עדשה מומלצת להתחלה

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
היי!
אחרי התלבטויות רבות אני החלטתי ללכת על הקנון 750d (אלא אם כן יש לה חידוש מומלץ ששוה את המחיר? אשמח לשמוע)
אני מתלבטת בין העדשות של 18-55 או 18-135.
זאת הפעם הראשונה שתהיה לי מצלמה כזאת ואשמח לדעת מניסיון איזו עדש עדיפה להתחלה שתוכל לספק לי את המירב מבין שתיהן.
כמובן שבעתיד ארצה להוסיף עוד עדשות אבל להתחלה מה הכי מומלצת?
תודה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
סליחה על החוצפה, אבל למה המצלמה הזו?
כמו כן מה אתה הולך לצלם?
חשוב להבין מה הצרכים שלך כדי לספק לך תשובה נכונה

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
התנסתי במספר מצלמות גם קומפקטיות וגם קנון יותר פשוטות כמו 65sx שעבדתי עם 750 שהיא גם יחסית פשוט) לא משהו של צילום מקצועי)הייתה לי אחלה חוויה.
אני מחפש גם מצלמה שאוכל בעתיד כן להחליף עדשות ולהתנסות יותר.
כרגע מחפש משהו להתחלה ובהתאם ככה העדשה , משהו שיתן לי כמה שיותר מענה להתחלה טובה שמשם זה רק להתקדם.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
עדשת ה 18-55 של קנון זו עדשת הקיט. היא זולה מאוד (כ 320 ש"ח) ואפשר להגיד עליה דבר אחד:היא לא שווה אפילו שקל. מיותרת.

עדשת ה Canon EF-S 18-135 f/3.5-5.6 STM זו כבר סיפור קצת אחר: זו עדשה ורסאטילית מאוד בעיקר לצלם המתחיל,ממנה אפשר לצאת,בהתאם לתקציב ולנושאי הצילום - כשמתגבשים כאלה,לעדשות אחרות,יקרות יותר ואיכותיות יותר.
מחירה כ-1500 ש"ח וכעדשת סופ-זום היא לא רעה בכלל ובודאי עדיפה על ה 18-55.

בין השתיים הייתי לוקח,בעיניים עצומות אם אפשר לאמר דבר כזה,את ה 18-135.

הינה סירטון של כריסטופר פרוסט ובו סקירה מצויינת של העדשה הזו (ה- 18-135) שווה צפייה ועד הסוף בבקשה.

[לסירטון מפה]

נא לשם לב: העדשה הזו משווקת בארץ בשתי גרסאות זו שמסתיימת ב STM וזו שלא. זו שלא היא עדשה ותיקה שיצורה הופסק לפני כשנתיים והיא משווקת באריזת קרטון לבנה,ללא צילום של העדשה. הגרסה הזו זולה בכ 150 ש"ח מגרסת ה STM ורצוי לא לגעת בא אפילו עם מקל שכן היא סובלת מבעיה של פוקוס לא יציב.

גלוי נאות: אני השתמשתי,ועדיין משתמש,בעדשה ה 18-135 STM על קנון 1000D ועל 80D ומניסיון אמפירי מסכים אם כל מה שאומר כריסטופר - בסירטון. ואף על פי כן:עדשה לא רעה בכלל לצלם המתחיל וממש לא מזיקה כשהיא בתיק הצילום.....

מנחם.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
קנון החברה הכי גדולה בתחום והמצלמות שלה לא רעות, אבל גם תמורה פחות טובה לשקל, החיישנים שלהם הם דור אחורה מול המתחרים - רק מי שקונה קנון לא יודע זאת היות והוא לא השתמש במצלמות של המתחרים.

כעת שאתה רוכש מצלמה ועדשות בעצם אתה נעול על החברה - קנון במקרה שלך והיות ועם הזמן יהיו לך עדשות שמתאימות לקנון ולא תוכל להחליף גוף לחברה אחרת ולהשתמש בעדשות שלך (יכול להיות שעם מתאם חלק העדשות יעבדו לך בסדר על מצלמות של חברות אחרות).

בהקשר לשאלה שלך - חשוב להבין שאין מצלמה אחת טובה לכל דבר ובטח ובטח שאין עדשה אחת שטובה לכל דבר - כך שכדי להתאים לך עדשה כדי להבין מה אתה הולך לצלם (ובכלל לא דיברתי על גוף המצלמה - יכול להיות שגוף קטן יותר וקל יותר ועדיין עם יכולת להחליף עדשות יותר יתאים למי שרוצה לקחת את המצלמה לטיול או לחו"ל) - אם אתה מוכן לשמוע על מצלמות אחרות תן סימן.

עדשת 18-135 היא עדשה לא רעה כלל עם טווח זום מוצלח ואיכות אופטית מוצלחת מנגנון ה STM הוא מנגון פוקוס חדיש שטוב גם לצילומי וידאו מצד שני יש מנגנוני פוקוס מהירים יותר בשוק.

מצד שני יש עדשת סיגמא 17-50 F2.8 עבור קנון שעולה במחיר דומה ל 18-135, אומנם עם טווח זום קטן יותר, אבל עם יכולת לצמצם גדול שמביא הרבה יתרנות כמו עומנק שדה רדוד (יכולת לקבל אוביקט בפוקוס מובלט מהרקע שלא בפוקוס - מעולה לצילום פורטרטים), יכול לצלם מהר יותר בכל תאורה (חיישן גדול מכניס יותר אור ומאפשר לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר - מעולה לצילום אוביקטים בתנועה וכן בתאורה חלשה).
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=768517

כמו כן יש עדשות עם יכולת מאקרו (לצלם מאוד מקרוב אובקיטים קטנים) לדוגמא מנחם יכול לספר על עדשת סיגמא 17-70 F2.8-4 מאקרו עבור קנון - יש לו אחת כזאת
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=852082

כך שאני לא בטוח לאיזה כיון אתה רוצה להתקדם

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
כאשר מקבלים החלטה להגר לעולם ה DSLR (או חסרות המראה) ידוע איפה זה מתחיל,לא ידוע איפה זה מסתיים. אנסה להבהיר את דברי,בהמשך.

אם ההגירה לעולם הזה נובעת מצורך להחליף את המצלמה שבטלפון החכם - זה עניין אחד. אם ההגירה היא כדי להכנס לעולם הצילום,ולא כדיי להנציח רגע אלא כדי לעשות מעשה אומנות - זה סיפור אחר.

נעזוב,לרגע,את עניין הגוף כי זה רק חלק קטן מהמשוואה. הגוף חשוב כי,כמו שאמר כרמי,זו חתונה עם יצרן מסויים וכמו כל זוגיות זו מערכת יחסים שיודעת עליות ומורדות. אבל...:זו אינה חתונה קתולית אך הפרת נזר ההתממזגות עולה כסף ולפעמים - הרבה.

העדשה. פה כן קבור הכלב,גם בצד של העלות/תועלת הכספית וגם בצד של מענה לשאלת ההגירה,קרי: להחליף את הטלפון החכם או להציב יעד בגג העולם:לעסוק בצד האומנותי של הדבר.

כשמתחילים,ולא משנה סיבת ההתאהבות,אין עדשה אחת שיכולה לענות על מגוון מאוד רחב של צרכים וממנה אפשר לצאת ולהתמקצע - או לא.

עניין הזום,מחד,והמאקרו,מאידך,הם די מלכודת דבש.
אם מהגרים לעולם ה DSLR מעולם הטלפון החכם אז ה 18-135 שדיברנו בא היא וואו גדול,כי פתאום אפשר לצלם הילדים איך שהגענו למקום האירוע,להכניס לעינית פריט נוף שנראה רחוק וקטן בעין אבל בעינית לא ממש ואפילו לתפוס איזה חרק קטן,ומעניין,ממש מתחת לאף. זה גם די יכול להסתיים....פה.

אם מהגרים במטרה להמשיך ולעסוק בצילום כבאומנות ה סיגמא 17-70 היא...כבר סיפור אחר. את צילום הילדודס,ממקודם,היא תעשה נאמנה. את פריט הנוף המרוחק היא תנציח את הרגע פלוס מינוס במגבלות העין האנושית,לא באמת בפרטים ואילו את החרק מתחת לאף...פה כבר הסיפור מתחיל להיות וואו.

אז אם נלך לעולם אוטופי שבו כסף/עלות לא מהווה בעיה (לא מהווה בעיה לא אמרתי - לא מוגבל) והמעבר ל DSLR הוא עם התכוננות להתמקצע ולהגיע להבעה אישית אומנותית באמצעות צילום וגם נניח שגוף המצלמה זו החלטה חלוטה אז...:נשאר עניין העדשה.

לצלם נוף/טבע,בעלי חיים שבטבע,ציפורים (באוויר ביבשה ובמים) וגם בני אדם,כל זה דורש ידע,התנסות וטעם אישי שמוחל על הקומפוזיציה של הצילום. לא רוצים את כל זה - תשארו עם הטלפון החכם. וגם....זה עושה חור גדול בכיס ודורש כושר גופני וסיבולת של שלב א בטירונות גולני.

ללכת על צילום של מה שקרוב אלינו,מהמאקרו,קרי כמה עשרות ס"מ מתחת לאף,לכמה מטרים מהאוטו ועד לנוף כללי זה:משאיר אותנו עם שתי העדשות שאלי ציין הטמרון 17-50 או הסיגמא 17-70.

במענה הכללי יותר לצורך הזה הייתי שם יהווי על הטמרון,היא תיתן יופי של תמונות לנוף המרוחק,תצלם טוב את הילדודס הצוהלים על שפת הכינרת ותתפוס,לא רע,איזה עכביש על עץ התמר.

הסיגמא היא כבר סיפור יותר "מגביל" כי לנוף המרוחק היא לא יותר טובה מהמצלמה בטלפון הנייד,לילדודס הצוהלים היא כבר עולה על הנייד ובכל מה שקשור למתחת לאף,קטן ובמרחק של עשרות ס", פה - היא כבר מצריכה יכולת לתכנן את הצילום,להמתין לרגע הנכון ולהכניס לפריים משהו שיש בו חשיבה וטעם אישי - ולא,היא לא עדשת מאקרו היא כן עושה בתחום הזה עבודה לא רעה.

אז איזו מבין השתיים? עניין של הגדרה. אם ללכת לכללי שנותן מכל דבר קצת הטמרון 17-50 היא הכיוון. אם ללכת לכיוון המאקרו,זה שמתחת לאף או קרוב פיזית הסיגמא עושה עבודה מצויינת ומקום טוב להתחיל בו.

שתי העדשות האלה פותחות צוהר לעולם הצילום ולהתמקצעות בנושא או נושאי צילום. מאחר והטמרון 17-50 היא יותר עדשה "כללית" ומאחר ואין לי ניסיון אמפירי איתה אשאיר את ההחלטה לגביה פתוחה.

לגבי הסיגמא היא מקום טוב לצאת ממנו. כשמגלים שלצלם מבנים ארכיטקטונים מעניין אותנו מאוד מגלים,גם,את המגבלות של הסיגמא הזו ואז מתקדמים לעדשה שצילום מבנים ארכיטקטונים הוא ב DNA שלה. כשמגלים שעולמם המופלא של הפרחים מביא את הסיגמא לקצה גבולות היכולת שלה,בצד של פירוט,יכולת לקומפוזיציה ויכולת לתפוס את הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל ומשנים צילום מסתם תמונה למעשה אומנות אז מהגרים לעדשת מאקרו שזו מטרתה,וכן:זה חור בכיס,המון סבלנות,טונות של תיכנון והכרות של העדשה/גוף לעומקם של דברים טכנולוגים ותפעוליים....והרבה ידע בכל מה שקשור לטבע,אור,מתי ואיפה ניתן למצוא מה ומה הם התנאים האידיאלים לצאת לצלם ואחר כך גם לקחת...כמה תמונות.

לסיכום:
לאן רוצים ללכת? לכללי הקרוב והרחוק וממנו לטפח טעם אישי ולהתמקצע אז ה 18-135 היא הכיוון.
אם רוצים לטפח את המתחת לאף ועד לרחוק אבל איכות התמונה האושר הגוני שלה הפרוט וכו חשובים אז המקום הטוב להתחיל בו זו הטמרון 17-50 ואם חושבים על הלא ממש רחוק עם דגש על מה שממש מתחת לאף,וגם פה להוביל את הסט לקצה המגבלות שלו ואז להתמקצע אז הסיגמא 17-70 היא הכיוון.

צריך לזכור: בעולם ה DSLR לא מוכרים את הגוף,והעדשה וקונים גוף אחר ועדשה אחרת כי הגענו לשלב ההתמקצעות. מוסיפים עדשה ואת הגוף משאירים....עד שגם הוא מגביל אלא שאז זה כבר כואב בכיס,בגב ומאוד מהנה ולוקח...זמן.

מנחם.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
צריך לזכור: בעולם ה DSLR לא מוכרים את הגוף,והעדשה וקונים גוף אחר ועדשה אחרת כי הגענו לשלב ההתמקצעות. מוסיפים עדשה ואת הגוף משאירים....עד שגם הוא מגביל אלא שאז זה כבר כואב בכיס,בגב ומאוד מהנה ולוקח...זמן.

מנחם.

מאיפה אתה מביא את זה?
מוכרים, קונים הכל

ומה זה "בעולם ה-DSLR?"
אם אנשים מוכרים PhaseOne, עוברים ל-Leica, קונים Hasselblad לאחר מכן קונים למשחקים איזה ניקון וחזרה :)

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני לא מכיר את עולם הצילום לא באופן חובבני ולא באופן מקצועי.
כמובן שכרגע הכיוון הוא חובבני, צילום נופים אנשים משפחה אירועים וכו'.
כן חשוב לי שאם אני משקיע סכום אז לפחות לקבל לדוגמה עדשה כמו 18-135 , כדי לאפשר לעצמי אחר כך לקבל החלטה מה יותר מתאים לי.
ייתכן ואחר כך כן ארצה להתמקצע ולהפוך את זה לאומנות , כן קיים אצלי משהו בפנים שרוצה לעשות את זה אבל אין לדעת כל עוד לא מנסים.
ניסיתי להשתמש במגוון מצלמות והרגיש לי הכי נכון להתחלה ה750d של קנון ועכשיו גם קראתי שיש לה תחליף ל800d.
עדיין לא רכשתי דבר, אשמח כן לשמוע עוד כיוונים לפני שמחליט סופית.
אני נמצא שבוע הבא באילת ומקווה לקנות שם.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
קנון מוציאה מצלמות DSLR בקצב די גבוהה וההבדל בין דגם אחד לזה שמחליף אותו בדרך כלל מאוד צנוע מה שהופך דגם קודם לאטרקטיבי במחיר - היות והוא כבר יותר זול וההפרש בין המצלמות כאמור בדרך כלל קטן ולהסיר ספק כל מצלמה שתרכוש בסוף יצא דגם חדיש יותר.

מעבר לכך חשוב לי לי ציין שוב ושוב - נכון שמצלמות קנון יושבות טוב ביד וקל לתפעל אותן - עדיין אפשר לקבל תמורה טובה יותר עם מצלמות אחרות:

ניקון לדוגמא אם אתה חושב על קנון 800D אז לדעתי ניקון D5600 מספקת איכות תמונה טובה יותר ועדיין היא יושבת טוב ביד וקל לתפעל אותה - להסיר ספק לקנון יהיה יתרון בנושא פוקוס בוידאו.

דוגמא נוספת מצלמת סוני A6000 מספקת איכות תמונה טובה יותר מקנון היא גם קטנה יותר והיא בכלל מצלמה ללא מראה, (לא DSLR, אבל ניתן להחליף לה עדשות ומצלמות ללא מראה זה העתיד שיחליף את DSLR), אבל מבחר העדשות שלה יהיה יקר יותר.

ועוד דוגמא מצלמת פוג'י X-T100 גם מצלמה ללא מראה גם עם איכת טובה יותר מקנון, גם קטנה וקלה מה DSLR וכן גם היא מצלמה ללא מראה וגם לה ניתן להחליף עדשות וגם כאן רוב העדשות יהיו יקרות יותר מב DSLR.

אני יכול לספק עוד דוגמאות - אבל אני רק רציתי להציג שלמרות שקנון היא החברה הגדולה והמוכרת יותר זה לא אומר שהיא הבחירה הטובה ביותר.

בהקשר של לא הרגיש לך נכון, אפשר לדעת איזה מצלמות בדקת ומה לא הרגיש לך נכון?

אם אתה הולך על קנון, אז כאמור:

עדשת קנון 18-135 היא התחלה מעולה לצילום כללי שתתאים נהדר לרוב הצרכים שלך - זום יפה ואיכות אופטית טובה.

עדשת סיגמא (מנחם, לא טמרון היום רוכשים את הסיגמא :) ) 17-50 עם צמצם F2.8 מספקת את התחום הזום היום יומי (פחות טווח מה 18-135), אבל יתרונות של צמצם גדול זו נקודה מאוד מאוד חשובה (לקבלת רקע יפה, צילום מהיר יותר, צילום בתאורה חלשה יותר) ואם אתה חושב להתקדם זו בחירה שתאפשר לכך לנצל יותר טוב את נושא הצילום.

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לפי מה שבדקתי ההבדל בין ה750 לבין ה800 הוא 400 שקל.
השאלה אם מצלמה שנמצאת על מדף כמעט 4 שנים זה תקין או שעדיף לקחת מוצר יותר חדש על המדף?
אם לא היה הבדל של כמה שנים בכלל לא הייתי שוקל את זה.
והתכוונתי שחווית הצילום שלי האחיזה הרגישה לי יותר כייפית ונוחה עם מצלמות DSLR.

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אשמח לקבל עוד המלצות על מצלמות גם קומפקטיות.
עכשיו הסתכלתי על השוואות בין הקטנות לDSLR ראיתי שיש ממש הבדלים קטנים.
התקציב הוא סביב ה3,000 .
ועדיפות גם למצלמות שאפשר להחליף עדשה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מאוד אוהב מצלמות ניקון וסט מקביל מבין ניקון

חשוב להבין שלמרות של נראה שהעתיד שיך למצלמות ללא מראה - עדיין התמורה הטובה לכסף בתחום הכניסה (כן אנחנו מדברים על תחום הכניסה :) ) זה מצלמות DSLR - כך שמצלמות DSLR כמו ניקון D5600 עם עדשת ניקון 18-140
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=932612
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=858191

כמובן שגם סט זה אפשר לרכוש עם עדשות סיגמא 17-50 F2.8 שאני מאוד אוהב (אבל הפעם עבור ניקון)

אפשרויות של מצלמות ללא מראה - כלומר לא DSLR אבל עם יכולת להחליף עדשות :

פוג'י X-T100 עם עדשת קיט 15-45, מדובר על קיט התחלתי מוצלח - עם חיישן מעולה(בגודל של DSLR), ועדשה לא רעה.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=991974

אפשרות נוספות שאני מאוד אוהב זו מצלמת פוג'י O-MD E-M10 III עם עדשת קיט 14-42 - מצלמה קטנה ועם חיישן קצת יותר קטן מזה של DSLR, (איכות תמונה קצת פחות טובה בתאורה חלשה ממצלמות DSLR טובות, אבל איכות תמונה מעולה וטובה לפחות ברמה שלקנון - כאמור לקנון חיישן לא מדהים) עדשת קיט לא רעה בכלל.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=966124

רבים קונים את סוני A6000 עם עדשת קיט 16-50 שזו דגם לא הכי חדיש אבל עדיין חיישן מעולה בגדול של DSLR וגוף מאוד קטן, עדשת הקיט לא מדהימה ועדשות נוספות למצלמה זו יהיה יקרות (מעולות אבל יקרות)
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869797

רעיון נוסף ושונה מצלמה קומפקטית ללא יכולת להחליף עדשות, אבל עם חיישן גדול יכולה להיות קנון G1X II
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=878268

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור