עזרה בבחירת כבלים מבעלי ניסיון עד 1200 ש"ח

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
שלום

ברשותי
מגבר משולב RA-980BX של רוטל , 100W לכל ערוץ. A+B
מקור RCD-02 של רוטל
רמקולים - TRIANGLE COMETE ES

אני מחפש סט כבלים לרמקולים ולמקור,
הייתי מעוניין בחוות דעת מבעלי ניסיון ברכישת כבלים באיזור המרכז.
אין לי שום דרך לשמוע את הכבלים, ואני לא מבין בתחום,
יצא לי לשמוע הבדל ניכר בין הכבל של ה100+ ש"ח שיש לי למקור, לבין כבל זול יותר
והיה הבדל משמעותי שהניע אותי למסקנה שאני צריך להשדרג את הכבלים.

בהנחה שהתקציב מוגבל, האם כדאי לי להשקיע בכבל אחד טוב לרמקולים או בB-WIRE?

ואיזה כבל מתאים אני צריך למקור , ומה בערך צריך להיות היחס הכספי בין הכבל של המקור לכבל של הרמקול.

אשמח להמלצות, ובעיקר לכאילו שיתנו את התמורה הטובה ביותר לכספי

תודה

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
תבדוק מה ייתן לך שיפור טוב יותר, לדעתי תבדוק החלפת הרמקול או ההגברה לפני השקעה בכבלים, עם תוספת הכסף השיפור יהיה משמעותי יותר שם.

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
תבדוק מה ייתן לך שיפור טוב יותר, לדעתי תבדוק החלפת הרמקול או ההגברה לפני השקעה בכבלים, עם תוספת הכסף השיפור יהיה משמעותי יותר שם.

אני מרוצה מהמערכת. וכבלים אני בכל מקרה צריך.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
וכבלים אני בכל מקרה צריך.

מה הכוונה? לא מחובר לך כלום? המערכת לא עובדת?

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
מה הכוונה? לא מחובר לך כלום? המערכת לא עובדת?

כרגע לCD מחובר כבל זול של 100 ש"ח שאינני זוכר את שמו
ולרמקולים מחוברים כבלים זולים של MONSTER שעולים ביחד 100 ש"ח

אני מאוד מרוצה מהמערכת שלי (הכל כמובן ביחס לעלות) , אני מחפש פשוט את הFINISH לסאונד ומאחר שיצא לי לשמוע הבדלים ניכרים בין כבל לכבל, אני מאמין שאני צריך לשדרג את הכבלים למשהו ראוי יותר.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
כרגע לCD מחובר כבל זול של 100 ש"ח שאינני זוכר את שמו
ולרמקולים מחוברים כבלים זולים של MONSTER שעולים ביחד 100 ש"ח

אני מאוד מרוצה מהמערכת שלי (הכל כמובן ביחס לעלות) , אני מחפש פשוט את הFINISH לסאונד ומאחר שיצא לי לשמוע הבדלים ניכרים בין כבל לכבל, אני מאמין שאני צריך לשדרג את הכבלים למשהו ראוי יותר.

אם אתה מרוצה מהמערכת אז אל תיגע, אבל כמו שאתה בטח יודע תמיד אפשר לקבל "יותר טוב" אם ככה הצעתי עדיין עומדת, חסוך את הכסף או שתחליף את אחד הרכיבים. (רמקול או מגבר)

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
אם אתה מרוצה מהמערכת אז אל תיגע, אבל כמו שאתה בטח יודע תמיד אפשר לקבל "יותר טוב" אם ככה הצעתי עדיין עומדת, חסוך את הכסף או שתחליף את אחד הרכיבים. (רמקול או מגבר)

ראיתי שממליצים על איזה כלל אצבע שהכבלים צריכים להוות בערך 10% ממחיר המערכת
כרגע אצלי הם מהווים פחות מ2%, וזה עוד לפני שאני משדרג את הציוד שלי ליקר יותר.
אני לא מבין בתחום, אבל ראיתי הבדל ניכר כשהשוותי בין 2 כבלים שונים זולים, מאחר שהגבת להודעה שלי כאשר הדגשתי שאני מעוניין לקבל המלצה ממבינים בתחום אז אני מרשה לי להניח שאתה מבין בתחום, האם הכלל אצבע הזה שאני מדבר עליו מוטעה וכבלים ב200 ש"ח מסוגלים להביא את המערכת שלי לפוטנציאל שלה, או שפשוט אתה לא אוהב את הרמקול והמגבר שלי?

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
ראיתי שממליצים על איזה כלל אצבע שהכבלים צריכים להוות בערך 10% ממחיר המערכת
כרגע אצלי הם מהווים פחות מ2%, וזה עוד לפני שאני משדרג את הציוד שלי ליקר יותר.
אני לא מבין בתחום, אבל ראיתי הבדל ניכר כשהשוותי בין 2 כבלים שונים זולים, מאחר שהגבת להודעה שלי כאשר הדגשתי שאני מעוניין לקבל המלצה ממבינים בתחום אז אני מרשה לי להניח שאתה מבין בתחום, האם הכלל אצבע הזה שאני מדבר עליו מוטעה וכבלים ב200 ש"ח מסוגלים להביא את המערכת שלי לפוטנציאל שלה, או שפשוט אתה לא אוהב את הרמקול והמגבר שלי?

נראה לי שאתה מזלזל בעצמך יותר מידי, כללי אצבע הם קשקוש.
יש דעות לפה ולפה אז עושים ממוצע וקובעים כלל. מה הסיכוי שזה יתאים אצלך?

השיטה הכי טובה היא ללכת ולנסות בעצמך, אם אין לך זמן לבדוק בעצמך רק אז הולכים לפי כללי אצבע אבל זה אומר שאתה לא ממקסם את הפוטנציאל של הכסף שלך.

במילים אחרות, ה1200 ש"ח יתנו לך תוצאה טובה יותר אם תחליף הגברה או מקור (לדעתי) ואין לזה שום קשר אם אני אוהב או לא את הרמקול שלך. אתה צריך לנסות. זה חלק מהכיף של התחביב.

יש לך גם אפשרות לחסוך את הכסף ובעוד כמה חודשים אולי יהיה לך תקציב גדול יותר ואז בכלל תוכל להשתולל.

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
במילים אחרות, ה1200 ש"ח יתנו לך תוצאה טובה יותר אם תחליף הגברה או מקור (לדעתי) ואין לזה שום קשר אם אני אוהב או לא את הרמקול שלך. אתה צריך לנסות. זה חלק מהכיף של התחביב.

.

תודה על העזרה
אני כבר לאחר החיסכון והשידרוג, כרגע החלפת הרכיבים לא באופק.
אני רק מעוניין לשדרג את הכבלים, ובשביל זה אני צריך המלצות

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אהההה .... חייב ..... לעמוד ...... בפפפפיתוי ......... לללא .......... להגיד .......מה ....... דעתתתתי ........ על .....כככככבלים ....... לא ............ לחחחחטוף............ את ......... השירשור ..... לכיוון ........ רעעעעעע ......... אייןןןןן ....... זמןןןןןןן ...... לזה ........... יותרררר ....... מדי ......... עבודה ......... הפרוייקט ........ החדשששש......... רותח ........... חייב........ לעמוד ........ בפפפפפרץץץ.....

:D:p

אם אתה כבר רוצה להשקיע בכבלים, אז את השיקולים שלך בטח כבר עשית.
יש לי חבר או שניים (בחו"ל עוד כמה) שנשבעים שלא תמצא תמורה יותר טובה לכסף (סטריאופונית או כספית) ממה שתקבל משני היצרנים האמריקניים הללו.
(אין לי שמץ של מושג אם הם מיוצגים בארץ, אבל הם עושים משלוחים)

http://signalcable.com

http://www.bluejeanscable.com

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אל תקנה כבל שעולה יותר מכמה מאות ש"ח (נגיד 300) לפני שבחנת אותו על המערכת שלך.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
כמה שאלות להבנה.

א. מה הגוון של הצליל של המערכת שלך- לאבחנתך.
ב. מה היית רוצה לשנות- ולאיזה כיוון.
ג. בהבדלי הכבלים ששמעת- מה אהבת / לא סבלת.

ובמקרה של הציוד שלך תימנע מ BI-WIRE ,
לא בגלל חוסר שינוי- אלא בגלל תיעדוף תקציבי יותר מאוזן.

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
כמה שאלות להבנה.

א. מה הגוון של הצליל של המערכת שלך- לאבחנתך.
ב. מה היית רוצה לשנות- ולאיזה כיוון.
ג. בהבדלי הכבלים ששמעת- מה אהבת / לא סבלת.

ובמקרה של הציוד שלך תימנע מ BI-WIRE ,
לא בגלל חוסר שינוי- אלא בגלל תיעדוף תקציבי יותר מאוזן.

א. הייתי מעוניין לקבל סאונד יותר חם מבלי לפגוע בבהירות ובפירוט שלו בגבוהים,
ב. הייתי מעוניין לשפר את הבמה.
ג. לצערי לא שמעתי כבלים מסוגים שונים, ואין לי אפשרות לשמוע אותם על הסט שלי.

מבחינת יחס עלות באחוזים מה אמור להיות התקציב למערכת כזו? ועל איזה יחס +- אני צריך לשמור בין המחיר של הכבל לCD והמחיר של הכבל לרמקול?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
שלום,
ניראה לי שקצת קשה להמליץ לך על כבלים מניסיון אישי
של מישהוא.היות ולא כל ההגברות נותנות אותם תוצאות עם
אותם כבלים.אצלי למשל יש גם רמקול של טריאנגל,והכבל הוא
KIMBER 8TC BI-WIRE ,אבל ההגברה שונה בתכלית.
היתי ממליץ בגלל מוגבלות תקציבית לנסות הן אצל איל פור
"אודיו פידלטי" ו"מאסטרו אודיו" עופר שחורי,להם ישנם כבלים
ואינטרקונקט בסביבות 600 ש"ח לפריט וליראות אם משהוא
"יתלבש"לך במערכת.תשמע ותחליט.
בהצלחה.

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
דבר ראשון כנס 'לג'נקיה' של מוצרי אלקטרוניקה- ותבקש שנאי מבדל של עד 1.5KV מ 230 ל 230 וולט - ותחבר אותו לציוד.

זה השיפור הדרמטי ביותר שתקבל (ותוציא על שנאי יד שניה כ 300 ש"ח).

לאחר מכן תתיקשר לעופר (מאסטרו אדיו), או לניל (לייב סאונד)- ותיקח את הכבלים הפשוטים שלהם, באורך הקצר ביותר שיתאים לך.

אישית אני לא חסיד הכבלים של אמיר או איל- והם ירושלמים ולא מהמרכז- אבל יכול להיות שהם יוכלו לתת לך עיסקה שתימשוך את תשומת ליבך, שווה בדיקה.

אני מדגיש, לטעמי כבלים יעשו פחות 'דרמה' בהשווה ל 'שנאי המבדל', תתחיל איתו.

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
ויכתוב סונוס לאמור:"כללי אצבע הם קשקוש". מה אומר ומה אדבר על הקביעה, שלא לומר הפסקנות. בעצם, ארשה לעצמי להציע הצעה: כללי אצבע אינם קשקוש. כללי אצבע הם סיכום בסיסי ופשוט של עקרונות מנחים ומהווים נקודת מוצא סבירה. משום מה זה נראה לי נכון יותר.

shay7629

אוהב את התחום
מעורבות
122
נקודות
43
דבר ראשון כנס 'לג'נקיה' של מוצרי אלקטרוניקה- ותבקש שנאי מבדל של עד 1.5KV מ 230 ל 230 וולט - ותחבר אותו לציוד.

זה השיפור הדרמטי ביותר שתקבל (ותוציא על שנאי יד שניה כ 300 ש"ח).

לאחר מכן תתיקשר לעופר (מאסטרו אדיו), או לניל (לייב סאונד)- ותיקח את הכבלים הפשוטים שלהם, באורך הקצר ביותר שיתאים לך.

אישית אני לא חסיד הכבלים של אמיר או איל- והם ירושלמים ולא מהמרכז- אבל יכול להיות שהם יוכלו לתת לך עיסקה שתימשוך את תשומת ליבך, שווה בדיקה.

אני מדגיש, לטעמי כבלים יעשו פחות 'דרמה' בהשווה ל 'שנאי המבדל', תתחיל איתו.

נשמע מעניין
אשמח לקישור לחנות או יד שנייה למוצר כזה אם אתה מכיר, כי באינטרנט לא מצאתי

תודה

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
"הם ירושלמים". ירושלים, אילן, נמצאת במרחק 60 ק"מ, 45 דקות נסיעה מת"א. מניסיון עם הצמד המוזר הנ"ל - ירושלמים, בכל זאת - הם מצליחים להתגבר על פערי המרחק האדירים האלו, ולספק מוצרים גם לבדיקה. זה מאוד מסובך (לוגיסטיקה וכל השאר) אבל הם עומדים בכך בגבורה (כולל המעבר בשער הגיא, הבעייתי אמת). האמת היא שלא בטוח שהיו עומדים בכך עם נגן, או מגבר, אבל עם כבלים הם עוד מסתדרים

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
"הם ירושלמים". ירושלים, אילן, נמצאת במרחק 60 ק"מ, 45 דקות נסיעה מת"א. מניסיון עם הצמד המוזר הנ"ל - ירושלמים, בכל זאת - הם מצליחים להתגבר על פערי המרחק האדירים האלו, ולספק מוצרים גם לבדיקה. זה מאוד מסובך (לוגיסטיקה וכל השאר) אבל הם עומדים בכך בגבורה (כולל המעבר בשער הגיא, הבעייתי אמת). האמת היא שלא בטוח שהיו עומדים בכך עם נגן, או מגבר, אבל עם כבלים הם עוד מסתדרים

תמורת סכום סימלי של 200 ש"ח שכחת לציין (מעניין למה)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שי.

ראשית רצוי לבחון את הכבל על המערכת שלך ובשום אופן לא להזמין כבל ללא שמיעה אלה אם כן הוא ממש זול ואתה מעוניין להיתנסות.

אני מכיר את הקומט טוב , אפילו טוב מאוד ואפילו בשילוב זהה לשלך.

האמת היא שלקבל חום מקומט משודך לרוטל על ידי החלפת קבל זה עיניין לא פשוט ולא נראה לי אפשרי, אולי תקבל טיפל'ה יותר חום עם וואן דל הול שאמיר ארמה מיבא אך זה יבואא על חשבון פרטים לעומת כבל של XLO שיגביר לך את הבהירות אך הפרטים ישתפרו כמו כן האווריריות והצלילות.

ראשית הייתי מנסה לחשוב על אופציה של הגברה חמה יותר, אם בכל זאת תתעקש על כבל דע לך שכבל הוא התיקונים הקטנים ובשום אופן לא אופי הצליל באופן כללי לכן אני הייתי ממליץ לך להמתין טיפה עם הרכישה הזו ולהשיג חמימות, פרטים, הפרדה טובה יותר על ידי הגברה שונה.

לגבי כבלים.

וואן דל הול יכול להתאים איות והוא שמנמן באופי הצליל ומוסיקלי מאוד.
JPS גם יכולים להתאים {אני מקווה שיש במחיר שלך}
אקוסטיק זאן הוא גם כבל ששווה לבחון, הוא משהו בין ה-וואן דל הול ל-XLO .

אלה הכבלים "החמים" שאני מכיר היטב. נסה אותם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור