עזרה בבחירת מסך LCD 37

• פותח הנושא king
  • פורסם בתאריך

king

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום

המרחק צפיה יהיה בערך 2.80 מטר לכן החלטתי ללכת על 37 אינצ'.
התקציב שלי הוא עד 5 אלף.
ה- LCD תתחבר לממיר HD של הוט.
על מה אתם ממליצים לי?

תודה רבה.

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
אנא קרא את השירשורים הבאים
הם יתנו לך דרך לשקול קנייה

פשוט השאלה שלך חוזרת פעם אחרי פעם
ממליץ לך לקרוא את כמעט כל השירשורים בדף הראשון לפורום ולהבין מתוכם מה אתה זקוק
ואם עדיין משהו לא מובן תשאל ספציפית
http://www.dtown.co.il/forum/8721-lcd-שאלות-רבות-לפני-קניית-טלוויזיה-בעקבות-ביקורת-שניתנה-באתר.html

http://www.dtown.co.il/forum/8743-lcd-קניית-טלויזיה-lg-vs-samsung.html

http://www.dtown.co.il/forum/8556-מסך-lcd-בגודל-37-עם-תמיכה-ב-native-rate.html

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
מתוך: איך לחבר מחשב למסך פלזמה או LCD
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Native Rate – אידאלי לחיבור מחשב (NR)[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאשר ניגשים לרכוש מסך טלוויזיה ומתכננים לחבר אליו מחשב, חשוב לוודא כי מסך זה תומך בתכונת Native Rate.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]בכדי להבין מהות תכונה זו, נסביר תחילה על המושג Over Scan:[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאשר אות השידור מגיע אל הטלוויזיה, זו מבצעת פעולת הגדלה של התמונה ביחס של כ- 5%-6% יותר, זאת במטרה להעלים הפרעות שמופיעות לעיתים בשולי התמונה.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]בשיטה זו, שולי התמונה המקוריים יוצאים אל מחוץ למסגרת המסך, כך שהם אינם נראים לעין.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאשר מחברים מחשב לטלוויזיה, פעולת ה-Over Scan גורמת לסריקה, עיבוד והגדלה מיותרת של התמונה, מה שגורם לטשטוש החדות, התופעה בולטת בעיקר כאשר מוצג טקסט על המסך.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כיום, טלוויזיות רבות מגיעות אפשרות בחירה נוספת בתפריט, זו מאפשרת לבטל את פעולת הסריקה המיותרת, כך שהתמונה שיוצאת מן המחשב, מוצגת על המסך בדיוק של פיקסל מול פיקסל.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]אבל, מי שיחפש את המונח Native Rate בתפריטי הטלוויזיה, סביר להניח כי לא ימצא אותו, משום שכל יצרן מכנה אותו בשם אחר.

שמות שונים ל- Native Rate - NR
[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]ב- LG למשל, המצב קרוי Just Scan, כמו גם במסכי סמסונג, פיוניר מכנה אותו Dot By Dot , טושיבה Native וחברת סוני Full Pixel.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]במסכי פנסוניק, התכונה נשלטת דרך תפריט SETUP, בשאר המסכים, מופיע פרמטר זה בתפריט PICTURE תחת הסעיף Aspect Ratio / Size.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]כאמור, יש לבחור במצב זה, שאגב משפר את חדות התמונה גם בעת צפיה בערוצי HD (מומלץ בהחלט).[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]לא כל דגמי הטלוויזיות כוללים תכונה זו ולרוב גם הענין אינו מצוין במפרט הטכני של המסך.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]דרך אחת לברר הימצאות Native Rate היא לבדוק בחנות, האחרת היא לברר בפורומי וידאו (כדוגמת פורום פלזמה / LCD באתר) או לקרוא ביקורות מקצועיות על הדגם המבוקש.[/FONT]

אם ליאור כותב "חשוב לוודא" הגיון לוגי פשוט אומר שלא כל מסך תומך בNR בכניסות HDMI או בVGA.

נערך לאחרונה ב:

king

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קראתי את כל זה אבל הבעיה שאין שם המלצה על איזשהו דגם ספציפי.

יש פשוט מלא חברות ולכל חברה מלא דגמים לכל גודל טלויזיה ואני מבולבל ולא יודע מה לבחור לכן אשמח שתעזרו לי...

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
שמתי את זה כדי שלא תבצע קנייה על סמך מידע מוטעה.
אם מדובר בסלון הבית ואם מדובר בצפיה בהוט נטו הייתי ממליץ לך ללכת על טלויזיה יותר גדולה ואולי גם על פלזמה.

king

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הסלון לא גדול והמרחק צפיה יהיה משהו כמו 2.70-2.80 מטר. יש טעם בכלל ללכת על 42?

ושוב פעם, יש לכם דגמים מומלצים?

deep

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
5000 ש"ח קשה למצוא משהו איכותי

king

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בסדר DEEP, הבנתי אותך.

אשמח לקבל תשובות מאנשים אחרים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור