עזרה בבחירת ציוד לצלם מתחיל

Ariel1

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם, אני כבר זמן רב מתלבט איזה ציוד לקנות, אשמח לעצתכם.
(אמנם אני חדש בתחום הdslr (צילמתי עד עכשיו בדמוי) אך אני עומד ללמוד את התחום לעומק, כך שאני לא מעונין להתחיל ב״רמת כניסה״)
תקציב: 4-4.5k (רק לגוף ועדשות, לא כולל פלאש וכו׳). אני מצלם אירועים פרטיים, טיולים ונופים. תחילה חשבתי על ציוד חדש, ורציתי לקנות עדשה איכותית כמו 15-85, מה שהשאיר אותי אם תקציב לגוף 600d.
באיזשהו שלב התחלתי לחשוב על יד 2, בתקציב שלי אוכל לרכוש 7d+18-135 (לצערי 70d לא ממש קיים ביד2 במחירים האלו) כמו כן 60d+15-85.

השאלות שלי: 1. האם ההבדל באיכות בין 15-85 ל 18-135 משמעותי? (עולה חצי מחיר וטווח גדול יותר, שזה חשוב עבורי)
2. האם עדשת טמרון 17-50 2.8 הלא מיוצבת הרבה יותר טובה משניהם? (אם כן, אוסיף 55-250)
3. מה דעתכם על הגופים הנ״ל?

תודה מראש!!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
קודם כל חשוב לדעת אין שום דבר דומה בין דמי SLR ל DSLR חוץ מהשם ושהן מזכירות במראה האחת את השנייה

עבור צילום אירועים חשובה עדשה מהירה, כלומר עם צמצם פתוח כדי לקבל זמן חשיפה מהיר וגם מאפשרת קבלת עומק שדה רדוד שכולם אוהבים לראות בתמונות וכאן רק עדשת טמרון 17-50 F2.8 מספקת זאת - כיום נמכרת רק הגרסה המיוצבת והיא לא יקרה יותר מהגרסה הלא מיוצבת שנמכרה בעבר.

כך שלדעתי היא נותנת יתרונות שעדשה ללא צמצם רחב לא מספקת, לדעתי בצילום אירועים אין ממש צרוך לטווח זום גדול
וכאן אני רוצה לציין לפני שאתה רץ לרכוש סט עדשות, כדי להתחיל עם עדשה אחת ולאחר לימוד הנושא ושימוש לראות מה באמת חסר לך ואז לרכוש עדשה נוספת

בכל מקרה כדי לרכוש גם פלאש - yongnuo היא חברה זולה עם פלאשים שנותנים תמורה טובה לכסף.

ה 70D לא מספקת יתרונות גדולים מול ה 7D, פרט למי שמצלם וידאו עם אוטופוקוס - ובצילום וידאו מיקצעי בדרך כלל מצלמים עם פוקוס ידני. אם אתה הולך לרכוש 7D מיד שנייה אתה חייב לדעת שני דברים שמחליפה שלה אמורה לצאת בעוד חודשיים ויש מצלמות ביד שנייה שעבדו קשה וכדי לרכוש אחת שלא שחטו אתה.

ה 60D היא גם אופציה לא רעה כלל, אומנם מערכת פוקוס פחות מוצלחת מזו של ה 7D אבל עדיין מצלמה מוצלחת עם איכות תמונה זהה ל 7D

אם אתה מתכנן לצלם בצורה רצינית והרבה לא הייתי ממליץ על מצלמות זולות יותר כמו 600D או 700D, הן לא בנויות לצילום כבד.

כך שאם התקציב צנוע אפשר לחשוב על 60D או על 7D יד שנייה (מומלץ לא מצלם מקצועי :) ), נהוג להגיד בתחום שצלם מחליף גוף ומשאיר עדשות וגם בדרך כלל נהוג להחזיק גוף נוסף לגיבוי

כאמור אני חושב שכדי להתחיל עם עדשה אחת וה 17-50 F2.8 של טמרון היא אופציה מוצלחת, ה 15-85 היא עדשה מעולה בנויה חזק ומאוד חדה, אומנם היא טובה יותר מה 18-135, אבל לא בטוח שהיא עדיפה עבורך וגם כאמור אבל לא מתאימה לצילום אירועים בגלל חוסר בצמצם גדול, ה 18-135 היא עדשה נהדרת ותמורה מוצלחת למחיר עם איכות אופטית טובה וטווח גדול והרבה חובבים אוהבים אתה בגלל זה, וגם לה חסר צמצם גדול.

אני מקווה שסיפקתי לך מידע שעוזר לך וכמובן אתה מזומן לשאול שוב ...

Ariel1

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
קודם כל חשוב לדעת אין שום דבר דומה בין דמי SLR ל DSLR חוץ מהשם ושהן מזכירות במראה האחת את השנייה

עבור צילום אירועים חשובה עדשה מהירה, כלומר עם צמצם פתוח כדי לקבל זמן חשיפה מהיר וגם מאפשרת קבלת עומק שדה רדוד שכולם אוהבים לראות בתמונות וכאן רק עדשת טמרון 17-50 F2.8 מספקת זאת - כיום נמכרת רק הגרסה המיוצבת והיא לא יקרה יותר מהגרסה הלא מיוצבת שנמכרה בעבר.

כך שלדעתי היא נותנת יתרונות שעדשה ללא צמצם רחב לא מספקת, לדעתי בצילום אירועים אין ממש צרוך לטווח זום גדול
וכאן אני רוצה לציין לפני שאתה רץ לרכוש סט עדשות, כדי להתחיל עם עדשה אחת ולאחר לימוד הנושא ושימוש לראות מה באמת חסר לך ואז לרכוש עדשה נוספת

בכל מקרה כדי לרכוש גם פלאש - yongnuo היא חברה זולה עם פלאשים שנותנים תמורה טובה לכסף.

ה 70D לא מספקת יתרונות גדולים מול ה 7D, פרט למי שמצלם וידאו עם אוטופוקוס - ובצילום וידאו מיקצעי בדרך כלל מצלמים עם פוקוס ידני. אם אתה הולך לרכוש 7D מיד שנייה אתה חייב לדעת שני דברים שמחליפה שלה אמורה לצאת בעוד חודשיים ויש מצלמות ביד שנייה שעבדו קשה וכדי לרכוש אחת שלא שחטו אתה.

ה 60D היא גם אופציה לא רעה כלל, אומנם מערכת פוקוס פחות מוצלחת מזו של ה 7D אבל עדיין מצלמה מוצלחת עם איכות תמונה זהה ל 7D

אם אתה מתכנן לצלם בצורה רצינית והרבה לא הייתי ממליץ על מצלמות זולות יותר כמו 600D או 700D, הן לא בנויות לצילום כבד.

כך שאם התקציב צנוע אפשר לחשוב על 60D או על 7D יד שנייה (מומלץ לא מצלם מקצועי :) ), נהוג להגיד בתחום שצלם מחליף גוף ומשאיר עדשות וגם בדרך כלל נהוג להחזיק גוף נוסף לגיבוי

כאמור אני חושב שכדי להתחיל עם עדשה אחת וה 17-50 F2.8 של טמרון היא אופציה מוצלחת, ה 15-85 היא עדשה מעולה בנויה חזק ומאוד חדה, אומנם היא טובה יותר מה 18-135, אבל לא בטוח שהיא עדיפה עבורך וגם כאמור אבל לא מתאימה לצילום אירועים בגלל חוסר בצמצם גדול, ה 18-135 היא עדשה נהדרת ותמורה מוצלחת למחיר עם איכות אופטית טובה וטווח גדול והרבה חובבים אוהבים אתה בגלל זה, וגם לה חסר צמצם גדול.

אני מקווה שסיפקתי לך מידע שעוזר לך וכמובן אתה מזומן לשאול שוב ...

קודם כל, ממש תודה על התשובה המפורטת, החכמתי.
1. לפי מה שראיתי בזאפ, עדיין נמכרת גם ה17-50 הלא מיוצבת, וכולם ממליצים לקנות רק אותה ובשפו״א לא את המיוצבת. מסכים?
2. בעקבות המלצתך, כנראה שאכן אקנה עדשה זו, ואם אראה צורך בהמשך, אוסיף 55-250.
3. לגבי הפלאש, ראיתי שלחברה הנ״ל יש דגמים ידניים ואוטומטים, מה מומלץ? האם האוטומטים כוללים גם אפשרות ידנית?
4. לגבי הגוף, כנראה שאלך על 7d, אני לא מעוניין בדגם החדש, כי הוא ממש לא בתקציב. אך האם יציאתו תשפיע משמעותית על מחירי הדגם הישן?

שוב תודה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש לקחת בחשבון שהרשת מלאה במידע ישן שנשאר הרבה שניים
היום טמרון שניתן להשיג היא הדגם המיוצב, בעבר שהיו שתי דגמים הדגם המיוצב היה יקר בהרבה ולכן הרוב קנו את הדגם הלא מיוצב - כעת במקומות שאני מכיר מוכרים רק את הדגם החדש והמיצב (צריך לבדוק עם המחירים והקישורים על הדגם הלא מיוצב באמת מחזיקים מוצר מאחרי זה, לפעמים משאירים מוצר שלא קיים הן ב זאפ והן בחנות) - לא בדקתי זאת, אבל נראה שהדגם המיצב החדש טוב יותר מהדגם המיצב הישן.

כן, כל פלאש יכול לעבוד במצב ידני - אם ידני מספיק לך לך על ידני
לרבים היכולת של הפלאש האוטמטית נוחה
לגב דגמים ה 560II לא רע אבל ככל שעולים במחיר מקבלים דגם טוב יותר יותר חזק ועם יותר יכולות כמו SYNC מהיר שזה חשוב

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
..

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור