עזרה בהגדרות רסיבר פיוניר לסטריאו

venom

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
שלום רב
אני משתמש ברסיבר pioneer sc-lx 87 לשני ערוצים סטריאו בלבד ללא סאב וופר. כשאני נכנס להגדדות הרסיבר ל- speaker system ורוצה להגדיר שימוש בשני ערוצים, אין לי את האופצייה הזאת. יש רק 9.7 או 7.1 או 5.1 בכל מיני קונפיגורציות שונות אך אין אפשרות לבחור בשני ערוצים בלבד. גם בחוברת של הרסיבר לא מצאתי אופציה כזאת. מה עלי להגדיר לרסיבר?
שאלה נוספת, כשאני נכנס ל- speaker settings ומסמן שאין לי סאב וופר, אוטומטית הרמקולים מתוייגים כ- large שזה בסדר גמור אלא שאז אני צריך לבחור את ה- crossover point כאשר האופציות העומדות לרשותי הם : 50 - 80 -200 HZ וכו'....
אין לי אפשרות לא לבחור. מדוע הרסיבר מאלץ אותי לבחור נקודת קרוס אובר ולא מאפשר לשני הרמקולים שמוגדרים גדולים להחליט בעצמם? היות ואני מחוייב לבחור, מה מומלץ להגדיר?

תודה
טום

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
בעיקרון אתה אמור לעבוד עם pure direct וזה עוקף את כל מעגל הפרוססור. לגבי קרוסאובר, אם ביטלת את הסאב בהגדרות הוא כבר לא אמור להשפיע.

coorva

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
תודה על תשובתך. האם היית ממליץ לי לעשות bi amp עם זוג רמקולים של ELAC FS 197 מחוברים עם כבלים של samba מחברת black rhodium לאותו רסיבר?

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
שלום רב
אני משתמש ברסיבר pioneer sc-lx 87 לשני ערוצים סטריאו בלבד ללא סאב וופר. כשאני נכנס להגדדות הרסיבר ל- speaker system ורוצה להגדיר שימוש בשני ערוצים, אין לי את האופצייה הזאת. יש רק 9.7 או 7.1 או 5.1 בכל מיני קונפיגורציות שונות אך אין אפשרות לבחור בשני ערוצים בלבד. גם בחוברת של הרסיבר לא מצאתי אופציה כזאת. מה עלי להגדיר לרסיבר?
שאלה נוספת, כשאני נכנס ל- speaker settings ומסמן שאין לי סאב וופר, אוטומטית הרמקולים מתוייגים כ- large שזה בסדר גמור אלא שאז אני צריך לבחור את ה- crossover point כאשר האופציות העומדות לרשותי הם : 50 - 80 -200 HZ וכו'....
אין לי אפשרות לא לבחור. מדוע הרסיבר מאלץ אותי לבחור נקודת קרוס אובר ולא מאפשר לשני הרמקולים שמוגדרים גדולים להחליט בעצמם? היות ואני מחוייב לבחור, מה מומלץ להגדיר?

תודה
טום

האופציות הללו, מיועדות להגדרה ראשונית לתצורת הרמקולים הרב ערוצי שיש לך בחלל האזנה שלך. ולאחר מכן מומלץ לבצע RC

בשימוש בסטריאו דו ערוצי, ללא סאב. ניתן לעבור למצב פיור דיירקט. או למצב סטריאו. מהכרות עם פיוניר 87. אני מעדיף להאזין למוסיקה דו ערוצי במצב סטריאו.

לגבי הסאב. במידה וביטלת אותו בהגדרות הראשוניות, הוא אינו אמור להשפיע.
חיבור בבי אמפ, מניסיון, לא מצאתי בו שום יתרון, קח בחשבון, שחיבור בבי אמפ, מעלה את אחוזי העיוות, מגביל את הרסיבר, בחיבור רמקולים בעלי עכבה של 4 אום.

coorva

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
אני מתנצל על הבורות, למה אתה מתכוון שאתה רושם שמומלץ לבצע RC , האם אתה מתכוון לכיול האוטומטי עם המיקרופון?
האם מצב פיור דיירקט (שבו אני נמצא) הוא לא גם סטריאו? לפי הבנתי, פיור דיירקט עוקף את רוב המעבדים ברסיבר ולא מבטל האזנה בסטריאו. יחד עם זאת, לא כל שמיעה בסטריאו היא פיור דיירקט.
אני אודה לך מאוד אם תוכל לפרט ולהסביר לי יותר לגבי ההגבלה של הרסיבר בחיבור רמקולים של 4 אום. (הרמקולים שלי הם 4 אום)
תודה

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
אני מתנצל על הבורות, למה אתה מתכוון שאתה רושם שמומלץ לבצע RC , האם אתה מתכוון לכיול האוטומטי עם המיקרופון?
האם מצב פיור דיירקט (שבו אני נמצא) הוא לא גם סטריאו? לפי הבנתי, פיור דיירקט עוקף את רוב המעבדים ברסיבר ולא מבטל האזנה בסטריאו. יחד עם זאת, לא כל שמיעה בסטריאו היא פיור דיירקט.
אני אודה לך מאוד אם תוכל לפרט ולהסביר לי יותר לגבי ההגבלה של הרסיבר בחיבור רמקולים של 4 אום. (הרמקולים שלי הם 4 אום)
תודה

לגבי הRC הכוונה לכיול עם המקרופון.
מצב פיור דיירקט, עוקף את כל המעבדים, וניתן להאזין דרכו בסטריאו.
ציינתי... במידה ואתה מעונין לעבוד עם הרסיבר בחיבור בביאמפ, יש עמו מגבלות רבות בחיבור רמקולים בעלי עכבה של 4 אום.

במצב של חיבור רגיל, אין לך שום בעיה לחבור רמקולים בעלי עכבה של 4 אום, רסיבר פיוניר 87 תומך מ-4-16 אום.

coorva

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
8
אני יכול לפנות אליך בפרטי?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מעטים הרסיברים או פרוססורים רב ערוציים שמעניקים stereo 2Ch טוב (ברור/צלול/מאוזן עם image מפוקס ) גם כאשר כביכול "עוקפים" את כל מעגלי הווידאו, ממירים שלא בשימוש, מערכות כיול למינהם ושאר ירקות...

במקרה אצל pioneer (ספציפי) כבר עדיף לעבוד ב "pure direct" מסיבה פשוטה שכל מצב אחר (Mode DSP אחר) , יגרע ויצבע את התוצאה ו/או יסרסה על אחת כמה וכמה בשימוש ה RC שקיים שם.

בכל אופן - השימוש ב RC הקיים בפיוניר מצריך התעסקות אין סופית באיזון הצליל - מביך שהמערכת לא מגיע לפוטנציאל מספיק טוב באופן אוטומטי - ההתעסקות ה"ידנית" יכולה או להביא את המערכת למקום מעט טוב יותר או לחרבש לחלוטין את התוצאה...ומצריך ידע והמון סבלנות.
לכן כבר עדיף לעקוף את מערכת ה RC ולעבוד ישיר ככל הניתן ללא התערבות המערכת ה RC בפיוניר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור