עזרה בבחירת מצלמה מתאימה

• פותח הנושא Ra-1
  • פורסם בתאריך

Ra-1

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
הי,

אני מתעתד לצלם מופעי תאטרון קטנים ואני מתלבט בין שתי מצלמות:

pansonic DMC-GH3 + עדשת Lumix G X Vario 12-35mm f/2.8 Asph
panasonic DMCFZ1000

את ה- GH4 פסלתי בשל מחירה הגבוה למול יחס עלות-תועלת לצרכים הנוכחיים. ממילא התוצר הסופי אמור להיות ב- HD 50p.

היתרון של fz1000 כרגע בעיניי הוא במחירה (3,850 ש"ח), פוקוס מהיר בעקיבה אחר אובייקטים (בדומה, ככל הנראה, ל- GH3), עדשת זום איכותית (מובנית אך ייתכן שמספקת), רחבה 25 עם צמצם 2.8 בקצה הרחב, חיישן FULL FRAME שמקנה יתרון בתנאי תאורה נמוכים, ושימוש בטכנולוגיה הלקוחה מ- GH4 שיכולה לשמש בעתיד ל- 4K.
החיסרון הוא שלא ניתן להחליף עדשות וצמצם סגור יחסית של 4 בקצה הצר.

היתרון של ה- GH3 הוא בעדשות מתחלפות, קרופ, עדשה קטנה, קלה ורחבה בפועל 24 עד לזום 70 (12-35), שידור הוידאו של 4K לא יהיה רלוונטי בשידורים בשנה-שנתיים הקרובות באופן מסחרי (אם לשפוט על פי התקדמות טכנולוגית עד למשתמש הקצה) ועד אז תהיינה מצלמות אחרות.
החיסרון הוא במחירה, בחיישן קטן יחסית (אמנם חצי אך עדיין קטן מ- 1), העדר 4K.

המרחק מבמה של כ- 7-8 מ' לכל היותר יהיה כ- 5-15 מ'. אולי במקרים בודדים יגיע גם ל- 20 מ'.
התאורה תהיה תאורת תיאטרון, היינו, פעמים מוארת עם שטיפה מלאה ופעמים מוארת פחות עד צללים.

נראה לי שאני נוטה כרגע ל- FZ1000 אך אשמח לקבל דעה נוספת.
נתון נוסף, אני מתכוון לצלם גם עם מסרטה pansonic HC-X920M ומעניין אותי לדעת האם התוצר הסופי של הצילום של אחד מדגמי ה- lumix ייתן תוצאה דומה (וידאו חד אבל בפורמט שנראה כתכנית טלוויזיה) או שהיא תהיה דומה יותר ל- dslr?

תודה.

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
שלום,
אני מבין את ההתלבטות בין שתי המצלמות - שתיהן יכולות לספק מענה לדרישות שלך.
אני מציע לך לבדוק את שתיהן בחנות - לראות מי מהן נוחה לך ביד. אני מאמין שעדיין ל- GH3 תהיה איכות וידאו טובה יותר, במיוחד בתנאי תאורה חשוכים יותר. עבורי, יכולת החלפת עדשות היא חשובה, אם כי ל- FZ1000 יש טווח שאמור להתאים לרוב הגדול של השימושים. קח בחשבון כי בצילום 4K, הזווית המקסימלית מצטמצמת עקב שימוש במקטע קטן יותר של החיישן ולכן לא תקבל שם 24 מ"מ בצד הרחב אלא פחות.
לגבי ה- X920, אופי הצבעים הכללי שלה יכול להיות דומה לשתי המצלמות המדוברות, תקבל עומק שדה גדול יותר ואכן תחושה כללית דומה יותר לפורמט "טלוויזיה" ופחות קולנועי.

Ra-1

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה.
מכיוון שהיא לונג ותעמוד על חצובה, מטרידה אותי פחות האחיזה.
את החלפת העדשות אני משאיר לסטילס, ואז לא ברור אם כדאי לי לבחור ב GH3 כמצלמה ראשונה אחרי ה- DSLR שלי. בכל אופן, כנראה לא בשלב הזה.
לא ברור לי על מה מסתמכת האמירה שלך של- GH3 תהיה איכות וידאו טובה יותר. בצילום HD כשהיא רחבה הן כמעט זהות ול- FZ1000 חיישן FULL FRAME כך, שלפחות על הנייר ה FZ1000 אמורה לתת תוצאה טובה יותר, וזאת גם בהתחשב בתרומת האיברים שה- GH4 תרמה לה. אשמח להבין אם החמצתי פה משהו.
לגבי ה X920, כך חשדתי.
וכל זאת אחרי שהעפתי מהמשוואה את הסוני S7A בשל הריגוש בקצות האצבעות למול תווית המחיר, העדשות המגבילות וייעוד המצלמה. קשה.

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ל- FZ1000 ממש אין חיישן Full frame אלא להפך, יש לה חיישן 1" קטן יותר משמעותית מזה של ה- GH3.

Ra-1

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
נכון, בדקתי זאת שוב לפני הרכישה ולצרכים הנוכחיים היא מתאימה (תאורה מתוכננת, מרחק מהבמה, חיישן שקטן ברמה אחת מה- GH3ׂ. מקסימום אם לא, תמיד אפשר לרכוש את ה GH3 + 12-35 ולהעביר את ה- FZ1000 כמצלמת גיבוי או זוית.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בסדר גמור, לא תיפול עם אף אחת משתיהן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור