עונג שבת וליהוג תוך כדי האזנה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
משהו מאד מרגש אותי היום, ואני חייב לחלוק איתכם.

אחד הדברים המבאסים בהחלפת מגבר ממשולב לקדם+פאוור (או שני מונובלוקים במקרה שלי), הוא הצורך להמתין לאחד מהם כאשר הם לא נקנים מאותה חברה, ואפילו לא מאותו יבואן.
היות והפאוורים סופקו לי מיידית ע"י לסרי, בניגוד לפרה שלוקח לו מספר חודשים להגיע, נאצלתי "להסתפק" בפרה של KR P130 שהואיל בטובו להשאיל לי חבר.
עם זאת, מספר תחנונים ועיני חתול (ההוא של שרק) הספיקו כדי לקבל מערן את הפרה 600 של לקסמן, עד שיגיע המכשיר שהזמנתי.
שבוע שעבר נחת אלי שוב ה- 600 (שבו נעזרתי כשקניתי את הפאוורים לפני כחודש).

עם כל האהבה ל- KR (ואני חייב להודות שאין הרבה ממנה... אני פשוט לא איש של מנורות), בשניה שחיברתי את הלקסמן ושמתי את הקטע הראשןו, נפלטה לי אנחת רווחה בלתי נשלטת.

הפירוט... המוסיקליות, החוסר-מאמץ הזה, המיקום המדוייק של כל כלי במרחב.... לא רואה את המנורות האלה ממטר. ה- KR בהשוואה נשמע כמו הגברה של מגברי גיטרות של MARSHAL - מגניב, GROOVY, עם בס שנותן בעיטה בבטן, אבל מרוח ולא מספיק מפורט. (לא השוואה פיירית, כמובן. הלקסמן עולה יותר מפי 2).

בקיצור, כבר שבוע שאני מתענג על המערכת במתכונתה החדשה. ואתם יודעים מה גיליתי?
כשמוציאים קרוב ל- 100,000 ש"ח על הגברה, לא רק מקבלים מערכת יותר טובה.

זה לא הגודל, הפירוט, ההצגה השונה לחלוטין של המוסיקה, ה- EFFORTLESS הזה שמטריף אותי כשההגברה חמה ועובדת. זה לא.

הערך המוסף הגדול ביותר שאני מקבל פה היא היכולת לשבת ולהאזין במשך שעות - רצוף - מבלי להרגיש גרם של עייפות, לאות או רוויה.
זה לא שקודם האוזניים התעייפו לי. פשוט הגיע הרגע לקום, ולעשות דברים אחרים.
אבל עכשיו? אני כבר שלוש שעות עם מוסיקה, ויכול מבחינתי עוד 4 שעות בלי למצמץ.

השידרוג הבא צריך, כנראה, להיות חלל האזנה ייעודי כדי שהאשה תוכל גם היא להשתמש בסלון ובמטבח.

בקיצור... אם צריך למצוא ערך לתחביב הארור הזה שמוציא לנו כספים בלי הכרה, שולח אותנו למרדפי שווא וגורם לנו לאובססיות וחוסר שפיות - אז אני מצאתי אותו שוב: בזכות התחביב הזה, אני פשוט שומע יותר מוסיקה. וזה מבחינתי, שווה הרבה יותר מהערך הכספי של המערכת.

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
צריך לשמוע
נשמע מעניין צוחק!

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
תעשה קופי פייסט של הפוסט הזה לדיון של נמר על מוזיקליות. זה יעזור לו לישון טוב יותר בלילה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תעשה קופי פייסט של הפוסט הזה לדיון של נמר על מוזיקליות. זה יעזור לו לישון טוב יותר בלילה.
לא. אני מסרב. :) אני איתו עם התיאולוגיה האודיופילית שלו. אני גם חושב שכל פרמטר צריך להיות מוגדר, מדיד, וברור לכל הבריות (=לא אמורפי).
כמו ש"פירוט" נובע ממספר מאפיינים חשמליים היוצרים ביחד את עודף האינפורמציה, כך גם "מוסיקליות" היא אוסף של מרכיבים. הבעיה היחידה היא שעוד לא הגדרנו אותה. ההבדל בין כולנו לנמר, היא שאנחנו לא צריכים להגדיר אותה, והוא כן, כי הוא זה שכותב את הסקירות. אבל כולנו, כולל התימני, יודעים על מה מדובר בסופו של יום.

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
תהנה לך מתנוש אני מקווה שתהנה עוד יותר שיגיע הקדם החדש .

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
איך שאתה רוצה. אבל אם שנתו תנדוד הלילה, זה על ראשך.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הערך המוסף הגדול ביותר שאני מקבל פה היא היכולת לשבת ולהאזין במשך שעות - רצוף - מבלי להרגיש גרם של עייפות, לאות או רוויה.

א. תתחדש!
ב. זה יפה :)
ג. זה גם המצב אצלי, וזה האמת גם היה לפני השדרוג האחרון (של הממיר/מחשב/EQ)

עבורי אני יודע מה יכול לעייף
- אקוסטיקה לא מכוילת שדופקת לי בראש
- מוזיקה שנשמעת בצורה משעממת למדי

nizans

חבר משקיען
מעורבות
10
נקודות
18

.
[/B]
מתן כל כך הרבה מדובר ומסופר על החוויה האודיפילית שאתה עובר בשבועות האחרונים שצריך לאסוף את חוצפתי הצברית כדי לשמוע את הפלא.
אבל . מאיפה יש לך את הפריוולגיה הזאת של 4 שעות מבלי שיפריעו לך להאזין . וואללה אצלי גם כשהם לא בבית יש להם דרכים לברר אם הכל בסדר.
נהנתי לקרוא תתחדש ותהנה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
א. תתחדש!
- אקוסטיקה לא מכוילת שדופקת לי בראש
תודה מיכאל..
תזכיר לי איך אתה עושה את האקוסטיקה אצלך? ה- RC הכוונה. תוכנה במחשב או חומרה חיצונית?

מתן כל כך הרבה מדובר ומסופר על החוויה האודיפילית שאתה עובר בשבועות האחרונים שצריך לאסוף את חוצפתי הצברית כדי לשמוע את הפלא.
אבל . מאיפה יש לך את הפריוולגיה הזאת של 4 שעות מבלי שיפריעו לך להאזין . וואללה אצלי גם כשהם לא בבית יש להם דרכים לברר אם הכל בסדר.
נהנתי לקרוא תתחדש ותהנה.
תודה ניצן. קודם כל, אתה מוזמן. שנית, אכן צדקת - חצי שעה לאחר שהשורות האלה נכתבו, קיבלתי זימון התייצבות לשטיפת כלים וסידור הבית, על מנת שאוכל לקבל ארוחת ערב בזמן. וכל זה בלי ילדים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור