עזרה בבניית מערכת סטריאו בשלבים

nlevi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום חברים

אני חבר די פאסיבי באתר , נהנה לקרוא מה אתם כותבים וללמוד מכם
ברשותי מערכת ק"ב מבוססת רסיבר אונקיו 616 ( אני חושב ) עם רמקולים די וותיקים של AR בתצורה 5.1
אני שומע מוזיקה באמצעות בלוריי של LG וסטרימר של TVX.
אני מאוד לא נהנה מאיכות השמע במערכת בשלב זה, וסרטים במערכת ק"ב כמעט לא רואה

מעוניין לחדש/לשפר את המערכת שלי ל95% מוזיקה , נהנה לשמוע רוק ג'אז בלוז
סביבת ההאזנה שלי היא סלון בגודל 7*8, מרחק האזנה מהרמקולים הוא כ 4 מטר

מעוניין להתקדם בשלבים ( מבין שההשקעה כדי להינות ברצינות תסתכם בלא מעט כסף), איזה מרכיבי מערכת ממליצים לרכוש או להחליף ועם איזה מרכיבי מערכת להתחיל ולאט לאט להתקדם.

מעוניין לחזור לאנאלוגי....

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
האמת אם אתה עובר לדו ערוצי (אתה צריך דו ערוצי אם אתה שומע לרוב מוזיקה ולא סרטים), עם חדר גדול כשלך, לא מבין אין אפשר בשלבים... הרי אתה צריך רמקולים הגברה ומקור כדי לנגן ואין לך אף אחד מהם שמשביע את רצונך. חבל שתקנה רמקול שישמע לך סביר עם הרסיבר ושתשדרג הגברה הרמקול יגביל אותך. אם בכל זאת רוצה בשלבים אז:

1. רמקולים
2. הגברה
3. מקור

(יש המצדדים ב 1. מקור 2. רמקולים 3. הגברה, בעקרון ככל שמתקדמים מבינים את קריטיות המקור, אבל לא יודע איך בודקים מקור ללא רמקולים והגברה.. מה שחשוב הוא שבוחרים רמקול ורק אחר כך הגברה)

נ.ב. לאחרונה מסתובב פה ציוד מטורף בלוחות שווה לך לבדוק (כמובן תלוי תקציב).

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
עוד משהו שיחסוך לך כאב לב. נניח אתה קונה רמקול טוב אבל הוא נשמע לך לא טוב עם הרסיבר, הבעייה ברסיבר לא ברמקול. אפילו אומר שאם קנית רמקול שנשמע לך טוב עם הרסיבר, רוב הסיכויים שלאחר חודש חודשיים תבין שטעית, כי הרמקול לא חושף את חסרונות הרסיבר, משמע לא מספיק שקוף. עם רמקול שקוף מספיק אתה תסבול עד שתחליף את הרסיבר למגבר דו ערוצי ראוי.

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
למה שלא תסתובב קצת לשמוע מערכות אצל יבואנים שלא חסר כאן וגם חנויות יד 2. אצל יבואנים יש ציוד יד 2 גם כן. תוכל לגבש דעה וגם תקציב. פה סתם נזרוק לך שמות. וכן...תתחיל לשמוע רמקולים.
בשלבים תצתרך המון סובלנות כאם תבחר רמקול טוב ותחבר למגבר ק"ב שלך זה ישמע זוועה.
לדעתי עדיף לגבש לך תקציב למערכת שלמה, יותר צנוע אבל עם הרכיבים שמתאימים מאוד אחד לשני.
אפשר בשלבים אבל צריך נסיון , כאחרי שתקנה רמקול, עוד כמה זמן תרצה הגברה ואולי הרמקול שבחרתה כבר לא ממש מרגש אותך....
קח חבילה וסגור עיניין.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
הבעייה שקשה לצבור את הנסיון וההבנה מה לקנות. זה לא סתם שומעים קונים... בדרך כלל טועים... לוקח זמן לגבש טעם והבנה מה אתה שומע.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
ערב טוב nlevi

לדעתי, הכי יהא נכון מבחינתך....
זה קודם להגדיר תקציב (פלוס מינוס).
אז גם יותר קל לחברים באתר, לעזור ולכוון אותך.
ובתקציב הנל, אני ממליץ להרכיב את הסט מיד-2
כפי שנאמר לעיל.

nlevi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובות
אני מתכנן להשקיע הרבה זמן ברכישה ולהסתובב בכמה חנויות/יבואנים עד שמקבל החלטה, להבנתי הרסיבר שברשותי הוא הבעייה העיקרית שלי - פשוט לא מצליח לפתוח את הרמקולים שלי - ( היה לי רסיבר ימהה במשך מעל 10 שנים שפוט עבד נהדר עם הרמקולים האלו )
אני חושב להחליף מגבר בשלב ראשון ולקנות פטיפון ו CD ובשלב ב' לשדרג את הרמקולים - מה דעתכם?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
לא! קודם רמקולים אחר כך מגבר!
אתה מגביר רמקולים נתונים ולא מחפש רמקול להגברה נתונה.

(אלא אם כן אתה רוצה להשאר איתם, יעני לא להחליף רמקולים)

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אם אתה אוהב את הרמקול שלך אז תעשה לו שידוך איזה מגברון גיבור נחמד בתקציב צנוע יחסית.
תוכל להשקיע גם בשתי מקורות CD ווניל. אחלה אופציה.
איזה דגם זה של AR? פעם היו להם רמקולים נהדרים.
בלי קשר כאשר תשמע מערכת תוכל לגבש דעה האם להשאר עם הAR או להחליף.

nlevi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני מבין את הלוגיקה של להתחיל עם הרמקולים רק נשמע לי מוזר , להבנתי האונקיו הקיים שלי יסרס כל רמקול רציני שאקנה, לכן חובה להתחיל עם רמקולים ומגבר , אחרת מה הטעם.
התקציב שלי להתחלה הוא כ 25-35K ש"ח יש המלצות?

nlevi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ה AR כבר בני מעל 15 שנה דגם 301 ( כמעט בטוח ) , אני מאמין שהטעם שלי קצת השתנה פעם אהבתי הרבה באסים היום מחפש פירוט ודיוק

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אני מבין את הלוגיקה של להתחיל עם הרמקולים רק נשמע לי מוזר , להבנתי האונקיו הקיים שלי יסרס כל רמקול רציני שאקנה, לכן חובה להתחיל עם רמקולים ומגבר , אחרת מה הטעם.

-רמקולים ומגבר ביחד הכי טוב. אבל לא קודם מגבר ואז רמקולים. אתה צריך לשמוע את שניהם יחד. ורצוי מאוד (אפילו חובה) אצלך בבית.
-אפשר לקנות משהו נחמד בתקציב הזה חדש. אם תמצא יד שניה דברים טובים, תקבל רמה גבוהה יותר מאשר חדש.
-בהצלחה!

nlevi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה

stv

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
8
אני מציע לשקול dac וחיבור למחשב במקום CD, יותר שימושי לדעתי ומוסיף לך עוד מקורות מוסיקה.
שווה לך לבדוק גם איכות כניסות פונו במגברים שאתה בודק, מה שיכול אולי לחסוך לך עוד קופסה....
אם אתה לא בעניין של הפילהרמונית או רוק וחשוב לך דיוק על פני באסים, הייתי מתמקד במדפי . שים לב גם לאילוצים בבית, אם צריך למקם קרוב לקיר אחורי כדאי לשקול פורט קדמי או תחתון וכד'

בהצלחה ותהנה!

נשמח לשמוע מה אתה מגלה

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
יש לך תקציב מכובד ביותר ואפשר לקבל סאונד מצויין בתקציב הזה.
לך אל היבואנים המובילים (בטח כבר פנו אליך בהודעה פרטית), תסביר להם מה החדר שלך, ותראה מה כל אחד יכול לתפור לך.

עדיפה לך חבילה מוכנה שיושבת טוב ביחד ולטעמך, מלנסות להרכיב לבד, שזה תהליך מאוד ארוך ומייגע.

אני הייתי שם גם תביעת סף, שבלי לבדוק לבסוף את המערכת בבית לפני הקנייה - אתה לא קונה.
כן, צריך לסחוב, אבל זה שווה, גם אם צריך לשלם על ההדגמה הזו במקרה ולא תקנה בסוף.

חדר הוא למעשה רכיב במערכת, ועד שלא תשמע מערכת בחדר שלך, לא תדע באמת איך היא נשמעת.

וכמו שכתבו מעליי, לא לקנות CD, לקנות DAC, אליו תוכל לחבר גם את ממיר הטלוויזיה, מחשב וגם CD (כטרנספורט). היום לא הייתי הולך על שום פתרון שלא כולל אודיו ממחשב, עם צמיחת שירותי הסטרימינג. שפע המוזיקה שהם מציעים הוא ללא תחרות, והאיכות טובה עד טובה מאוד (Tidal).

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
בתקציב שלך הייתי ממליץ בחום לקפוץ לגבי מאודיוקווסט ולשמוע את השילוב הבא:
SPENDOR D7
HEGEL 80
הדאק כבר בפנים זה רווח נקי.

אופציה נוספת לקפוץ לארמה ולשמוע את ה OPRERA QUINTA SE מהדגם החדש עם אחד המגברים שיש לו של יוניסון או סימאודיו.

אני באופן אישי שילבתי בין שניהם, מגבר הגל עם רמקולים אופרה.

כל האופציות עומדות בתקציב שלך עד 35K.

nlevi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה לכולכם, מנסיון עבר אני מסתובב הרבה שומע מאזין ואז מחליט מהר - לפעמים בגלל שנדלקתי על המוכר ( זה הפחד שלי להשקיע הרבה כסף בגלל שמוכר מסויים נשמע לי אמין ומקצועי ולא תמיד על סמך תוצאת השמע ) , אספר לכם כשתהיה התקדמות

zvi-ka

אוהב את התחום
מעורבות
85
נקודות
28
אוכל לתרום מנסיוני הדל כי בניתי לא מזמן מערכת והתחלתי בתקציב דומה לשלך, (אח"כ העלתי התקציב וגם הוספתי עוד דברים), אבל אחרי חיפושים רבים בחרתי בשילוב של רמקולים aria 926 של focal שאני מאד אוהב והופיעו לאחרונה בלוחות יד 2, בשילוב מגבר supernait2 של main audio. עוד קודם רכשתי נגן CD איכותי איתו הלכתי לכל חנות כדי לשמוע, אבל הציעו לך כאן גם אופציות יותר מודרניות כמקור... בהצלחה

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83

כן, יש המלצות..
גש לגבי עמרם מסאונד קוואסט.
בתקציב שלך (ולצורך העניין - התחום הנמוך שנתת) תקבל מערכת פ33ה.. רק בלי פטיפון.. כי גבי הוא לא איש של אנלוג..
בכוונה לא כותב לך שמות של יצרן או דגם כי זה טעם אישי ומה שטוב לי לאו דווקא מתאים לך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור