 · צפיות: 985
נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לפני עשרים שנה לא היה קל להשיג מידע וחלקים כמו שזה קל כיום...

לפני שנה לערך קיבלתי משכן סט רמקולים לקולנוע ביתי מתוצרת JBL, לא משהוא יקר במיוחד, אך במצב טוב למעט הספוג של הממברנה. הבחור לא רצה לתקן, אמר לי קח או שאני זורק. לקחתי ותיקנתי בעצמי...ולמדתי מזה המון על התהליך. כיום הסט הזה מחובר לי למחשב שולחני, בחדר העבודה. ואין שום בעיות עם איכות הצליל.

אז תשובתי לך, כן, לתקן לבד... לא בעייה בכלל.

צפה בקובץ המצורף 36117

לך קרה מקרה לא מוצלח,
אבל עדיין לא כל דבר שהולך
על ארבע הוא כלב.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לא כל דבר שהולך
על ארבע הוא כלב.

נכון, אך כל דבר שהולך על ארבע, הולך על ארבע.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור