עדשות זום רחב

Mamuta

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
טוב החלטתי לרדת מנושא שתי עדשות שונות גם בשל המחיר גם בשל הסירבול של ההחלפה גם בשל המשקל של כל העסק שתי עדשות מחייב נשיאת תיק כל הזמן לעומת עדשה אחת על הצוואר
אחרי הרבה התלבטויות ירדתי מעדשה 70 -300 של קנון + עדשה של טמרון 17-50 והחלטתי להתמקד על עדשה שנותנת גם מזה וגם מזה
להבהרה אני צלם חובב בלבד בעל רצון לתמונות איכותיות ללא פשרות ומחפש עדשה שתתאים לגוף של קנון 60D
שאלתי היא האם העדשה של CANON 18-200 MM F\3.5-5.6 IS תתאים לי לצורך העיניין
האם יש עדשות איכותיות יותר למשל מסדרה L של קנון בעלות אותו זום

האם העדשה מתאימה בכלל ל: 60D
ומה ההבדל בין : IS ל USM

המון תודה לעונים

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
IS זה מנגנון יצוב רעידות, USM זה מנוע פיקוס אולטרסוני.
אין עדשות L בטווח כזה של זום (ענין של מחיר וגודל פיזי מטורף).
כמה חשוב לך זום גדול?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שאתה אומר "
רצון לתמונות איכותיות ללא פשרות" ומחפש עדשה לא כבדה ועם טווח זום גדול, אתה מחפש מוצר שלא קיים

לדעתי לקבלת עדשה איכותית באמת זה רק עדשות פריים ללא זום כלל או להתפשר על עדשה אכותית עם טווח זום של כפול 3 או 4

אבל יכול להיות שההגדרות שלנו לעשה איכותית הן שונוות.

אז בחר
לך עדשה כמו 18-200 של קנון או טמרון ותקבל איכות סבירה שתספק אותך.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
או ללכת על קנון 15-85, רחבה ומתאימה לנופים, חדה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כן 15-85 עדשה מעולה - השאלה האם הטווח מספק אותו ?

Mamuta

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
שאתה אומר "
רצון לתמונות איכותיות ללא פשרות" ומחפש עדשה לא כבדה ועם טווח זום גדול, אתה מחפש מוצר שלא קיים

לדעתי לקבלת עדשה איכותית באמת זה רק עדשות פריים ללא זום כלל או להתפשר על עדשה אכותית עם טווח זום של כפול 3 או 4

אבל יכול להיות שההגדרות שלנו לעשה איכותית הן שונוות.

אז בחר
לך עדשה כמו 18-200 של קנון או טמרון ותקבל איכות סבירה שתספק אותך.

כשאני אומר רצון לתמונות איכותיות ללא פשרות זה ברמת החובבן שעד היום לא ידע מה זה מצלמת רפלקס
זו הכוונה
אני לא מחפש להשתגע ברמות מחיר מטורפות כשאני עדיין לא יודע לאן אני הולך
לכן היעוץ שלכם אמור להיות מכוון לגובה שלי לא לגובה שלכם
האם העדשה 18-200 יכולה לענות על הצרכים שלי? לא שלכם שלי, כי ראיתי שיש לה ביקורות לא רעות בכלל לרמתה
והיא מקבלת ציון 4 לעומת עדשה מסדרה L 24-105 שמקבלת ציון 4.6 לא יודע אם יש מקום להשווה בכלל

בקיצור האם היא מתאימה למצלמה 60D ???

תודה

Mamuta

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
איזו טובה יותר בהמשך לשיחה הקודמת
CANON 18-200
או
TAMRON 18-270
מבחינת איכות מוצר ומתן איכות תמונה טובה יותר?

או האם ישנה עדשה טובה של TAMRON אחרת בעלת זום גדול
שכן ראיתי שלהם יש מבחר רחב מאד של זום

תודה

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בגדול ככול שטווח הזום גדול יותר, כך האיכות האופטית של העדשה פחות טוב - זה לא אומר שאי אפשר ולא עושים עדשות בנוניות עם טווח זום קטן :) אבל את ההפך לא ניתן לעשות,

עבור מצלמה כמו ה 60D בעלת איכות תמונה מעולה זה בזבוז לחבר לעדשות בנוניות - הבעיה היא לא זה שאתה צלם חובב הבעיה שאתה מוכן להתפשר על עדשות בנוניות וזה חבל.

מצד אחד כל עדשה תספק אותך, אבל זה כמו לנהוג במכונית רק עם 3 הילכים מחוץ לעיר - אתה יכול להגיע לכל למקום גם כך. מצד שני אני חושב שאתה פוסל עדשות ללא טווח זום גדול מוקדם מידי וללא ניסיון שימוש אימיתי בעדשה אכותית.

במצלמות DSLR יש אפשרות להחליף עדשות לקבל את העדשה המתאימה לכל מצב מכו כן גם לקבל עדשות עם מפתח זום גדול שמספקות עומק שדה רדוד ומהיורת צמצם גדולה ואתה בכלל לא תקבל זאת בעדשות עם טווח זום גדול ועל כך חבל

כאשר אתה מדבר על ניקוד - מאיפה אתה מביא את זה?
תחשוב שקיאה פיקנטו בתקבל ניקוד גבוהה יותר ממאזדה 6 מה זה אומר שהפחקנטו היא מוצלחת יותר מה 6 - כן במחיר של 60 אלף שקל היא נותנת הרבה יותר ערך לכסף :)

אחרי שאמרתי את כל זה - אם עדיין אתה מחפש עדשה עם טווח גדול באיכות סבירה שהיא תמורה טובה לכסף לך על הטמרון.

Mamuta

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
OK שכנעת אותי והמון תודה לך על התשובה המושקעת.
אז מה בכל זאת הכי מתאים או מה אני בעצם צריך
אם אני לוקח את ה 60D כגוף
אילו עדשות אני בעצם צריך אם אני מתחיל והצרכים שלי הם לא מקצועיים כמו שציינתי קודם
ורוצה שהעדשות האלו ישרתו אותי לשנים הקרובות אבל שיעלו בתחום הנורמלי כלומר עד 2500 ש"ח לעדשה

שוב המון תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי לצלם חובב יכול להיות ה 600D יספק והפרש הכסף תשקיע בעדשות.
כמו כן טמרון 17-50 F2.8 היא תמורה טובה לכסף ורבים קונים אותה כעדשה ראשונה או שנייה - אני רכשתי את המקבילה של קנון שעולה הרבה יותר כסף.

אם תרגיש שחסר לך טווח זום מחר, ניתן לרכוש עדשת זום אחרת או למכור את הטמרון ביד שנייה ולשנות כיוון (למרות שאני מאמין שלא תמכור אותה :) )

שלא תבין לא נכון תקבל תמונות לא אעות גם עם ה 18-200, אבל הטמרון 17-50 תאפשר לך לקבל יכולות צילום נוספות (כמו שדה רדוד, צילום טוב יותר בתאורה חלשה ועוד ... , אבל לא זום :) )

יש לי מספר חברים שאני מכיר שרכושו את ה 18-200 כי הם רוצים עדשה אחת ולא חושבים להתקדם בתחום הצילום כלל - אני חושב שאתה כן רוצה להתקדם לכן אני ממליץ בכיוון הזה.

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
ליאור, יש עדשת L עם טווח גדול, http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-28-300mm-f-3.5-5.6-L-IS-USM-Lens-Review.aspx
אני מניח שקהל היעד הוא עיתונאים ממהרים. האיכות האופטית בינונית, כאמור בטווח כזה אי אפשר לקבל הרבה.
לפותח השרשור, עם תראה באתר שהבאתי, יש שם השוואות של חדות (צד ימין למעלה, איזו 12233) של רוב העדשות בשוק היום (דגש על קנון) ותוכל בעצמך לשפוט אם עדשה ספציפית מספיק טובה או המתחרה שלה יותר טובה וכו'. רואים בעיניים..
יותר טוב, תקרא את המבחן הזה כדי להגיע לרמת ידע טובה בשביל לעשות החלטה
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-S-15-85mm-f-3.5-5.6-IS-USM-Lens-Review.aspx
כל השאלות שלך יקבלו תשובה.
אין עדשה אחת TO RULE THEM ALL... אין חיה כזו, זה הכל פשרות, או יותר נכון פתרונות לצורך ספציפי.
בהצלחה!

Mamuta

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
ליאור, יש עדשת L עם טווח גדול, http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-28-300mm-f-3.5-5.6-L-IS-USM-Lens-Review.aspx
אני מניח שקהל היעד הוא עיתונאים ממהרים. האיכות האופטית בינונית, כאמור בטווח כזה אי אפשר לקבל הרבה.
לפותח השרשור, עם תראה באתר שהבאתי, יש שם השוואות של חדות (צד ימין למעלה, איזו 12233) של רוב העדשות בשוק היום (דגש על קנון) ותוכל בעצמך לשפוט אם עדשה ספציפית מספיק טובה או המתחרה שלה יותר טובה וכו'. רואים בעיניים..
יותר טוב, תקרא את המבחן הזה כדי להגיע לרמת ידע טובה בשביל לעשות החלטה
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-S-15-85mm-f-3.5-5.6-IS-USM-Lens-Review.aspx
כל השאלות שלך יקבלו תשובה.
אין עדשה אחת TO RULE THEM ALL... אין חיה כזו, זה הכל פשרות, או יותר נכון פתרונות לצורך ספציפי.
בהצלחה!

איתי תודה רבה לך על האתר זה פתח לי את העיניים.
אני מתחיל להבין שאין מתחרות לעדשה 24-105L של קנון היא נותנת תוצאות מופלאות ואיכות תמונה שאין לאחרות לא מסידרה L השאלה שלי היא האם היא מתאימה לגוף 60D והאם קיימת עדשה עמוקה יותר מ 105 בזום ברמות המחיר האלו האם העדשה טובה ומתאימה לטיולים משפחתיים
המון תודה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה 24-105 L היא עדשה שמתאימה יותר למצלמות FF למצלמת קרופ כמו 60D שלך היא תרגיש בחוסר בתחום הרחב היות והיא בעצם 24 * 1.6 שזה יותר מ 38 וכן יכול להיות חוסר מסוים בתחום הצמצם הגדול שיותר מורגש במצלמת קרופ מול מצלמת FF.

כמובן ניתן להשלים את העדשה הזו עם עדשה נוספת לתחום הרחב.

אם אתה רוצה תחליף לעדשה הזו עבור מצלמת קרופ - אז יש לך את ה 15-85 של קנון שזה שווה ערך ל 15*1.6=24 ו 85*1.6=135 כלומר אתה מקבל בעצם 24-135 בעדשה מאוד חדה, אבל העדשה הזו ללא צמצם גדול.

Mamuta

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
ובזום אני מגיע ל 168 שזה לא רע
האם ברמות האלה זה מאד משמעותי האיבוד שאתה מדבר עליו
גם ללא פיצוי של עדשה נוספת?
מה בעצם לא אוכל לקבל בתחום הרחב שהמינימום שלי הוא עכשיו 38 ???
האם תמונות של עצמים ואנשים ממרחק של 2 מ' זה עדיין יהיה איכותי?
או שאני מאלץ את עצמי בגלל הגוף של המצלמה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תפסיק לזרוק את המילה איכות - אין לזה קשר לסיפור של זווית העדשה
אתה קופץ גם לרכוש עדשות מאוד יקרות ללא הבנה בסיסית במושגי צילום - לא חבל על הכסף שלך

ככל שהעדשה מספקת זווית יותר רחבה (ככל שהמספר נמוך יותר כך הזוית רחבה יותר) כך ניתן לראות בתמונה יותר שטח - מול עדשה עם זווית צרה שתספק תמונה עם זוית ראיה יותר צרה :)

עדשות נחשבת רחבה כאשר המספר הוא קטן יותר מ 30 ועדיף 28 ופחות - כאומר ה 14-70 נותנת זווית ברחבה שלה מספר גדול מ 38 (38.4) שזה לא מספיק לתחום הרחב.

להסיר ספק יש עדשות מעולות לטווח הצר כמו 70-200 של קנון, אבל היא צריכה להגיע עם שילוב של עדשה (או עדשות) גם לתחום הרחב.

עבור עדשה בודדת לדעתי חושב התחום הרחב יותר מאשר גדול זום - מה אתה הולך לצלם רק דברים מרחוק? או מקרו? כאשר עובר צילום נוף מאוד חשוב התחום הרחב.

תחשוב להסתובב כל היום עם משקפת על העיניים - יש יופי של זום והגדלה, אבל זוית ראיה צרה

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
אני מסכים עם כרמי, ה 24-105 לא מיועדת ל 60D כעדשת ALL-AROUND ראשונה.
הטווח לא "נכון" כי חסר הקצה הרחב, המחיר גבוה כי היא L, והאיכות האופטית אמנם טובה מה 15-85 אבל לא בהרבה,
יקרה ב 1000 שקל, גדולה יותר פיזית וכבדה יותר.
ה L זה גם גוף מאסיבי עמיד באבק/חול/מים, לא רק אופטיקה.
אני ממליץ לך על ה 15-85USM, זו עדשת הקיט האיכותית של קנון באמצע ליין העדשות.
יש את ה 18-55 18-135, אבל הן זולות, פלסטיקיות, פוקוס לא USM רועש ואיטי, שזה סיוט, ואיכות אופטית נמוכה.
לא מומלץ למי שרוצה עדשה ברמה זהה לפחות למצלמה כמו ה 60D.
ה 17-55 תתן לך צמצם 2.8 קבוע לצילומים באור נמוך יותר ורקע מטושטש יותר אם רוצים (צמצם פתוח), במחיר של
עדשה יקרה יותר, וטווח קטן יותר. איכות אופטית דומה. היא מאד מוצלחת כעדשת WALK-ABOUT, כללית,
אבל כאמור 27-88 זה פחות מ 24-136 (מתורגם) וזה מרתיע צלמים חדשים או כאלה שרוצים טלפוטו יותר.
אלה שתי העדשות שלדעתי מתאימות לך כרגע, בתור עדשה ראשונה, ללמוד את העסק.
לגבי טמרון/סיגמה/שמיגמה, אין לי מושג...:)
http://www.youtube.com/watch?v=UbScC8rl1W8&feature=player_embedded#!

Mamuta

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
18
ok תודה על הניטוב הנכון בין העדשות הנכונות לי ולגוף המצלמה שלי.
שוכנעתי שה :CANON 15-85 היא העדשה שמתאימה לי כרגע על אף מחירה הגבוה
היא באמת נותנת ביצועים מעולים
השאלה שלי היא :
האם יש שוות ערך לה בחברות אחרות יותר זולות? או שחבל על הזמן אין לה מתחרות?
ואיך העדשה מתפקדת בתנאי חושך וצילום ערב?

בהנחה שאני מסתפק בה כרגע גם לצילומים מעט רחוקים כמה שהיא יכולה לתת
כי אני לא רוצה שוב תיק עם מלא עדשות ולהחליף כל הזמן עדשות אלא רק מצלמה ועדשה על הצוואר
איזו עדשת טלא תתאים לי לשלב הבא בנוסף?
ולכיוון השני הבנתי מביקורות ש העדשה של קנון MM 50 1.8 טובה וקלה לצילומי עיר בערב.

שוב תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בזמנו חשבתי לרכוש את העדשה הזו 15-85 ובסופו של יום לאחר בדיקה החלטתי שהיא לא מספקת לי צמצם גדול מספיק ובחרתי עדשה עם צמצם 2.8 וזו גם הייתה ההמלצה שלי בהתחלה (אני עדיין חושב שעדשה ראשונה מדהימה היא ה 17-50 2.8 של טמרון ביחוד למחירה)

ה 50 1.8 היא עדשה זולה אני חושב הזולה ביותר של קנון ונותנת תמורה מעולה לכסף - אבל עם יש את ה 17-50 אז עדשה זו נהפכת להיות מיותרת :)

אני אישית משלים את הסו הצנוע שלי עם עדשת 100 F2, כאמור בנוסף לעדשת 17-55 F2.8 ויחד עם פלאש - כל זה עם המצלמה בתיק ואני מסודר.

היות ואני לא צלם ציפורים או בעלי חיים ממש מרחוק אני לא ממש צריך עדשה עם זום גדול יותר - לפעמיים אני מרגיש צחוסר בעדשה עם טווח יותר גדול, אלו מקרים חריגים.

כאמור זה מה שמתאים לי - מצד שני אני ממש לא מבין את המרדף של הצלמים הצעירים אחרי טווח זום גדול כאילו זו הנקודה החשובה ביותר בצילום (גם כאלו שלא מצלמים ציפורים או אוביקטים באמת רחוקים)

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
אם אתה מחפש מצלמה שתהיה ״תלויה על הצוואר״ וזהו... אז לדעתי הכיוון שלך לא נכון.
בימנו יש רפלקס קלות וקטנות יותר, הללא מראה, שיתנו לך נוחות וניידות גבוהה.
כמו למשל הקנון gx1 , גוף ועדשה טובים (צמצם סגור קצת), או הסוני nex5 עם עדשת הקיט,
או פנסוניק gh3 , אולימפוס epl3 וכו׳
אלה מצלמות קטנות עם איכות טובה מאד.
Dslr עם 15-85 זה לא דבר נוח על הצוואר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור