עזרה בבחירת מצלמה קומפקטית

ירון01

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,
אני טס לצפון הודו בעוד כ-3 שבועות והגעתי למסקנה שחבל לבזבז את הנופים היפים על מצלמה של פלאפון LG4..
אני מציין שהשימוש שלי במצלמה הוא חובבני בלבד.
הדרישות שלי ממצלמה הן יכולת צילום בעיקר מרחוק (נופים), חשוב לי שהתמונה תהיה טובה שתשקף את המציאות בחדות ובעיקר ביחסי המרחק והגודל שיצליחו להישמר,
לא כמו בפלאפון שהמצלמה שלו טובה לאובייקטים קרובים אך נופלת ברחוקים (נופים) ולא בגלל שהצילום בפלאפון לא חד או ברור, אלא כי יחסי המרחק ואומדני הגודל לא נשמרים ולכן הנופים לא מרשימים כלל. לגבי וידאו אין לי שימוש באופן מיוחד..
דבר נוסף שאני רוצה (אך אם זה מייקר את עלות המצלמה אז יכול לוותר) שהמצלמה תוכל לצלם אובייקט נע בלי שהתמונה תימרח ותהיה מטושטשת.
שיקול נוסף הוא הכלכלי, כרגע אני מקציב עד 1500 ש"ח, גמיש מעט, אחרי הכל סטודנט..
אילו מצלמות מומלצות שעומדות בקריטריונים שלי ?
תודה!

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם אתה לא מוכן לותר על הזום אז קנון SX730 היא פתרון מוצלח לטיול - זום כפול 40 גוף קטן , קלה ונוח ומצלמה מוצלחת, אבל חיישן קטן של 1/2.3 אינצ
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=943833

אם אתה מוכן לחיות עם זום קטן יותר כפול 4 אבל חיישן בגדול 1 ''
אז מצלמה כמו קנון G9X II יכולה להיות מוצלחת עבורך
https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=939975

וכן לחיישן חשיבות גדולה באיכות התמונה

ירון01

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה.
לגבי המצלמה G9X II, האם הזום שלה טוב יותר בצורה משמעותית מאשר בפלאפון ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לרוב הטלפונים אין זום בכלל, כל שכל מצלמה עם זום אפילו קטן מאוד, יש לה זום טוב יותר מטלפון, כך שהשאלה לא ברורה לי.

השאלה שאתה צריך לשאול האם טווח הזום שכפול 4 מספק אותך. לי זה מספיק ברוב המקרים, אבל אם אתה רוצה לצלם מרחוק ולקבל הגדלה טובה אז כפול 4 זה לא הרבה בכלל.

ירון01

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה.
סליחה על הבורות, אבל זום גדול משפיע רק בזה שניתן לקבל הגדלה טובה?, כי הרי מה שאני רוצה זה לא ההגדלה, אלא שיחסי הגודל והמרחק ישמרו ויהיו ברורים, אני אתן דוגמה, בפלאפון כשאני מצלם נוף הררי למשל, ההרים ניראים קטנים יותר וקרובים יותר, כלומר הרבה פחות מרשימים, התמונה לא שיקפה את יחסי השטח והמרחק הנכונים..
כלומר, פחות יש לי שימוש בזום בשביל להתקרב לאובייקט המצולם, אלא יותר שהתמונה תשקף את המציאות ביחסי הגודל והמרחק.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ממש לא ברור לי ההסבר שלך על הההרים והיחס, אתה יכול לעלות תמונה שמדגימה את הבעיה

ירון01

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
התמונות צולמו במצלמת פלאפון LG4
בתמונה עם השלג, ההרים באופק נראים כמו יחידה אחת, בעוד שבמציאות בהחלט ניתן להבחין שההרים בחלק הימני קרובים יותר ובחלק השמאלי רחוקים יותר, יש ביניהם יחסי מרחק וזה לא 'גוש אחד' כמו בתמונה, בנוסף, העצים הכהים שבאופק על ההרים (לא אלו הקרובים מאוד) נראים בתמונה כמו שיחים בעוד שבמציאות הם היו נראים גדולים ומרשימים יותר. וגם במציאות ההרים היו נראים יותר רחוקים ממה שהם בתמונה.
בתמונה השניה, הפריע לי שהמציאות הייתה נראית הרבה יותר מרשימה בכך שההר בצד שמאלי בתמונה היה רחוק הרבה יותר מההר הימני, והתמונה לא משדרת את את המרחק הזה. כמו כן, התמונה חיוורת.

pic 1.jpg
pic 2.jpg

תמונות מצורפות

• pic 1.jpg
    pic 1.jpg
    KB 87.1 · צפיות: 171
  • pic 2.jpg
    pic 2.jpg
    KB 71.6 · צפיות: 176
נערך לאחרונה ב:

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
ירון,
קח בחשבון ש"עין" המצלמה (העדשה או בעברית העצמית) והעין שלנו לא "רואים" אותו הדבר.

העין שלנו מסוגלת להבחין בפרטים כמו מימד אורך רוחב בעוד העין המצלמה "קצת" חלשה בזה.

לא בהכרח יש קשר בין מה שהעין האנושית ראתה לבין מה שהנציחה "עין" המצלמה וזה לא משנה אם זו עצמית של טלפון או מצלמת DSLR באלפי ש"ח.

זו אחת הסיבות שצילום הוא אומנות ולא שיכפול 1:1 של המציאות....

איכות העדשות וגם,במידה פחותה,איכות גוף המצלמה אפשר לקרב את שקלטה "עין" המצלמה למה שראתה העין האנושית - לקרב אבל זה ממש לא אותו הדבר.

מנחם

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
נראה לי בכל זאת מצלמה של G4 לא משהו
היני זה גם מטלפון

IMG_20180715_172248123_HDR-600x800.jpg

תמונות מצורפות

• IMG_20180715_172248123_HDR-600x800.jpg
    IMG_20180715_172248123_HDR-600x800.jpg
    KB 98.5 · צפיות: 175

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני חושב שכדי לך לקחת הסברים על נושא הצילום ולא להשקיע במצלמה - היא לא מספק לך את התמונות שאתה רוצה ללא ידע בנושא

ירון01

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כן בהחלט אתה צודק, עלי להרחיב את ידיעותיי בתחום.
שמתי לב שמפתח הצמצם של G9XII נע בין 2.0-4.9‏ /F, לעומת מצלמת ה- sx730 שהערכים 3.3-6.9‏ /F,
לפי כך, ניתן לתפוס עומק שדה טוב יותר במצלמת SX730, וכתוצאה מכך בצילומי נוף אני אוכל לקלוט פריטים רבים יותר בצורה חדה יותר במצלמה הזולה..
האם באמת בעניין זה יש עדיפות למצלמה הזולה מבין השתיים או שאני מפספס משהו?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה מפספס - צמצם גדול יותר מאפשר להכניס יותר אור למצלמה וכן לקבל עומק שדה רדוד יותר.
הנקודה שערכים אלו נמדדים ב 1 חלקי הערך, כלומר 1/3.3 קטן יותר מ 1/2.0 - כך של G1X II יש יתרון שהיא יכולה לצלם עם יותר אור בצמצם פתוח יותר.
בהקשר של עומק שדה רדוד זה אומר שבצמצם פתוח יותר יחד עם חיישן גדול יותר (זה גם תלוי בגודל החיישן) ניתן לקבל מצב שבו האוביקט המצולם בפוקוס בולט מול הרקע שלא בפוקוס - גם כאן ל G1X II יש יתרון, יש להבין שלא חייבים לצלם כל הזמן עם צמצם פתוח ניתן גם לסגור אותו לערך סגור יותר כאשר רוצים.
עומק שדה רדוד מוצלח לצילום פורטרטים ולהדגשה של אוביקטים בצילום, אבל בצילום נוף אנינו מעדפים לצלם עם צמצם סגור כדי לקבל יתר עומק שדה בפוקוס כלומר כמה שיותר אזורים בתמונה בפוקוס.
כעת הבעיה שסוגרים צמצם אז כדי לקבל תמונה בחשיפה נכונה צריך זמן חשיפה ארוך - ועבור צילום נוף חצובה, גם קטנה זה רעיון טוב.

היתרון היחד שיש ל SX730 זה זום גדול (בהרבה יותר גדול) להגדיל את התמונה - אהה והיא גם זולה יותר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור