עזרה בבחירת מצלמה

דור.ש

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם.
מחפש מצלמת dslr בתקציב של עד 2500 כולל עדשה ושאר תוספות, משמשת בעיקר לצילום בטיולים וצילומי משפחה ילדים.
את קורס הצילום שלי עשיתי עוד בעידן הפילים על EOS300, ומאז אני עם דגמי קנון השונים כולל מצלמות דמוי SLR אבל הגיע הזמן לקפוץ קצת ברמת איכות המונה והיכולת להפיק תמונות טובות גם בתנאי תאורה שאינם אור יום או של הילדים בתנועה...
חשבתי על D1200 בשילוב עדשת קנון 18-135 שתיתן לי אפשרויות סבירות... אין לי בעיה גם לעבור לניקון ואני מעדיף איכות על נוחות תפעול.
אשמח להמלצות וכיוון כללי...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
האפשרות של מצלמת קנון EOS 1200D עם עדשת קנון 18-135 (יש גרסת ה STM חדשה יותר בהפרש מחיר קטן), בהחלט אפשרות מוצלחת בתקציב - עם יכולת להתקדם בעתיד לעדשות טובות יותר.

אפשרות נוספת זו ניקון D3300 עם עדשת ניקון 18-140 שזו בעצם הגרסה המקבילה של ניקון לקנון לעיל, לדעתי החיישן של ניקון מוצלח יותר ומספק יכולת טובה יותר בטווח הדינמי והן ביכולות לצלם ב ISO גבוהה יותר עם פחות רעש.

יהיה לך קצת יותר קל לעבוד בהתחלה עם הקנון היות ויש לך ניסיון עם מצלמות קנון והתפריטים שלה - אבל גם אלו של ניקון מצלחים, רק קצת שונה ממה שאתה כבר מכיר.

בכל מקרה אם אתה חושב להתקדם בנושא הייתי שוקל לרכוש במקום העדשות המוזכרות עדשת טמרון או סיגמא 17-50 עם מצמם קבוע של F2.8 (כמובן עבור ניקון או קנון בהתאם למצלמה שתבחר) אומנם טווח העדשה קטן יותר, אבל מצד שני צמצם גדול מספק יכולת לקבל עומק שדה רדוד (שהאוביקט בפוקוס מובלט מהרקע שלא בפוקוס) וכן לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר היות וצמצם גדול מאפשר ליותר אור להיכנס ואז ניתן לצלם באותו מצב במהירות תריס מהירה יותר.

דרך אגב, אתה מתכנן לצלם וידאו? היות ומצלמות אלו לא מאפשרות קבלת פוקוס אוטמטי מוצלח בצילום וידאו.
האם מצלמה ללא מראה יכולה לבוא בחשבון? הן קטנות יותר ומספקות איכות תמונה לא פחות טובה, הנושא בתקציב שלך תוכל לקבל אותן רק עם עדשת קיט.

דור.ש

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ראשית, תודה על תגובה מקצועית ומהירה.
וידאו פחות מעניין אותי, בשביל זה יש מצלמת וידאו... למרות שלפעמים נחמד שיש את האפשרות באיכות טובה גם במצלמה הרגילה.

עדשה 2.8 באמת מפתה... למרות שאשלם מחיר על הזום ואני חובב זום בצילומי טיולים...
הניקון+Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 VC כבר יוצא באזור ה 3000 ש"ח שזה יוצא לי קצת יקר
הקנון + Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 VC For Canon יוצא באזור 2600

הקנון + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS יוצא 2250
וניקון +Nikon AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR יוצא 2750

יש לי בבית גם 2 עדשות קנון שאני כבר לא סגור על טיבם, האחת EF 80-200 4.5-5.6 והשנייה עדשת קיט EF28-90 4-5.6

בקיצור בכל הקומבינות הניקון יותר יקרה וכנראה גם יותר טובה... השאלה האם הפער מוצדק...?
דילמה רצינית....

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא מכיר את העדשות האלו אני מאמין אלו הדגמים הישנים יותר של העדשות ולא גרסאות ה USM
רשום USM על העדשות? פרוט השם המלא של העדשה יכול לעזור

בכל מקרה הם בטוח יעבדו על מצלמת קנון EOS 1200D - האם זה שווה לרכוש קנון רק בגללן, אני חושש שלא.

שלא יהיה ספק מצלמת קנון 1200D עם עדשת קנון 18-135 הרגילה תספק לך איכות צילום הרבה יותר טובה ממה שאתה רגיל היום הניקון כאמור בעלת חיישן קצת יותר טוב האם זה שווה את ההפרש - זה מאוד אישי, לצילום בתאורה קשה היא תיהיה קצת יותר טובה - זה לא רמה אחרת, אבל עדיין טובה יותר.

בקשר לעדשות - זו דילמה מוכרת
http://www.dtown.co.il/articles/3167.html

אפשרות נוספת זו בנוסף לקנון 1200D עם עדשת 18-135 לרכוש גם עדשת קנון 50 ממ F1.8 (עדשת פריים עם טווח זום קבוע של 50ממ) כדי לקבל צמצם גדול במחיר קטן.

הערה קטנה: אני התחלתי כך ובסופו של יום עברתי לעדשת קנון 17-55 F2.8 שהיא מקבילה ל 17-50 F2.8 אבל יקרה יותר וה 50 ממ נהפכה להיות ללא שימוש עד שהערתי אותה לחבר

דור.ש

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה כרמי.

מבין השורות אני מבין שאתה ממליץ יותר מבחינת איכות על הניקון D3300... ואחרי בדיקה כנראה שהיא תיהיה הכיוון.
לגבי עדשות - ואחרי שקראתי את הקישור ועוד, נראה לי שבאמת אחפש עדשה עם צמצם גדול וה 17-50 F2.8 בהחלט באה בחשבון... נבדוק מחירים ונחפש מציאות כי אני חורג כבר בתקציב אבל ככה זה בתחום הזה..

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נסה לברר עדשה ביד שנייה גם החנויות כמו
ארליך, קמרה מיה, סטדיו לנד, יוגנד, פוטופילם, רואים עולם, שפע, MDK

דור.ש

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
היי. אחרי שחפרתי ובדקתי הכיוון כרגע הוא לעלות מעט את התקציב ולשדרג מה D3300 והכיוון הוא הניקון d5300 שנראה לי שזאת כבר תהייה עבורי מצלמה מספיק איכותית גם להמשך.
עדשות כנראה נלך על Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 VC
למרות שנורא מדגדגת לי DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR
החלטות לא פשוטות....

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הכיוון נראה נכון, למרות שלא הייתי בוחר את ניקון 18-105 אם כבר את הניקון 18-140 החדשה יותר
בכל מקרה מדובר על עדשות ללא צמצם גדול שאישית לא הייתי מותר על כך - לכן הייתי הולך על 17-50 F2.8

דור.ש

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם.
עבר הרבה זמן אבל בינתיים קראתי והחכמתי רבות מהפורום המקצועי והנפלא הזה...
בשבוע הבא אני מוציא את הרכישה לפועל, החלטתי על ניקון D5300 + עדשת סיגמה 17-50 F2.8 עם מייצב.
אני מתלבט מאד לגבי עדשה נוספת - 70-300, 50-200 וכו' כדי שתיתן לי אופציה גם לזום גדול יותר, נשאלת השאלה האם יש עדשה מומלצת במחיר סביר והאם נכון שחשיבות המייצב בעדשות כאלו גדולה ולא כדאי לוותר עליו למרות פערי המחיר.
ושאלה נוספת... איזה מהירות כרטיס זיכרון מומלץ למצלמה? האם הכרטיס הנ"ל לא מהיר ויקר מידי עבור צילום תמונת (וידיאו פחות רלוונטי) Lexar Professional 64GB SDXC UHS-II X1000 Card
תודה מראש למשיבים.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור