עוד חוויות וינילים

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
אז אחרי התחלה לא פשוטה (את הפטיפון הראשון שקניתי נאלצתי לשלוח מייד לתיקון ובסוף מכרתי אותו), אני מתחיל להנות מוינילים וגם לצבור אוסף תקליטים קטן שגדל מיום ליום. אני קונה אך ורק משומש. יש נפילות מידי פעם אבל גם מציאות לא נורמליות. היום היה יום המציאות. נפלתי על מוכר שהחליט להפטר מכמות גדולה של תקליטים, רובם במצב ממש טוב. יצאתי עם איזה 20 תקליטים שעלו ברובם לא יותר מ-5 יורו. בתוך השלל הדפסה אנגלית מקורית של band on the run של סיר פול, הדפסות גרמניות מעולות של סטילי דן. ממש מרוצה. בתוך הערמה נתקלתי בשני תקליטים ישראלים (המוכר אפילו לא ידע איך הגיעו לשם) ולקחתי גם אותם. אחד מהם היה מחכים למשיח של שלום חנוך. תקליט מקורי מ-1985. רובו של התקליט היה במצב ממש לא טוב (את רוב התקליטים שלקחתי בחנתי מקרוב אבל את הישראלים פשוט חטפתי). למזלי היו בכל זאת כמה ששירים שהיו במצב טוב.

מה להגיד. את זה לא נוח יש לי ב-cd וגם בסטרימינג בקובוז. הויניל נשמע בליגה אחרת לגמרי. פתוח ודינמי. בסטרימינג השיר נשמע כמו בוץ בג׳ונגל. אני צריך לשלוף את הסי די ולבדוק.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,626
נקודות
113
שתי מילים לי אליך:

כפרה
+
עליך

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
תתחדש אחלה מציאות :בעד:

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
תתחדש אחלה מציאות :בעד:
תודה. היו עוד הרבה מציאת בערמה ואני אפילו מתחרט שלא לקחתי יותר. לצערי הרב שני הוינילים הישראלים שלקחתי (משיח וצמר גפן מתוק של גרוניך) במצב די קשה. בשבוע הבא אני מקבל את מכונת ניקוי התקליטים של pro ject. אמנם לא הטופ בתחום הזה אבל בכל זאת אני אנסה לנקות ולראות אם אני יכול להציל אותם.

בכל זאת המעט שראיתי שינה את דעתי לגבי הטעם לקנות וינילים של מוזיקה ישראלית. מהתקופה שחייתי בארץ וקניתי וינילים (כל שנות ה-80 למעשה), הוינילים הישראלים נחשבו לנחותים בהשוואה ליבוא (שאני חושב היה בעיקר מאירופה). אני זוכר את הפעם הראשונה שנסעתי ללונדון בגיל 17 ב-1985 וחזרתי עם ערמה של תקליטים שקניתי ב-HMV. הייתי בשוק מההבדל ברמת המארז (שלא לדבר על שקיות הנילון הזולות שבהם שמו את התקליטים). אחר כך כבר כמעט והפסקתי לקנות בחנויות המקומיות בכפר סבא והתחלתי לקנות תקליטים בתל אביב ושם היה הרבה יותר יבוא.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
תודה. היו עוד הרבה מציאת בערמה ואני אפילו מתחרט שלא לקחתי יותר. לצערי הרב שני הוינילים הישראלים שלקחתי (משיח וצמר גפן מתוק של גרוניך) במצב די קשה. בשבוע הבא אני מקבל את מכונת ניקוי התקליטים של pro ject. אמנם לא הטופ בתחום הזה אבל בכל זאת אני אנסה לנקות ולראות אם אני יכול להציל אותם.

בכל זאת המעט שראיתי שינה את דעתי לגבי הטעם לקנות וינילים של מוזיקה ישראלית. מהתקופה שחייתי בארץ וקניתי וינילים (כל שנות ה-80 למעשה), הוינילים הישראלים נחשבו לנחותים בהשוואה ליבוא (שאני חושב היה בעיקר מאירופה). אני זוכר את הפעם הראשונה שנסעתי ללונדון בגיל 17 ב-1985 וחזרתי עם ערמה של תקליטים שקניתי ב-HMV. הייתי בשוק מההבדל ברמת המארז (שלא לדבר על שקיות הנילון הזולות שבהם שמו את התקליטים). אחר כך כבר כמעט והפסקתי לקנות בחנויות המקומיות בכפר סבא והתחלתי לקנות תקליטים בתל אביב ושם היה הרבה יותר יבוא.

יפה , העיקר שתהנה :בעד:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,626
נקודות
113
כן , לקנות תקליטים ישראלים בחו"ל נראה כמו בזבוז. ביחד שלום חנוך שהוא מאד נפוץ. חבל. יש דברים מדהימים בהדפסות מקומיות, קניתי pleasure dome לפני כמה שנים בדיסלדורף ב-9 יורו, תקליט מדהים.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
כן , לקנות תקליטים ישראלים בחו"ל נראה כמו בזבוז. ביחד שלום חנוך שהוא מאד נפוץ. חבל. יש דברים מדהימים בהדפסות מקומיות, קניתי pleasure dome לפני כמה שנים בדיסלדורף ב-9 יורו, תקליט מדהים.

אם תריץ חיפוש בדיסקוגס אולי תופתע לראות מי מוכר בכמה.... מחכים למשיח נמכר על ידי מוכרים ישראלים ב-30 דולר ועל ידי מוכר מאסטוניה ב-6 יורו......

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לפני כמה וכמה שנים אשתי היקרה שנסעה לאמסטרדם נכנסה לחנות תקליטים יד שניה כדי להפתיע אותי עם כמה תקליטים ומצאה אוצרות. אחד מהם היה תקליט של אסתר עופרים, בהופעה בהיכל התרבות בתל אביב, לפני 40 שנה. תקליט משומש בן 40 שהתגלגל לאמסטרדם, נמכר בכמה יורו בודדים ונשמע חלום. אף דיגיטל לא מתקרב לזה.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לפני כמה וכמה שנים אשתי היקרה שנסעה לאמסטרדם נכנסה לחנות תקליטים יד שניה כדי להפתיע אותי עם כמה תקליטים ומצאה אוצרות. אחד מהם היה תקליט של אסתר עופרים, בהופעה בהיכל התרבות בתל אביב, לפני 40 שנה. תקליט משומש בן 40 שהתגלגל לאמסטרדם, נמכר בכמה יורו בודדים ונשמע חלום. אף דיגיטל לא מתקרב לזה.
הוקלט כמו שהוקלט, הודפס כמו שהודפס וברור שאף דיגיטל לא מתקרב לזה! העניין הוא שיש גם בדיוק את המצב ההפוך…

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
al2813
well done
Band on the run אחד האלבומים הגדולים בתולדות הרוק.
גם סטילי דן לא קוטלי קנים.

avile7

אוהב את התחום
מעורבות
34
נקודות
28
בפריז מצאתי אלבום משולש של מייק בראנט במצב נדיר. 5 יורו.שוק פשפשים ליד הבסטיליה.
יש מציאות שבאות באקראי,והם הכי שוות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,121
נקודות
113
תהנה, אין כמו חווית וויניל

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
איזה כיף
שנים לא שמעתי וניל.

avile7

אוהב את התחום
מעורבות
34
נקודות
28
הכי הזוי שמצאתי בפאתי ורשה,בשוק הפשפשים שם תקליט באידיש.לא קניתי כי היה במצב גרוע,אבל מצאתי אחרים שם,וכמו כן בעוד שוקי פשפשים באירופה.כאן העלו את מחירי התקליטים בצורה פראית,שם עדיין יש מציאות.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
למי יש את הצ׳רצ׳ילים?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור