עדשות למצלמה a6000..

מוש1009

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
כבר הרבה זמן אני מתלבט ולא סגור על גוף מצלמה..לאחרונה הצצתי קצת לשוק המירורלס ותפסה אותי המצלמה a6000 של סוני..(היא נכנסת בתקציב עם עדשת קייט)
העניין הוא ששאר העדשות של סוני מאוד יקרות והמבחר לא כ"כ גדול..השאלה אם ללכת על הa6000 של סוני עם עדשת קייט או על ניקון d5500 עם 17-50 של טמרון?
ד"א יש לסוני עדשות נוספות שמחירן סביר לצלם חובב מתחיל?(לא 2000₪ לעדשה..)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוך הבא לפורום,
הסוני A6000 מצלמה מוצלחת , עם חיישן מוצלח, מהירות תגובה ומהירות פוקוס נהדרים.
עדשת הקיט היא קטנה וזולה וכמו רוב עדשות הקיט היא סבירה בלבד.
מבחר העדשות למצלמה באמת לא מדהים, אבל יש מבחר עדשות לא רע, ובתחום הפריים יש מספר אפשרויות אטרקטיביות
http://www.dxomark.com/Reviews/Best...and-Zooms/Best-prime-lenses-on-the-Sony-A6000
ראה את העדשות מבית סיגמא.

אם אתה חושב להתקדם בתחום באמת מבחר העדשות הזום לא זול מול המתחרים, מצד שני אם אתה חושב להתקדם בתחום ורוצה המלצה על מצלמה - קצת יותר פרטים על הדרישות שלך מהמצלמה יעזרו למקד את התשובה, היות ואין מצלמה אחת שמתאימה לכל דבר.

מוש1009

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה..
התקציב הוא בערך 3500₪ +- השימושים העיקריים די בנאליים צילום יומיומי, נופים, אנשים וכו׳ פשוט איכות התמונה של הקומפקטיות והפלאפון לא מאוד מספקות(בלשון המעטה) וחשבתי ללמוד יותר את נושא הצילום..אם יש מצלמה אחרת שמומלצת יותר אשמח לשמוע..
ושוב תודה רבה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היתרון של מצלמות DSLR שהן נמצאות כאן כבר הרבה זמן עם מחיר שהוא תמורה טובה לכסף, עם מבחר גדול של עדשות וציוד משלים אחר, חיישן גדול וצילום רק דרך עינית אופטית (יש שרואים בכך יתרון ויש שרואים בכך חסרון). החיסרון של מצלמות DSLR הן ביכולת וידאו פחות טובה והן בבעיות של אוטופוקוס בוידאו, מעבר לכך הן גדולות וכבדות.

עובר חובב שחושב על עדשה אחת בלבד ורצה מצלמה גם לטיול אני לא בטוח שזה DSLR זה הנכון. עבור חובב כזה הייתי ממליץ על מצלמות כמו פנסוניק LX100, סוני RX100 מהגרסה היקרה ביותר שנכנסת לתקציב, או להמתין לגרסאות DL החדשות של ניקון שיגעו בעוד חודש.

אפשרות אחרת היא מצלמות ללא מראה כמו פנסוניק GM1 עם עדשת קיט שהיא מצלמה מאוד מאוד קטנה (אבל ללא עינית) עם חיישן גדול ואיכות תמונה טובה בהתאם. כמו כן יש מבחר מצלמות ללא מראה של פנסיניק ואולימפוס כמו OMD-EM10, GX7 G7 ועוד עם מבחר עדשות לא רע וגוף קטן כזה או אחר ועינית אלקטרונית.

יש גם מצלמות ללא מראה עם חיישן גדול יותר מבית סוני או פוג'י כמו A6000, פוג'י X-T10, אבל אז בתקציב נשאר רק לעדשת קיט. או לקחת דגם ללא עינית כמו X-M1 או A5100

השאלה איזה כיוון נראה לך ובטח יש לך שאלות נוספות כעת

מוש1009

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
אני רוצה להתחיל עם סט כלשהו וכם הזמן להתקדם בתחום הצילום..לרכוש עדשות נוספות וכו׳..הגודל פחות חשוב..גם וידאו פחות חשוב על אף שווידאו טוב יכול להיות נחמד מידי פעם אבל לא עלזה יקום ויפול דבר..הייתי רוצה מצלמה עם חיישן גדול(לפי מה שהבנתי איכות התמונה נוצרת מיחס בין גודל החיישן לכמות המגה פיקסל הקיים עליו) הa6000 תפסה אותי בגלל החיישן הגדו, מס תמונות בשניה והמחיר, אני לא יודע עם זה כיוון טוב בהתחשב בעובדה של היצע העדשות הקטן כרגע ומחירן.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה צודק בנושא העדשות הזום ל A6000 - אין לי כאן חידוש עבורך ממה שכבר רשמתי.
יש אץ האופציה לחיות עם עדשות פריים, אז יש עדשות מוצלחות ובעתיד להשקיע בעדשת זום טובה - לא כל אחד מוכן לכך.

מצלמות עם חיישן 4/3 נבנו עם גודל חיישן שלא יהיה קטן מידי ומספיק גדול לקבל איכות תמונה טובה (הן קצת פחות טובות בתאורה חלשה מחיישני APS-C כמו שיש ב DSLR ובסוני), מצד שני מקבלים עדשות קטנות יותר (בגלל חיישן קטן יותר) שזה יתרון.

כאמור נושא ה DSLR הוא יותר פשוט, קל להבין מה מקבלים :)
גוף לפי התקציב ומבחר עדשות גדול.

רק הערה קטנה עדשות טובות הו לא דבר זול בשום מצלמה שהיא ובחירת גוף מצלמה בדרך כלל סוגרת אותך לאותה חברה בגלל מבחר העדשות שרוכשים (שבדרך כלל יקרים יותר מהמצלמה). מעבר לכך חובבי צילום רבים עוזבים את ה DSLR בגלל גדול ומשקל - למצלמות מתקדמות כמו RX100 או LX100 או לללא מראה, היות והן רוצים יכולת לקחת את המצלמה איתם בקלות וללא תיק גדול וכבד כל פעם.

מוש1009

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
יש לי כמה שאלות:
אם dslr יותר פשוט יחסית על איזה סט אתה ממליץ שיהיה לי בתקציב?
אם אני אחליט ללכת על הa6000 האם לקנות את עדשת הקייט או עדשות אחרות כדוגמת ה18-55 או ה55-210 של סוני?
קודם הזכרת עדשות של סיגמא לסוני תוכל להפנות אותי לאתר אמין בארץ שמוכר אותן?
באמת תודה רבה על כל העזרה והפירוט המהיר!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר לעדשות של A6000 חייבים עדשה עם טווח זום קחב לכן הקיט 16-50 היא טובה לכך והיא גם זולה שרוכשים אותה בקיט.
ה 50-250 יכולה לשמש עדשה נוספת לתחום הזום הגדול יותר (אי אפשר לחיות רק עם עדשה כזאת).

עדשות סיגמא ניתן לרכוש מהיבואן שפע
http://www.sfo.co.il/
אבל לדעתי היבואן לא מביא את העדשות האלו, חנות שאני אוהב לרכוש בה זה ארליך, אם אין להם את העדשה, אפשר לבקש מהם להביא אותה (אבל זה לוקח זמן).

אם אתה הולך על DSLR הניקון D5500 היא בחירה טובה וכן ה 17-50 עם צמצם F2.8 מבית טמרון או סיגמא עבור ניקוון גם בחירה טובה להתחלה - אתה מקבל עדשה טובה עם צמצם גדול שלדעתי זו נקודה חשובה לצלם שרוצה להתקדם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור