עזרה בבחירת מצלמת dslr

newcamera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי חברים,
אני רוצה לקנות בפעם הראשונה מצלמת dslr, אחרי שנים של שימוש במצלמה פשוטה וקומפקטית.
אין לי ידע מקצועי בתחום, ואני מצלמת רק בתור חובבת, כן הייתי רוצה להתחיל לקחת את המצלמה איתי ביום יום ולצלם תמונות..אבל לא משהו מקצועי, מה שחשוב לי זה שהאיכות תמונה תהיה טובה ושיהיה הבדל רציני מהמצלמה שיש לי היום.
התקציב שלי הוא עד 1500
בנתיים ראיתי כמה מצלמות של קנון כגון sx40 וכדומה
אך הייתי רוצה לשמוע מכם מה מומלץ
כרגע אני לא מעוניינת להחליף עדשה והייתי רוצה מצלמה שהעדשה שמגיעה איתה מספיק טובה בתור התחלה
בהמשך אם אתמקצע יותר בתחום אולי אחליף עדשה, אבל נכון לכרגע לא

תודה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
סדרת SX של קנון היא לא של מצלמות DSLR אלו מצלמות קומפקטיות עם גוף גדול וגם ה SX40 היא מצלמה כזו (כאמור לא DSLR) - למרות גוף גדול מצלמה זו מספקת איכות תמונה בנונית ואני אישית לא אוהב את הקטגוריה הזו של מצלמות דמויות SLR היות ומצלמות קומפקטיות כמו ב 1000 ש"ח וגם בפחות מספקות איכות תמונה טובה יותר ממצלמות אלו.

חשוב להבין שמצלמת DSLR היא מצלמה שרואים מצלמים בה דרך העינית ולא דרך המסך כמו שאת רגילה במצלמה קומקפטית. ההיתרון של מצלמות DSLR זה בחיישן הרבה יותר גדול מזה שיש במצלמה קומקפקטית ועדשות טובות יותר, כמו גם נוחות תיפעול טובה יותר.

מצלמות הכניסה של DSLR עם עדשה מתחילות בסביבות ה 1800 ש"ח לדגם הזול של קנון EOS 1100D עם עדשת קיט (יש לשים לב שרוכשים מצלמה שמקבלים גם עדשה מחיר ללא עדשה הינו ג 1300 ש"ח).

לצערי דגמי הכניסה של ניקון ל DLSR יקרים יותר מהתקציב שלך וחברות אחרות לא ממש אופציה בתחום הזה בארץ.

אני מקווה שמידע זה עוזר ויש כמ שאלות:
האם את רוצה מצלמת DSLR או שאת מחפשת מצלמה טובה עם יכולת צילום דרך המסך?
האם תקציב של 1800 הוא אפשרות?
האם יד שנייה זו אפשרות?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
דווקא לשימוש יום יומי אני חושב שמצלמת DSLR מלאה תהיה בעיה, וזאת מכיוון שהן בעלות גוף גדול.
אפילו ה 100D של קנון שהיא פיצית עדיין גדולה ומצריכה סחיבה כלשהי.

הייתי מנסה מצלמה שנקראת "ללא מראה".
אלו מצלמות שמכילות הרבה אופציות שיש למצלמות המקצועיות אך ללא עינית.
איכות התמונה שלהן גבוהה.
בתקציב שלך תוכלי למשל להתחיל עם מצלמת כניסה הזו:
http://www.cameramia.co.il/מוצר-2298,1644-Olympus-Pen-E-P1-Kit-14-42.aspx

http://www.cameramia.co.il/מוצר-204,1633-Panasonic-Lumix-DMC-GF2-14mm.aspx

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

מצטרף להמלצה על שתי המצלמות אלה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הפנסוניק בקישור עם עדשה ללא טווח זום כלל - לא הייתי ממליץ על כל לצלמת מתחילה

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
הפנסוניק נמכרת "על אמת"? כי זה דגם ישן, מאז יצאו עוד 3 דגמים מחליפים, כיום זה GF6 כבר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שאלה טובה, צריך להתקשר לחנות ולשאול.
ישן אבל טוב.
כרמי, צלם מתחיל לא צריך זום. להפך. אחרת הוא לא לומד לצלם "עם הרגליים".
בכלל כל נושא הזום שנוי במחלוקת. לדעתי אפשר לקבל תמונות נהדרות מעדשות קבועות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אורי, אני לא קונה את הגישה זאת - לדעתי עדשות פריים הן מעולות, אבל צלם בטח לא מתחיל לא יכול לחיות רק עם עדשת פריים אחת. יותר מכך לא צלם מתחיל הוא צלם שרוצה ללמוד (ובטח לא ברגלים :) ) ראה זאת כהגדרה של צלם חובב

newcamera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה על התגובות. אז עכשיו אני הרבה יותר מבלובלת. פשוט בכל מקום שראיתי וקראתי על הקנון sx היה רשום שהן דמוי slr. אז אם כך אני מחפשת מצלמה טובה עם יכולת צילום דרך המסך.
אני יותר מתחברת למצלמות שנראות כמו sx ופחות למצלמות שניתנו בקישור כאן.
האם יש משהו כזה שהוא כן טוב ושאתם ממליצים?
שאלה לא קשורה..slr זה מצלמה עם פילם כמו פעם? כלומר אתה לא יכול לצלם כמה שאתה רוצה אלא עד מתי שהפילם נגמר?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
SLR מודרנית היא מצלמה המבוססת על אותו עיקרון של מצלמות רפלקס פילם, אבל עם חיישן דיגיטלי במקום פילם. בגלל זה, קוראים להן DSLR.

newcamera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מצטערת על הבורות, אך בEOS 1100D
ראיתי שכן יש מסך מאחורה, לא ניתן לצלם על ידי צפייה במסך זה?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
במצלמות ה-DSLR המודרניות, אפשר לצלם דרך מסך, אבל ברוב המקרים, מנגנון המיקוד הוא הרבה יותר איטי מאשר צילום דרך עינית.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כמו שכבר רשמתי במצלמה יש כמה גורמים שמספקים איכות תמונה טובה גדול החיישן ואיכות העדשה הן הנקודות שעיקריות בכך. גדול המצלמה מעולם לא היה נקודה שעוזרת לקבלת תמונה טובה (בדרך כלל מצלמות דמוי SLR מספקות איכות תמונה פחות טובה מקומפקטיות מקבילות וזולות יותר !)

מצלמות DLSR מספקות חיישן גדול ומוצלח וכן עדשה טובה, מצלמות ללא מראה שהחברים המליצו כאן גם גן מספקות חיישן מוצלח וטוב (אם כי קצת יותר קטן מזה של ה DLSR) ועדשה טובה, אבל הן עובדות כמו מצלמה קומפקטית בצורה העבודה של צילום דרך המסך וכאמור מספקות תמונה באיכות טובה.

אם את רוצה מצלמה קומפקטית אך גדולה יחיסית בנויה בצורה טובה עם חיישן מוצלח יותר מזה של מצלמות קומפקטיות ועדשה טובהכדי לבדוק את הקנון G15. מצלמה זו טובה יותר מכל מצלמה דמוית DSLR ותספק תמונות טובות (אומנם פחות טובות ממלצמה ללא מראה או ממצלמות DSLR).

לאחר שאמרתי כל זאת - אני חושב שלאחר תקופת הסתגלות קטנה צילום דרך העינית מתגלה כנוח ומהר מאוד לומדים לאהוב את צורת הצילום כך (מניסיון של מספר אנשים כולל גם כמה מבוגרים) ובתמורה מקבלים איכות תמונה ללא תחרות ממצלמות קטנות יותר.

newcamera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
גודל החיישן זה למעשה iso?
מדוע אתה לא ממליץ על סדרת הsx?
האם אתם יודעים אם בטוקיו המחירים זולים יותר מאשר בארץ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
את ממש לא בכיוון חיישן זה ממש לא ISO

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חיישן זה הרכיב שקולט את אות האור והופך אותו לתמונה ככול שרכיב זה גדול יותר הוא מסוגל לקלוט אור בצורה טובה יותר ולספק תמונה טובה יותר בהרבה כיוונים שונים, כמו גם ב ISO גבוהה
רגישות (ISO) היא אחת מנקודות שניתן להגדיר בעת צילום תמונה ככול שמעלים את הרגישות (ערכי ISO גבוהים יותר) כך החיישן מסוגל לקלוט יותר אור בפרק זמן מסוים (עוזר לצילום בתאורה לא אופטימלית). אבל ככל שערך ה ISO גבוהה יותר כך החיישן קולט גם רעש רקע ותמונה מתקבלת פחות נקייה

ככל החיישן גדול יותר יש שטח קליטת אור גדול יותר לכל חלק בתמונה נקודה שעוזרת לקבלת תמונה נקייה יותר נקייה גם ב ISO יותר גובהה, אבל כאמור זה לא היתרון היחיד של גדול החיישן.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר למחיר המצלמות בחו"ל לא פגשתי הבדל גדול פרט לנושא המע"מ אבל אני לא מכיר את מחיר במזרח

אני לא נגד סדרת ה SX של קנון לדעתי ה SX230 מעולה http://www.dtown.co.il/articles/1740.html
ה SX260 שהחליפה אותה פחות מוצלחת בגלל עדשה פחות טובה

סדרת SX30, כמו גם SX40 וה SX50 ועוד מצלמות נוספות עם עדשה שמספקת טווח זום מוגזם עם איכות אופטית נמוכה שמביאות תמונה בנוניית מול מצלמה כמו SX230 (שעולה הרבה פחות) ולדעתי זום כפול 14 מספיק מעל הראש היות וטווח הזום הגדול בכלל לא ממש שמיש (לא ניתן לצלם בו תמונות ברורות גם עם מייצב בתמונות לא ממש יהיו ברורות)

newcamera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה רבה על ההסבר
ומבחינת dslr אתה אומר שהכי זולה של קנון היא eos 1100? אתה ממליץ עליה? ואיזו עדשה אני אמורה לקנות איתה?
ראיתי שיש לה מסך..כלומר אני לא מחוייבת להסתכל בעינית על מנת לצלם?
והsx230 נחשבת למצלמה קומפקטית ולא dslr, נכון?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ההבדל בין מצלמה קומפקטית ל DLSR זה צורת הבניה ולא רק הגדול ה SX230 היא מצלמה קומפקטית, אבל לא מהקטנות ביותר שיש - אבל זה עניין של שם בלבד :)

ניתן לצלם במצלמת DSLR דרך המסך, אבל יכולת הפוקוס דרך המסך היא איטית מול היכולת לפוקוס דרך העינית
פוקוס דרך המסך יכול לקחת חצי שנייה וגם יותר (יש מצלמות קומפקטיות שעושות זאת גם מהר יותר :) ), פוקוס דרך העינית הוא מיידי פושט לוחצים ויש פוקוס - אחרי שמתרגילים לזה זה ממכר :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור