LCD עזרה בבחירת טלוויזיה - פנסוניק או פיליפס?

tzlils

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לכל מומחי הפורום שלום! אני עומד בפני קניית טלוויזיה חדשה. לאחר לבטים רבים החלטתי ללכת על LCD בגודל 42 אינץ' 100 הרץ. שתי המועמדות הסופיות שלי הן: פנסוניק THL42S20 ופיליפס 42PFL5405. הפרמטר הכי חשוב לי הוא כמובן איכות התמונה גם ב-HD וגם בשידורי SD רגילים. שאר התכונות פחות חשובות לי. אשמח מאוד לקבל את המלצתכם. תודה! צליל

hbs

חבר משקיען
מעורבות
9
נקודות
18
ראית אותם בכלל בחנות ?

tzlils

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ראיתי רק את הפיליפס...

את הפיליפס ראיתי בכמה חנויות. התמונה נראית לי מצוין. ועם זאת מפריע לי בה איכות הסאונד (בשלב זה של חיי אין לי כוונה לחבר את הטלוויזיה למערכת קולנוע ביתית). כמו כן יש עליה רק שנתיים אחריות לעומת 5 שנים על הפנסוניק. את הפנסוניק לא ראיתי עדיין - ראיתי את הדגם של ה-50 הרץ (סדרה U) ובכל מקרה - לא נראה לי שאצליח לראות את שני הדגמים זה לצד זה באותה החנות כך שיהיה לי מאוד קשה להשוות. בקיצור - אשמח לחוות דעת מקצועית בעניין...

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
החסרתה הרבה פרטים חשובים כדי שנוכל לעזור לך:
1.מה המרחק צפייה?
2.מה התכנים?
3.מה תנאי התאורה?
4. חיבור למחשב היה?
5.מה תמצפה מהטלוזיה?
6.חיבורים מיוחדים?

בנוגע לטלוזיות הפנוסזניק U20 לפי טעמי מציגה איכות הרבה יותר נעימה בשידורי SD
עם איכות שחורים מציוניות ובלי הרבה פקסולים ומריחות לעומת זאות הפליפיס מציגה איכות הרבה יותר טובה בHD
לפי מה שראיתי הפילפיס טלוזיה מציוניות בHD
ואחת הטלוזיות הLCD האכתיות של פליפיס בLCD
עם תמעונין יותר בHD וןהרבה בלורי אני חושב שהפילפיס מתאימה עם תמעונין יותר בSD תחשוב על הפנסזוניק או על טושיבה או סוני שמציגים איכות מציוניות בSD
האם הפנסוניק S הוא פלזמה או LCD?עם זה LCD לצערי אין לי הכירות מנמנלית איתו ולכן לא יכול להמליץ לך עליו חוץ מלבקש ממך לראות אותו בחנות

tzlils

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מתן -

כפי שציינתי - הגעתי ל-2 הדגמים האלו אחרי מסע צפיות ולבטים רבים... בסופו של דבר - כפי שאמרתי - איכות הצפייה היא הפרמטר החשוב ביותר עבורי. ומכיוון שעדיין רוב השידורים הינם רגילים ולא ב-HD אז אני אתן משקל יתר לאיכות הצפייה בשידורים הרגילים. שאר הפיצ'יפקס פחות מעניינים אותי. חיבור למחשב - בכלל לא. צפייה בסרטים דרך USB - לא מאוד חשוב. חיבור לאזניות לעומת זאת חשוב לי מאוד ויש את זה בשני הדגמים. כפי שציינתי לגבי הפיליפס - לא אהבתי את איכות השמע שלה (הסאונד בוקע ממרכז הטלוויזיה) ואין לי כוונה לחבר בשלב זה מערכת קולנוע ביתית. נושא האחריות גם הוא מאוד משמעותי: שנתיים לפיליפס לעומת 5 של פנסוניק. לכן - אני נוטה יותר לכיוון הפנסוניק אבל פשוט לא יצא לי לראות אותה בשום תצוגה וזה החשש היחידי שלי. חשבתי שכאן בפורום - מישהו כבר קנה ו\או ראה אותה ויוכל לייעץ לי. כפי שציינתי - דגם ה-S של פנסוניק הוא LCD עם 100 הרץ (דגם ה-U הוא 50 הרץ)

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
שוב אני לא מכיר את S20 ולכן לא יכול ליעיץ לך עליה זה לא מקוצעי ליעיץ על דגם שאתה לא מכיר ויש לך ניסיון אישי איתה לעומת זאות את U20
אני מכיר אישית מצפייה בחנות ומצפייה בבבתים של חברים והיא מעולה בSD
הפליפיס מציג תמונה מציוניות בHD וכולל מנגנון 100 הרץ..
האם אתה מעונין גם בפלזמה?
כי פלזמה מתנהגת בשידורים רגילים יותר טוב והתמונה יותר עגולה ורכה ופחות זרחנית ויותר טבעית מLCD
ושוב תענה לי על הסעיפים למעלה בנוגע למרחק התכנים אולי לא בכלל מתאים לך הדגמים האלו...

tzlils

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מתן -
שוב תודה. הבנתי שאין לך ניסיון עם הדגם הספציפי הזה של פנסוניק. אני מודה שאני קצת נרתע מהפלזמות למרות שהמחירים שלהם נמוכים יחסית בימים אלו. מרחק הצפייה הוא בערך 3-3.5 מטר. אני מעריך שגם גודל של 46 יכול לבוא בחשבון אבל זה קצת מעבר לתקציב שלי ואני גם לא רוצה שהטלוויזיה "תשתלט" לי על הסלון. בכל מקרה - תודה על הייעוץ!

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
למה אתה נרתע? אני רוצה שתכתוב לי רשימה של בעיות שתחשוב שישהיה לך עם פלזמה ואני יענה לך בפירוט עם זה נכון או לא
למרחק הזה אכן צריך 46
עם תמעונין באיכות SD טובה אני ממליץ על סוני EX402
בעלת שני כנסיות סקרט +4 כנסיות HDMI
וטניור דגיטלי 5 ערוצי עידין+HD
יש לה איכות מציוניות בSD היא לא מדגישה במיוחד גוונים לא טבעים כמו אדום כתום סגול וכולמני צבעים למנים אלה נוטה יותר לגוון לבן וצהוב שלפי דעתי אלו הגוונים הנעמים ביותר היא מתתמודת הטיב עם בעיות כמו פלקציה מריחות טיטושים זימזומים ומעלים אותם לגמרי יש לה מתיחה חכמה מציוניות ויש לה מעבד E2 אכותי שמתתמוד היטיב עם SD
בHD היא מציגה איכות מציוניות ואפשרות לראות פרטים קטנים ביותר שאני לא ראיתי בLG LD460
למשל יש לה איכות יותר טבעית מLG LD460
ויותר מציאותית ופחות פלסטקית ופחות זרחנית קיצור טלוזיה מעולה אני ממליץ גם שתקרא בקרות עליה אני אישית עדין לא יצא לי לקראות בקקורת עליה והמלצה הזאותי היא על פי ראיה בלבד גודל 46 עולה כ4300 שקל מחיר שווה לכול נפש
לעומת זאות פלזמה כבר אכותית יותר כמו PK550 עולה באותו מחיר והיא 50 אנטיש ומתתמודת יותר טוב עם SD
אני ממליץ בחום שתקנה פלזמה שגם יש לה יחס קונסטרט טבעי גבוה יותר שמטבט בשחורים טובים יותר ותמונה טבעית יותר וגם מתתמוד עם SD טוב יותר
בהצלחה

tzlils

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הגעתי להחלטה..

מתן - שוב תודה על ההשקעה...
בסוף הלכתי על הפנסוניק LCD 42 אינץ' 100 הרץ סדרה S עם אחריות מלאה ל-5 שנים של יורוקום עם טכנאי עד הבית. קניתי בחנות קטנה ומקצועית וגם המוכר בחנות אמר לי שהוא באופן אישי מעדיף פלזמה אבל אם כבר LCD אז הדגם הזה הוא מצוין. מאמין שלא אתאכזב. בינתיים היא עוד בקרטון - אתקין בשבוע הבא. שוב תודה על הייעוץ! צליל

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
אוקי צליל אני מקווה שתהנה מהמסך אני עדין חושב שפלזמה עדיפה בתקציב הזה אבל אני אישית לא מכיר את S20
ולכן לא יכול לומר חוות דעת עליו

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור