עד כמה הצליל במערכת השמע שלך עולה ויורד מיום ליום?

עד כמה הצליל במערכת השמע שלך עולה ויורד מיום ליום?

• אין כל שינוי, אלא אם כן אני משנה משהו או "מריץ" מוצר חדש.

Votes: 15 60.0%
  • משתנה מעט מסיבות לא ברורות.

Votes: 6 24.0%
  • לא יציב, מתנדנד ומשתנה מיום ליום.

Votes: 3 12.0%
  • אני כל הזמן מחליף רכיבים, אני לא באמת מכיר את הצליל של המערכת.

Votes: 1 4.0%

• Total voters
    25

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
א. אין כל שינוי, אלא אם כן אני משנה משהו או "מריץ" מוצר חדש.
ב. משתנה מעט מסיבות לא ברורות.
ג. לא יציב, מתנדנד ומשתנה מיום ליום.
ד. אני כל הזמן מחליף רכיבים, אני לא באמת מכיר את הצליל של המערכת.

נערך לאחרונה ב:

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
בין ב ל- ג.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בין א ל-ב

דרך אגב, אתה יכול ליצור סקר

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
א יציב. נובע מכך ש 95% מהזמן מערכת ק"ב מנגנת עת ערוץ בייבי :O

@תומר, קבל ח"ח על מאמציך הבלתי נלאים להיות השרברב פה בפורום ( כלומר לתפקד כפותח סתימות בביוב , באמצעות נשק השירשור החדש ;) ).
גם אם תכשל במלחמת היחיד שלך, תתנחם בכך שרוחנית לפחות, דון קישוט הצליח :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תומר.

אחלה שאלה שתהיתי עליה רבות.

אני אישית עדיין לא יצבתי אותה, ישנם ימים בהם אני אומר שאסור לי לגעת במערכת ושוקל להשאיר אותה כך, לעומת זאת ישנם ימים בהם אני מחפש כיצד לשפר.

אני מניח שישנה השפעה פסיכולוגית על הצליל {מצבי רוח, אוירה, חורף, קיץ וכ"ו}.

בשלושה ימים האחרונים הייתי עם שפעת די קשה והמערכת נשמעה לי חולה גם כן, הקשבתי לה כמה דקות ומאסתי, לא נהנתי. היום שאני מרגיש טוב יותר הפעלתי אותה על הבוקר וגיליתי שהקסם חזר למערכת.

בנוסף ישנם את ההבלים בין יום ללילה, בלילה היא נשמעת טוב יותר מאשר ביום.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,096
נקודות
113
איני חש בכול שינוי אלה אם כן אני מחבר רכיב חדש לסט אפ

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,096
נקודות
113
תומר.

בנוסף ישנם את ההבלים בין יום ללילה, בלילה היא נשמעת טוב יותר מאשר ביום.

לדעתי זה בגלל שאתה סוף סוף ער בשעות הלילה :D

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נכון .

עכשיו גיליתי שזו באמת בעיה להקשיב למערכת מתוך שינה.:) משום מה זה נשמע עמום.:O

yuria

אוהב את התחום
מעורבות
23
נקודות
18
לדעתי כל עוד שאין שינוי של רכיבים במערכת אין שינוי של ממש באיכות הצליל
יכול להיות שאם יש שינוי אז הוא נובע ממאפיינים פסיכולוגים כאלו ואחרים (לדוגמא עייפות )

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הקפיצות בין יום ללילה פחתו

מאז שחיברתי המערכת לשלושה שנאים גדולים שאחד מהם מחובר דרך פילטר קטן לסי די,גם הצליל מאוד השתפר ולמרות שחששתי הדינמיקה לא נפגעה אלא ההפך ,השנאים כנראה מסננים את הרפש הגדול ברשת החשמל בשעות היום ונחמד מאוד לקבל בצהריים צליל של שתיים בלילה
שנאים מסוגים שונים יש אצל מספר יבואנים יגאל לסרי מיבא מערכת סינון שלמה של איסוקלין,ניל מלייב סאונד מיבא שנאים של אקיוטק שנחשבים המרצדס של השנאים המבדילים מסדרת קיו עופר שחורי מיבא שנאים אמריקאים שמורכבים בקופסה בהונג קונג ונשמעים יוצא מן הכלל
קיים גם מוצר אמריקאי ניפלא שנקרא סילבר סירקל שגם אותו ניתן להזמין מניל כמו כן שניתן לקנות שנאים משומשים מגנקיות שיש שם מציאות נהדרות כמו שנאים של טופז ואיצ פי ויש גם שנאים תוצרת הארץ בדפי זהב
רצוי שהשנאים יהיו בלנס(אך זה לא עכשיו) י

נערך לאחרונה ב:

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי סיבה אפשרית להבדלים בן צליל המערכת בבוקר לצליל המערכת בערב היא רעשי סביבה ( ambient noise level ).
בדרך כלל, מי שגר בעיר, סובל מרעשי רקע אליהם הוא לא מודע.
אם הבית לא מטופל אקוסטית באופן מושלם, מבחינת בידוד רעשים, אז בפירוש
בבוקר יש יותר רעש סביבה ( ambient noise level ) מאשר בשעות הערב המאוחרות, וכמובן הלילה.
וגם אם הבית מטופל אקוסטית מצויין, עלול לחדור רעש, כי מה? אף פעם לא פותחים חלון?
מי שיש לו מד דציבלים איכותי, יוכל לעשות ניסוי פשוט.
לבדוק רמת רעש בבוקר, ואז לבדוק רמת רעש בערב (ולמי שיש חיים טובים משלי, אפשר לבדוק בצהריים). התוצאות יהיו מעניינות מאוד לדעתי.
לפני כמה שנים, כשגרתי בדירה ברמת גן, באיזור מגורים שנחשב אפילו לשקט, הופתעתי מאוד.

נ.ב
מי שלא האזין לטלטאביז dts neo 6, לא האזין לטלטאביז מימיו.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אלדר, ובאילו שלושה אתה משתמש?

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
שני מוצרים ששיחקתי בהם בלונדון על מערכת שאני מכיר (אין לי מושג לגבי איכות החשמל שם)
הם
http://www.kempelektroniks.com/PowerStation75.aspx
מחובר למקור סידי- השפעה ניכרת
ןהדבר הבא לכלל המערכת
http://www.kempelektroniks.com/PowerSource.aspx
לא כל כך מוכרים אבל אחד הדברים שמצאו חן בעיני הוא חוסר הפגיעה במקרודינמיקה לעומת שתי חברות אחרות (אחת משווקת בארץ, לא רוצה לבאס משווק)שחשתי שהם לא נותנות עבורי את המכלול שאני מחפש

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
יש לי 5 שנאים

אלדר, ובאילו שלושה אתה משתמש?
יש לי חמישה שנאים אחד של טופז 5 קי וי אי,אחד של סוטה האיטלקית שהוא מיצב זרם שנאי אחד ששימש בזמנו איזה מכונת הנשמה בבית חולים ועוד 2 שנאים גדולים של 5 קיויאי שנרכשו לא מזמן מאחד היבואנים כאן
כולם בכל אופן עברו מודיפיקציה בחווט כך שיהיו מחוברים בלנס, כלומר שני סנפים של 110 וולט שמסתכמים בפאסות והסקונדרי מחובר לאדמה וזה קצת שונה משנאי מבדיל רגיל שבו יש אפס ופאזה של 220 וההבדל בצליל שמחובר 110-0 -110 עצום

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
לאלדר: כמה מההבדל הוא בגלל הזבל של חברת החשמל, וכמה בגלל שבלילה-בלילה יש מין שקט כזה בכלל?
האם השווית?

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ליואל-אתה ודאי יודע

לאלדר: כמה מההבדל הוא בגלל הזבל של חברת החשמל, וכמה בגלל שבלילה-בלילה יש מין שקט כזה בכלל?
האם השווית?
שאני גר במדרחוב ארלוזורוב שהוא שקט להפליא גם בלילה
ויש גם בלילה נפילה אטומית שמנתקים השנאים ומחברים לקיר
בקיצור לא יכול בלי שנאי בכל שעות היום
מזמין אותך לקחת שנאי לסוף שבוע(מתכוון לסוף שבוע!) רק תתכונן להוצאה כי תסתבך י

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אז למה שלא תשפוך את חוכמתך מיד ותסביר לנו דלת העם את הנחיותיו של יועץ הסתרים ותחסוך לנו הרעל
אולי בשתי מילים אומר שמעבר לשימוש בשנאים יש צורך בפילטרים ומיצבי זרם חלקם של שפנר וסוטה
ומספר כבלי שמן גדולים
קיימים מספר המלצות, למשל אילו שצרפתי לינק בפוסט קודם- גם התנסתי אל מול 2 מוצרים אחרים.

ההמלצה שהייתה בכיוון אחר לגמרי הייתה של
Serge Schmidlin
200Ah 12 VDC Sonnenschein series 500
אומנם לא זול אבל אל מול תרונות אחרים זה לא מאוד מאוד יקר.

אני בכלל שאלתי אותו לגבי השנאיים מבדלים שהם מוכרים והוא המליץ לי על סוללה , כפיתרון אולטמטיבי ויותר טוב
הוא בעצם הבחור מאחורי החברים הללו
http://www.audio-consulting.ch
http://www.audio-consulting.ch/Topaudio2007.htm
אומנם לא מדרחוב של ארלזרוב אבל בכל זאת:
http://www.audio-consulting.ch/Peccioli_2007.htm
קצת צרפת
http://www.audio-consulting.ch/HighEndParis2007.htm
ועם חברת רמקולים קרובה ללביך
http://www.audio-consulting.ch/RMAF2006.htm

שמניעים את כל הציוד שלהם על סוללות. שמעתי ציוד שלהם בעבר, ולמרות שהוא לא נראה נוצץ הוא נשמע מצויין.
כנראה הם משתמשים Sonnenschein -חברת סוללות, לציוד שלהם.
כאשר חושבים על המלצתו יש בה הגיון.הסוללות הללו נטענות,ומיועדות לשימושי קצה מיוחדים (זה לא מצבר של סובארו)

לסרג' יש פטיפון זהה לשלי ובדיון ביננו החל עוד לפני כן לגבי איזה שילובים הוא בדק . רוב המשתמשים בורדייר יודעים שיש יתרון להפעיל את הפטיפון בסללה ולא בחשמל.הוא הפנה אותי דווקא למנוע של חברה אמריקאית(למרות שהם מיצרים גם פטיפון בומבילה).
המנוע הנ"ל עשה נפלאות באוזני ואודיופיל אחר בירושלים כאשר חובר לפטיפול מסוג סוליד אקוסטיק , ובאוזני לפטיפון אצלי.
מה יש בהנעה של צלחת על ידי בטריה(מספיק ל 250 שעות לפני שצריך להטעין) ולא על ידי חשמל מהקיר שמשפיע על הסאונד? ניתן להסביר עד מחר. העובדות מצלצלות בעד עצמן.

(אילן ידע לפתוח את הפה שלו על הבחור והחברה. כנראה הקטלוג שלהם לא משהו ואין להם עדיין יבואן כאן בארץ שאפשר "לרדת" עליו).

נערך לאחרונה ב:

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
דיז

תמונות נוף יפייפיות !

אבל מה קשור ציוד של 30 וואט עם בטריה של 200 וואט לשעה, לציוד רציני ואיכותי שאמור להזיז / להזין מגברים שצורכים 1,400 וואט עד 2,000 וואט לשעה.

גם בפעם הקודמת התהדרת עם ההמלצה הזאת- וגם בפעם הקודמת הסברתי לך שבטריות להספקים 'שרצים' אצלנו לא פרקטיים והם מחייבים מעבר למצברי UPS בגודל ארונות.

הגדלתי והסברתי לך בפעם הקודמת שיציבות המתח היא פונקציה ששנאי מבדל לא יסייע לפתור-דבר שניתן לווסתו במייצב מתח נפרד.

כמו כן ניתן 'לסנן' ליכלוך על ידי הגדלת הערך של השנאי המבדל- מה שיתקרב לאידאל של הבטריות, ומבלי להרים ארונות UPS בבית.

ועוד הדגשתי שאת ההסבר הטכני המלומד שאבתי ממהנדסים ישראלים ולא צרפתים- אבל 'קצת' רציניים. אומנם הם לא איזה מהנדס צרפתי שקנה בטריית UPS מיצרן סיני- אני ממש מתנצל.

בכל זאת אחד מהם היה החוקר הראשי של החברה שהמציאה את המוצר UPS בעולם , והאחרים סתם מהנדסי חשמל ראשיים של קונצרני ענק שתחביבם הוא אדיו, או סתם עולים חדשים שהתמחו בתחנות שידור רדיו, או סתם פיזיקאים / מהנדסי חשמל בוגרי תארים מתקדמים ממוסד אקדמי 'עלוב' שנקרא טכניון.

הסברתי אז, ואני מסביר היום- לא ממש עוזר, נכון.

להתבלבל בין בטריות לפטיפון ופרה- לבין ארונות UPS להספקים גבוהים, זה לא ממש רציני גם אם תצרף עוד 500 תמונות של גארז'ניקים צרפתיים / קנדים / בריטים / סינים / גרוזינים וכדומה.

ואני 'פותח' את הפה על חוסר הבנה שלך, השיאים שאתה רושם הם באמת חסרי תקדים וללא אח ורע.

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אילן, אין מה לעשות- כדי לא יחשבו שאתה....... אז אתה כמובן מעוות דברים שנאמרו, מוציא דברים מהקשרם ודואג ללכלך.
קודם כל,להזכירך לא דובר אז על פיתרון עבור ההגברה שלך. דובר על אפשרות של פיתרון גנארי למי שזה מתאים.
זה שאתה צריך מגברים עם הספק גבוהה מאוד כדי להתחיל לצפצף בצפצפה שלך- עדיין לא אומר שכולם צרכים את "הפתרונות" המופלאים הללו. זה מחזיר אותנו לעמדה שלי שהגברה רבת כוח איננה נדרשת בכל שילוב סטאפ. נהפוך הוא. אבל אני לא רוצה להכנס לויכוח העקר הזה שלך.
לכן-כיביכול לעוות דברים ולומר שהצעתי את הפיתרון הזה עבור המערכת שלך- זה שקר ולא עיוות.
אם אתה רוצה לפנות לדרך של שקרים זו זכותך.
לגבי החברים שלך המהנדסים העלומים- זה מצחיק אותי. תשלח אלי את קורות החיים שלהם ונעשה השוואה עם אילו של האחרים.
לגבי יצרן סיני-ברמיזה שלך ליצרן הסוללות, להזכיר לך שהשנאי המבדל שאתה ממליץ עליו הוא של חברה סינית עלומה.
כל החיים שלך אתה מנסה להשוות (בעיקר תפוזים לתפוחים). עובדה של הצורך להשוות ולעשות downgrade
למה שאתה לא מסכים איתו וזה כולל אנשים היא טכניקת ויכוח עלובה. תסמוך עלי שיש לי ניסיון בדברים הללו ואנשים הנוקטים טכניקה כזו- ואני אומר לך שמי שמשתמש בסוג טכניקה כזה הוא כזה שיש לו דימוי עצמי מאוד מאוד נמוך.
אז פעם הבאה שאתה כותב כאן, תעשה לי טובה ואל תביך את עצמיך ותהיה כל כך שקוף במי אתה ומה אתה.
שיהיה לך יום טוב ומוצלח יותר.

נערך לאחרונה ב:

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
דיז

אני מבין שאתה מציע לכל קבוצת 'המובילים' לחשוב על פיתרון אחר לנושא החשמל, ולספר להם שהם טועים- זו הצעה גנארית ולא אישית.

אני גם מבין שאתה מנסה לעקוץ את הבנתנו ע"י 'הסתמכות' על איזה מהנדס שקונה UPS - וזו עקיצה גנארית ולא אישית.

בכלל אתה בעד הצעה גנארית 'לקהל הרחב' עם פתרונות של מגברי 30 וואט- שאולי רלוונטיים ל 2% מאותו 'קהל רחב', אכן גנארי כדבעי.

ואני 'מעוות' את דבריך - שנרכז את הכתובים למאמר אחד ?

ונוספה לי תכונה חדשה- משקר, כי העובדות לא 'נופלות' 'בסדר' הנכון לגביך, וכל פעם מחדש אתה נחשף כחובב שיחות עם מידע אקראי המתחפש לאדיופיל.

אני בניגוד אליך לא מתרגש אם יצרן הוא סיני או לא, ואני לא צריך שיחביאו בתוך קופסאת עץ צרפתית UPS סיני כדי שאחשוב שהוא ראוי.

כדי שיהיה לך קל 'לספוג' את העובדה שאתה מתייעץ עם אנשים נחמדים אבל לא 'עופות נדירים'- אנסה לתת לך קצת פרופורציה בחיים.

אני הלכתי לאדם שהיה הצ'יף אינג'ניר של טכנולוגיית ה UPS (והוא ישראלי) וישבתי לשאול מה נדרש כדי להגיע להנעת מגברי כוח עם בטריות.

הוא לא 'ממש' מומחה לנושא- הוא סתם אחד שהיה אחראי על בניית פתרונות לרוב התחומים הקריטיים (צבאיים ואזרחיים) בעולם, ובתקופת עבודתו שם החברה עשתה את מירב הפרויקטים בתחום בעולם.

לאחר מכן התייעצתי עם 3 מהנדסי חשמל ופיזיקאי- חובבי סאונד ומערכות, ולקינוח הלכתי להתייעץ עם מהנדס שהעביר אולפן טלווזיה באותה התקופה לעבודה ב UPS בלבד, כולל סקירת כל המוצרים שהוא בחן לנושא.

וזה אני- אלדר לעומת זאת חקר את הנושא מכיוון אחר ומצא אדם 'שיבא' את מערכת החשמל של יאכטה גדולה לביתו- כדי לקבל 230 וולט על בטריות (ומאוכסנת במרתף הבית). בנוסף האיש הלך ולמד כל מה שניתן על יצרני שנאים, איכויות שנאים, קנה שנאים כדי לבחון אותם, פירק שנאים.

ואתה עוד חושב ששיחות עם איזה בונה מערכות גארז' צרפתי נותנות לך איזו פרספקטיבת ידע יחודית 'ועליונה' שבגינה 'הצלחת' להמציא את תורת ההנעה של מגברי כוח ע"י בטריות- תגיד את התואר ברפואה גם קיבלת באותן טכניקות איסוף המידע ?

ואני מסכים איתך לחלוטין: יש לי טכניקת ויכוח 'עלובה', אני 'חסר' ידע, יש לי דימוי עצמי 'בזבל', ואני תמיד משווה לאחרים כי שלי 'קטן'- אבל מה לעשות שגם ממצבי 'הקטטוני' אני 'טוחן' עובדות ואתה חזיונות שווא ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור